Σχολες Φωτογραφιας

χα! ξυπνιος και εσυ ;Εγω ειμαι δουλεια απο τις 5:30..
Νομιζω οτι εισαι τελειως προκατελημενος παντως με τη συγκεκριμενη σχολη.
και δε μου προτεινεις κατι αλλο....Γιατι δεν εχω αλλες επιλογες.γιαυτο στο λεω)
Και btw το τελευταιο link που παρεθεσες , οι φωτογραφιες μαρεσουν.Δε ξερω τι λες εσυ :p

Edit : για το τελευταιο που λες..Δε διαφωνω.Δε λεω οτι θα γινεις ο καλλιτεχνης ο φωτογραφος με το σουπερ θεμα και με τη σουπερ προοπτικη.Απλως θα ηθελα να βοηθηθω απο καπου ωστε να ανοιχτω και πιο ευκολα...

Last edited:
Για κατσε λιγακι .
Δηλαδη αν πας σε ενα εστιατοριο και ο μαγειρας σου δωκει ενα πιατο που μολις δοκιμασεις το φαγητο ειναι τοσο απαισιο που σου'ρχεται να ξερασεις ΕΣΥ μετα θα πας να μαθεις μαγειρικη απο αυτον το μαγειρα ???????????????????

Ατυχες παραδειγμα.

Δεν εχεις ανττιληφθει προφανως οτι η φωτογραφια ειναι και τεχνη και οχι κατσαρολες .

Παλια ειχα παει σε 2 σχολες πολυ ποιο καλυτερες απο της ελληνικες με δασκαλους που μας ταραζανε για την ιστορια της φωτογραφιας το 1950 και την ιστορια της λαικας και αλλες χαζομαρες με ποιηση και ρομαντισμο.

Η Ιστορια της φωτογραφιας οπως και η Ιστορια της Τεχνης ειναι δυο απο τα σοβαροτερα μαθηματα που θα προτεινα να παρακολουθησει καθε αρχαριος.

Αν δεν κατανοησει καποιος τις αρχες που διεπουν το κομματι της τεχνης της φωτογραφιας θα μεινει παντα μια μετριοτητα.

Παντα.

Με μερικους διασημους φωτογραφους που πηρα μερικα μαθηματα εκτος που ειχαμε τρελλο γελιο σαν πολυ κουλ ανθρωποι που ειναι εμαθα μυριαδες πραγματα και αμεσως η ικανοτητες μου γινανε γνωστες.
Γνωστες που αναγνωριστικανε απο περιοδικα απο γκαλερυ πουλοντας και μαλιστα τελευτεα εχω προταση για μια εργασια το φθινωπορο απο γνωστο παγκοσμιο περιοδικο . Περιτο να σου πω οτι αυτη τι στιγμη συνεργαζομαι με ενα πολυ διασημο φωτογραφο και φιλο μου σε μια ορισμενη εργασια .

Εξαιρετικα.

Αν κανεις μια εκθεση ομως και σε ρωτησει καποιος για την Ιστορια της τεχνης που απαρνεισαι να μαθεις δεν θα βρεθεις σε δυσκολη θεση ?

Φωτογραφια δεν ειναι μονο ενα κλικ, ουτε το photoshop.

Αυτα φιλε κοσ και οσο για την κατανοηση εχω αρκετη απλα δεν εχω τοσο δυνατο στομαχι να βλεπω τα portfolio δηθεν καθηγητων με τοσα λαθη η ας πουμε ο Stevie Wonder θα τα καταφερνε καλυτερα -bye-

Διακρινω μια ζηλεια μου φαινεται.....-bye-

Δεν πρεπει.

Πρεπει να σεβομαστε καθε φωτογραφο και τις προθεσεις του και να μην απαξιωνουμε το εργο του.

