Σε αναζήτηση ενισχυτή....

Re: Onkyo

Αναζήτηση μέσω Ερυθρού Σταυρού
Υπάρχει φίλος στην Θεσσαλονίκη κάτοχος XTZ ή XINDAK ενισχυτή που να θέλει να με βοηθήσει στην ακρόαση τους?

Πάντως ο Magellan έχει δίκιο.Αφού έτσουξα κάνα δυο ποτηράκια κρασί αποφάσισα το εξής που υπαγορεύει η λογική.
Όπως λέει ο Magellan το χρήμα είναι πολύ για να πάρω γουρούνι στο σακί αν λάβουμε υπ' όψη ότι στο Hobby ο υποκειμενικός παράγοντας είναι πιστεύω ο πιο βασικός(α ρε Tyler εσύ το έλεγες...) και μάλιστα θα με χαρακτήριζα πολύ δύσκολο και ιδιόρρυθμο ακροατή.
Συνεπώς ακούω με τα ηχεία μου ότι είναι διαθέσιμο εδώ πάνω στο βόρειο χωριό και αν μου αρέσει ψωνίζω αλλιώς μένω με τον Kenwood παρέα οι παλιόφιλοι να πίνουμε τα κρασάκια μας.
END OF STORY.
Το νήμα κλείνει εδώ σας ευχαριστώ θερμά όλους και ειδικά τον Tyler.
Αν υπάρχει φίλος από Θεσσαλονίκη παρακαλώ να στείλει P.M
Αν ψωνίσω θα γράψω να σας πω τις εντυπώσεις.
Ευχαριστώ.-

Μήπως να φόρτωνες τα spectrum( καθώς δεν είναι και μεγάλα) και να κατέβαινες μια βόλτα για ακροάσεις?

Αφού πρώτα συνεννοηθείς τηλεφωνικά με τους αντιπροσώπους, βέβαια,
των ενισχυτών που σε ενδιαφέρουν?

Last edited:
Re: Onkyo

.
Όπως λέει ο Magellan το χρήμα είναι πολύ για να πάρω γουρούνι στο σακί αν λάβουμε υπ' όψη ότι στο Hobby ο υποκειμενικός παράγοντας είναι πιστεύω ο πιο βασικός(α ρε Tyler εσύ το έλεγες...) και μάλιστα θα με χαρακτήριζα πολύ δύσκολο και ιδιόρρυθμο ακροατή.

όχι φίλε, ΔΕΝ είσαι δύσκολος και ιδιόρρυθμος ακροατής. απλώς αφενός ΕΣΕΝΑ και τα αυτιά σου αφορά το σετ μηχανημάτων σου, και μια ηχητική συμπεριφορά που σε μένα φαντάζει εξαιρετική, εσύ μπορείς να την θεωρείς αισχρή, για πέταμα κλπ. αφετέρου δε τα λεφτουδάκια σου, που με τόση δυσκολία όπως όλοι μας βγάζεις ετοιμάζεσαι να ρίξεις... όσο πιο ψείρας γίνεται, μπορείς να είσαι ? και πολύ υπομονετικός ... όλοι όσοι έχουμε φτιάξει κάτι και το χαιρόμαστε , γουστάραμε, μετα απογοητευόμαστε, πορωνόμαστε, κόντρα-απογοητευόμαστε, κάποια στιγμή (και όχι όλοι) την πετύχαμε. αν θες τη γνώμη μου, επιστέγασμα προσπαθειών και ενασχόλησης με τη μουσική για δεκαετίες, και σε συνδυασμό με "τα δύο ποτηράκια" στα οποία αναφέρθηκες (και επαυξάνω !) ΑΚΟΥ, ασχολήσου με τη μουσική, απορροφήσου από δίσκους, άκου δυνατά , σιγά, λίγο, πολύ, ό,τι γουστάρεις, όποτε σου αρέσει, κάνε παύσεις, άκου συνέχεια, μόνος ή με παρέα, αλλά πορώσου με δίσκους , προσπάθησε να βρεις ενισχυτή κλπ ΟΚ. αλλά αυτά ειναι το μέσο, μην το ξεχνάς!

