SCM 19

Re: Απάντηση: Re: SCM 19

Αυτο και μονον αρκει για να αποτρεψει καποιον απο την αγορα τους! Οχι λογω ποιοτητας των ηχειων αλλα λογω του σκεπτικου των δημιουργων τους:twoguns:

Διαφωνω!
Ολα εχουν να κανουν και με το κοστος. Οι σχεδιαστες προφανως μιλουν χωρις τετοιους περιορισμους! Εννοείται οτι το 50 ή 100 active discrete κλπ κλπ είναι ετη φωτος μπροστα απο την εισαγωγική σειρα και αυτά αντιπροσωπευουν 100% την φιλοσοφια της εταιριας (ενεργό cross κλπ)! Και εμενα αν ημουν σχεδιαστης το κορυφαιο μου δημιουργημα θα με αντιπροσωπευε. Ασε που ειναι και πιο ντομπρο να λες τα πράγματα με το ονομά τους...
Απο την αλλη ομως με την εισαγωγική σειρά, οι μη εχοντες τα πολλά, μπορουν με καποιους περιορισμους να πάρουν σε μεγάλο βαθμο τον ηχο και την γενικότερη "αποψη" της εταιρίας.

Υ.Γ: Με αφορμη το διπλανο thread θεωρείτε οτι οι σχεδιαστες της B&W αν τους ρωτουσαμε θα λεγανε οτι τους αντιπροσωπευουν τα 805; Χωρις καμια δοση μομφης προς τα συγκεκριμενα εξαιρετικά ηχεια-εταιρεία!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SCM 19

Διαφωνω!
Ολα εχουν να κανουν και με το κοστος. Οι σχεδιαστες προφανως μιλουν χωρις τετοιους περιορισμους! Εννοείται οτι το 50 ή 100 active discrete κλπ κλπ είναι ετη φωτος μπροστα απο την εισαγωγική σειρα και αυτά αντιπροσωπευουν 100% την φιλοσοφια της εταιριας (ενεργό cross κλπ)! Και εμενα αν ημουν σχεδιαστης το κορυφαιο μου δημιουργημα θα με αντιπροσωπευε. Ασε που ειναι και πιο ντομπρο να λες τα πράγματα με το ονομά τους...
Απο την αλλη ομως με την εισαγωγική σειρά, οι μη εχοντες τα πολλά, μπορουν με καποιους περιορισμους να πάρουν σε μεγάλο βαθμο τον ηχο και την γενικότερη "αποψη" της εταιρίας.

Υ.Γ: Με αφορμη το διπλανο thread θεωρείτε οτι οι σχεδιαστες της B&W αν τους ρωτουσαμε θα λεγανε οτι τους αντιπροσωπευουν τα 805; Χωρις καμια δοση μομφης προς τα συγκεκριμενα εξαιρετικά ηχεια-εταιρεία!
Λεγοντας αυτα δεν υποβαθμιζουν συνειδητα το προϊόν τους; Τι θα πει "ξερεις, εμενα δεν μου αρεσει (αυτο λενε ουσιαστικα) αλλα αν για σενα ειναι ΟΚ, παρτο"; Καθε δημιουργια δεν αντιπροσωπευει μερος της προσωπικοτητας/δημιουργικοτητας του δημιουργου; Και η Τζοκοντα δεν αντπροσωπευει 100% τον Ντα Βιντσι αλλα ειναι μια εξοχη δημιουργια! Το να ελεγαν πως τους αντιπροσωπευει εν μερει με κορυφωση το Χ μοντελο, δεν θα ηταν πιο λογικο;περιεργη απαξιωση παντως. Και βεβαια το 805 αντιπροσωπευει μερικως την δημιουργικοτητα της B&W, και οχι την ολοκληρωση της -αλιμονο!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SCM 19

Λεγοντας αυτα δεν υποβαθμιζουν συνειδητα το προϊόν τους; Τι θα πει "ξερεις, εμενα δεν μου αρεσει (αυτο λενε ουσιαστικα) αλλα αν για σενα ειναι ΟΚ, παρτο"; Καθε δημιουργια δεν αντιπροσωπευει μερος της προσωπικοτητας/δημιουργικοτητας του δημιουργου; Και η Τζοκοντα δεν αντπροσωπευει 100% τον Ντα Βιντσι αλλα ειναι μια εξοχη δημιουργια! Το να ελεγαν πως τους αντιπροσωπευει εν μερει με κορυφωση το Χ μοντελο, δεν θα ηταν πιο λογικο;περιεργη απαξιωση παντως. Και βεβαια το 805 αντιπροσωπευει μερικως την δημιουργικοτητα της B&W, και οχι την ολοκληρωση της -αλιμονο!

Όταν μία εταιρία, προερχόμενη και ευρισκόμενη στον επαγγελματικό χώρο, η οποία μάλιστα είναι από τις πρωτοπόρες στα ενεργά ηχεία συνηγορεί γι αυτή την μορφή ηχείου, επ' ουδενί δεν σημαίνει οτι απαξιώνει τα μικρότερα παθητικά μοντέλα, όπως για παράδειγμα της σειράς entry, που είναι και best buy παγκοσμίως στα οικιακά μόνιτορ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SCM 19

....Και βεβαια το 805 αντιπροσωπευει μερικως την δημιουργικοτητα της B&W, και οχι την ολοκληρωση της -αλιμονο!

... και βεβαια το 19 αντιπροσωπεύει μερικως την δημιουργικότητα της ATC, και όχι την ολοκληρωσή της -αλίμονο!

Ο,τι ισχυει για το ενα ισχυει και για το άλλο!

Δηλαδη αν μας ελεγαν οι σχεδιαστες της ATC (ψεματα στην ουσια) οτι το 19 είναι αυτό που τους εκφράζει πάνω απο όλα και ας έχουν στην γκάμα τους τα υπόλοιπα "τερατα" τότε θα λεγαμε οτι δεν απαξιώνουν το προϊόν-φιλοσοφια τους και θα τρέχαμε όλοι να πάρουμε 19;

Τέλος πάντων μάλλον δεν έχει νοημα την κάνουμε φιλοσοφική την κουβέντα!
Το thread αφορά στην ευρεση ενισχυτη για τα 19αρια του bro...

Νομίζω οτι πρέπει να βρεις κάποιον καλό ενισχυτή,πρώτο σου μέλημα πρέπει
να είναι η ποιότητα και μετά η ποσότητα αφού το οικονομικό όριο που έχεις θέσει μπορεί να μην συνδυάζει στην εντέλεια και τα δύο.Και λέω μπορεί γιατι
τα SCM 19 που έχω στο σαλόνι μου τα οδηγεί ο τελικός Nac200 της Naim.
Κατά πολλούς ανεπαρκής αφού είναι μόνο 2χ70 watt,αλλά μπορώ να σου πω
οτί το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Η πηγη ειναι μια χαρα... Cairn Fog!

Τωρα για τον Behry αν και εχω διαβασει πολλά εδω μεσα δεν ξερω....
Δεν εχω ακουσει και καθολου!

Βασικά ξαναλεω αν τελικά ειναι διαθεσιμος ο H1 τοτε αυτόν θα πάρουμε...

Re: Απάντηση: SCM 19

Μπέρρυ....

και μένουν ρέστα πολλά για προ, ίσως και για πηγή της προκοπής

Ούτε για αστείο...

τα μόνα λεφτά που θα γλιτώσεις είναι αυτά του καθημερινού ξυρίσματος.

Να μου πεις για την τροφοδοσία του και για το μπάσο (μόνο σε σύγκριση με πολλαπλάσιας τιμής μηχανήματα) εντάξει, αλλά... ο Μπέρρυ ξυρίζει;;;....
Καλά, ας μιλήσουν και άλλοι που τον είχαν...

Ένας νορμάλ EP-1500 όμως, που είχα σπίτι μου για δέκα μέρες, και τον άκουγα με JR-149 και Spendor SP-6 (αλλά και ταπεινά Μonitor Audio Βronze που αν δεν προσέξεις "ξυρίζουν") κελαηδούσε.
Μετά, τα Spendor και ο Μπέρυ επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη φίλο, όπου συγκρίθηκε με πολλά "ακριβά" που δεν θα αναφέρω για να μη γίνω προκλητικός (ας μιλήσει ο ίδιος αν θέλει)...

Last edited:
Μην παραπλανάται τον κόσμο ο Μπέρυ δεν κάνει για σοβαρή χρήση παρά μόνο να παίζει σε επαρχιακά καφενεία.
Και αν εξαιρέσουμε την ικανότητα οδήγησης και κρίνουμε μόνο τον ηχητικό χαρακτήρα ο Lepai των 13 ευρώ του ρίχνει στα αφτιά.

Καλημερα σας!

Οχι Μπερυ δεν πρόκειται να πάρουμε!

Αν έχεις ήδη εναν ενισχυτη και έχεις ορεξη για παιχνιδια και πειραματισμους δεχομαι να πάρεις και εναν Μπερυ ... για τα παρτυ βρε αδερφε... (ποιά παρτυ;;; - τέλος πάντων.. :)
Για βασικό ενισχυτή και ειδικά με ATC ε δεν νομιζω...
Αν δε "ξυρίζει" με τα 2/3 (τα ηχεια μου) ε τότε...

Ποια η γνώμη σας για τα εξής:
YBA YA201 2x100W/8Ω
και
Monrio MJ 2x100W/8Ω Class D
Για τον δεύτερο υπήρξε μια αναφορά ότι οδήγησε τα scm 40 πάρα πολύ καλά... αλλά θα ήθελα και τις δικές σας απόψεις.

Για τους παραπάνω κάποια γνώμη;
Για τον yamaha ιδιεταίρως;
Βρέθηκε σε αρκετά συμφέρουσα τιμη σε σχεση με την αρχική του!

Θελεις αρκετα βατ για να παιξει δυνατα.Παρε ενα Μπερυ να δοκιμασεις το βαταζ του και να δεις τι θελει το ηχειο σου(μονος σου και στο χωρο σου) και μετα δοκιμαζεις ενισχυτες που να σε καλυπτουν και ηχητικα αφου θα ξερεις την ισχυ που χρειαζεσαι.Εαν τον βρεις δευτερο χερι δεν χανεις και πολλα χρηματα σε μια πιθανη μεταπωληση.Εχω το 11αρι.

Καλημέρα σε όλους.Πριν από λίγο καιρό απέκτησα κι εγώ ένα ζευγάρι ATC SCM 40.Τα ηχεία οδηγούνται από ένα σετ προ-τελικού QUAD 99 και 909 ο τελικός.Με τον προ στη στάθμη 05 ακούω χαλαρά τις βραδυνές ώρες όπως τώρα.Την ημέρα η στάθμη ανεβαίνει στο 10 με 12 και όταν θέλω να ακούσω πιο δυνατά το έχω ανεβάσει μέχρι το 20.Δε γνωρίζω πόση ισχύ σε βαττ βγάζει τότε ο τελικός αλλά τα ηχεία άνετα γεμίζουν το χώρο μου που είναι περίπου 40τμ.Επίσης δε βλέπω και αλλαγή στη θερμοκρασία του τελικού ίσως επειδή αυτός και στην αναμονή είναι πάντα ζεστός(αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό η κακό).