Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Πρόβλημα και προβληματισμός. Στο σπίτι μου έχω εγκατάσταση η οποία είναι η εξής. Στο σαλόνι κατεβαίνουν δύο καλώδια. Το ένα έχω σκέτο hotbird και το άλλο έχω hotbird και astra. Σε υπνοδωμάτιο κατεβαίνει ένα καλώδιο που είναι στον hotbird. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι συνδέοντας τον από κωδικοποίηση της Nova στο σαλόνι έχω στάθμη σήματος 45% ενώ συνδεοντας τον στο υπνοδωμάτιο η στάθμη του σήματος ανεβαίνει στο 68%.Η ακρίβεια του σήματος και στις δύο περιπτώσεις είναι 100%.Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτή η απόκλιση;

Στη χρήση του διακόπτη DiSEqC. Γενικά ακόμα και στο υπνοδωμάτιο η στάθμη θα μπορούσε να είναι υψηλότερη. Παίζουν ρόλο ποιότητα καλωδίου, μήκος καλωδίου και lnb.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

Μάλλον η συχνότητα 12476 δεν είναι από τις αγαπημένες του pace. Αλλά ας μη λησμονούμε ότι ο δέκτης είναι προορισμένος μόνο για τη σωστή λήψη του πακέτου.
Δηλαδή να μην ασχοληθώ περισσότερο; Έλεγα να αλλάξω LNB ή να μιλούσα με την Nova!

Καλησπέρα σας...
Στάθμη σήματος 45-50% . Ακρίβεια 90%. πιάτο 60αρι το προπολεμικό.
Το καλώδιο απο την κεραία στον δέκτη εχει 3 κοψίματα...
Αν αλλάξω καλώδιο θα ανέβει η στάθμη ή θέλει και τίποτε άλλο?

Πατάω cavel στο google να δω το καλώδιο που προτείνεις και μου βγάζει ενα μοντέλο ΜΜΜΜΜ μούρλια...Πράγματι άπαιχτη ποιότητα.... Χαχαχαχαχα

Τελικά είχα χρόνο κι ασχολήθηκα λίγο με την εγκατάσταση. Γύρισα λίγο το lnb και το πιάτο και πλέον όλο το πακέτο της Nova έχει ακρίβεια 100%. Πριν το novacinema 2 είχε 90%. Πλέον παίζουν και χωρίς σπασίματα και διακοπές όλα τα κανάλια στην 12746! Η ακρίβεια σε αυτά παίζει στο 80-90%. Υπάρχει κάποια πιο δύσκολη συχνότητα για να ρυθμίσω το πιάτο σύμφωνα με αυτή;

εγω με την βροχη χθες δεν ειχα καθολου σημα ενω ειχα κανονικα στον ΟΤΕ οποτε παω για αλλαγη lnb ηδη εχω παραγγειλει το smart titanium

εγω με την βροχη χθες δεν ειχα καθολου σημα ενω ειχα κανονικα στον ΟΤΕ οποτε παω για αλλαγη lnb ηδη εχω παραγγειλει το smart titanium
τελικα το lnb daaxis της nova ειχε σαπησει και ανοιξε τρυπα τωρα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα με lnb smart titanium

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

εχω μια μικρη πτωση στην σταθμη σηματος απο 80% σε 68% η ακριβεια ειναι καρφωμενη στο 100% τ ο πρωτο τεστ θα ειναι με δηνατη βροχη

ο τεχνικος μου ειπε οτι λειπυον απο το πιατο παξυμαδια και για να μην αλλαξω πιατο εκανε πατεντα ωστε να μην χρεωθω νεο πιατο η σταθμη κυμαινεται μεταξυ 68 και 72% γιατι επεσε ομως