SCM 19

Re: Απάντηση: SCM 19

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις τα Quad που έχεις κρατήσει.
Οδηγικά θα είναι άψογο, ηχητικά, θα δείξει η ακρόαση!
Δοκιμή λοιπόν.

Το πρόβλημα είναι οτι τα ηχεία είναι στο νησί και τα ενισχυτικά Αθηνα... αρα ακρόαση δεν...!!

Προς ώρας ο αδελφος δοκιμάζει εναν παλιό Classe CAP 80 (80 watt) που βρηκε σε ένα μαγαζι στο νησι. Δεν είναι μτχ αλλά demo του μαγαζιου και απο ο,τι κατάλαβα έχει παίξει αρκετά!
Δεν ξερω σε τι τιμη θα του τον δωσει αλλά δεν με πείθει και τόσο...
Toν έχει ακουσει κανεις; Εντυπωσεις;

Μία πρόταση κι από μένα:
Benchmark DAC-1 προενίσχυση (και βελτίωση πηγής) (950 ευρω)
τελικός ΧΤΖ ΑΡ-100 (650 ευρω)
( http://www.xtz.se/uk/products/electronics/class-ap100-black/silver)

Το DAC-1 με την εισοδο usb;
Αυτή είναι μια πολύ δελεαστική πρόταση μιας και παίζει και πολύ απο Mac αλλά πάλι και φευγει αρκετά πανω απο τον ήδη αρκετά "τραβηγμένο" προϋπολογισμό...

Απάντηση: Re: SCM 19

Προς ώρας ο αδελφος δοκιμάζει εναν παλιό Classe CAP 80 (80 watt) που βρηκε σε ένα μαγαζι στο νησι. Δεν είναι μτχ αλλά demo του μαγαζιου και απο ο,τι κατάλαβα έχει παίξει αρκετά!
Δεν ξερω σε τι τιμη θα του τον δωσει αλλά δεν με πείθει και τόσο...
Toν έχει ακουσει κανεις; Εντυπωσεις;

Αψογο στον καιρό του.Πολύ τίμιο μηχάνημα.Είχε περάσει απο το ράκ μου παλιά.
Εχει ζεστό και "γλυκό" ήχο και θα ταιριάζει με τα ηχεία.Οδηγά και καλά.Αν ο χώρος του αδελφού σου δεν είναι μεγάλος θα παίζει πολύ καλά,χωρίς όμως να μπορεί να πάει τα ηχεία στο "τέρμα" τους.
Εγώ θα τον αγόραζα άν τον δίνουν σε καλή τιμή(θάλεγα 600-700 μάξιμουμ άν είναι πράγματι λίγο χρησιμοποιημένο ντέμο.Αν χρησιμοποιείται χρόνια,πιό κάτω...).

Καλό ηταν ε;
Καλά εννοείται οτι δεν θα τα πάει στο τέρμα τους...

Βεβαι πριν λιγο που μιλησαμε με τον αδερφο μου ειπε οτι μετα απο 3-4 ωρες πολύ ελαφριά χρηση σταμάτησε να παίζει το ένα κανάλι (οι επαφες-συνδεσεις ειναι οκ) ... δεν ξερω τι μπορέι να έγινε αλλά μάλλον έχει παίξει πολύ το μηχανάκι και πολύ πιθανο να έχει ανοιχτεί κι όλας γιατι οι βιδες του φαίνονται κάπως απο ο,τι μου ειπε...