Φίλε NeXTegen ευχαριστώ και συμφωνώ από ακούσματα πάντως καλά πάω είκοσι χρόνια τώρα ακούω μουσική ανελλιπώς χωρίς σταμάτημα θα έλεγα (ήταν και η παλιά δουλειά μου) όσο από δισκοθήκη αν σου πω μάλλον δεν θα με πιστέψεις....:earmuffs:
Πάντως σήμερα κατόπιν παρότρυνσης του Magellan φόρτωσα τα Specrtumakia στο όχημα και πήγα για ακροάσεις.
Προέκυψε ειδύλλιο(λίγο mainstream επιλογή για μερικούς) το οποίο μάλλον πάει για γάμο....:HTEHEH56:
Κάνω κάτι δουλίτσες που έχω και θα σας πω την ιστορία.

....Πάντως σήμερα κατόπιν παρότρυνσης του Magellan φόρτωσα τα Specrtumakia στο όχημα και πήγα για ακροάσεις.
Προέκυψε ειδύλλιο(λίγο mainstream επιλογή για μερικούς) το οποίο μάλλον πάει για γάμο....:HTEHEH56:
Κάνω κάτι δουλίτσες που έχω και θα σας πω την ιστορία.

Αντε και καλούς απογόνους!!! (Βλέπε σωστή αναπαραγωγή!)

Περιμένουμε τη συνέχεια!

Αν ακουσες τα spectrum με ενισχυτη ο οποιος εκανε τη διαφορα που ηθελες, τοτε δεν μιλαμε για mainstream επιλογη αλλα για τη σωστη επιλογη.:a0210:

Λοιπόν,
Σήμερα αγκαλιά με τα ηχεία μου και μια σακούλα CD με όλα τα είδη κλασσικής μουσικής ξαναπήγα στον Νάκα όπου και πέρασα δύο (ναι δύο) ευχάριστες ώρες.
Το τεστ ξεκίνησε με τους δύο προφανείς συνδυασμούς
Α. A-S700 & CD-S700 και
Β. A-S1000 & CD-S1000

-Μέρος πρώτο:

Πρώτες εντυπώσεις από το - Α - ξεκίνησα με πιανάκι , του έριξα λίγο δωμάτιο ,
Baroqcue, όπερα , ορατόριο και μετά το τάισα βαριά αναβολικά...λοιπόν όπως προείπε και ο Tyler μου έπεσε το σαγόνι.Αυτός ήταν ο ίδιος ενισχυτής που είχα ακούσει προχθές;Αποκλείεται εδώ άκουγα ζεστή μουσική με φοβερή ανάλυση ,
μουσική χροιά , καταπληκτική αίσθηση του ρυθμού , λεπτομέρεια , χρονισμό και καμία ένδειξη ψυχρότητας που μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση.
Τα μεσαία στρογγυλά και ωραία , η αίσθηση και το πλάτος της σκηνής καταπληκτικά για τα δικά μου αυτιά.Ως εδώ όμως διότι άρχισαν στην συνέχεια οι παρενέργειες των αναβολικών....Το υψηλό πολύ καθαρό αλλά στα πιεσμένα σημεία άρχισε να φωνάζει λίγο ενώ το μπάσο του καλό (πάντα για κλασσική και ουχί για κάτι πιο ηλεκτρονικό) αλλά στην πίεση αρκετά τραχύ αλλά καθαρό.Γενικά στις κορυφώσεις ο ενισχυτής τα έδινε όλα αλλά λίγο θα έλεγα ενοχλητικά ,έδινε την εντύπωση ότι θα κουράσει στην παρατεταμένη ακρόαση ενώ χανόταν λίγο η φανταστική διαύγεια που επέδειξε γενικά στα άλλα σημεία της ακρόασης.
Πάντως έμεινα σούπερ ευχαριστημένος τον Kenwood τον είχα ήδη ξεχάσει αλλά για τα πολύ γυμνασμένα αυτιά μου υπήρχε αυτό το αλλά...
και όπως ήταν αναμενόμενο...

-Μέρος δεύτερο:

Σετ Β ξανά τα ίδια track προς track νέες εντυπώσεις.
Όλα προς το καλύτερο , ήχος ζεστός ακριβώς όπως πρέπει χωρίς περιττό σορόπι (για τα αυτιά μου πάντα) μεσαίο να ακούς ''E lucevan le stelle'' και να σου σηκώνεται η τρίχα.Υψηλά καθαρά πολύ καθαρά και σωστά αρθρωμένα και χαμηλά με περισσότερο όγκο και καθαρότητα όσο για την σκηνή άνοιξε ακόμα πιο πολύ.Ρυθμός , χρονισμός , απόκριση , λεπτομέρεια τέλεια.Δυστυχώς όμως πάλι αλλά....Όλα τα άκουγα πολύ στρογγυλεμένα πιο πολύ από ότι χρειάζεται , περιορισμένα και στις κορυφώσεις εκεί που περίμενες το σετ να τα δώσει όλα και να γουστάρεις ... όπα κάποιος έκλεισε τη στρόφιγγα...γιατί ρε παιδιά μας ευνούχισαν έτσι τι έγινε φοβήθηκε ο Ιάπωνας μη προσβάλει κανένα;
Ακριβώς αυτό , το σύστημα στα φόρτε του εμφανίζεται υπερελεγχόμενο κόβει και δεν τα δίνει όλα χάνει σε ωμότητα και αυθορμητισμό πράγματα που έχει το σετ Α σε μεγάλο πλούτο με όλες τις παρενέργειες που ανέφερα πιο πάνω.
Στο σημείο αυτό αν με ρωτούσες θα αγόραζα το σετ Α και θα ήμουν και ευχαριστημένος όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά....

-Μέρος Γ (και τελευταίο):

Φαεινή ιδέα :idea:
Λέω στο τέλος πριν φύγω (στον γνωστό εξυπηρετικότατο υπεύθυνο του ήχου του Νάκα) δεν συνδέεις το CD-S700 στον A-S1000;
Ξανά τα ίδια CD μες στον φούρνο και κυρίες και κύριοι Αποκάλυψη, έπαθα πλάκα δεν πίστευα τα αυτιά μου (το ίδιο και ο υπάλληλος!) έχασα την ακοή μου.
Διάνα - ο ήχος απλώθηκε σαν αέριο στον χώρο η σκηνή μεγάλωσε και στις τρεις διαστάσεις, το μπάσο καθαρό, αρθρωμένο και τραγανό το υψηλό κρύσταλλο Βοημείας όσο για τον ενισχυτή λύθηκε τα έδωσε όλα και άλλα πολλά, πεντακάθαρα χωρίς περιορισμούς βάλαμε το Musicverein στον Νάκα.
Τέλος τα είχα δει όλα όπως επίσης κάποιοι συν-ακροατές οι οποίοι στο τέλος ρώτησαν αν πωλούνται τα ηχεία!!! (yes).
(φυσικά υπάρχει και εδώ το αλλά το οποίο είναι μάλλον για πολύ απαιτητικά αυτιά λέω λοιπόν αν το χαμηλό είχε λίγο μια ιδέα σώμα ακόμα θα είχαμε αγγίξει την τελειότητα αλλά και πάλι ποιος θέλει να είναι τέλειος;)
Εδώ τελείωσε η έκθεση ιδεών και φυσικά είστε όλοι καλεσμένοι στον γάμο.-bye-

Υ.Γ 1- Τα μηχανάκια της Yamaha πιστεύω με ένα ταιριαστό ηχείο (όπως είπε -ποιος άλλος- ο Tyler) είναι φοβερό value έχουν εκπληκτικό ήχο και νομίζω (όπως έχει αναφέρει και ο Coyas στο AV site) ότι οι A-S2000 και A-S1000 με ένα σούπερ ηχείο μπορούν να χτυπήσουν πολύ ακριβότερα μηχανάκια με άνεση.
Υ.Γ 2 -Μετά από αυτά που άκουσα νομίζω ότι η Yamaha τιμάει και με το παραπάνω το τίτλο της περί Natural Sound.