Θα μπορουσε να συμβει και σε εσενα. Φανταζεσαι καποιος που θελει να σε απαξιωσει να σου πει :

" μονο γλαρους και πουλια βγαζει και αυτα με τηλεφακο. Καμια σοβαρη φωτογραφια και συνθεση οπως και επιδειξη καλοφωτισμενου καδρου δεν εχω δει.."

Θα ηταν περα για περα αδικο ετσι δεν ειναι ? Γιατι στην πραγματικοτητα βγαζεις πολυ καλες φωτογραφιες. Οχι αριστες αλλα πολυ καλες και εχεις περιθωρια βελτιωσης.

Οποτε καλο ειναι μην λεμε για αλλους οτι ειναι stevie wonder γιατι το ιδιο μπορει να πει καποιος και για εμας.

:ernaehrung004:

Να αποτελεσματα τι μαθενουνε οι μαθητες ειναι το φωτεινο παραδειγμα με τον μαγειρα χεχεχε .

http://www.leica-academy.gr/eng/activities/latest_activity.htm

Αντε τρεχα δωσε λεφτα τωρα και μετα μπες στο φορουμ εδω να μας διξει καποιος απο φωτογραφια αχαχαχαχαααααα

Οταν αντιληφθει καποιος απο φορμα και στυλ στην φωτογραφια τοτε μπορει να κρινει.......

Σε καθε περιπτωση δεν μπορεις να κρινεις απο τις φωτογραφιες τι ειδους σχολη ειναι .

Δεν διαλεγεις απο δειγματολογιο. Ουτε σου εγγυαται καποιος οτι θα πετυχεις να φτασεις στο αποτελεσμα του φωτογραφου.

Μπορει να ειναι θεικες οι φωτογραφιες αλλα να μην μπορει να σου μεταδωσει την γνωση ο καθηγητης.

η

Μπορει να ειναι κακες οι φωτογραφιες αλλα ο καθηγητης σου να συνδεθει μαζι σου τοσο πολυ και να σου βγαλει οτι εμφυτο ταλεντο μπορεις να εχεις.

Το καλυτερο θα ηταν να βρεις καποιους απο την σχολη και να παρεις γνωμες.

Συμφωνώ με τον Kosh σε αυτό το κομμάτι...

Το πόσο καλός είναι κάποιος στην δουλειά του δεν σημαίνει οτι είναι και σε θέση να το διδάξει...

ΤΟ βλέπω καθημερινά στην σχολή μου. Έχουμε μερικούς κορυφαίους γιατρούς στον τομέα τους, καθηγητές στις ανίστοιχες έδρες, αλλα η εκπαιδευτική τους ικανότητα είναι ανύπαρκτη. Αδυνατούν να μεταδώσουν το οτιδήποτε... Και εμείς παρόλου που υποτίθεται οτι διδαχθήκαμε απο αυτούς, έχουμε στο τέλος καταλάβει ελάχιστα απο το αντικείμενο.

Έχουμε και απο την άλλη αρκετούς που ώς επιστήμονες-γιατροί δεν ξεχωρίζουν ιδιέτερα. Δεν είναι στην πρωτοπορεία και απλώς κάνουν ικανοποιητικά την δουλεία τους. Και είναι επληκτικοί ως καθηγητες. Σου διδάσκουν με απλό τρόπο αυτά που πρέπει να μάθεις και σε βοηθάνε να καταλάβεις ακόμα και τις δύσκολες έννοιες.

Συχνά μάλιστα οι απολύτως καλύτεροι στον τομέα τους δεν είναι και καλοί δάσκαλοι. ΟΙ καλύτεροι δάσκαλοι διαχρονικά είναι αυτοί που θυμούνται ακόμα (γιατί βρίσκονται πιό κοντά σε αυτό το στάδιο) πως είναι να μην ξέρεις τίποτα.

