Σε αναζήτηση ολοκληρωμένου!!!

Re: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

ολοι οι παραπανω ενισχυτες ξεπερνουν ποιοτικα τα ηχεια σου,οποιον και να διαλεξεις θα αποδωσουν μια χαρα. Πιστευω οτι ακομα και με ενα nad των 300 ευρω παντως θα ειχες δραματικη βελτιωση σε σχεση με τον ραδιοενισχυτη της onkyo.

και γω πιστευω οτι θα εχω σημαντικη αλλαγη φιλε tasanto. Η αληθεια ειναι οτι ισως να κοιταω ενισχυτες πιο ''πανω'' απο οσο χρειαζεται, αλλα ποτε δε ξερεις αυριο μεθαυριο τι γινεται. Λεμε τωρα- το μικροβιο της αναβαθμισης μπορει να οδηγησει τα mission στην πορτα της εξοδου καποια στιγμη! Αυτο που με ενδιαφερει ειναι καθαρη και δυνατη ενισχυση.Ειναι ονειρο μου τα τελευταια 2 χρονια ενας καλος ολοκληρομενος και με κοπο και υπομονη τοσο καιρο ερχεται η ωρα να παρω το πρωτο αξιολογο μηχανημα! Διαβασμα τις νυχτες στο διαδυκτιο, κριτικες reviews εντυπωσεις και φυσικα ακουσματα με μηχανηματα ειναι σιγουρα μια διαδικασια χαρας που δεν την περασα οταν αγορασα το αρχικο μου σεταρισμα.Τοτε απλα απο ενα sharp ηχοσυστηματακι των 200 ευρω μπηκα σε ενα μαγαζι,ακουσα τα μηχανηματα μου αρεσαν και τα πηρα.Τωρα η διαδικασια ειναι αλλιως,πολυ πιο απολαυστικη και χαρη σε ολους εσας σαφως πιο σωστη!

μεθαυριο σιγουρα δεν ξερουμε τι γινεται,μπορει να βρεθεις με αρκετα χρηματα και να αγορασεις κατι πολυ πιο ακριβο. Την αποψη μου την ειπα για οτι εχεις σημερα,τα 20 τετραγωνικα χωρο και ηχεια δαπεδου με αρκετα καλη ευαισθησια και σχετικα ευκολα σαν φορτιο. Τα ηχεια αυτης της σειρας ειχαν αυτα τα χαρακτηριστικα γιατι ειχαν σαν στοχο και την οδηγηση τους απο πολυκαναλους ενισχυτες av.Με αυτα λοιπον σαν δεδομενα ακομα και ενας μικρος ενισχυτης αλλα με καλο ηχο και ρευματα θα σε καλυψει απολυτα. Οι ενισχυτες που σκεφτεσαι δεν θα δωσουν καποια σημαντικη διαφορα σε ενταση (με αυτες τις συνθηκες και με δεδομενο οτι δεν θα ξεσηκωνεις και τη γειτονια στο ποδι) αλλα σιγουρα θα εχεις πιο ανετη οδηγηση των ηχειων και η καλυτερη τροφοδοσια θα δωσει και πιο μεγαλο ογκο στον ηχο. Επιλογη μου απο οσο μοντελα αναφερθηκαν θα ηταν ο a-s1000 της yamaha,ισως οχι ο πιο δυνατος, αλλα ενα μηχανημα που και μετα απο 10 χρονια θα χαιρεσαι να το ακους και να το βλεπεις.

H αληθεια ειναι οτι ο AS 1000 δειχνει μια σοβαρη προταση. Θα τον ακουσω συντομα στο Νακα, και θα προσπαθησω να κουβαλησω και τα ηχεια μου μαζι.22 Κιλα, παντου διαβαζω/ακουω οτι ειναι αρκετα ουδετερος στην κατηγορια του και εμφανισιακα μου αρεσει πολυ.Ο Marantz ειναι μια επιλογη που μου αρεσει επισης πολυ. Τζαπανακι, με ΚΙ πειραγμα και εσωτερικα δειχνει καλη δουλεια(και εξωτερικα).Ο ΧΤΖ δινει απιστευτα καλα πραγματα για τα λεφτα που ζηταει και μπολικη ισχυ.Ο Τeac στιβαρο και σοβαρο μηχανημα, ο Harman τερας δυναμης με ψηφιακες εισοδους,sub out και xlr(oχι οτι θα χρειαστουν αμεσα). Θα προσπαθησω να ακουσω και σε συμφορουμιτη τον roksan. Καπου αναμεσα σε αυτα θα κινηθω,αναλογως της τιμης και του ηχου φυσικα. Αν π.χ. καταφερω και βρω τον Μarantz η τον Harman η τον Τeac κατω του χιλιαρικου.Ο ΧΤΖ και ο Υamaha ειναι σε τιμες που θελω να κινηθω, ειδικα ο πρωτος.Ανοιχτος σε οποιαδηποτε προταση.

