Σχολιασμος στις προσφορές εργαλείων.

Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Αντώνη το σκέφτηκα και εγώ για ποδοκινητο αλλά δε το βλέπω να αντέχει και πολύ σε ένα εργαστήριο ξυλοκατασκευων.

Η αλήθεια είναι ότι από τη φωτογραφία και εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι ο διακόπτης για συχνή χρήση.
Είναι όμως μια φθηνή λύση για περιστασιακή χρήση για να μην κάνεις τον Τιραμόλα.

Eχθές Σάββατο είχα πάει απο τό κέντρο βίδας,κοίταζα στόν υπολογιστή τού μαγαζιού κάτι τιμές,και παρατήρησα ότι στα Black&decker και στά Dewalt εχει κάποια έκτωση με κόκκινα γράματα λέει τιμή καταστήματος και ποιό κάτω απο την αναγραφόμενη κανονική τιμή,ρωτάω καί λέω γιατί στόν δικό μου υπολογιστή απο το σπίτι δέν βλέπω αυτήν τήν έκπτωση,μού λενε ότι η έκπτωση αναγράφεται μόνο στά κομπιούτερ τού μαγαζιού, καί είναι τιμή καταστήματος χωρίς μεταφορά,κάνουν έπτωση δηλαδή σέ όσους πάνε από το μαγαζί και το αγοράζουν,αλλα μονο σέ Dewalt και B&D
Γιαυτό σπεύστε ταχέως αύριο όσοι εχετε στά σκαριά να αγοράσετε κάτι από τίς παραπάνω μάρκες.

Λέω μερικά παραδείγματα πού θυμάμαι

Πάγκος Black&deker απο 40 στα 35 ευρω
Το Dewalt πολυεργαλειο που πηρε ο Κυριακος στα 194 ευρώ το εχει καπου 176 η 178 αν δεν κανω λαθος καπου εκει

Απάντηση: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Ίσχυε αυτό Δημήτρη, πολλούς μήνες τώρα, δεν είναι τωρινό. Και μάλλον θα συνεχίσει να ισχύει.

Φίλε Μπάμπη δέν τό ηξερα ότι ίσχυε,γιατί δέν κοίταζα τό κουμπιούτερ τού μαγαζιού,χτές μόνο έριξα μιά ματιά καί χάρηκα από τίς μειωμένες τιμές σέ μερικές μάρκες.
Νά σαι καλά,ευχαριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το παρακάτω πολυεργαλείο B&D πού χάζευα από 100 ευρώ τό έχει 82 ευρώ
Τό έχει κάποιος συνάδελφος ? τό B&D μοιάζει πολύ μέ τό Dewalt πού τό περιεργαζόμουνα,αλλά καί τό Dewalt τού Κυριάκου αλλά μέ χαρτόκουτο πού τό έχει 119 ευρω στο site απο τό μαγαζί τό έχει 110 ευρώ νομίζω η καί λίγο παρακάτω δέν θυμάμαι ακριβώς.

82 με 110 ευρώ για τα ίδια χαρακτηριστικά (απλά το ένα ερασιτεχνικό το άλλο επαγγελματικό) είναι σεβαστή διαφορά.
Αν σκέφτεσαι να το ζορίζεις συχνά πάρε το Dewalt, ειδάλλως το οικονομικότερο b&d.

Αλήθεια είναι αυτό.
Είναι η τιμή που κάνουν αν περάσεις από το μαγαζί.
178 από 194 ήταν η τιμή του δικού μου Δημήτρη.
Οι διαφορές που βλέπω είναι στην σκανδαλη στα εξαρτήματα αλλά και στα 3 χρόνια εγγύηση του κίτρινου.

Εμενα μου κανει θετικοτατο κλικ η αλλαγη εξαρτηματων χωρις κλειδι...θα ελεγα οτι με ενοχλει πολυ το αλενακι σε αυτα τα πολυεργαλεια, τα οποια ειναι χρησιμοτατα με τα διαφορα εξαρτηματα τους.

Εμενα μου κανει θετικοτατο κλικ η αλλαγη εξαρτηματων χωρις κλειδι...θα ελεγα οτι με ενοχλει πολυ το αλενακι σε αυτα τα πολυεργαλεια, τα οποια ειναι χρησιμοτατα με τα διαφορα εξαρτηματα τους.

Απλά μετά το θέμα είναι (κάτοχος Dremel) ότι πρέπει να παίρνεις μόνο τα μαμά αναλώσιμα μετά γιατί τα υπόλοιπα δεν κάνουν... Ειδικά στο δικό μου δεν μπαίνουν ούτε με αντάπτορα!

Στο Dewalt μπαίνουν όλα με αντάπτορα ακόμα και τα Parkside.
Απλά μετά καταργείται η αλλαγή χωρίς κλειδί που είναι όλα τα λεφτά.
Ευτυχώς τα μαμά ανταλλακτικά είναι πολύ ποιοτικά και με αντοχή στον χρόνο.

Ισως η B&D να μην εχει το θεμα που εχουμε με την dremel. Eπισης τα αναλωσιμα της B&D ειναι φτηνοτερα απο της dremel.
Οπως και να'χει το θεμα, η μη χρηση κλειδιου στο πολυεργαλειο ειναι μεγαλη ευκολια.

+1000
Αν καί τελευταία μέ κάνατε φάν τών μπλέ Bosch δέν μού αρέσει καθόλου πού έχουν άλλεν γιά αλλαγή,καί άν πάρω θά πάω μάλλον σέ Dewalt η B&D είναι τρομερή ευκολία νά πατάς τόν διακόπτη από κάτω καί νά αλλάζει εξάρτημα.

Ανθρακας ο θησαυρός δηλαδή γιά τήν έκπτωση,καί νόμιζα ότι τό έκαναν τίς τελευταίες μέρες,θά τό ξέρετε οι συναδέλφοι απλά εγώ δέν τό ήξερα :smash:

Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Προσφορές σε Σετ Makita για τους εδώ φανατικούς Makitakides και όχι μόνο...

http://www.bmtools.gr/index.php/online-store/set-ergaleiwn/mak-dlx3010-detail

http://www.bmtools.gr/index.php/online-store/set-ergaleiwn/mak-dlx2012jx1-detail

http://www.bmtools.gr/index.php/online-store/set-ergaleiwn/mak-dlx2007x-detail

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός

Τα θέλωωωω,μου φαίνεται θα πουλήσω τα 10v να πάω σε 18v

Εεεεε, και εσύ από τις τρεις προσφορές που ανέβασα, η πιο ακριβή σου γυάλισε......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός

Τα θέλωωωω,μου φαίνεται θα πουλήσω τα 10v να πάω σε 18v

Σ´αυτό το δήλημα έιχα μπει κιε γώ πριν λίγο καιρό αλλά τελικά προτίμησα αυτό
Θυσίασα το BL για τα πολύ καλυλτερα χαρακτηριστικά του 458D.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

+1000
Αν καί τελευταία μέ κάνατε φάν τών μπλέ Bosch δέν μού αρέσει καθόλου πού έχουν άλλεν γιά αλλαγή,καί άν πάρω θά πάω μάλλον σέ Dewalt η B&D είναι τρομερή ευκολία νά πατάς τόν διακόπτη από κάτω καί νά αλλάζει εξάρτημα.

Ορισμένες φορές με τρελαίνετε... Δεν ξέρω αν επιλέγετε εργαλεία η παιχνίδια.
Είναι δυνατόν να θυσιάζετε τη συμβατότητα του εργαλείου για το κλίκ-κλάκ της αυτόματης αλλαγής εργαλείου;
Έχετε δουλέψει αυτά τα πολυεργαλεία; Αν τα έχετε δουλέψει πόσες φορές χρειάστηκε να αλλάξετε εξάρτημα;
Γούστα είναι αυτά βέβαια κι ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά όπου και όπως που γουστάρει...

Μπαμπινοοοοο
Ναι είναι τεράστια ευκολία!
Και ναι ένα ΠΟΛΥεργαλειο έχει πολλαπλές χρήσεις που αξιοποιουνται αλλάζοντας κεφαλές.
Στο λέω εγώ που με το Parkside που κάπου έχω είχα το άλλεν στην κωλοτσεπη.
Επίσης το τριβειο τους κάνει εξαιρετική δουλειά και αξίζει να το χρησιμοποιείτε παιδιά!

:7SFGSFG:Κυριάκο, διαφωνώ κάθετα αλλά σέβομαι την άποψή σου. Προσπαθώ αυτή τη στιγμή να θυμηθώ πότε ήταν που χρειάστηκε να αλλάζω συχνά εξαρτήματα στο πολυεργαλείο και δεν μούρχετε κάτι στο μυαλό
Προσωπικά έχω πάρει δθάφορα εξαρτήματα που μου φάνηκαν χρήσιμα, κι απο διάφορες εταιρίες εκτός Makita, απο Parkside και Bosch μέχρι Dremel και Fein.
Αυτό συγκεκριμένα το εξάρτημα της Fein μ´ έβγαλε παληκάρι σε κάποιες δουλειές που χρειάστηκε να τρίψω κούρμπες γρίλιες και σκωτίες.

752691_xl.jpg

Αυτό το "παληκάρι" της Fein σε εχω ξαναρωτήσει στο παρελθόν Μπάμπη που/ποσο το πήρες αλλα δεν θυμάμαι απάντηση. Το πολυεργαλείο που έχεις είναι makita (φαντάζομαι). Το 300? Εννοώ ότι ταιριάζει...(???)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκ

Ορισμένες φορές με τρελαίνετε... Δεν ξέρω αν επιλέγετε εργαλεία η παιχνίδια.
Είναι δυνατόν να θυσιάζετε τη συμβατότητα του εργαλείου για το κλίκ-κλάκ της αυτόματης αλλαγής εργαλείου;
Έχετε δουλέψει αυτά τα πολυεργαλεία; Αν τα έχετε δουλέψει πόσες φορές χρειάστηκε να αλλάξετε εξάρτημα;
Γούστα είναι αυτά βέβαια κι ο καθένας ξοδεύει τα λεφτά όπου και όπως που γουστάρει...

Φίλε Μπάμπη αυτού τού τύπου τά πολυεργαλεία έχουν πολλά εξαρτήματα,πριόνι βύθισης-πριόνι μισού δίσκου-ξύστρα-γιαλόχαρτα κ.τ.λ δέν έχω δουλέψει ποτέ βέβαια,αλλά έχω πολυτριβείο B&D πού παίρνει εξαρτήματα καί γίνεται παλμικό καί έκκεντρο,και αλλάζονται μέ τό πάτημα ενός κουμπιού.Το θεωρώ μεγάλο χασομέρι νά θέλω νά βγάλω τό εξάρτημα τών γυαλόχαρτων,καί νά ξεβιδώνω με τό κλειδί άλλεν τήν βίδα καί νά βάζω τήν λάμα βύθισης,νά ξαναβιδώνω καί τανάπαλην μέχρι τήν επόμενη αλλαγή.
Αφού μπορούμε νά κάνουμε τήν εργασία μας πιό εύκολη γιατί νά μένουμε στό παλιό ? Αυτό ισχύει και γιά τίς σέγες ,θυμάμαι παλιά τό σύστημα SDS στίς σέγες τό είχαν λίγα μοντέλα και τα περισσότερα είχα βίδα,σιγά-σιγά όμως τα περισσότερα έχουν γίνει μέ λάμα SDS
βλέπω ότι η Bosch η πράσινη σειρά βγάζει καί αυτή αυτόματο σύστημα στά πολυεργαλεία της καμμιά σχέση όμως μέ τήν απόλυτη ευκολία τής Dewalt-B&D πού απλά μέ τό πάτημα ενός κουμπιού αλλάζει εξάρτημα,απλά στή Bosch γυρνάει περιστροφικά ένα πλαστικό τόν κοχλία γιά νά αλλάξει εξάρτημα,το προσπαθεί η Bosch αλλά σέ αυτόν τόν τομέα είναι πολύ πίσω από τήν Dewalt - B&D
Oπως κατάλαβες δέν είμαι φανατικός Boschάκιας άν δώ κάτι άλλο πού μέ βολεύει περισσότερο στόν χειρισμό καί είναι αξιόπιστο θά πάω καί αλλού.Oσο γιά τά Dewalt δέν τά θεωρώ παιχνίδια είναι επαγγελματικά εργαλεία.

Ναι το Makita TM3000CX3 έχω.
Το εξάρτημα το πήρα πριν δυο χρόνια περίπου, νομίζω από Axminster, δεν θυμάμαι ακριβώς.