σχετικα με το mk2 ...

Δεν είναι ο Air line αλλά Kuzma είναι ;ο)

Πάλι δεν κατάφερα να "ανεβάσω" φωτογραφία... Επιστρέφω σε "λίγο"...

Είναι ο Kuzma stogi. Βασικά είναι ιεροσυλία να μπει ο stogi στο πλατό αυτό. Του ταιριάζει καλύτερα το Stabi S ή το stabi reference.

Υπάρχει πολύς κόσμος που θεωρεί τους Rega ανώτερους (πιό ουδέτερους) από τους SME.
Όσο για τους Kuzma πέρισυ στο Stereophile ο Fremer έγραψε οτι ο 4point είναι ανώτερος του Airline και ο μπαρμπα Frank Kuzma παραλίγο να πάθει εηκεφαλικό.
Αυτά, και συγγνώμη για το off topic

τελικα παιδια μπορει καποιος να κανει συγκεκριμενες προτασεις με πικαπ καλυτερα ηχητικα του mk2 σε τιμες ας πουμε μεχρι 2000 ευρω

τελικα παιδια μπορει καποιος να κανει συγκεκριμενες προτασεις με πικαπ καλυτερα ηχητικα του mk2 σε τιμες ας πουμε μεχρι 2000 ευρω

Άνετα. Ορίστε οι δικές μου.

1. Project perspex με κεφαλή Ortofon 2M black

2. Rega p7 με κεφαλή Goldring GL2300

3. Thorens TD 309 με κεφαλή Ortofon 2M black

Η σειρά είναι τυχαία.

Και τα 3 κλάσεις ανώτερα του mk2

Πρίν λέγαμε ότι είναι χαζό να βάλουμε μηχανή Porsche σε σκαραβαίο και τώρα το πήγαμε στο άλλο άκρο να βάλουμε μηχανή σκαραβαίου στην Porsche.
Ξαναλέω τη γνώμη μου ότι καλύτερη κεφαλή δίνει πολυ μεγαλύτερη διαφορά από καλύτερο πλατώ.
Η παγιδα είναι ότι το ακριβότερο πλατώ είναι πιο χορταστικό στο μάτι

AudioNote_AN-TT1.jpg

http://www.ihoekfrasi.gr/hiend/productDetails.asp?catID=28&prodID=562

MichellEngineering_GYROSE.jpg

http://www.ihoekfrasi.gr/hiend/productDetails.asp?catID=28&prodID=565

http://www.ihoekfrasi.gr/hiend/productDetails.asp?catID=28&prodID=536
Thorens_TD160HD.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: σχετικα με το mk2 ...

δεν ξέρει τι χάνει.... :D

Eγώ πάντως πρίν δέκα-βάλε χρόνια όταν άλλαξα το mk2 μου με ένα pro-ject δεν πίστευα στα αυτιά μου στο τι έχανα τόσο καιρό με το Mk II..

Kαταλαβαίνω οτι το γουστάρεις τρελλά και ότι πιστεύεις ακράδαντα (όπως και εγώ) οτι είναι ένα καλό πικάπ αλλα επ ουδενεί δεν ειναι το καλύτερο στα λεφτά του..

Φυσικά το μόνο τεκμήριο σετην δική μου άποψη είναι οτι οι περισσότεροι audiophile τελικά δεν το προτιμούν στην κατηγορία του (και μάλλον κάτι θα ξέρουν..) απο εκεί και πέρα προφανώς και δεν μπορώ αλλα ούτε με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτε..

Τέλος πάντων δεν κανεις κακό σε κανέναν που επιμένεις τόσο εξάλου ο καθένας που διαβάζει οφείλει να κρίνει και να συγκρίνει και να σχηματίζει την δική του άποψη και ως εκ τούτου είναι και αποκλειστικά υπεύθυνος για τις τυχόν επιλογές του.

το ηχοσυστημα ειναι μια αλυσιδα μηχανηματων. το να προτεινουμε ενα πικαπ 2000 ευρω με κεφαλη x ευρω και ηχεια 10 ευρω καταλαβαινεις τι αποτελεσμα θα βγει.

θελω να πω οτι ξεκινας απο το συστημα που εχεις phono - ενισχυτη - ηχεια και μετα ναι να προτεινουμε ενα πικαπ αντιστοιχο.

Εμείς προτείνουμε κι ο φίλος duthman καλό θα είναι να πάει να ακούσει τα πικαπ αυτά και να βγάλει τα συμπεράσματά του σε σχέση με το ΜΚ2 ή όποιο άλλο έχει κατά νου.
Φαντάζομαι ότι έχει ήδη ηχοσύστημα αλλά θέλει να προσθέσει και κάποιο πικαπ για να ακούει τα βινύλιά του.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές στα 2000 και μπορεί να έχει ένα αξιολογότατο πλατό το οποιο θα υποστηρίξει άνετα μελλοντικά και κεφαλές ως 1500 και θα τον συντροφέυει για πολλά χρόνια.

εγω θα ηθελα να παραφρασω την ερωτηση μια που το mk2 δεν ειναι των 2000.

οποτε, γυρω στο 500αρικο τι καλυτερο υπαρχει???

κανε μια βολτα στις αγγελιες

Εμείς προτείνουμε κι ο φίλος duthman καλό θα είναι να πάει να ακούσει τα πικαπ αυτά και να βγάλει τα συμπεράσματά του σε σχέση με το ΜΚ2 ή όποιο άλλο έχει κατά νου.
Φαντάζομαι ότι έχει ήδη ηχοσύστημα αλλά θέλει να προσθέσει και κάποιο πικαπ για να ακούει τα βινύλιά του.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές στα 2000 και μπορεί να έχει ένα αξιολογότατο πλατό το οποιο θα υποστηρίξει άνετα μελλοντικά και κεφαλές ως 1500 και θα τον συντροφέυει για πολλά χρόνια.

ισως ομως η δουλεια του να γινεται και με λιγοτερα λεφτα και φοβαμαι μην παρει πανακριβο πικαπ για να ακουει με ηχεια των 10 ευρω οπως ακουει ενας φιλος μου. για να μην παρεξηγουμαι δεν ειναι κακο να εχει καποιος ηχεια φθηνα, ο συνδυασμος με προβληματιζει

Thorens TD 190-2 480

Dual 505-4

Για καινούργια.

ισως ομως η δουλεια του να γινεται και με λιγοτερα λεφτα και φοβαμαι μην παρει πανακριβο πικαπ για να ακουει με ηχεια των 10 ευρω οπως ακουει ενας φιλος μου. για να μην παρεξηγουμαι δεν ειναι κακο να εχει καποιος ηχεια φθηνα, ο συνδυασμος με προβληματιζει

Αυτό θα μας το πει ο ίδιος.

Last edited:

Δεν θα σου απαντήσω μονολεκτικά θα σου πω την εμπειρία μου πριν από 20 περίπου χρόνια το 1990.

Είχα πάρει τότε με 100 περίπου χιλιάδες δραχμές το Rega planar 2 με τον Rb250. Έτυχε φίλος από Γερμανία να μου εξασφαλίσει κεφαλή εποχής από τις αρκετά ακριβές για τα δεδομένα του πικάπ (θυμάμαι είχε τιμή περίπου 80 χιλιάρικα αλλά την πήρα κοψοχρονιά γιατί το κομμάτι προερχόταν από test περιοδικού και είχε ελεγχθεί εξονυχιστικά). Αν θυμάμαι καλά ήταν η Yamaha MC5 (σπανιότατη σήμερα).

Όταν την έβαλα στο πικάπ έπαθα πλάκα. Επειδή βέβαια δεν είχα ξανακούσει κεφαλές σε τέτοιο επίπεδο τιμής το θεώρησα φυσιολογικό.

Κάποια στιγμή έπιασα κουβέντα μ'έναν γνωστό του αδελφού μου, ερασιτέχνη DJ ο οποίος θεωρούσε οτι το 1200MKii δεν παίζεται. Το έφερε σπίτι με μία stanton. Στην κατευθείαν σύγκριση πέσαν σαγόνια. Τότε του είπα οτι η σύγκριση δεν είναι δίκαιη διότι οι κεφαλές έχουν τερατώδη διαφορά και στην κατασκευή και στην τιμή. Οπότε μια και είχαμε χρόνο ακούσαμε τα δύο πικάπ με την ίδια κεφαλή.

Στην αρχή με κεφαλή την Stanton τα δύο πικάπ παίξαν πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Μόλις βάλαμε την Yamaha, το Rega έδειξε τα δόντια του. Η διαφορά τεράστια απο το mkii με την ίδια κεφαλή.

Επομένως θα έλεγα οτι στο 500άρικο ένα Rega από τα φτηνά ή πιθανώς και ένα Project μπορεί να υποστηρίξει μία πολύ καλή κεφαλή.

Ένα από αυτά μαζί με μία από τις MM που γίνεται συζήτηση σε άλλα νήματα (MM1 SAS, Nagaoka, Shelter) ή κάποια MC Denon ή Benz micro MC20 θα είναι εξαιρετικό, χώρια που μπορεί να χτυπήσεις και καμιά κεφαλή υψηλότερων επιδόσεων που πιθανόν θα βρείς ευκαιρία.

Μία άλλη λύση (αν πιάνουν τα χέρια σου) είναι να πάρεις ένα Thorens TD160 περίπου στα 300 και με λίγο δουλειά να το κάνεις καινούριο. Και αν τα χέρια σου πιάνουν παραπάνω παίζουν και τα Lenco...

Φυσικά αν ήθελα ένα πικάπ "σκυλί" που όλα να τα σφάζει - όλα να τα μαχαιρώνει και δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα η παράμετρος "κεφαλή", τότε μάλλον θα προτιμούσα το 1200mkii

Εγώ θα έβαζα στην λίστα και το Pro-Ject Xpression III αλλα θα είχα καιτο νού μου στις αγγελίες για καμία ευκαιρία. Κατα καιρούς πωλούνται εξαιρετικά πικάπ του χιλιάρικου σε αυτά τα λεφτά.

Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο φετίχ με το ΜΚ2. Για την ακρίβεια το βρίσκω άσχημο. Απλά ο κόσμος το απορρίπτει συχνά για τον τρόπο που πλασαρίστηκε εμπορικά.
Αυτό που λέω από την αρχή είναι ότι εφ όσον μιλάμε για περιορισμένο προϋπολογισμό, καλύτερα να δωθούν περισσότερα λεφτά για βελόνα παρά για πλατώ.
Φυσικά πάντα με ακροάσεις αν είναι δυνατόν
Και φυσικά είμαι υποστηρικτής των μεταχειρισμένων αν είναι σε καλή κατάσταση. Πχ στα 2 χιλιαρικα θά παιρνα κανένα sondek με ittok
Στα 500 θά βλεπα να βρω λίγα ακόμα και να πάρω κάποιο entry level με καμιά shelter 501

To έχω 25 χρόνια (μου φαίνεται). Εξαιρετικό εργαλείο και σκυλί μαύρο. Έχω αλλάξει πολλές κεφαλές. Πάντα έίχα την αίσθηση μιας ''τσίγκινης'' υπογραφής και βέβαια αυτό οφείλεται ,όπως όλοι γνωρίζετε , στο βραγχίονα του. Για entry level τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε μεγάλο ρόλο παίζουν και τα συνοδά. Όσο πιο αποκαλυπτικά ,τόσο μεγαλύτεροι οι μπελάδες.
Πάντως το θεωρώ το σημαντικότερο εργαλείο δουλειάς στην ιστορία του djing.
Τώρα με καλύτερο βραγχίονα ,τα πράγματα θα καλυτερέψουν σίγουρα. Μπορεί να γίνουν και ιδανικά για κάποια συστήματα.

Θα συμφωνήσω βέβαια και με την άποψη ότι υπάρχουν κατασκευαστές που ζητάνε τη μάνα και τον πατέρα τους και το mk2 μπροστά τους μοιάζει τεχνολογικό θαύμα.
Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.