αν σε ενδιαφερει , τον Teac ai200, τον αγορασα 1040 e.
αν θελεις σου στελνω με π.μ το καταστημα , για να μην φανει οτι κανω διαφημιση.

Απάντηση: Re: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

H αληθεια ειναι οτι ο AS 1000 δειχνει μια σοβαρη προταση. Θα τον ακουσω συντομα στο Νακα, και θα προσπαθησω να κουβαλησω και τα ηχεια μου μαζι.22 Κιλα, παντου διαβαζω/ακουω οτι ειναι αρκετα ουδετερος στην κατηγορια του και εμφανισιακα μου αρεσει πολυ.Ο Marantz ειναι μια επιλογη που μου αρεσει επισης πολυ. Τζαπανακι, με ΚΙ πειραγμα και εσωτερικα δειχνει καλη δουλεια(και εξωτερικα).Ο ΧΤΖ δινει απιστευτα καλα πραγματα για τα λεφτα που ζηταει και μπολικη ισχυ.Ο Τeac στιβαρο και σοβαρο μηχανημα, ο Harman τερας δυναμης με ψηφιακες εισοδους,sub out και xlr(oχι οτι θα χρειαστουν αμεσα). Θα προσπαθησω να ακουσω και σε συμφορουμιτη τον roksan. Καπου αναμεσα σε αυτα θα κινηθω,αναλογως της τιμης και του ηχου φυσικα. Αν π.χ. καταφερω και βρω τον Μarantz η τον Harman η τον Τeac κατω του χιλιαρικου.Ο ΧΤΖ και ο Υamaha ειναι σε τιμες που θελω να κινηθω, ειδικα ο πρωτος.Ανοιχτος σε οποιαδηποτε προταση.

Ο καλύτερος ηχητικά(πιό σοφιστικέ) είναι ο Marantz...Πρόσεχε μόνο με τι ηχεία θα τον ταιριάξεις και σε πόσο μεγάλο χώρο θα τον στήσεις.Τόσο αυτός όσο και κανένας απο τους παραπάνω δεν διαθέτει σημαντικά γκάτς,ήγουν ρεύματα(δεν ξέρω τόσο καλά τον ΗΚ και τον ΧΤΖ-περιστασιακά μόνο).

Απάντηση: Re: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

Tα ηχεια φιλε Dipie ειναι τα mission 703-150watt στα 8 ohm , 90db και ο χωρος στα 20 τ.μ.

Ενας ενισχυτής απο τους παραπάνω,πέφτει πολύ στα ηχεία σου...Καλύτερα θα ήταν να μοιράσεις το ποσό και να τ' αλλάξεις κι αυτά.Πιό ισορροπημένο αποτέλεσμα θάχες.Εκτός κι άν το κάνεις στο άμεσο μέλλον σαν δεύτερο βήμα...

Πέρα απ' αυτά μην υποτιμάς και το θέμα της πηγής,είναι πρωτεύον...

Πηγη Onkyo 7355 με profigold interconnect.Eιμαι της αποψης ενα και καλο παρα ολα μαζι και μετρια.Οποτε για αρχη ξεκιναω απο ενισχυτη και οταν και αν τα καταφερω θα συνεχισω και στα υπολοιπα.Δε νομιζω οτι με 500 ευρω για ηχεια και 500 για ενισχυτη θα εχω καλυτερο αποτελεσμα αποτι με τα σημερινα ηχεια μου(που μου αρεσει πολυ ο ηχος τους) και εναν σοβαρο ενισχυτη

Απάντηση: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

Υπάρχουν κινέζοι με kt-88 στο 500 άρικο που θα σου κάνουνε τα περισσότερα από αυτά που ζητάς αλλά σίγουρα ξεχνάς τις πολλές ευκολίες...

Tα ηχεια φιλε Dipie ειναι τα mission 703-150watt στα 8 ohm , 90db και ο χωρος στα 20 τ.μ.

συμφωνω απολυτα.
τα συγκεκριμενα ηχεια τα ειχα αρχες του 2000.
τα οδηγουσε ενα arcam alpha 5 και τα πηγαινε μια χαρα.
αρα η ενισχυτες που ζητας ειναι toomuch,για αυτα τα ηχεια.
θα αδικησεις τον ενισχυτη που θα πληρωσεις.
βαλε κατι παραπανω στο μπατζετ σου και μοιρασε τα καλυτερα.