Χαχαχα ατυχες παραδειγμα? πανε εσυ σε κανενα εστιατοριο να πληρωσεις κανενα $1000 για το τραπεζι με φαγητα και σχεδια που δεν ειδες στα ονειρα σου μετα πες τον μαγειρα οτι δεν ειναι τεχνιτης. Αν νομιζεις οτι αυτοι οι διασημοι σεφ δεν ειναι τεχνιτες αλλα παραμονο κατσαρολαδες τοτε εχεις τρομακτικα λανθασμενη αντιληψη.
Περιτο να σου πω οτι η σεφ κανουν περισσοτερα λεφτα απο φωτογραφους και εχουνε ιδιο σεβασμο απο το κοινο .

Οπως και ναχει παμε παρακατω.
Η γυναικα μου εχει μια φιλη που διδασκει γραφιστικη και μαλιστα η φιλη της εχει βγαλει διασημα ατομα παγκοσμιος στον χωρο της γραφιστικης.

ΑΛΛΑ υπαρχει μια διαφορα οτι το κολλεγιο που εμαθε να διδασκει αυτη η γυναικα ειναι μια μιξη απο ατομα στον αληθινο κοσμο και καταξιωμενα ατομα και 100% επαγγελματιες . Οχι τραπεζικοι ουτε δασκαλακους στο δημοτικο ουτε δικηγορους που αποφασισανε να ανοιξουνε μια σχολη και να λενε οτι κανουνε δηθεν κατι
Ειδες το εργο με τον λεωνιδα οταν τον ρωτησανε τι επαγγελεται ο λεωνιδας ειπε ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ .
Ο λεονιδας δεν ειταν αγροτης που καθε φορα καποιος ορμουσε την πολη εβαζε πανοπλια αρπαζε και το σπαθι και ετρεχε .

Αν μιλαμε για επαγγελματισμο τα ατομα στην προ-αναφερομενη σχολη δυστυχως απεχουν απ' τον τομεα αυτα .

Καλα ειναι να μαθουμε την ιστορια και μερικα βασικα αλλα οχι παντα να ειμαστε με το ενα χερι αντε να μην πω που ενω δεν κανουμε τιποτα το ουσιοδες .
Για θεωρια και ιστορια υπαρχουν βιβλια και μπορει να τα βρει δωρεαν οποιοσδηποτε απο καθε βιβλιοθηκη εδω ετσι δεν ειναι απαραιτητο να τρεχει σε σχολες.

Για τα βολια που εριξες περι ζηλιας δεν θα κανω κανενα σχολιο ουτε θα καθομαι να το γυρνω σε προσωπικες αντιπαραθεσεις. Το μονο που εχω να πω ειναι μεσο καταραμενου ιντερνετ ποσο λιγο ξερει ο ενας τον αλλον .

Αν ο Κ.μπαλαφας διδασκε θα ημουν ο πρωτος που θα ετρεχα αλλα οχι με τους αλλους αυτο δεν μου καθεται καλα .

Αυτη ειναι η γνωμη μου περι σχολης αυτης και οπως καθε ανθρωπος εχω δικαιωμα να κρινω και να κατακρινω οποια σχολη θελω οποιο αυτοκινητο και οποια ετερια εξαλου για αυτο το λογο βλεπεις διαφορα review στο ιντερνετ απο κοσμακη που λεει οτι θελει και οποιος θελει ας πιστεψει οτι θελει .
Οσο για το αν βγαζω καλες φωτος και οχι αριστες να σου υπενθυμισω οτι εδω κανουμε κριτικη καποιας σχολης οχι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ .

ΤΕΛΟΣ

Για τα βολια που εριξες περι ζηλιας δεν θα κανω κανενα σχολιο ουτε θα καθομαι να το γυρνω σε προσωπικες αντιπαραθεσεις.

Οσο για το αν βγαζω καλες φωτος και οχι αριστες να σου υπενθυμισω οτι εδω κανουμε κριτικη καποιας σχολης οχι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΟΛΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ .

Μα εγω δεν σου ειπα κατι για τις φωτογραφιες σου.

Σου ειπα οτι οπως εσυ κρινεις καποιον καθηγητη σαν "τυφλο"η " stevie wonder" ετσι και καποιος αλλος θα μπορουσε να σε κρινει και εσενα δικαιως.

Χρειαζεται να ειμαστε ευγενεις με την αντιληψη του αλλου ως προς την φωτογραφικη τεχνη γιατι το νομισμα εχει παντα δυο πλευρες.

Last edited:
Καλα ειναι να μαθουμε την ιστορια και μερικα βασικα αλλα οχι παντα να ειμαστε με το ενα χερι αντε να μην πω που ενω δεν κανουμε τιποτα το ουσιοδες .
Για θεωρια και ιστορια υπαρχουν βιβλια και μπορει να τα βρει δωρεαν οποιοσδηποτε απο καθε βιβλιοθηκη εδω ετσι δεν ειναι απαραιτητο να τρεχει σε σχολες.

Ναι αλλα η τεχνη εκτος απο διαβασμα χρειαζεται και θεωρισα διδασκαλιας αν ξερεις τι εννοω.

Ο καθηγητης που θα την διδαξει εχει ενα τροπο σχεδιασμενο ετσι ωστε να αγγιξει τον μαθητη του.

Αλλιως αν διαβαζαμε ολοι μονο βιβλιοα δεν θα υπηρχε η αναγκη να υπαρχουν δασκαλοι?

Το αντιλαμβανεσαι αυτο ετσι δεν ειναι ?

Ναι αλλα η τεχνη εκτος απο διαβασμα χρειαζεται και θεωρισα διδασκαλιας αν ξερεις τι εννοω.

Ο καθηγητης που θα την διδαξει εχει ενα τροπο σχεδιασμενο ετσι ωστε να αγγιξει τον μαθητη του.

Αλλιως αν διαβαζαμε ολοι μονο βιβλιοα δεν θα υπηρχε η αναγκη να υπαρχουν δασκαλοι?

Το αντιλαμβανεσαι αυτο ετσι δεν ειναι ?

Ναι σωστα τα ειπες και να προσθεσω οτι ειναι και στην αντιληψη του καθενος μιας που ο εγκεφαλος δεν ειναι το ιδιο ουτε ολοι ειναι αινσταιν.
Αν δεν εχει και καποιος αντιληψη να καταλαβει οχι καθηγητες οχι βιβλια αλλα ουτε ο ιησους χριστος με τους 12 αποστολους μαζι αντε να βαλουμε και τους θεους του ολυμπου να του δωσουν βοηθεια δεν σωνεται .

Ναι σωστα τα ειπες και να προσθεσω οτι ειναι και στην αντιληψη του καθενος μιας που ο εγκεφαλος δεν ειναι το ιδιο ουτε ολοι ειναι αινσταιν.

Πολυ σωστα.

Και η αντιληψη χρειαζεται για να μαθεις και κυριως η μετριοπαθεια.....

Απάντηση: Re: Σχολες Φωτογραφιας

Αντε συμφωνησαμε σε κατι -bye-

Ναι συμφωνησαμε.

Μενει να τα εφαρμοσουμε τωρα.

Aαααααα μπράβο!!!! Πάνω που έλεγα να το κλειδώσω συμφωνήσατε!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Σαμπάνιες παρακαλώ!:flipout:

Re: Απάντηση: Σχολες Φωτογραφιας

Nα υπενθυμίσω ότι το θέμα που άνοιξε ο GoMaR είναι "Σχολές Φωτογραφίας".
Mη του το χαλάμε του ανθρώπου και προπάντων μην τον απογοητεύουμε.........

Δεν του χαλαμε τιποτα.

Απλα ειναι κριμα οι προσωπικες μας αποψεις -οι οποιες και προφανως δεν αποδεικνυονται - να βγαινουν ετσι ωστε να επηρεασουν καποιον που αναζητα το μελλον του σε ενα επαγγελμα τεχνικο αλλα και τεχνης.

