Σχετικά με υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

ΑποστόληςΠ

AVClub Addicted Member
9 August 2018
1,507
Πειραιάς
Καλημέρα σε όλους.
Έχετε να προτείνεται κάποιο οικονομικό gps που να είναι συμβατό με το σύστημα ΕΓΣΑ 87;
Θέλω να το χρησιμοποιήσω για καταγραφή συντεταγμένων που θα χρησιμοποιηθούν σε δήλωση αγροτεμαχίων στο κτηματολόγιο.
Ή αν υπάρχει κάποιος από Αθήνα-Πειραιά που να μπορεί να μου νοικάσει το gps του σε λογικές τιμές για 2-3 ημέρες ακόμα καλύτερα.

Re: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Πάρε ένα κινητό android και εγκατέστησε τη δωρεάν έκδοση του -ελληνικού- mobile topographer..

αυτο...το χρησιμοποιω κια εγω στην γεωπονικη δουλεια μου...

Παιδιά επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα, έχει καθόλου ακρίβεια η εφαρμογή ή θα τρέχουμε?

Για την εφαρμογή δεν τίθεται θέμα ακρίβειας, οι τριγωνομετρικοί υπολογισμοί που πραγματοποιεί είναι συγκεκριμένοι.
Η ακρίβεια έχει σχέση με την ποιότητα και ευαισθησία του δέκτη gps που έχει το κάθε κινητό και από τον αριθμό των δορυφόρων που μπορεί να δει τη στιγμή της μέτρησης.. Στο λινκ που έβαλα από τη σελίδα του κατασκευαστή αναφέρονται απλοί τρόποι που μπορεί να κάνει κάποιος για να βελτιώσει την ακρίβεια...
Το βασικότερο είναι να περιμένεις λίγη ώρα αρχικά πριν πάρεις μέτρηση ώστε να κλειδώσει το κινητό όσο περισσότερους δορυφόρους γίνεται..

Να περιμένω όσο χρειαστεί. Δεν με πειράζει. Απλά εάν γίνει λάθος σε κάποια συντεταγμένη και σου βγάζει μία απόκλιση 2-3 μέτρα μπορεί να έχεις προβλήματα με τους διπλανούς ιδιοκτήτες αργότερα γιατί θα φαίνονται οι συντεταγμένες μέσα στη δική τους ιδιοκτησία...

Το σήμα gps για δωρεάν χρήση,έχει απόκλιση 5 με 10 μέτρα.

Αρα να αγοράσω καλύτετα την εν λόγω εφαρμογή. Νομίζω ότι κοστίζει περίπου 15 ευρώ, σωστά?

Δεν έχει σχέση η ακρίβεια με τη δωρεάν έκδοση...

Είπα μήπως... Ζητάνε πολλά λεφτά πάντως για τα τοπογραφικά...

Εγώ αν θυμάμαι καλά όταν πας στο κτηματολόγιο να καταγράψεις ένα ακίνητο και λάθος συντεταγμένες να έχεις όταν το ακίνητο εντοπίζεται στους χάρτες τους βάζουν αυτοί τις συντεταγμένες ανάλογα τι τους λέει το πρόγραμμα τους για το συγκεκριμένο σημείο.
Είπα αν θυμάμαι καλά ...και δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει από τότε που πήγα εγώ.

Εαν είναι έτσι όλα καλά. Τι γίνεται όμως σε περιοχές που κτηματογραφούνται τώρα? Στην Κεφαλονιά (που είναι η περιοχή ενδιαφέροντος μου) η κτηματογράφηση ξεκινάει τώρα...

Μα και εγώ όταν πήγα περίοδος πρώτης εφαρμογής ήταν ...στο Ρίον Πατρών.
Έδωσα κάποιες συντεταγμένες που μου έδινε το κινητό ...αλλά αυτοί έβαλαν τις δικές τους.

Φίλε σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Δε φαντάζεσαι απο τι αγχος με βγάζεις. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι στην Αθήνα και να πρέπει να τακτοποιήσεις τέτοια θέματα εξ αποστάσεως...

Στο κτηματολόγιο έτσι κι αλλιώς ζητάνε προσεγγιστική θέση της ιδιοκτησίας. Ακόμα και ένα μόνο σημείο στη μέση της ιδιοκτησίας τους αρκεί για να μπορέσουν να προσδιορίσουν στους δικούς τους χάρτες το ακίνητο (σε συνδυασμό με το συμβόλαιο και το τοπογραφικό). Και απλές συντεταγμένες να δώσεις σε μοίρες, θα το μετατρέψουν αυτοί στη μορφή που χρειάζεται.

Απάντηση: GPS για χρήση στην εφαρμογή του κτηματολογίου.

Αυτό γνωρίζω κι εγώ. Ζητάνε κατά προσέγγιση.
Ούτως ή άλλως είναι φοβερά δύσκολο για κάποιον μη γνώστη να παράσχει στοιχεία τέτοιας ακρίβειας.
Το μόνο που θέλουν είναι να χρησιμοποιήσεις αξιόπιστο «πρωτόκολλο» που χρησιμοποιεί η εφαρμογή (ΕΓΣΑ 87). Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής το έχει διαθέσιμο.
Το κακό είναι οτι στην υποβολή με ηλεκτρονικό τρόπο, που θα κάνω εγώ, δεν τους αρκεί μόνο «ένα σημείο στο χωράφι».

Φίλε saradis κι εγώ ίδια περίπτωση είμαι. Νομίζω όμως οτι κάποιο ταξιδάκι θα πρέπει να το κάνεις για να πας εκεί. Αλλιώς πρέπει να το αναλάβει κάποιος έμπιστός σου που να έχει όρεξη να τρέξει. Γιατί έχει αρκετό τρέξιμο κι όχι μόνο για τα τοπογραφικά. Στην επαρχία γίνεται πανικός και με το συμβολαιογραφικόν του πράγματος.

Δεν έχω πρόβλημα να πάω απο εκεί.
Εχω συμβόλαια αλλά δεν έχω τοπογραφικό και εκεί είναι το πρόβλημα. Ξέρω τα αγροτεμάχια μου και τα "σημάδια" τους.
Το πρόβλημα είναι ότι για τοπογραφικό ζητάνε απο 500ευρώ και πάνω ανά αγροτεμάχιο...