Αν ο φίλος είναι προετοιμασμένος για την αναπόφευκτη συνέχεια, την αλλαγή ηχείων γιατί όχι; χεχε

Χαιρομαι που βλεπω απο πολλα παιδια οτι θα διασφαλισω τουλαχιστον απο το θεμα της ενισχυσης το καλυτερο δυνατο.Σε πρωτη φαση ειπαμε-ενα ονειρο ζωης για μενα αποτελει ενα σοβαρο μηχανημα.Επειδη στα entry level μηχανηματα εχω καποια εμπειρια σημαντικη και εχω ακουσει αρκετα μηχανηματα-δεν...Χτες ακουσα τα dali concept 6 με εναν denon 510 και στα καπακια με εναν harman 3490 και η διαφορα στην οδηγηση μου ακουστηκε τεραστια.Ιδιαιτερα σε εντασεις μεσαιες.και ο 3490 ειναι ραδιοενισχυτης και οχι κατι το τρομερο.Θα αρχισω σε κανα 10ημερο ακροασεις με καλυτερα μηχανηματα,θα χω και αδεια αρα και πιο πολυ χρονο να ακουσω οτι μπορω εδω θεσσαλονικη.Αλλα συνεχιζω να επιμενω οτι αν πχ τα 1000 ευρω τα μοιρασω π.χ. 500 για ηχεια και 500 για ενισχυτη δυσκολα θα παρω καλυτερο αποτελεσμα.Θεωρω οτι στην κατηγορια του 500αρικου σε δαπεδου δε νομιζω να βρω ηχειο πολυ καλυτερης κλασης.Δημητρη π. εκτος του Arcam τα ακουσες με αλλα μηχανηματα?Στο μελλον,τα ηχεια θα αλλαχτουν οταν το επιτεψουν οι συνθηκες,πιθανον να παω σε ηχεια βασης.Πρωτα θα αλλαχτει ενισχυτης,ισως τα χρηματα που θελω να διαθεσω περιπου τα 1000 ευρω,να γινουν ενισχυτης και τα ρεστα ενα rack και ενα πολυ οικονομικο πικαπ γιατι εχω καμια 10αρια δισκους.Ολα υπο σκεψη παντως.

Κι ομως, μπορεις να βρεις καλυτερης κλασης συνδυασμο αποο αυτον που ανεφερες. Για παραδειγμα, η Harman Kardon βγαζει τον ολοκληρωμενο Hk-980 ο οποιος εχει φοβερη οδηγηση και ειναι καλυτερος σε ηχο απο τον 3490, στα ιδια λεφτα. Επισης, η σειρα concept της Dali δεν φημιζεται για τη μουσικοτητα της, ηχειο περισσοτερο τονισμενα στα ακρα και προσανατολισμενα στο home cinema. Η ιδια εταιρια εχει βγαλει τη σειρα Zensor που δεν εχει καμια σχεση, κοιτα το 5 και το 7. Επισης ο καλυτερος συνδυασμος δυναμης-μουσικοτητας ειναι ενα ευκολο σε οδηγηση και ευαισθητο ηχειο, το Tannoy V4. Ενας συνδυαμος 980- Zensor 7 ή Tannoy V4 ειναι οτι πιο value for money υπαρχει και θα σε συντροφευσει για χρονια. Καλη αναζητηση.

Απάντηση: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

Τα Ζensor ομολογώ ότι με εξέπληξαν θετικά,γιατί η Dali δεν μπορώ να πω ότι έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή μου

Βλεπω απο αρκετο κοσμο καλα λογια για τα Zensor.Θα τα τσεκαρω αν τα βρω καποια στιγμη.Τον 980 τον δοκιμασα στον χωρο μου-μου τον δανισε φιλος με περιπου 10-12 ωρες ακροασης δεν ειδα καποια ιδιαιτερη διαφορα,ισως φταιει το ματσαρισμα δε ξερω.Ηταν πιο πλουσιος σε ρευματα σαφως,και ειχα μια πιο βελτιωμενη στερεοφωνικη εικονα.Τιμιο μηχανημα μεν,καλη κατσκευη και ισχυρο,θα ηθελα κατι να μου μαζεψει τις χαμηλες και να μου δωσει πιο ξεκαθαρη εικονα στο βαθος σκηνης.Φιλε Tyler εκτιμω την εμπειρια σου και καταγραφω παντα τις προτασεις σου οχι μονο εδω αλλα και απο αλλα νηματα.Πλεον μου ειναι πιο υπαρκτο το σκηνικο να αλλαξω και ηχεια,σαν μελλοντικη κινηση.Ενα θεμα που θα ηθελα την βοηθεια ολων σας.Ακουω metal/rock κυριως και electronica/chill out.Στην πρωτη περιπτωση το μπασο ειναι σχεδον παντα ανεμικο και παντα δινω λιγο παραπανω,στην δευτερη περιπτωση κατευθειαν παταω direct γιατι το μπουμαρισμα παει συννεφο! Ενα κριτηριο αγορας θα ειναι και η υπαρξη bass/treble κουμπιων.Ξερουμε αν ο XTZ η ο TEAC η ο Roksan εχουν?

Ούτε ο Roksan. Μήπως τα ηχεία σου απλά τερμάτισαν με τον 980; δηλαδή μήπως δεν μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο ούτως ή άλλως;

Ελπιζω πως οχι Panoramius,διαφορετικα θα πρεπει να αλλαξω τα σχεδια μου.Και αν μπω σε διαδικασια αλλαγης ηχειων δε με βλεπω να τελειωνω φετος.ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ.Παρακαλω αν ξερει καποιος για τον xtz αν εχει ρυθμιστικα καθως δε βρηκα στο site κατι τετοιο.