Σε αναζήτηση ενισχυτή....

Re: Onkyo

Στο σπίτι δεν έχω πρόβλημα με μπουμάρισμα κλπ έχω πολύ καλό χαμηλό.
Βάσεις μασίφ Roister και αποστάσεις -20cm και -90cm με ελαφρύ tip-toe.
Καταλαβαίνω ότι έχεις δίκιο όσο αφορά το άκουσμα σε μαγαζιά και την αγορά
ενισχυτή από το δίκτυο είναι μεγάλο πρόβλημα.
Ο Nakas προσφέρθηκε να πάω τα ηχεία μου πράγμα το οποίο και θα κάνω το ερχόμενο Σάββατο.
Ο A-S1000 δεν λέει τελικά για τα λεφτά του?
Ο A-S700 φαντάζομαι είναι πολύ κατώτερος από τα μοντέλα που έχουμε ρίξει τώρα στο τραπέζι.
Στο μεταξύ θα μιλήσω με αντιπροσωπείες XTZ και NAD να δω μήπως υπάρχει κανένας φίλος κάτοχος στη Θεσσαλονίκη για να ακούσω.
Όσο αφορά τους Xindak είναι ανάλογα το μοντέλο π.χ ο Α06 δεν δείχνει καλά
αντίθετα ο ΧΑ6200 φαίνεται πολύ προσεγμένη κατασκευή.
Ποιόν Xindak προτείνεις γιατί χάθηκα?
Υπομονή που θα πάει στο τέλος θα βρω και εγώ ενισχυτή να σαι καλά Tyler που
βοηθάς.

(Α ,γνωρίζει κανείς κατάστημα από Αγγλία να στέλνει Ελλάδα?Οι τιμές έχουν μεγάλη διαφορά.)

Last edited:

Για τον Α-S1000 θα τον ακουσεις και θα αποφανθεις μονος σου. Απο Xindak oπωσδηποτε ΧΑ6200 (υβριδικος) που υπαρχει και σε προσφορα demo στα 500 ευρω απο 900, καθως και ΧΑ6800 και 6950 που υπαρχει ενας στις αγγελιες στα 550 ευρω (αρχικη τιμη πανω απο 1000). Ο Α06 ειναι το εισαγωγικο τους μοντελο και ειναι στην κατηγορια του PMA710, A-S500 κλπ..

Ερώτηση (ξανά -δεν παίζομαι)!
Τα Cambridge Audio γιατί τα βγάλαμε από το παιχνίδι?
Στα χαρακτηριστικά είναι πολύ καλά και έχουν και καλές κριτικές και συμμαζεμένη τιμή.

@Tyler δεν θα σε κουράσω άλλο μια τελευταία γνώμη σου.
Έχω καταλήξει μάλλον στον κινέζο και θα ήθελα την άποψη σου.

XTZ A100 D3
VS
XINDAK XA6800R VS XA6200
VS
NAD 375 BEE (με μικρή διαφορά στην τιμή)
Το DAC δεν με ενδιαφέρει άμεσα (φοράει USB DAC και ο NAD με 150 ). Με ενδιαφέρει πολύ ο ήχος και ποιότητα υλικών - κατασκευής.
και
CD PLAYER
XTZ VS XINDAK MUSE 2.0 VS NAD 356 BEE
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη ευχαριστώ πολύ.

Τα cambridge audio στην Ελλαδα ειναι πανακριβα, τσεκαρε σειρα Azur να δεις τιμες Αγγλια και τιμες εδω, να σου σηκωθει η τριχα...

Και οι 3 xindak και ο ΧΤΖ εχουν υλικα και κατασκευη περα απο την κατηγορια που κινουνται. Ο ΧΤΖ ειναι ο πιο τρανζιστορατος σε χαρακτηρα και με τις καλυτερες ικανοτητες οδηγησης. Ο 6200 ειναι χρηση τομη μεταξυ οδηγησης και ηχοχρωματος καθως πιο μουσικος, ειναι πολυ διαφανος υψηλα και ζεστος σε μεσαιες και μεσουψηλες, τον 6800 δεν τον εχω ακουσει αλλα φανταζομαι ειναι κατι αναμεσα σε XTZ, 6200. Τον 375 δεν τον εχω ακουσει.

Cd player δεν θα επαιρνα Nad παροτι παιζουν εξαιρετικα, απλα εχουν αναφερθει θεματα αξιοπιστιας που αφορουν τον μηχανισμο. Xindak δεν εχω αποψη πως παιζει σε σχεση με δοκιμασμενα μοντελα οπως Pioneer PD-D6, Marantz.. Υπαρχει και το ΧΤΖ CD-100 που εχει παρει καλες κριτικες.

Αν παντως παρεις τον ΧΤΖ δεν χρειαζεται να παρεις ακριβη πηγη αν την συνδεσεις στο DAC του ενισχυτη. Ενα Yamaha CD-S300 με usb θυρα ειναι μια χαρα.

Αυτα που παραθετω ειναι καθαρα η προσωπικη μου εκτιμηση και αυτα που ακουω εγω υποκειμενικα. Δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω ουσιαστικα αφου θα αγορασεις στα "κουφα". Ευχομαι να κανεις διανα -bye-

Τα cambridge audio στην Ελλαδα ειναι πανακριβα, τσεκαρε σειρα Azur να δεις τιμες Αγγλια και τιμες εδω, να σου σηκωθει η τριχα...
Το έκανα ήδη και έπαθα πλάκα...και να φανταστείς ότι είναι budget εταιρία.

Tyler ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχω διάνα:award:

Παιδιά μια γρήγορη ερώτηση.
Στο DAC του ΧΤΖ μπορώ να συνδέσω Laptop και εάν ναι πια είναι η πιο φθηνή λύση?

Tyler - Μίλησα αυτές τις ημέρες με το παλικάρι από την Auditorium(Xindak)
και είμαι σχεδόν έτοιμος να παραγγείλω XA6200 & Muse 2.0 full υβριδικό
setup.Τι λες ? Μήπως με την πολύ λάμπα με πιάσουν τα σιρόπια και κολλήσω?
Μια άλλη επιλογή πολύ σοβαρή είναι αυτή

http://www.auditorium.gr/index.php?productID=81

αλλά με ξένο player γιατί το μαμίσιο δεν παράγεται πλέον.
Τι λές έχεις άποψη για το συγκεκριμένο και γενικά για τα class D? (ο class D πιο καθαρός ο Hybrid-Tube πιο μουσικός?)

Τι λές έχεις άποψη για το συγκεκριμένο και γενικά για τα class D? (ο class D πιο καθαρός ο Hybrid-Tube πιο μουσικός?)

Θα παραγγείλεις ενισχυτή χωρίς να τον ακούσεις?...Δεν συμφωνώ.

Καλύτερα να ζητήσεις ακρόαση( και μάλιστα στο χώρο σου) πριν βάλεις το χέρι στην τσέπη...

Συμφωνώ αλλά πως να τον ακούσω εδώ στην Θεσσαλονίκη?
Αν πούμε ότι εφαρμόζω αυτό που λες το οποίο είναι το απόλυτα ενδεδειγμένο έχω τις εξής επιλογές να ακούσω και φυσικά όχι στον χώρο μου αλλά με τα ηχεία μου.
1.Yamaha a-s700
2.Yamaha a-s1000
3.Denon PMA 1500 (με προοπτική αν μου αρέσει να πάρω τον 1510)
4.Pioneer A9 (προοπτική αν μου αρέσει να πάρω τον Α9-ΜΚΙΙ)
Αυτά - τέλος- στην Θεσσαλονίκη δεν έχει τίποτε άλλο και στην Αθήνα θα κατέβω μόνο όταν βγει ο λαός στους δρόμους:violent-smiley-030:
Ακούω συμβουλές!Στο τέλος αντί να κάνω το Hobby θα τρελαθώ...:huh2:

αυτος που αναφερεις ειναι το αλλο ακρο, λιγο σκληρος. παντως απο 90s και Kenwwod εχεις μια ροπη προς το γλυκοηχο, γιαυτο οι yamaha σου φανηκαν κλινικοι.

Δεν μπορω να αποφασισω τι ταιριαζει στην ψυχοσυνθεση σου. Παντως ο 6200 οταν λεμε οτι ειναι γλυκος δεν σημαινει οτι υστερει σε αναλυση. Απλα δεν ειναι επιθετικος οπως οι ενισχυτες που χαρακτηριζονται πιο τρανζιστορατοι στον ηχο και εχει ενα χαρακτηριστικο ομορφο ηχοχρωμα διακριτο κ σε χαμηλες εντασεις. Προσπαθω να βρω λεξεις να περιγραψω αλλα δεν υπαρχουν. Αυτο ακουω εγω και ειναι υποκειμενικο. Δεν μπορω να βοηθησω περαιτερω, μακαρι να γινοταν.

Θα παραγγείλεις ενισχυτή χωρίς να τον ακούσεις?...Δεν συμφωνώ.

Καλύτερα να ζητήσεις ακρόαση( και μάλιστα στο χώρο σου) πριν βάλεις το χέρι στην τσέπη...

ουτε εγω συμφωνω κ το χω αναφερει παραπανω...

Αναζήτηση μέσω Ερυθρού Σταυρού
Υπάρχει φίλος στην Θεσσαλονίκη κάτοχος XTZ ή XINDAK ενισχυτή που να θέλει να με βοηθήσει στην ακρόαση τους?

Πάντως ο Magellan έχει δίκιο.Αφού έτσουξα κάνα δυο ποτηράκια κρασί αποφάσισα το εξής που υπαγορεύει η λογική.
Όπως λέει ο Magellan το χρήμα είναι πολύ για να πάρω γουρούνι στο σακί αν λάβουμε υπ' όψη ότι στο Hobby ο υποκειμενικός παράγοντας είναι πιστεύω ο πιο βασικός(α ρε Tyler εσύ το έλεγες...) και μάλιστα θα με χαρακτήριζα πολύ δύσκολο και ιδιόρρυθμο ακροατή.
Συνεπώς ακούω με τα ηχεία μου ότι είναι διαθέσιμο εδώ πάνω στο βόρειο χωριό και αν μου αρέσει ψωνίζω αλλιώς μένω με τον Kenwood παρέα οι παλιόφιλοι να πίνουμε τα κρασάκια μας.
END OF STORY.
Το νήμα κλείνει εδώ σας ευχαριστώ θερμά όλους και ειδικά τον Tyler.
Αν υπάρχει φίλος από Θεσσαλονίκη παρακαλώ να στείλει P.M
Αν ψωνίσω θα γράψω να σας πω τις εντυπώσεις.
Ευχαριστώ.-

Last edited: