Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Ευχαριστώ!
Και ναί...έχω σπασίματα και διακοπές με έντονη βροχή...
Άρα διόρθωση του πιάτου και τσεκάρισμα στα lnb καθώς έχουν περάσει και 6-7 χρόνια?
Ευχαριστώ και πάλι!

για αρχή αν το Lnb είναι κάθετο στρίψε το ελάχιστα όπως είσαι από πίσω του αριστερά .. ελάχιστα.. και βλέπεις..

Ευχαριστώ!
Το έκανα και πήγε στο 80....αλλά δείχνει και 90 εναλλάξ....
Η στάθμη στο 75-76.
Θεωρείς οτι είναι οκ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

....δυστυχώς ξαφνικά πάλι 69...
το εστριψα λίγο ακόμη αριστερά και χάθηκε το σήμα....

Κάπως ετσι είναι...τώρα οσο αφορά τις μοίρες δεν ξέρω πως να τις βρω...Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές

Γεια σε όλους. είναι το πρώτο μου ποστ αυτό.
επειδή πριν λίγο έβαλα νόβα και θα έρθουν σύντομα να μου κάνουν την εγκατάσταση, θέλω να ρωτήσω που είναι καλύτερα να βάλω το κάτοπτρο.
στη βεράντα (είναι αρκετά μεγάλη και χωράει άνετα) ή από πάνω από το σπίτι στην ταράτσα (είναι ακριβώς από πάνω και το καλώδιο δεν θα έχει μεγάλη απόσταση ούτε στην μια ούτε στην άλλη περίπτωση.

Επειδή έχει πολύ αέρα και είναι και κοντά στη θάλασσα, έλεγα μήπως είναι καλύτερα στη βεράντα για να το καθαρίζω κιόλας και σε μέρος που να μην το χτυπάει τόσο ο αέρας (να έχει καμιά κολόνα πίσω)
Όσοι μένουν κοντά σε θάλασσα και έχουν και πολύ αέρα καταλαβαίνουν τι εννοώ.
Έχει νόημα η ανυσηχιά μου; το κάτοπτρο με τον αέρα δεν ταλαντώνεται όσο να ναι;
ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα :)

Μην ανησυχεις και πολυ
Την τοποθετηση θα στην προτεινει αφου το συζητησετε ο τεχνικος της νοβα
Παντως η βεραντα αν δε σε εμποδιζει σε τιποτα το πιατο μια χαρα μου ακουγεται

πριν λιγες μερες σταματησε να ερχεται σημα μεσω της ηδη υπαρχουσας κεντρικης καλωδιωσης της κεραιας απο το δορυφορικο της νοβα (ερχοταν με συμπλεξη τοσο το δορυφορικο οσο και το απλο σημα) , ηρθε ο τεχνικος της νοβα και μου ειπε οτι πλεον δεν ερχεται στη μπριζα της κεραιας σημα απο το καλωδιο στη ταρατσα και μου προτινε να αλλαχθει η κεντρικη καλωδιωση της κεραιας που φερνει το σημα γιατι καπου υπαρχει θεμα, το μεν κανονικο σημα της απλης τηλεορασης περναει αλλα το δορυφικο καπου κολλαει και για αυτο δεν εχω σημα. η ερωτηση μου ειναι διπλη, πρωτον ποσο ευκολο ειναι να αλλαχθει το καλωδιο αυτο; μιας και περναει μεσα απο τοιχο προφανως και δευτερον αν οντως θα λυθει το θεμα μου.
ειμαι εντελως ασχετος για αυτο και ρωταω ,ευχαριστω

Δηλαδή έρχεται το κανονικό σήμα της τηλεόρασης καρδιές έρχεται αυτό της nova και φταίει το καλωδιο; Τις συσκευούλες που κάνουν την πολυπλεξία και αντίστροφα των δύο σημάτων τις έλεγξες;

υποτιθεται οτι τις ελεγξε ο τεχνικος της νοβα και κατεληξε σε αυτο το συμπερασμα. οτι φταει το καλωδιο. δεν μου ειπε κατι για τις συσκευουλες της πολυπλεξιας
το κανονικο σημα της τηλεορασης ερχεται παντα και χωρις διακοπες. μονο το δορυφορικο εχει εξαφανιστει

Ηρθε τεχνικος και αφου βρηκε τις μετρήσεις πολύ καλές...άλλαξε lnb και ανέβηκε στα περισσότερα η ακρίβεια στο 80% με στάθμη στο 88%(παρέμειναν στο 69 τα ελεύθερα,κρατικά κλπ).Μου είπε οτι αν με βροχή υπάρξουν σπασίματα να αλλάξω πιάτο...Οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη.Ευχαριστώ!

Να ρωτήσω κάτι:με πιάτο ΟΤΕ πιάνεις NOVA;

Με ποιο κάτοπτρο θα πρέπει να μας πεις. Με το παλιό το 80άρι ή το νέο το 65αρι ??

Η γενικώς αν γυρίσεις το κάτοπτρο από 9 στις 13 μοίρες ?

Με αυτό μόνον έναν δορυφόρο, διαλέγεις και παίρνεις.