Υ.Γ 3 - Παρακαλώ να λάβατε υπόψη ότι όλα τα παραπάνω είναι καθαρά υποκειμενικές εκτιμήσεις και ότι τα S-20 όπως και ο διάδοχος τους τα Sirene της Audio Spectrum είναι φημισμένα για την παντελή έλλειψη χρωματισμών.

Αν εισαι ακομη Αθηνα ξαναπηγαινε (ή και αλλου) να ακουσεις τον A-S2000! Μεγαλη διαφορα με τον A-S1000 και θα τον βρεις καπου (κανε ενα Skroutzαρισμα) σε φοβερη τιμη, λιγο πανω απο 1100 (οταν εψαχνα εγω, ειχε περι τα 1600 ). Πολυ ποιοτικο ακουσμα, σχεδον μετανοιωσα που δεν εκανα την χρηματικη υπερβαση:(

Είμαι Θεσσαλονίκη!
Δεν τον άκουσα τον 2000 δεν ξέρω αν έχει διαφορές στον ήχο πέρα από την Balanced είσοδο που μου είναι άχρηστη αφού δεν έχω balanced πηγή.
Την τιμή την έχω δει και είναι πολύ-πολύ καλή μάλιστα για να σε προλάβω σου λέω ότι πήρα τηλ. και έχει ένα κομμάτι μαύρο!
Ο φίλος στον Νάκα (στην Θεσσαλονίκη) μου είπε ότι καθαρά στο RCA του CD δεν θα ακούσω διαφορά.
(είδες βλακεία έπρεπε να τον ακούσω και αυτόν.)

To ιδανικο θα ηταν εκει που ησουν και ακουγες να ειχες κι αλλα μηχανηματα να δοκιμασεις για να καταλαβεις τις διαφορες. Η σειρα A-S της Yamaha εχει ενα μειον, και ευθυνεται γιαυτο που ακουσες στις υψηλες. Αυτο το ιδιορυθμο loudness οταν ειναι flat δινει εναν τονισμενο χαρακτηρα υψηλα ο οποιος σε εντασεις ενοχλει, τουλαχιστον εμενα προσωπικα. Οταν πας να το χαμηλωσεις για να διορθωσεις το κακο, επηρεαζονται και τα δυναμικα και το volume του ενισχυτη με ενα μυστηριο τροπο που δεν μπορεις να βρεις θεση να σου αρεσει.

Οσον αφορα το χαμηλο και το "λασπωμα" του στα γρηγορα μεταβατικα:

Το πως αποδιδεται αυτο το κομματι του ακουστικου φασματος εχει να κανει με την ικανοτητα παροχης στιγμιαιας ισχυος απο τον ενισχυτη. Εδω δυστυχως οι ΧΤΖ, Xindak πχ, ειναι ετη φωτος μπροστα σε σχεση με τον A-S700 για παραδειγμα ο οποιος εχει ενδεικτικα 250VA τροφοδοτικο ενω πχ οι ΧΤΖ εχουν 600VA, και αντιστοιχες διαφορες σε καιρια σημεια απο κει και περα.

Λογω αυτης της ιδιαιτεροτητας τους στο χαμηλο, που παρουσιαζεται βαρυ και αργο, οι ενισχυτες της σειρας A-S που ανεφερες, αποδιδουν καλα με ενα γρηγορο και αυστηρο ηχειο βασης.

Αυτη σου η εμπειρια ηταν η πρωτη σου ουσιαστικη επαφη με το επιπεδο του hifi του 2011. Αν σ'αρεσαν αυτα τα 2 combo συνεχισε τις ακροασεις μηχανηματων οπου κ οταν σου δινεται η ευκαιρια και πιστεψε με, τα σαγονια σου θα πεσουν ακομα πιο κατω. Υπαρχει πολυ σοβαρος συναγωνισμος σε αυτη την κατηγορια τιμης που εχει ανεβασει πολυ το επιπεδο. Η ταμπελα Natural Sound ειναι πολυ βαρια κ δυσκολα μπαινει γενικοτερα.