Οποιος εχει παει σε σχολη τετοιου ειδους ξερει οτι την δουλεια την μαθαινεις εκ των "εσω".

Αλλα μονο εκμαθηση χωρις θεωρητικο υποβαθρο και τεχνικο και καλλιτεχνικο οδηγουν στην μετριοτητα.....

Στη φωτογραφική κατηγορία παραμένω απλός τουρίστας, που μπαίνω και θαυμάζω τα έργα σας... ελπίζω κάποτε όταν θα βρω το χρόνο να βελτιωθώ κι εγώ από αρχάριος που είμαι..

Ωστόσο, διαβάζοντας αυτό το νήμα,νομίζω έχω κι εγώ άποψη, μια και ασχολούμαι επαγγελματικά με μια άλλη Τέχνη ΚΑΙ Τεχνική μαζί, τη μουσική, που μάλλον δένει καλύτερα σαν παράδειγμα απ'το φαϊ :D

Στον μουσικό χώρο λοιπόν, υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό υπόβαθρο των μουσικών. Υπάρχουν αυτοδίδακτοι, υπάρχουν πτυχιούχοι ωδείων, διπλωματούχοι ωδείων, όπως και απόφοιτοι πανεπιστημίων.

Ε λοιπόν πρέπει να σας πω ότι κατά κανόνα οι διαφορές είναι μνημειώδεις. Ειδικά όταν μιλάμε για διαφορές διπλωματούχων ωδείων και αποφοίτων πανεπιστημίων.

Η φοίτηση σε πανεπιστήμιο δε σε κάνει κατ'ανάγκη καλύτερο τεχνίτη, δε θα παίξεις ξαφνικά πιο δύσκολα πράγματα στο βιολί. Σε βάζει όμως στη διαδικασία να ζεις επί 4-5 χρόνια σε μια κοινωνία μουσικών, να έχεις καθημερινά επαφές με εξαιρετικούς μουσικούς, να κάνετε εποικοδομητικές συζητήσεις, να παρακολουθείς καθημερινά συναυλίες συμφοιτητών σου και να κάνεις συγκρίσεις με σένα, και φυσικά, να διδάσκεσαι πράγματα που στο ωδείο ή μόνος σου δε θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να μάθεις. Ανώτερα θεωρητικά στη σωστή μορφή τους, ιστορίες, μορφολογίες, γενικότερες ιστορίες της Τέχνης, πράγματα τα οποία τώρα μπορεί να σου φαίνονται χαζά, αλλά είναι το κλειδί για την ερμηνεία. Τέλος, σπουδάζοντας μπαίνεις μοιραία και στο τρυπάκι να μελετάς συνέχεια, άρα αυτόματα αναβαθμίζεσαι πολύ ακόμη και από τεχνικής άποψης.

Η διαφορά ξέρετε που θα φανεί? Όχι όταν πάνε δύο άτομα να παίξουν το ίδιο κομμάτι για να δούνε ποιος θα το παίξει πιο γρήγορα. Αλλά όταν ένας μουσικός κληθεί μέσα σε ένα μήνα να κάνει 10 συναυλίες με ρεπερτόριο που ποικίλει από την Αναγέννηση ως τον 20ο αιώνα. Εκεί όλη αυτή η γνώση θα βγει προς τα έξω, και θα κάνει τον αυτοδίδακτο ή τον ωδειάκια να φαίνεται ερασιτέχνης.

ΥΓ. Υπάρχουν και ελάχιστοι άνθρωποι που αν διαλέξεις να μάθεις κοντά τους θα έχουν πάνω σου την ίδια επίδραση με ένα πανεπιστήμιο και θα σε κάνουν εξαιρετικό καλλιτέχνη. Προσωπικά στα 10 χρόνια σχεδόν που κινούμαι στον επαγγελματικό χώρο, έχοντας συνεργαστεί με πολλές δεκάδες ανθρώπων, έχω γνωρίσει έναν. Θες να παίξεις με τις πιθανότητες? :D

Last edited: