Scooter με ABS, παρακαλώ βοήθεια

marios

Senior Member
20 June 2006
491
Μετά από πολύ σκέψη πλέον υπάρχει ανάγκη για αγορά ενός σκούτερ.
Θέλω οπωσδήποτε ABS οπότε έχω καταλήξει μεταξύ
1. Honda SH300 ABS TOP BOX 5400 περίπου
2. Yamaha X-MAX 250 ABS 5000 περίπου (προσφορά)
3. Piaggio Beverly Sport Turing 350 ABS 5100 περίπου

υπάρχει κάποιος κάτοχος από τα 2 πρώτα να με βοηθήσει σχετικά?
πόσο πηγαίνει το service ?

Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτά τα λεφτά?

Μάριε καλημέρα. Είμαι και εγώ σε διαδικάσια αναζήτησης scooter. Μάλλον θα καταλήξω στο Beverly (αρέσει και στη γυναίκα!). Είναι το πιο καινούργιο και με διαφορά το δυνατότερο απο τα υπόλοιπα. Επίσης απ´οσο γνωρίζω έχει και επιπλέον το σύστημα ASR (για να μην "σπινιαρει" ο τροχός σε απότομο ξεκίνημα).

και τα τρία καλά είναι
πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο
(υποκειμενικά θα διάλεγα το yamaha)
τα service στα σκούτερ δεν είναι και πολύ φθηνά πάντως

Να ρωτήσω αν η επιλογή scooter και όχι μηχανής έγινε λόγω αυτόματου; Ρωτώ επειδή τα ποσά μου φαίνονται ιδιαίτερα ψηλά για scooter.

Το Yamaha αρκετά πιο κοντά στα γούστα μου με επιθετικές γραμμές , αλλά και οι 20hp σε σχέση με τους σχεδόν 33 του Beverly είναι αρκετά μεγάλο μείον .
Δεν αναφέρεται και η κατανάλωση στα σαιτ που κοίταξα , αν δεν υπάρχει διαφορά θα έπαιρνα το δεύτερο λόγω ισχύος και μόνο , αν πάλι είναι αρκετά οικονομικότερο το Yamaha και δεν προορίζεται για μεγάλες διαδρομές εκτός πόλης θα έπαιρνα εκείνο .

Αυτά αν ήμουνα αναγκασμένος να πάρω σκούτερ (λόγω συζύγου) , ειδάλλως με τόσα χρήματα υπάρχουν άπειρες επιλογές σε μοτοσυκλέτες μεταχειρισμένες .

Re: Απάντηση: Scooter με ABS, παρακαλώ βοήθεια

Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μηχανή, όπως επίσης μπορώ να οδηγήσω μέχρι 34 ίππους λόγω διπλώματος.
Αναγκαστικά θα πάω σε αυτά τα λεφτά για να υπάρχει ABS επειδή είμαι νέος οδηγός μην φοβηθώ και κάνω κανα απότομο φρενάρισμα και ψάχνομαι.

Aυτό με το δίπλωμα δεν το κατάλαβα...τι ισχύει τώρα με τα μηχανάκια?Δεν πάει πλέον με τα κυβικά?

Aυτό με το δίπλωμα δεν το κατάλαβα...τι ισχύει τώρα με τα μηχανάκια?Δεν πάει πλέον με τα κυβικά?

Οχι είναι μέχρι 25kW
που μας κάνει περίπου 34 ίππους

Αν θες το καλυτερο, θα πας στο Honda. Μπορεί να είναι το πιο ακριβό αλλά σε βάθος χρόνου θα βγεις κερδισμένος. Είναι γρήγορο, οικονομικό, με φρενάρες και απίστευτη αξιοπιστία.

Προσωπικά έχω ένα SH150, με 61.000χλμ. Δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.

Όλα τα Beverly, μετά τα 30-40.000 ξεκινούν να παρουσιάζουν βλάβες.

Φίλε μου αν τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, πάρε το HONDA χωρίς να το σκέφτεσαι...
Είναι μακράν το καλύτερο-ποιοτικότερο-ασφαλέστερο απο τα τρία που αναφέρεις.

Γιάννης

Θα κοίταγα ΚΑΙ αυτό στην θέση σου...

0306101.jpg

gallery.citymoto.gr

HONDA PCX 125

Δεν έχει ABS αλλά συνδυασμένο σύστημα... που αποδυκνείεται πολυ καλό στην πράξη.
Τσέκαρέ το... στα μεγάλα του +, είναι η πραγματικά πολύ μικρή κατανάλωση...

Καλό ψάξιμο φίλε μου... :ernaehrung004:

Το PCX προσωπικά το θεωρώ υπερτιμημένο.

Όσο για το συνδυασμένο σύστημα, επειδή έχω κι εγώ στο SH μου, δεν συγκρίνεται με το ABS. Μπορείς άνετα να μπλοκάρεις το μπροστινό. Κι αυτό γιατί ενεργεί μόνο όταν πατάς πίσω φρένο (πατά αυτόματα και λίγο μπροστινό).

Νέος οδηγός? Χμμμ καλύτερα να πας σε μεταχειρισμένο. Οι σουπες είναι δεδομένες οπότε μη κλαις καινουριο μηχανακι

Καποια τρικυκλα που υπαρχουν ειναι ποιο ακριβα ?

(Μηπως ειναι καπως καλυτερα μιας και θα εισαι νεος οδηγος...)

Καποια τρικυκλα που υπαρχουν ειναι ποιο ακριβα ?

(Μηπως ειναι καπως καλυτερα μιας και θα εισαι νεος οδηγος...)

ξεκινάνε από 6000 και πάνε έως 7500
Το θέμα είναι ότι δεν είναι ευέλικτα. εγώ το θέλω για δουλειές μέσα στην Ηλιούπολη άντε αργότερα να πάω και κανα γήπεδο Περιστέρι (Ατρομητάρα)

Βρε Ατρομηταρα μου, ευελικτα (σε σχεση με αυτα που σκεφτεσαι) ειναι.
Εχε υπ' οψιν σου κιολας οτι ο αναβατης καθοριζει ποσο ευλικτο θα ειναι το μηχανακι. Εσυ δεν εχεις ακομη πειρα στην σελα

(φιλικα στα λεω εεε)