Σχετικά με τρόπους "καλής συμπεριφοράς"

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,626
Δεν ξέρω αν ο τίτλος είναι κατάλληλος, αυτόν σκέφτηκα βιαστικά.
Αφορμή πήρα απ το κλειδωμένο θέμα με την αποχώρηση Κωτσή από τον Ήχο.
Στην φράση μου:η ουσία μετράει και όχι ο τρόπος
διάβασα τον Ντοκ να λέει:
Η καλύτερη συμβουλή για να περάσεις μιά ζωή μοναχική χωρίς φίλους .
και τον Αλέξη:
Κάνεις μεγάλο λάθος
Ας κάνουμε μια συζήτηση χωρίς να έχει σχέση όμως με το κλειδωμένο θέμα, έτσι γενικού περιεχομένου.
Προτιμάτε δλδ. κάποιον που λέει μπούρδες ή ανοησίες ή ψέμματα επειδή τα λέει με το "σεις και με το σας" και με όμορφα λογάκια ή κάποιον που μπορεί να τα λέει σωστά και να λέει αλήθειες αλλά ο τρόπος του να μην είναι σωστός?

Είναι ανάλογα το πως εκλαμβάνεις την έννοια φίλος... διαφωνώ κάθετα με τους καθωσπρεπεισμούς, αλλά κ τι ξέρω εγώ...

"Παν μέτρον άριστον"

Δημήτρη, όπως το έθεσες, δηλαδή σχεδόν ακραία, στην ουσία προεξοφλείς και την απάντηση.
Δεν έχουμε άλλες επιλογές; Ή το ένα ή το άλλο;

Δεν ξέρω αν ο τίτλος είναι κατάλληλος, αυτόν σκέφτηκα βιαστικά.
Αφορμή πήρα απ το κλειδωμένο θέμα με την αποχώρηση Κωτσή από τον Ήχο.
και τον Αλέξη:
Κάνεις μεγάλο λάθος
Ας κάνουμε μια συζήτηση χωρίς να έχει σχέση όμως με το κλειδωμένο θέμα, έτσι γενικού περιεχομένου.
Προτιμάτε δλδ. κάποιον που λέει μπούρδες ή ανοησίες ή ψέμματα επειδή τα λέει με το "σεις και με το σας" και με όμορφα λογάκια ή κάποιον που μπορεί να τα λέει σωστά και να λέει αλήθειες αλλά ο τρόπος του να μην είναι σωστός?

Ούτε τον έναν ούτε τον άλλον ..........

θα συμφωνησω και εγω με το Παν μετρον αριστον!

το πολυ το ''σεις και με το σας" κουραζει!αλλα η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι οταν καποιος θελει να υπερασπισει το δικιο του ή οτι αλλο θελει, πρεπει να λεει και τις αληθειες του και τα ολα του γενικοτερα με εναν τροπο σωστο, αλλιως τι να το κανω?

Εστω ότι έχεις ένα φίλο υπέρβαρο . Του λές : " Πως έχεις γίνει ρε συ . Σαν βόδι είσαι . Θα πάθει η σπονδυλική σου στήλη . Επιβαρύνεις την καρδιά σου . Σταμάτα να τρως σαν γουρούνι " ;

Δημήτρη κατά την γνώμη μου είναι λάθος και οι δύο.

Θα πρέπει να λέγονται τα πράγματα με τ' ονομά τους αλλα επειδή εδώ χρησιμοποιούμε τα πληκτρολόγια και όχι τα τηλέφωνα και το καθε τι μένει γραμμένο, είναι πολύ σημαντικό να γράφονται σε πολιτισμένα πλαίσια χωρίς να προσβάλλει τον άλλον.

π.χ. με τον Μπάμπη που έχουμε μεγάλη σχέση μπορώ να τον πάρω στο τηλέφωνο και να βριζόμαστε 2 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδώ μέσα όμως δεν πρέπει και δεν έχω το δικαίωμα να τον εκθέσω δημόσια. Πόσο μάλλον αν δεν τον ξέρεις τον άλλον.

Είμαι υπέρ της αλήθειας, αλλά όταν πρόκειται για δημόσιο βήμα πάντα σε πολιτισμένο επίπεδο και με επιχείρηματα (όχι επειδή ξυπνήσαμε μια μέρα στραβά).
Αυτό πιστεύω.

κατ αρχάς δεν σημαίνει ότι επειδή το έθεσα έτσι, πρέπει να διαλέξουμε ή το ένα ή το άλλο.
Η συζήτηση κυλάει πάντως.
Ντοκ, ναι σε έναν φίλο μου πιθανόν να του το έλεγα κι έτσι μπας και ξυπνήσει (λέμε τώρα)
Ο Τάσος που το έφερε σε επίπεδο φόρουμ, τα λέει σωστά ΙΜΟ, αλλά όταν τελικά εμείς σαν τρίτοι δούμε το όλο γεγονός, τι θα κρατήσουμε τελικά?
Τον τρόπο ή την ουσία?

Καλο ειναι να λεμε/γραφουμε αληθειες αλλα με τροπο που να μην προσβαλουν τον συνανθρωπο μας. Δεν νομιζω κανεις να προτιμα τις μπουρδες κτλ. επειδη γραφονται/λεγονται πολιτισμενα.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τρόπους "καλής συμπεριφοράς"

........Ο Τάσος που το έφερε σε επίπεδο φόρουμ, τα λέει σωστά ΙΜΟ, αλλά όταν τελικά εμείς σαν τρίτοι δούμε το όλο γεγονός, τι θα κρατήσουμε τελικά?
Τον τρόπο ή την ουσία?

Πριν λίγη ώρα στο περιβόητο thread στην Hi End άλλη ήταν η γνώμη σου.
Τώρα πώς και λές ότι ο Τάσος τα λέει σωστά?

Επειδή είπα ότι τα λέει σωστά, αναιρώ πουθενά το ότι προτιμώ απ τον τρόπο την ουσία?
Αν δεν το κατάλαβες, στο εξηγώ και αναλυτικότερα πάντως

H ουσια ειναι σχετικο πραγμα Δημητρη.Αυτο που για σενα ειναι ουσια για μενα ειναι μπουρδες και το αναποδο. Ειδικα οταν εκφερεις την αποψη σου με υφος αλανθαστου τοτε ειναι που γινεσαι και γελοιος.

Ρε συ Havoc, είπαμε να μην αναφέρουμε το κλειδωμένο θέμα και το μάμησες να πούμε. Αν θες να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο (που έχω να πω πολλά) άνοιξε άλλο θέμα.
Και δεν νομίζω αυτά που έγραψες να είναι "καλός" τρόπος.

+1000000000000

Όσοι την έχουν πάθει, ξέρουν!

Σοφότατη κουβέντα κ. Ντοκατζή!:grandpa:

Re: Απάντηση: Σχετικά με τρόπους "καλής συμπεριφοράς"

Ρε συ Havoc, είπαμε να μην αναφέρουμε το κλειδωμένο θέμα και το μάμησες να πούμε. Αν θες να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο (που έχω να πω πολλά) άνοιξε άλλο θέμα.
Και δεν νομίζω αυτά που έγραψες να είναι "καλός" τρόπος.

ok

σορρυ αν ειμανα οφ τοπικ :bigcry:

Δημήτρη, όταν δεν έχεις τον άλλο μπροστά σου να τον βλέπεις, παρερμηνεύεις κατά βούληση τα λεγόμενά του. Επειδή δε βλέπεις με τι ύφος λέει ο άλλος αυτό που λέει, μπορεί να σκεφτείς χίλια δυο.
Υπάρχουν και τα smilies βέβαια, αλλά δεν υποκαθιστούν πλήρως τη ζωντανή συνομιλία.

Πέρα απο την εμφανή επιθετικότητα υπάρχει και μιά άλλη που ονομάζεται ´παθητική -επιθετικότητα´.Είναι ο γλυκύς μουλωχτός τρόπος γεμάτος ´κρυμένες´επιθέσεις,που μπορεί να εξοργίσει κάποιον και να αντιδράσει εμφανώς και τελικά να φανεί ο ίδιος ο ´κακός´.
Αυτό βέβαια που θάταν πολύ ανησυχητικό ,είναι μήπως σε ορισμένα σπίτια οι καθρέφτες είναι εντελώς σπασμένοι,οπότε μερικοί δεν βλέπουν ποτέ την φάτσα τους αλλά μόνον τούς άλλους.Πάντα generally speaking φυσικά.
Εάν πάντως το savoir vivre τού Ζαμπούνη θεωρείται ´καλός τρόπος´οι περισσότεροι θα είχαμε πεθάνει απο πλήξη.
Απο πότε ο ´καλός τρόπος´και ο κοινωνικώς αποδεκτός κατατάσσει τούς ανθρώπους.??
Oλοι οι ´τρόποι´είναι αποδεκτοί πλήν τής ευθείας υβριστικής συμπεριφοράς.
Τέλος, γνωμη μου είναι πώς όταν κάποιος χαρακτηρίζει σε ένα προσωπικό εξομολογητικό κείμενο τον εαυτόν του,έστω με ´κακες´λέξεις ,δεν είναι προσβλητικός γιατί μιλά για τον εαυτό του.
Τώρα εάν υπάρχουν πικρίες ,καλό είναι αφού ειπωθούν να μήν επαναλαμβάνονται.
Απ´εκεί και πέρα επίσης,καλό θά ηταν να μήν διυλίζεται ο κώνωψ και να καταπίνεται η κάμηλος,γιατί στο παρελθόν οι καμήλες παραλίγο να μάς πνίξουν.Πάντως η νορμοποίηση τής συμπεριφοράς δεν επιτυγχάνεται εύκολα σε έναν διαδικτυακό χώρο και για μένα αυτό είναι θετικό.
Anyway 'Give Peace a Chance'