Οι σειρηνες δεν ειναι αυτο που λεμε ακριβως "αχρωματιστο", οπως πχ τα ATC SCM7, Leema Xero της κατηγοριας. Ειναι λιγο φωτεινες υψηλα.

Last edited:
...στα ατου των Yamaha ειναι η πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης που σου δινει την αισθηση οτι αν τα επιλεξεις θα ζησεις πολλα χρονια απροβληματιστα μαζι τους. Ο 2000 ειδικα, φαινεται πολυ καλη κατασκευη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση ενισχυτή....

Είμαι Θεσσαλονίκη!
Δεν τον άκουσα τον 2000 δεν ξέρω αν έχει διαφορές στον ήχο πέρα από την Balanced είσοδο που μου είναι άχρηστη αφού δεν έχω balanced πηγή.
Την τιμή την έχω δει και είναι πολύ-πολύ καλή μάλιστα για να σε προλάβω σου λέω ότι πήρα τηλ. και έχει ένα κομμάτι μαύρο!
Ο φίλος στον Νάκα (στην Θεσσαλονίκη) μου είπε ότι καθαρά στο RCA του CD δεν θα ακούσω διαφορά.
(είδες βλακεία έπρεπε να τον ακούσω και αυτόν.)

Eχεις σκεφθει την προσθεση ενος μικρου dac (σαν το DacMagic) με balanced εξοδους στον 2000; τον ακουσα και "εμεινα". Τελικα πηρα τον ΗΚ 990 (λογω ισχυος και φοβερης τιμης - χμ...κακως; ) οπου και παλι ειναι πολυ ακουστη η διαφορα. Τωρα, αυτο που λεει ο Tyler δεν το ξερω...

Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση ενισχυτή....

πολυ καλος και ο ΗΚ-990 :a0210:

Oντως - και ευελικτος με πολυ...πνευμονια!
Ο ενδοιασμος μου (του "χμ...κακως;") οφειλεται στον πιο γλυκο ηχο του Yamaha 2000

Last edited:
To ιδανικο θα ηταν εκει που ησουν και ακουγες να ειχες κι αλλα μηχανηματα να δοκιμασεις για να καταλαβεις τις διαφορες. Η σειρα A-S της Yamaha εχει ενα μειον, και ευθυνεται γιαυτο που ακουσες στις υψηλες. Αυτο το ιδιορυθμο loudness οταν ειναι flat δινει εναν τονισμενο χαρακτηρα υψηλα ο οποιος σε εντασεις ενοχλει, τουλαχιστον εμενα προσωπικα. Οταν πας να το χαμηλωσεις για να διορθωσεις το κακο, επηρεαζονται και τα δυναμικα και το volume του ενισχυτη με ενα μυστηριο τροπο που δεν μπορεις να βρεις θεση να σου αρεσει.

Οσον αφορα το χαμηλο και το "λασπωμα" του στα γρηγορα μεταβατικα

Δυστυχώς όπως είπαμε το άκουσμα είναι λίγο δύσκολο και σε σχέση με αυτά που άκουσα τα Yamaha φυσούσαν άσε που νομίζω ότι είναι αυτός ο ιδιαίτερος χαρακτήρας τους που με ενθουσίασε(όπως λέγαμε για την ψυχοσύνθεση...).Μηχανήματα φαντάζομαι υπάρχουν πολλά και καλά αλλά από ένα σημείο και πέρα η αναζήτηση είναι ατέρμονη και το χρήμα λιγοστό... Όσο αφορά το loudness το οποίο δεν υπάρχει στους 1000&2000 ο αρχιμηχανικός της Yamaha σε ένα link που δεν βρίσκω αυτή τη στιγμή λέει κατηγορηματικά ότι είναι για να χρησιμοποιείται μόνο σε πολύ χαμηλές εντάσεις και σε καμιά άλλη περίπτωση.Όσο αφορά το χαμηλό το δικό μου αυτί δεν το χαρακτηρίζει λασπωμένο μάλλον θα έλεγα μουντό.

...στα ατου των Yamaha ειναι η πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης που σου δινει την αισθηση οτι αν τα επιλεξεις θα ζησεις πολλα χρονια απροβληματιστα μαζι τους. Ο 2000 ειδικα, φαινεται πολυ καλη κατασκευη.

Αν τους δεις ανοιγμένους οι ποιότητα είναι εμφανής καθώς και η τάξη που επικρατεί και για αυτό ο Yamahas δεν κωλώνει να βάλει φώτο...(ενώ κάποιοι άλλοι....).Επί παραδείγματι σύγκρινε δύο γιαπωνέζους μεταξύ τους - ο 700 είναι ίδιου τύπου κατασκευή με τον 1510 της Denon που κοστίζει τα διπλά λεφτά (ξέρω έχει δύο τροφοδοτικά - ε και;).Όσο για τον 1000 παίζει άνετα δίπλα στον Denon 2010....Τώρα μεταξύ 1000 και 2000 έχουμε μικρές διαφορές στο σασί και φυσικά στα υπέρ του 2000 το καλύτερο τροφοδοτικό και το σούπερ Balanced κύκλωμα (εμφανισιακά τουλάχιστον κλάσεις ανώτερο από κάτι άλλα ''τύπου'' balanced...)
Αν θέλεις (ξέρω πολλοί θα θυμώσουν) ρίξε μια ματιά NAD 356 vs Yamaha 700
και NAD 375 vs Yamaha 1000 και πες ποιός σου φαίνεται καλύτερη κατασκευή.

Re: Απάντηση: Re: Σε αναζήτηση ενισχυτή....

Eχεις σκεφθει την προσθεση ενος μικρου dac (σαν το DacMagic) με balanced εξοδους στον 2000; τον ακουσα και "εμεινα". Τελικα πηρα τον ΗΚ 990 (λογω ισχυος και φοβερης τιμης - χμ...κακως; ) οπου και παλι ειναι πολυ ακουστη η διαφορα. Τωρα, αυτο που λεει ο Tyler δεν το ξερω...

Αυτή την λύση την πρότεινε και ο πωλητής αλλά δεν ξέρω έχω ενδοιασμούς...
Μπορεί κάποιος ειδικός να μας διαφωτίσει και κάποιος που έχει ασχοληθεί με το balanced να μας πει αν όντως υπάρχει μεγάλη διαφορά στο άκουσμα;
Υπάρχει κάποιος φίλος με άποψη στο θέμα A-S1000 vs A-S2000;
Βέβαια έχω κάνει ήδη τεράστια υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού μου...
Από ΗΚ που άκουσα κάποιους AV μου φάνηκαν πιο στεγνοί και ψυχροί πιστεύω δεν θα μου αρέσουν.Άσε που ο HK900 παίζει στα 1300 η διαφορά είναι πολύ μεγάλη (παιδιά η τιμή του A-S1000 είναι πολύ-πολύ special...:coool:)

Α και στα συν των 1000&2000 ξέχασα να σας πω ότι έχουν έναν πολύ ενδιαφέροντα διακριτό ενισχυτή ακουστικών που σε πρώτο άκουσμα με κάτι Sennheiser HD 600-κάτι έδωσε πολλά υποσχόμενο άκουσμα.

Στην κατηγορια που κινεισαι υπαρχουν πραγματικα απειρα μηχανηματα με πολυ ωραιο ηχο , σοβαρη οδηγηση και ποιοτητα κατασκευης που σου διασφαλιζει οτι θα ζησεις μαζι τους χρονια. Ακομα και η Nad που ανεφερες, εχει παροιμιωδη ποιοτητα κατσκευης αλλα σαν εταιρια δεν φροντιζει το πως "φαινονται" οι ενισχυτες της αλλα το πων παιζουν και για χαρακτηριστικο παραδειγμα δες το σπαρτιατικο look και το γκρι βιομηχανικο χρωμα. Ενας 314 παιζει στο εξοχικο μου απο το 1994 και δεν εχει χρειαστει να του καθαρισω ποτε ουτε ποτενσιομετρα.

Η Yamaha με αυτη τη σειρα για πρωτη φορα μετα την ενασχοληση της με τα AV, προσπαθησε να παρουσιασει κατι στο δικαναλο το οποιο να "χορταινει" τον υποψηφιο αγοραστη σε ολα, ακομα και στο ματι. Τα μηχανηματα ειναι κουρδισμενα να παιζουν με εναν τροπο οχι ιδιαιτερο αλλα safe, φιλικο στα περισσοτερα αυτια.

Αν δεν υπαρχει η δυνατοτητα να ακουσεις αλλους συνδυασμους και ο συγκεκριμμενος σου αρεσε περισσοτερο απο οτι αλλο ακουσες, αυτη να ειναι η επιλογη σου και να μην πας στα τυφλα κ στα κουφα δοκιμαζοντας την τυχη.

Ο Harman που ανεφερες ειναι τερας οδηγησης με λιγο πιο "κρατημενες" υψηλες, πολυ καλος ενισχυτης, φορτωμενος με τεχνολογια και dac. Δεν ειναι στεγνοι οι δικαναλοι της εταιριας, ασε που ολοι οι AV ακουγονται στεγνοι σε σχεση με τους δικαναλους... Στα χρηματα του βεβαιως υπαρχουν πολλοι οπως Nad C375 κλπ, αλλα σημασια εχει ποιους θα βρεις στη Θεσσαλονικη διαθεσιμους για να κουμπωσεις πανω τα S-20 οπως εκανες και με τους A-S. Αν παρεπιπτωντος βρεις Nad, κανε μια ακροαση πριν καταληξεις.

Ευχομαι καλες αγορες και το σημαντικοτερο, να κατσουν ακομα καλυτερα τα μηχανηματα στο χωρο σου.:ernaehrung004:

Last edited:
... Oι ολοκληρωμενοι της Harman δεν εχευν σχεση με τουςς AV, ασε που οι AV γενικως ακουγονται στεγνοι σε σχεση με οποιοδηποτε δικαναλο. Κοιτα και λιγο τα διαθεσιμα cdp, στην κατηγορια του CD-s700 υπαρχουν πολυ καλυτερα :a0210:, αν βεβαια δεν σε πειραζει να ειναι διαφορετικη μαρκα τα μηχανηματα που θα επιλεξεις.

Tyler ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
NAD θα ήθελα να ακούσω διότι διάβασα πως είναι πολύ φιλικά με την κλασσική,
όμως στην Θεσ/νικη ενώ έχει έναν ευγενέστατο μεταπωλητή (που μου έκανε και πολύ καλές τιμές) δεν έχει τίποτα σε stock.
Δεν αμφιβάλω σε καμία περίπτωση ότι τα NAD είναι ποιοτικά και με καλά υλικά
αλλά σε συναρμογή και σασί οι φωτο μιλάνε από μόνες τους.
Ο HK990 είναι πολύ καλό μηχάνημα αλλά αφενός δεν μπορώ να τον ακούσω και αφετέρου με τα ίδια χρήματα και λιγότερα ίσως (που τελικά είναι πολλά για μένα) ''χτυπάω'' και NAD375 και Yamaha A-S2000.Επίσης DAC με εξυπηρετεί μόνο με USB Host όπως π.χ
το θαυμάσιο module της NAD το οποίο κουμπώνει μάλιστα μες τον ενισχυτή.
Στα χρήματα του CD-S700 δεν αμφιβάλω ότι έχει και πολυβραβευμένες επιλογές όπως το Marantz 6003 άλλα είπαμε ότι δεν μπορώ να ρισκάρω χωρίς ακρόαση.
Πάντως το 700 πήρε πολύ καλές κριτικές και πολλοί υποστηρίζουν ότι χτυπάει άνετα μια κατηγορία τιμής πιο πάνω.Όσο για τον μηχανισμό φόρτωσης της Yamaha δεν ξέρω αν τον είδες από κοντά πιστεύω δεν τον φτάνουν CDP πολλαπλάσιων ευρώπουλων.
Κάποια άποψη περί Balanced-Unbalanced ήχου και A-S1000 vs A-S2000 στον RCA ήχο τους;Αξίζει την αρκετή διαφορά τιμής;(στο τέλος θα αναγκαστώ να ξαναπάρω παραμάσχαλα τα S20 για να μου φύγει η ιδέα.)