Σε αναζήτηση DAC

Sokratis

Senior Member
24 March 2013
326
Αθήνα
Kατέβασα για δοκιμή το Audirvana plus αλλά δεν έχω dac ακόμη.
Συνδεω το Mbp απευθείας με τον ενισχυτή, έναν Thule ia100 με ηχεία paradigm reference. Προτείνετε κάποιο dac για τη σύνθεση που έχω;

Last edited by a moderator:
Re: Mac RAM upgrade!!

Kατέβασα για δοκιμή το Audirvana plus αλλά δεν έχω dac ακόμη.
Συνδεω το Mbp απευθείας με τον ενισχυτή, έναν Thule ia100 με ηχεία paradigm reference. Προτείνετε κάποιο dac για τη σύνθεση που έχω;

Σε τι κατηγορία τιμής θες να κινηθείς;;;
Οπως και να έχει οτι και να σου προταθεί εδω, μόνο με δικές σου ακροάσεις θα βγάλεις σαφες συμπέρασμα!!!

Last edited by a moderator:
Re: Σε αναζήτηση dac

1. Ξεκινώ απο το μηδέν στην αναζήτηση του dac, επομένως δεν ξέρω σε τι όρια τιμής πρέπει να κινηθώ για να έχω ένα ποιοτικό αποτέλεσμα με δεδομένο τον υπόλοιπο εξοπλισμό μου (ενισχυτής + ηχεία). Αν προταθεί κάτι που δεν μπορώ να φτάσω, περιμένω να μαζέψω ή τα ξαναλέμε. Για τις ακροάσεις έχετε δίκιο, θα τις προσπαθήσω.

2. Προς Gojakla σχετικά με την σύντομη γνωριμία μου με το Audirvana plus:
Αρχικά έκανα τις παρακάτω δοκιμές για να διαπιστώσω τις διαφορες στην ποιότητα του ήχου. Ολες οι δοκιμές έγιναν μέσω airplay με το πρόγραμμα Airfoil.
1. Στο σύστημα του σπιτιού έπαιξα αρχεια flac με Audirvana Plus (που κατέβασα ύστερα από τις συμβουλές σας) και με εναν player που είχα, το Golden ear. Η διαφορά υπέρ του Α+ όπως τον αποκαλείτε είναι σαφής. Κάνοντας αντίστοιχη δοκιμή σε κομάτια που κατέβασα απο το itunes, η σύγκριση μεταξύ Audirvana plus (αμαν σιδηρόδρομος, καλά το λέτε Α+) & itunes player βρήκα και πάλι ότι είναι υπέρ του πρώτου.
2. Σε αντίστοιχη δοκιμή στο γραφείο το πρωί πάλι μέσω airplay αλλα με ένα Β&W Zeppelin Air αυτή τη φορά, η ζυγαριά έκλινε πάλι υπέρ του Audirvana. Το Zeppelin έχει ενσωματωμένο dac αλλα δεν ξέρω αν αποδίδει όσο πρέπει με ασύρματη σύνδεση.
3. Θα δοκιμάσω τι γίνεται με το B&W A7 (που και αυτο έχει ενσωματωμένο dac) με ασύρματη,Ethernet και USB σύνδεση στο εξοχικό στο ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ ψησίματος και χλαπακιάσματος που θα έχω και περισσότερο χρόνο...

Φίλε Σωκράτη μιας και έχεις μπεί σε αυτή την ευχάριστη διαδικασία, δοκίμασε και το Amarra... Ένας player της Sonic Studio.
Είναι επίσης από τους καλύτερους και θα ήθελα τη γνώμη σου μετά από ένα συγκριτικό με το Α+...

Καλώς ήλθες στην παρέα μας.

Καλώς σας βρήκα. Αφού το προτείνεις θα το κατεβάσω και θα το δοκιμάσω στις αργίες του πάσχα που θα υπάρχει χρόνος με το Α7 και με ακουστικά.

Θα περιμένω εντυπώσεις ραιτ αφτερ δε φαγοπότι... -bye-

Φίλε Σωκράτη μιας και έχεις μπεί σε αυτή την ευχάριστη διαδικασία, δοκίμασε και το Amarra... Ένας player της Sonic Studio.
Είναι επίσης από τους καλύτερους και θα ήθελα τη γνώμη σου μετά από ένα συγκριτικό με το Α+...

Καλώς ήλθες στην παρέα μας.

Εννοείς τον απλό χωρίς τζατζίκι ή τον Amarra symphony που δαγκώνει αν το αποφασίσεις;

Αν δεν τίθεται οικονομικό θέμα θα σου έλεγα να πάρεις να δοκιμασεις τον dac της Mytek με δεδομένο οτι εχεις mac αρα firewire... Έτσι πας σε μια απο τις καλύτερες λύσεις της αγοράς και δεν ψαχνεσαι μετα.
Στο λίγο που το έχω ακούσει είναι πολύ καλο. Έχω σκοπό να το πάρω για ακρόαση στο σπίτι...
Όχι πως υπάρχει περιπτωση να το αγορασω δλδ -οχι άμεσα τουλαχιστον- αλλά είμαι περίεργος....

Έχω σκοπό να το πάρω για ακρόαση στο σπίτι...
Επειδή απέχω εδω και χρόνια απο επισκέψεις σε καταστήματα του είδους, με τι προυποθέσεις δίνεται ένα μηχάνημα για ακρόαση και από ποιά καταστήματα;

Δεν ξερω ακριβως πως δινει τα μηχανηματα του ο καθε αντιπροσωπος. Αλλα φανταζομαι θα κρατανε καποια στοιχεια... απο κει κ περα δεν ξερω ο καθε ενας πως το οργανωνει. Ισως καποιοι να ζητανε κ μια καποια μικρη αμοιβη. Μαλλον εξαρταται και απο το κοστος της συσκευης. Προσωπικα οσα για μηχανακια εχω παρει για ακροαση υπηρχε ηδη μια σχετικη γνωριμια με τον επαγγελματια.
Επισης πλεον δεν ψωνιζω αν δεν το ακουσω στον χωρο μου... εχω αποριψει dac συγκεκριμενα για αυτον τον λογο.... και αντιπροσωπο μαζι....

Δεν ξερω ακριβως πως δινει τα μηχανηματα του ο καθε αντιπροσωπος. Αλλα φανταζομαι θα κρατανε καποια στοιχεια... απο κει κ περα δεν ξερω ο καθε ενας πως το οργανωνει. Ισως καποιοι να ζητανε κ μια καποια μικρη αμοιβη. Μαλλον εξαρταται και απο το κοστος της συσκευης. Προσωπικα οσα για μηχανακια εχω παρει για ακροαση υπηρχε ηδη μια σχετικη γνωριμια με τον επαγγελματια.
Επισης πλεον δεν ψωνιζω αν δεν το ακουσω στον χωρο μου... εχω αποριψει dac συγκεκριμενα για αυτον τον λογο.... και αντιπροσωπο μαζι....

Συμφωνώ μαζί σου. Είναι πολύ σημαντική η ακρόαση στο συστημά μας οποιασδήποτε υποψήφιας προς αγορά συσκευής εφόσον είναι δυνατόν.

Ευτύχως υπάρχιν αρκετοί αντιπρόσωποι που βοηθούν παρέχοντας αυτήν την δυνατότητα.

Eνα πολυ καλο dac που ειναι ταιριασμενο με τα αλλα μηχανηματα σε ενα συστημα, παιζει το καλυτερο που μπορει.Το ιδιο αυτο dac σε ενα αλλο συστημα με διαφορετικα μηχανηματα μπορει να αποδιδει το μισο απο αυτο που μπορει να αποδοσει,γιατι δεν ειναι ταιριασμενο με τα υπολοιπα μηχανηματα.Γιαυτο η ακροαση στο σπιτι σου νομιζω οτι επιβαλλεται για να γινει η επιλογη σωστα.

Τελικά απέκτησα γνώμη εγώ μετά απο επίσκεψη στον Ορφέα της Πετρούπολης ...
Τις ημέρες που πέρασαν δοκίμασα στο χώρο μου το Micromega MyDac και το Naim Dac V1 με ήχο απο το Macbook pro, το οποίο αναγνώρισε αμέσως και τα 2. Η πρώτη εντύπωση απο το Micromega MyDac θετική, αλλά μόλις σύνδεσα το V1 καθηλώθηκα!!! Ο ήχος όπως ακριβώς τον ήθελα. Η λεπτομέρεια και η καθαρότητα απίστευτες, ακούστηκαν ήχοι που δεν είχα ξανακούσει απο το ψηφιακό στήσιμο που είχα μέχρι στιγμής.
Αν και ήθελα να δοκιμάσω και το Mytec, έμεινα τόσο ευχαριστημένος απο την ακρόαση που θεώρησα περιττό να πάρω τους δρόμους για την αναζήτηση του. Αποφάσισα λοιπόν να το αγοράσω και πέρασα ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο γεμίζοντας το δωμάτιο με όμορφους ήχους.

Τελικά απέκτησα γνώμη εγώ μετά απο επίσκεψη στον Ορφέα της Πετρούπολης ...
Τις ημέρες που πέρασαν δοκίμασα στο χώρο μου το Micromega MyDac και το Naim Dac V1 με ήχο απο το Macbook pro, το οποίο αναγνώρισε αμέσως και τα 2. Η πρώτη εντύπωση απο το Micromega MyDac θετική, αλλά μόλις σύνδεσα το V1 καθηλώθηκα!!! Ο ήχος όπως ακριβώς τον ήθελα. Η λεπτομέρεια και η καθαρότητα απίστευτες, ακούστηκαν ήχοι που δεν είχα ξανακούσει απο το ψηφιακό στήσιμο που είχα μέχρι στιγμής.
Αν και ήθελα να δοκιμάσω και το Mytec, έμεινα τόσο ευχαριστημένος απο την ακρόαση που θεώρησα περιττό να πάρω τους δρόμους για την αναζήτηση του. Αποφάσισα λοιπόν να το αγοράσω και πέρασα ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο γεμίζοντας το δωμάτιο με όμορφους ήχους.

Άλλη κατηγορία το Mydac και άλλη το Naim... Λογικό να σου αρέσει καλύτερα.

Με γειες φίλε Σωκράτη! Καλοάκουστο! Καλά μουσικά ταξίδια!