Δεν ξερω... αν του το δωσει σε τιμη χωμα και το πάμε και σε έναν καλό μάστορα... ;;;;;

Να 'μαι κι εγώ ο περί ου ο λόγος. Δεν πήρα θέση στο thread γιατί τα ηχεία ήρθαν πριν από δύο ημέρες κι εγώ μπόρεσα να τα ακούσω μόλις σήμερα κι αυτό με προβλήματα όπως προείπε ο αδερφός.
Ο Classe CAP 80 απογοήτευσε μιας και μετά από 4 ώρες λειτουργίας σε πολύ χαμηλή στάθμη (είναι και οι ώρες στρωσίματος που πρέπει να γίνουν), σταμάτησε να παίζει το ένα κανάλι. Το θέμα είναι ότι το μηχάνημα είναι παλιό και εμφανώς χρησιμοποιημένο αν και demo, οπότε απομακρύνεται πολύ από τη λίστα με τις πιθανές λύσεις.
Αυτή τη στιγμή ακούω (στρώνω δηλ.) με τον παλιό μου nad 317 που είχε την καλοσύνη και μου τον δάνεισε το παιδί που τον είχα πουλήσει (τα καλά της επαρχίας, είναι μόλις 2 βήματα απ' το σπίτι μου!!!)
Στο δια ταύτα: η αναζήτηση συνεχίζεται...
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, σχόλια και παρατηρήσεις...

Δημήτρης

Last edited:
εχε υποψην σου,οτι ο ηχος των ATC αλλαζει πολυ οταν στρωσουν,οποτε οτι ακους τωρα,δεν θα ειναι και τοσο δικαιο για τους ενισχυτες που δοκιμαζεις.

Παιδιά, δυστυχώς με τα ηχεία αυτά τα πράγματα είναι μονόδρομος. Δεν έχετε την πολυτέλεια να ψάξετε κάτι καλό σε normal χρήματα, γιατί δε θα έχει watt κι αυτό δεν παίζει με τίποτα. Από όσα έχουν προταθεί σε αυτό το thread, το πιο ρεαλιστικό είναι τα Rotel. Πιο δεύτερα σε ποιότητα ήχου αλλά με ξεκάθαρη επάρκεια ισχύος. Μια άλλη πρόταση θα ήταν τα Audiolab που τα πουλάνε μισοτιμής (αν έχει μείνει κάτι). Προενισχυτής και δύο τελικοί θα σας έρθει κάπου στα 1200 ευρώ. Και πάλι βέβαια μου φαίνεται ότι δίνουν 2x125 watt, ίσα που μπορείς να το πεις αξιοπρεπές. Δείτε και τον Advance τον MAP-800. Δίνει 2x200 αλλά δεν ξέρω τιμή. Γενικά πάντως θα πρέπει να παίξετε σε πιο δεύτερες μάρκες με πολλά watt κι όχι σε καλά ονόματα με λίγα watt.

Θέλω να ομολογήσω για μιά ακόμη φορά οτι μου είναι ακατανόητη η εμμονή για τα "χιλιάδες" βαττ που χρειάζονται τα ATC.
Η εταιρία λέει από 50 και πάνω.
Τα έχουν πάρα πολλοί και παίζουν με 50άρηδες ενισχυτές.
Και αν θέλετε ακούστε τη γνώμη μου:
Για μία απόσταση ακρόασης 2,5-3 μέτρα και ρεαλιστικές, όχι υπερβολικές στάθμες, τα 70-100 βαττ είναι αρκετά για να οδηγηθούν σωστά. Αν σας αρέσει λοιπόν κάποιος ενισχυτής σ' αυτά τα βαττ, μη διστάσετε θα είστε καλυμμένοι.

Από όσα έχουν προταθεί σε αυτό το thread, το πιο ρεαλιστικό είναι τα Rotel. Πιο δεύτερα σε ποιότητα ήχου αλλά με ξεκάθαρη επάρκεια ισχύος. Μια άλλη πρόταση θα ήταν τα Audiolab που τα πουλάνε μισοτιμής (αν έχει μείνει κάτι). Προενισχυτής και δύο τελικοί θα σας έρθει κάπου στα 1200 ευρώ. Και πάλι βέβαια μου φαίνεται ότι δίνουν 2x125 watt, ίσα που μπορείς να το πεις αξιοπρεπές. Δείτε και τον Advance τον MAP-800. Δίνει 2x200 αλλά δεν ξέρω τιμή. Γενικά πάντως θα πρέπει να παίξετε σε πιο δεύτερες μάρκες με πολλά watt κι όχι σε καλά ονόματα με λίγα watt.

η καινουρια σειρα της Rotel δεν ειναι καθολου "δευτερη" σε ποιοτητα ηχου, στην κατηγορια τιμης που κινειται. Τα πρωτα reviews ισα ισα δειχνουν οτι στελνουν πολλα κλασσικα μηχανηματα στο καναβατσο.

Οι Audiolab δεν εχουν την οδηγηση που περιμενεις απο την ισχυ των 125 βατ

Θέλω να ομολογήσω για μιά ακόμη φορά οτι μου είναι ακατανόητη η εμμονή για τα "χιλιάδες" βαττ που χρειάζονται τα ATC.
Για μία απόσταση ακρόασης 2,5-3 μέτρα και ρεαλιστικές, όχι υπερβολικές στάθμες, τα 70-100 βαττ είναι αρκετά για να οδηγηθούν σωστά. Αν σας αρέσει λοιπόν κάποιος ενισχυτής σ' αυτά τα βαττ, μη διστάσετε θα είστε καλυμμένοι.
αυτο ομως δεν αναιρει και το οτι οντως με περισσοτερα βατ παιζουν καλυτερα.!?

Audiolab δεν... αν είναι να παρει Audiolab παιρνει τα παλιά μου Quad που υπάρχουν ακομα... και έχουν και πιο πολλά watt!

Εγώ δεν είπα ότι δεν παίζουν με τα βαττ που αναφέρονται αλλά ότι με τα περισσότερα παίζουν πολύ καλύτερα.
Τώρα τον ισχυρισμό της εταιρίας για τα 50 βαττ μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να τον δεχθώ.
Να μην πώ και το ότι σε συνεντεύξεις τους οι σχεδιαστές τις εταιρίας έχουν αναφέρει ότι μόνο τα ενεργά ηχεία τους τους αντιπροσωπεύουν.

αυτο ομως δεν αναιρει και το οτι οντως με περισσοτερα βατ παιζουν καλυτερα.!?

Σαφως και παίζουν καλυτερα αλλά πάντα θα υπάρχει κατι καλυτερο απο αυτό που εχεις! Το θεμα ειναι να βρεις μια ισορροπια σχέση με τα χρηματα που μπορεις να δωσεις την συγκεκριμενη στιγμή!

Εγώ δεν είπα ότι δεν παίζουν με τα βαττ που αναφέρονται αλλά ότι με τα περισσότερα παίζουν πολύ καλύτερα.
Τώρα τον ισχυρισμό της εταιρίας για τα 50 βαττ μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να τον δεχθώ.
Να μην πώ και το ότι σε συνεντεύξεις τους οι σχεδιαστές τις εταιρίας έχουν αναφέρει ότι μόνο τα ενεργά ηχεία τους τους αντιπροσωπεύουν.

Όλα εξαρτώνται από τις στάθμες που θέλεις και την απόσταση των ηχείων από σένα. Αν φτάνεις τις στάθμες που θέλεις μα 70-100 βαττ ποιοτική ενίσχυση, τι θα τα κάνεις τα 250 σε κατώτερη ποιότητα?
Τα ενεργά ηχεία τους αντιπροσωπεύουν γιατί κυρίως δεν υπάρχει το παθητικό κροσόβερ αλλά το ενεργό. Γι αυτό το λόγο παίζει καλύτερα ένα 50άρι ενεργό από ένα παθητικό με πανάκριβη και πανίσχυρη ενίσχυση.

Αυτο και μονον αρκει για να αποτρεψει καποιον απο την αγορα τους! Οχι λογω ποιοτητας των ηχειων αλλα λογω του σκεπτικου των δημιουργων τους:twoguns:

Αυτο και μονον αρκει για να αποτρεψει καποιον απο την αγορα τους! Οχι λογω ποιοτητας των ηχειων αλλα λογω του σκεπτικου των δημιουργων τους:twoguns: