Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Σωστό αυτό που λες, αλλα, αν πάρω στη nova και τους πω το πρόβλημα, μετά θα έρθει και μπορεί να μου αρχίσει τίποτα ιστορίες του τύπου καλά ρε φιλε τους είπες ότι δεν έκανα καλή εγκατάσταση και τέτοια, και δε τα μπορώ καθόλου αυτά..
Από την άλλη όμως θα πρέπει να το κάνω,γιατί δε γίνεται μόλις αρχίζει κάνα ματσάκι να παρακαλάω μη πιάσει καμια βροχή η αέρας

Μπορείς να ζητήσεις άλλον τεχνικό. Το πρόβλημα και η ευθύνη είναι δικά του και όχι δικά σου. Ας έκανε εξαρχής σωστή δουλειά.

να παρεις τηλ την νοβα και να τους το πεις δεν φταις εσυ εαν βαριετε να σου κανει μια καλη και σωστη δουλεια ... παρε και να σου στειλει αλλο τεχνικο η συμβαινει το αλλο για αυτα ο τεχνικος πληρωνετε ; οταν ερχετε η τον εχει πληρωμενο η εταιρια μηπως θελει χρηματα παραπανω γιατι μερικοι το κανουν και αυτο

Εντάξει, ανθρώπινη κι η στάση του al capone όμως. Δεν θέλει να εκθέσει και τον τεχνικό που είχε έρθει πριν.Μπορεί όμως να τους πει ότι χάλασε η παλιά βάση και πρέπει να έρθει κάποιος να την τοποθετήσει σε διαφορετικό σημείο. Έτσι θα ξέρουν εκ των προτέρων ότι πρέπει να στείλουν τεχνικό για εγκατάσταση και ταυτόχρονα δεν εκτίθεται και ο προηγούμενος τεχνικός, ακόμα κι αν έρθει ο ίδιος.

Το θέμα είναι αν ο τεχνικός συνηθίζει να κάνει τα ίδια και σε άλλους πελάτες. Και είναι ρίσκο να μην εκτεθεί νομίζω.

Ναι,αλλα αν τους πω ότι χάλασε η παλιά εγκατάσταση και πρέπει να γίνει από την αρχή, μη μου πουν ότι επειδή πέρασε ένας χρόνος και δεν εχω πια εγγύηση, θέλουν κάνα 100σταρικο

Ε τότε αν σου πουν για λεφτά, αναγκαστικά θα τους απαντήσεις ότι το είχες ζητήσει και στο παρελθόν, αλλά αυτός που ερχόταν δεν σου το άλλαζε. Και τώρα πλέον είναι αδύνατη η θέαση.

Τελικά ,μετά από το χθεσινό ξαφνικό πρόβλημα με την στάθμη σήματος που είχα ,όλα καλά. Υποθέτω ότι πρέπει να ήταν κολλημα από το lnb (εκτός και αν κάποιο σύννεφο μου έκανε σκιά στο πιάτο😂). Τέλος πάντων, αναφέρομαι ξανα ,για οποίον του τύχει να δοκιμάσει και αυτό μήπως του δώσει λύση. Βγάλσιμο από την πρίζα για λίγο ,να μην πέρνει ρεύμα το lnb καθόλου και στην περίπτωση multiview και δύο δέκτες ταυτόχρονα εκτός.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

Ναι,αλλα αν τους πω ότι χάλασε η παλιά εγκατάσταση και πρέπει να γίνει από την αρχή, μη μου πουν ότι επειδή πέρασε ένας χρόνος και δεν εχω πια εγγύηση, θέλουν κάνα 100σταρικο

Αν θυμάμαι καλά, η εγγύση εγκατάστασης έχει εξάμηνη ισχύ, οπότε θα υπάρξει κανονικά χρέωση, ότι και αν ισχυριστείς. Θα έπρεπε να είχες αντιμετωπίσει το θέμα όταν προέκυψε, αλλά δεν χάνεις και τίποτα να κάνεις μία διερεύνηση, μην τυχόν...

Και εμενα απαραδεκτη η θεαση. Με συννεφα και χαμηλη βροχουλα (ουτε καν αερα) πολυ εκνευριστικη.
Και εχει ερθει προ εβδομαδας ο τεχνικος να ξανακανει ρυθμιση στην εγκατασταση. Παλι τα ιδια. Οταν βρεχεινθα βλεπουμε με διακοπες.
Τους εστειλα μηνυμα στο fb, και απο την τεταρτη αναμενουν απαντηση του τεχνικου. Υπαρχει περιπτωση να διορθωθει αυτο το πραγμα και να βλεπω χωρις προβλημα ασχετως καιρου (εκτος θεομηνιας οκ....) η να κανω υπαναχωρηση του συμβολαιου και να μην περιμενω αδικα;

IMG_20150926_110144.jpg

IMG_20150926_110719.jpg

Και εδω εχω ανεβασει ενα βιντεο χαρακτηριστικο με σπασιματα..

[video]https://vid.me/hVBt[/video]

........

Δεν δικαιολογειται αυτο σωστα; η εγκατασταση ειναι ολη ξ ολη 20 ημερων..

Φυσικά και δικαιολογείται, αν το κατοπτρο εχει τοποθετηθεί σε λάθος σημειο (επιρρεπές σε ανεμο, ή/και σε ασταθές σημείο). Η ληψη του hotbird δεν ηταν ποτε ζητημα-θα ηταν παραλογο να κανεις υπαναχωρηση γι αυτό.

Δεν την προτιμαω την υπαναχωρηση το ξεκαθαριζω. Απλα θεωρω αδικο να πληρωνεις παροχες και να μην τις εχεις σε απλη κακοκαιρια.
Αρχικα το πιατο ηταν σε σιδερο ταρατσας. Ο δευτερος τεχνικος το εβαλε σε τοιχο λεβητοστασιου (σταθερο) και το σημειο εκεινο υπολειπεται ανεμων , το εχω παρατηρησει αυτο. Το πρωτο πιατο ηταν το 60αρι, ειχε σαπισει κιολας. Εκανα συνδεαη πριν 2-3 εβδομαδες και στην νεα εγκατασταση εβαλαν τπ 85αρι. Δεν ειχα παλιοτερα θεματα μονο σε πολυ κακο καιρο,και αυτο για ελαχιστο.

Ως εγκατάσταση δεν είναι μόνο το πιάτο. Καλώδιο π.χ άλλαξε ο τεχνικός; Και γενικά έγινε εντελώς νέα εγκατάσταση, με νέα υλικά;

Δεν έχεις ποιότητα, η οποία μπορεί να φτάνει και στο 100%.
Σου έβαλε νέο πιάτο 85cm είπες, Τα λνβ, καλώδιο τα άλλαξε? Το καλώδιο μήπως είναι κομμένο πουθενά?

Με το καινουργιο κατοπτρο 80αρι και lnb, σε σταθερο σημειο, μόνο κακη στοχευση ή απώλειες στην καλωδίωση (διακλαδωσεις, διακοπτες, κοψιματα κτλ) το δικαιολογουν. Δοκιμασε να το κουνησεις ελαχιστα και παρατηρησε τις αλλαγες στο σημα.

Δεν εβαλε νεο καλωδιο, (ο πρωτος τεχνικος) αν και ειδα οτι σημειωσε οτι χρησιμοποιησε. Μποτει απο συνηθεια να το κλικαρε το κουτακι αυτο. Ειναι 4-5 ετων το καλωδιο αυτο. Ολα τα αλλα (ματια,πιατα,βασεις) ειναι καινουρια

Κακός δε του το είπες για το καλώδιο ή να το πάρεις αφού σου το δίνει η νοβα.
Ξέρεις πως μπορεί να σου πει, α εγώ σου έβαλα νέο καλώδιο, και εσύ το άλλαξες με παλιό.
Ας γίνουμε λίγο πιο υπεύθυνοι.

Πάμε παρακάτω, δοκίμασε να το κουνήσεις, χωρίς να το ξεσφίξεις, αλλά πως... βάλε κάποιον στην τβ να κοιτάει το σήμα και πίεσε τις άκρες από πίσω στο πιάτο.
Δηλαδή την ανατολική πλευρά, μετά τη δυτική, νότια και βόρεια. Έκει που θα δεις το σήμα να ανεβαίνει ξέσφιξε και κούνα το ελάχιστα. Ξανασφίξε -bye-

Δεν εχω προβλημα να το αλλαηω και εγω ο ιδιος, αρκει να ειναι αυτο π.χ. να τελειωνουμε.
Ευχαριστω για τις συμβουλες σας παιδια. Θα το δοκιμασω να το κουνησω, μετα καλωδιο αλλαγη και μετα απεγκατασταση και πακετο πισω :smash:

Καλησπερα. Μετά την αναβάθμιση στον pace 831hd εκτός από το μενού που άλλαξε (με χαλάει που τον οδηγό προγράμματος τον δείχνει μόνο οριζόντια και όχι κάθετα και ανα κανάλι όπως παλιά) πρόσεξε κανείς κάποια διαφορά στα hd κανάλια; Μου δίνετε η εντύπωση ότι η εικόνα τους είναι πολύ καλυτερη από πριν. Ισχύει ή είναι ιδέα μου;