Εσυ φιλε μας εχεις μονο ακουστικα ετσι; σε συστημα δεν θα εχεις αποψη να μας πεις τι να περιμενουμε;
Πάντως Άγγελε θα είχε ενδιαφέρον να το ακούσεις στο μεγάλο σύστημα.
Λογικά έχει επιπλέον ''δυναμική'' και αρετές που τα HD600 λογικά μπορούν να
αναδείξουν μόνο ως ένα σημείο.
Θα είχε ενδιαφέρον ακόμα και η σύγκριση με το benchmark.
Πράγματι μια σύγκριση θα μας διαφωτίσει· άλλωστε προσπαθώ να το κανονίσω εδώ και καιρό, απλά έπεσα πάνω στην συνάντηση του Μαΐου (την οποία δεν πήρα χαμπάρι) και τώρα είναι λίγο σύντομα για να το ξανακανονίσουμε. Σε κάθε περίπτωση, εγώ είμαι πρόθυμος. Εξάλλου ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα να δω και πώς το ακούνε και οι άλλοι, μόνο με την δική μου γνώμη δεν έχει ενδιαφέρον!Το αναλογικό στάδιο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξίσου σημαντικό και αυτό που κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.
Anyway μια σύγκριση θα μας διαφωτίσει για τις δικές σου προτιμήσεις που στο κάτω της γραφής αυτές είναι που μετράνε!
Εμείς απλά θα πληροφορηθούμε την άποψη σου.
Φίλε nickvas19, τα φοβερό πρόβλημα με τα ATC είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους: δηλαδή ότι κάνουν τρομερό scaling ανάλογα με το πώς έχεις χτίσει την αλυσίδα πίσω τους! Ποια ATC θα πάρεις εσύ; Και με ποιον ενισχυτή θα τα παίξεις; Εγώ κάποτε είχα ξεκινήσει με τα 12άρια, και όταν συνειδητοποίησα το πόσο διαφορετικά έπαιζαν ανάλογα με τα συνοδά κατέληξα να πάρω τον δικό τους ολοκληρωμένο ενισχυτή ξοδεύοντας τρεις και βάλε φορές περισσότερα από όσα είχα ξοδέψει για τα 12άρια. Και μετά το σύστημά μου κλιμακώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος κατέληξα... να αντικαταστήσω τα 12άρια με τα 20sl! Τουλάχιστον εκεί ακριβώς έκατσε ένα πολύ καλό sweet spot για τα γούστα μου, και το σύστημά μου έμεινε σταθερό μέχρι σήμερα (10+ χρόνια μετά).Εχει τυχει να ακουσω τα scm 19 με το ταπεινο ifi micro. Και μου αρεσε. Δεν μπορω να πω με χαλουσε κατι.
Απο την αλλη δε δεν ετυχε να τα ακουσω με αλλο dac.... Παρα μονο cd player. Οποτε δεν ξερω τι καλυτερο θα βγαλει το ηχειο.
Για τα bechmark εχω διαβάσει και εχω ακουσει καλα λογια. Αλλα λενε οτι δεν σε ξεσηκωνει...!και επειδη σε λιγο καιρο θα μαι κατοχος atc εαν μπορουσες να αφερεις εαν υπαρχει κατι που σε χαλαει κ τι μουσικη ακους.
Εαν σου ελεγαν να κρατησεις ενα dac απο αυτα που εχεις για το συστημα σου.... Ποιο θα ηταν κ γτ;
Συμφωνώ! Όπως έγραψα και παραπάνω, τα ATC σχεδόν παίζουν ό,τι τους δώσεις! Ακούγονται ακόμα και τα καλώδια. Τον καιρό που πρωτοαγόρασα τα 12άρια τα είχα ακούσει με έναν ενισχυτή που δεν θυμάμαι και νόμιζα ότι ήταν χαλασμένα! Μετά μου τα έβαλαν με ενισχυτή που ήταν πενταπλάσιας αξίας και κελαηδούσαν! Αυτό με οδήγησε να πάρω τον ολοκληρωμένο της ATC αν και δεν είχα υπολογίσει σε καμμία περίπτωση να ξοδέψω τόσο πολύ περισσότερο από το κόστος απόκτησης των 12αριών...Τα elac ειναι πιο 'γλυκα' αλλα το ηχειο δεν βγαζει εικονα τρελη να πεις αυτό ειναι εδω ειναι εκει. Δεν ειναι αναλυτικο. Ειναι καπως διαφανη θα ελεγα... Αλλοι τολμουν και το λένε μουντο. Το ακουσα με 3 ενισχυτες ο ενας ηταν κ ταξης α. Αυτο το ηχειο που έκανε θραυση στην έκθεση.. Δεν θυμαμαι μοντελο. Εχω ακουσει και αλλα μοντελα elac ειναι στην ιδια φιλοσοφια.
Τα audio physics εχει τυχει να τα ακουσω 2 φορες... Δεν μ αρεσε οποτε δεν μπορω να μαι καλος κριτής. Ισως θα το ελεγα οτι προσπαθει να σου βγαλει την ηχογραφηση με λιγο εμφαση στα χαμηλα... Προσπαθεί.
Τα atc βασης απο οτι ακουσα ειναι πιο ακριβης και αυτο που λεει ο σωκρατης δεν εχουν χαρακτήρα οποτε με μια πηγη ζεστη θα βγαλουν και το αναλογο αποτελεσμα. Ομως Γενικοτερα εινα αναλυτικο ηχειο.
Τα dynaudio δεν ξερω... Οποτε θα ελεγα elac σαν πιο ζεστο λογω ριμπον κ μετα atc
... (η ενεργά όπως θα τα προτιμούσα ο ίδιος).
(...) Εαν σου ελεγαν να κρατησεις ενα dac απο αυτα που εχεις για το συστημα σου.... Ποιο θα ηταν κ γτ;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.