Re: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!
Μολις γυρισα απο το Νακα.Μου βγηκε η μεση με το κοθβαλημα των ηχειων αλλα αξιζε τον κοπο. Η ακροαση ηταν τα 703 μου με τον yamaha as 1000 και cd player της ιδιας σειρας.Πηγα ενα δισκακι με επιλογες δικες μου και ακουσα και καποια κομματια-προταση του πολυ εξυπηρετικου Αριστοτελη. Δοκιμαστηκαν 3-4 στυλ μουσικης που μου αρεσουν και κομματια που ξερω καλα ωστε να βγαλω καποιο το δυνατον ασφαλεστερο συμπερασμα. Καταρχην με electronica/chillout μουσικη τα ηχεια αποδειχτηκαν ''λιγα'' για την δυναμη του ενισχυτη.Χαρακτηριστικο οτι σε κομματι του Trentemoller τα woofer σε ωρα 12 θεση volume ''χτυπουσαν''. Σε ενταση περιπου στο 1/3 απεδοσαν παρα πολυ ουδετερα,αφηνοντας τη μουσικη να εχει προταγονιστικο ρολο χωρις να κουραζει. Σε jazz ειδα μια σημαντικη διαφορα.Το ευρος της σκηνης ηταν πιο ομοιομορφο και η στερεοφωνικη εικονα εξαιρετικα καλυτερη σε σχεση με οτι ηξερα. Πηγαινοντας προς metal/ροκ κομματια-αποκαλυψη. Ακουσα τα ηχεια μου να παιζουν οπως ποτε ξανα. Ανεδειξε οτι καλο εχουν να δωσουν και πλεον και σε εντασεις,λιγο πανω απο την μεση.Στο no quarter των zeppelin εμεινα με ανοιχτο το στομα με το ποσο ξεκουραστα επαιζε σε υψηλες σταθμες. Σε πιο house/beat κομματια εδινε συνεχως την εντυπωση οτι εδινε συνεχη σταθερη και ΚΑΘΑΡΗ ισχυ.Το μηχανακι ειναι τερας στην κατηγορια του.Το ηχειο μου τερματισε νομιζω σε υψηλες σταθμες δε μπορουσε να αποδωσει παραπανω, ο ενισχυτης ηταν ετοιμος ανα πασα στιγμη για να δωσει extra ισχυ.Η Αληθεια ειναι οτι σε τοσο μεγαλες σταθμες πολυ σπανια θα ακουσω.
Συνοψιζοντας- ο AS 1000 ειναι και δυνατος και καθαρος.Μου αρεσε ιδιαιτερα.Και μονο που ακουσα τα ηχεια μου να αποδιδουν σε στιγμες-εντυπωσιακα μου αρκει. Σαν κατασκευη πραγματικο τανκ. Σαφως και με καλυτερα ηχεια θα αναδεικνυει και αλλα χαρισματα αυτο βεβαια δεν ειναι στις αμεσες κινησεις μου. Μετα απο την ακροαση θετει πολυ σοβαρη υποψηφιοτητα για αγορα.
Κατι ομως ηρθε να με πονοκεφαλιασει κ αλλο.Ο νεος Pioneer a-70 που ζηταει λιγο λιγοτερα χρηματα και δειχνει μια εξαιρετικη προταση επισης.To dack δε με ενδιαφερει βεβαια που εχει πανω,αν καποιος τον ακουσε περιμενω εντυπωσεις!
Οποτε θα κινηθω αναμεσα σε -Yamaha as1000,Marantz PM KI LITE,Harman HK 990,Pioneer a70.