Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Re: Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

παλιότερα είχα ακούσει πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αυτόματο τσοκ σε κρουστικό δράπανο γιατί χαλάει (το τσοκ). τώρα όμως βλέπουμε τα περισσότερα δράπανα να έχουν αυτόματο. ξέρει κανείς κάτι για αυτό; έχουν αλλάξει τα τσοκ, δεν ισχύει αυτό που άκουσα, εννοούσαν παλμικό ή απλά δε μας νοιάζει γιατί η φθορά είναι μικρή;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός

παλιότερα είχα ακούσει πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείς αυτόματο τσοκ σε κρουστικό δράπανο γιατί χαλάει (το τσοκ). τώρα όμως βλέπουμε τα περισσότερα δράπανα να έχουν αυτόματο. ξέρει κανείς κάτι για αυτό; έχουν αλλάξει τα τσοκ, δεν ισχύει αυτό που άκουσα, εννοούσαν παλμικό ή απλά δε μας νοιάζει γιατί η φθορά είναι μικρή;

Καλημέρα & χρόνια πολλά. Από τα αυτόματα τσόκ που πρωτοβγήκαν στην αγορά τα πρώτα χρόνια έως τα σημερινά, σαφώς και υπάρχει αισθητή βελτίωση τους, προς το καλύτερο εννοείται. Απλά υπάρχουν αυτόματα τσοκ σε διάφορες κατηγορίες και ποιότητες. Συνήθως αυτά που είναι εξολοκλήρου μεταλλικά είναι και τα πιο ανθεκτικά και τα καθεαυτού για χρήση με κρούση. Αυτό σου μιλάω εκ πείρας μιας και αυτά που έχω (σ.σ. εξολοκλήρου με μεταλλικό κέλυφος) όταν κλειδώσει η καστάνια του κάνει τα χαρακτηριστικό κλικ-κλικ δηλαδή δεν λύνει με τίποτα κατά το τρύπημα σε τοίχο ή μπετό. Είναι όμως αδιαμφισβήτητο γεγονός πως όταν τρυπάς με μεταλλικό τσοκ κάθετα (π.χ. άνοιγμα τρύπας σε ταβάνι), που κατά κύριο λόγο η σκόνη πάει απευθείας στο τσοκ, τότε έχουν μια τάση παθογένειας καθώς η σκόνη τα κάνει να στομώνουν, ειδικά αν μετά το πέρας της εργασίας δεν τα φυσάς ώστε να καθαρίσουν, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή νομοτελειακά πια να χαλάνε. Σε περιπτώσεις όπως η προαναφερθείσα, είτε επειδή δεν έχουμε την διάθεση να φροντίσουμε τα εργαλεία μας συντηρώντας τα έστω και παροδικά, αραιά και που, συνίσταται η χρήση ή η αγορά δραπάνου με γραναζωτό τσοκ.

Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Σημ. off topic
Όταν τρυπάς κάθετα σε ταβάνι έχεις περάσει στο τρυπάνι ανάποδα ένα πλαστικό καπάκι από οποιαδήποτε συσκευασία τύπου κονσέρβας και η σκόνη πέφτει μέσα σε αυτό αν δεν χρησιμοποιήσεις ηλεκτρική σκούπα που κάνει την ίδια δουλειά.

Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Και τα τσοκ με κλειδι χαλανε απο τον ιδιο λογο!

Ναι πολύ πιο μακροπρόθεσμα όμως....

Re: Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Καλά είναι τα HEX αλλά σε περιορίζουν.
Έκτός απο τα ξυλοτρύπανα έχω και για σίδερο, κάποια σετ κοβαλτίου, κι αυτά είναι πολλά γατί έχει και μισαδάκια, πχ 1 - 1,5 - 2 - 2,5 κλπ.
Κι αυτά δεν είναι φτηνά, αν τα πάρεις ένα-ένα από το 0,5 μέχρι το 10 κοστίζουν γύρω στα 50 Ε. Εχεις και τη δυνατότητα, αν κάτι σου σπάσει, να το αγοράσεις μεμονωμένα.
Με το τσόκ μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλα αυτά.

Και εγώ το έχω τσοκ Μπάμπη και το χρησιμοποιώ συχνα-πυκνα χωρίς προβλημα. Στο Makita TD090. Και για μέταλλο και για ξύλο. Του έχω φορτώσει και κωνικό τρυπάνι για μέταλλο και δεν εχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Το 090 με βολεύει λόγω όγκου/βάρους πολύ περισσότερο από το DHP458 και για ψιλοδουλειές το έχω σε πρώτη θέση. Αντάπτορα έχω τον Bosch αν θυμάμαι καλά. έχω και hex τρυπάνια, αλλά όπως είπες ο αντάπτορας είναι για πιο πολλές χρήσεις.

Κυριοι για εναν μεσο χρηστη μια χαρα θα κατσει το 14,4 με τις τρεις μπαταριουλες.

Αυτο
http://www.e-shop.gr/polyergaleio-ilektriko-dremel-multi-max-mm40-1-9-p-TLS.070177
Ειναι που ειχε βγαλει και προ ημερων?
Σαν να θυμαμαι το προηγουμενο με καλυτερη τιμη η ηταν αλλο μοντελο.

Χμμμμμμμμμ...

Επειδη εχω παααααρα πολλα αναλωσιμα για το Parkside γνωριζουμε αν χρειαζεται καποιον ανταπτορα για να τα δεχθει?

Δε γνωρίζω, μάλλον πρέπει να μας διαφωτίσει κάποιος κάτοχος.
Στα reviews στο link του amazon κάποιος γράφει:
"Und das Model MM40 ist leider mit gar keinen anderen Blaettern kompatibel, weshalb man gezwungen ist immer die Dremel-VerschleissŸteile zu kaufen!"

Με άλλα λόγια λέει δεν είναι συμβατό με άλλα αναλώσιμα εκτός της Dremel, το οποίο βέβαια μου φαίνεται περίεργο.
Ίσως να σε βοηθούσε να έριχνες μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης του; Πήγαινε εδώ και πάτα "manual" προς το κάτω μέρος της σελίδας και θα τα βρεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός

Με σωστή χρήση και συντήρηση τα μεταλλικά τσοκ δεν χαλάνε διαφορετικά δεν θα βάζανε ταχυτσοκ, η κακή χρήση και τα ψτηνοαντίγραφα δημιουργούν προβλήματα.

Το όποιο πρόβλημα προκύπτει στα τσοκ, απλά και ταχυ είναι από μη σωστή σύσφιξη του τρυπανιού που οδηγεί σε χαλάρωση κατά την διάρκεια του τρυπήματος και εάν επιμένεις σε φθορά και καταστροφή τους κυρίως όταν τα χρησιμοποιείς με κρούση.

Τα ταχυτσοκ για SDS εάν δεν αναφέρεται ρητά στης οδηγίες να μην χρησιμοποιούνται για τρύπημα με κρούση.

Εκτός του ότι με τα μεταφορικά έρχεται σχεδόν μία η άλλη, δεν παραδίδει και Ελλάδα αυτός ο πωλητής....

Ωωωπ έχεις δίκιο. Όταν το είχα βάλει στη wish list πριν μήνες παρέδιδε, αλλά προφανώς άλλαξε πρακτική. Από κάποιους άλλους πωλητές βγαίνει μεν πάλι πιο φτηνά από την συνηθισμένη τιμή του προϊόντος στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα όχι φτηνότερα απ' ό,τι το έχει τώρα το e-shop σε προσφορά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλά

Η χρήση του τσοκ δεν αρμόζει σε παλμικό. Όταν θα ενεργοποιηθεί η κρούση κατά το τρύπημα το πρώτο πιθανό που θα συμβεί είναι να σπάσουν οι κοπτικές ακμές ή το στέλεχος του τρυπανιού.

Κι αν, αντί για τσοκ, πάρω HEX τι αλλάζει; Εκεί δεν ταλαιπωρούνται το στέλεχος και οι κοπτικές ακμές;

Και εγώ το έχω τσοκ Μπάμπη και το χρησιμοποιώ συχνα-πυκνα χωρίς προβλημα. Στο Makita TD090. Και για μέταλλο και για ξύλο. Του έχω φορτώσει και κωνικό τρυπάνι για μέταλλο και δεν εχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Το 090 με βολεύει λόγω όγκου/βάρους πολύ περισσότερο από το DHP458 και για ψιλοδουλειές το έχω σε πρώτη θέση. Αντάπτορα έχω τον Bosch αν θυμάμαι καλά. έχω και hex τρυπάνια, αλλά όπως είπες ο αντάπτορας είναι για πιο πολλές χρήσεις.

Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ.

Το δράπανο από τα lidl που πήραμε πριν από δύο εβδομάδες δεν έχει τρυπάνια μέσα? Πήγα κι εγώ σήμερα περιχαρής να φτιάξω μία παπουτσοθήκη που είναι μισοτελειωμένη πριν τις γιορτές και έμεινα κόκκαλο... Την πάτησα σαν μπούλης.

Φθηνά τρυπάνια που βρίσκουμε? Αυτά ας πούμε μας κάνουν?

Praktiker kai leroy εβγαλαν δραπανα προσφορα. Αξιζει κανενα?