Σε αναζήτηση ολοκληρωμένου!!!

Re: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

Oυτε ο ΧΤΖ δεν εχει ρυθμιστικα αποσο ειδα...Οποτε οι συνθηκες λενε τα εξης.Ολοκληρομενο με ρευματα, ρυθμιστικα ηχου,και τιμη μεχρι 1000.
1)Yamaha AS 1000 (στο οριο του budget)
2)Marantz PM KI Lite (λιγο πανω σε badget)
3)Harman Kardon HK 990 (αρκετα εκτος τιμης)
ο πρωτος θα δοκιμαστει την αλλη βδομαδα θα παρω τα ηχεια μου και θα παω να τον ακουσω.Η αγορα δεν θα ειναι αμεση οπως εχω πει,αλλα μια και εχω αδεια ειναι ευκαιρια να ακουσω οτι προλαβω. Οποιος θελει να παμε παρεα για ακροασεις καλοδεχουμενος!
 
Re: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

Μολις γυρισα απο το Νακα.Μου βγηκε η μεση με το κοθβαλημα των ηχειων αλλα αξιζε τον κοπο. Η ακροαση ηταν τα 703 μου με τον yamaha as 1000 και cd player της ιδιας σειρας.Πηγα ενα δισκακι με επιλογες δικες μου και ακουσα και καποια κομματια-προταση του πολυ εξυπηρετικου Αριστοτελη. Δοκιμαστηκαν 3-4 στυλ μουσικης που μου αρεσουν και κομματια που ξερω καλα ωστε να βγαλω καποιο το δυνατον ασφαλεστερο συμπερασμα. Καταρχην με electronica/chillout μουσικη τα ηχεια αποδειχτηκαν ''λιγα'' για την δυναμη του ενισχυτη.Χαρακτηριστικο οτι σε κομματι του Trentemoller τα woofer σε ωρα 12 θεση volume ''χτυπουσαν''. Σε ενταση περιπου στο 1/3 απεδοσαν παρα πολυ ουδετερα,αφηνοντας τη μουσικη να εχει προταγονιστικο ρολο χωρις να κουραζει. Σε jazz ειδα μια σημαντικη διαφορα.Το ευρος της σκηνης ηταν πιο ομοιομορφο και η στερεοφωνικη εικονα εξαιρετικα καλυτερη σε σχεση με οτι ηξερα. Πηγαινοντας προς metal/ροκ κομματια-αποκαλυψη. Ακουσα τα ηχεια μου να παιζουν οπως ποτε ξανα. Ανεδειξε οτι καλο εχουν να δωσουν και πλεον και σε εντασεις,λιγο πανω απο την μεση.Στο no quarter των zeppelin εμεινα με ανοιχτο το στομα με το ποσο ξεκουραστα επαιζε σε υψηλες σταθμες. Σε πιο house/beat κομματια εδινε συνεχως την εντυπωση οτι εδινε συνεχη σταθερη και ΚΑΘΑΡΗ ισχυ.Το μηχανακι ειναι τερας στην κατηγορια του.Το ηχειο μου τερματισε νομιζω σε υψηλες σταθμες δε μπορουσε να αποδωσει παραπανω, ο ενισχυτης ηταν ετοιμος ανα πασα στιγμη για να δωσει extra ισχυ.Η Αληθεια ειναι οτι σε τοσο μεγαλες σταθμες πολυ σπανια θα ακουσω.
Συνοψιζοντας- ο AS 1000 ειναι και δυνατος και καθαρος.Μου αρεσε ιδιαιτερα.Και μονο που ακουσα τα ηχεια μου να αποδιδουν σε στιγμες-εντυπωσιακα μου αρκει. Σαν κατασκευη πραγματικο τανκ. Σαφως και με καλυτερα ηχεια θα αναδεικνυει και αλλα χαρισματα αυτο βεβαια δεν ειναι στις αμεσες κινησεις μου. Μετα απο την ακροαση θετει πολυ σοβαρη υποψηφιοτητα για αγορα.

Κατι ομως ηρθε να με πονοκεφαλιασει κ αλλο.Ο νεος Pioneer a-70 που ζηταει λιγο λιγοτερα χρηματα και δειχνει μια εξαιρετικη προταση επισης.To dack δε με ενδιαφερει βεβαια που εχει πανω,αν καποιος τον ακουσε περιμενω εντυπωσεις!
Οποτε θα κινηθω αναμεσα σε -Yamaha as1000,Marantz PM KI LITE,Harman HK 990,Pioneer a70.
 
Re: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

σε ωρα 12 πολλα ηχεια θα εμφανισουν το φαινομενο που αναφερεις φιλτατε, και δεν ειναι φαινομενο του ηχειου αλλα του ενισχυτη. Οι περισσοτεροι ενισχυτες αποδιδουν την ισχυ τους πολυ πριν τερματισει το ρυθμιστικο εντασης, δεν ειναι απολυτα γραμμικη η παροχη ισχυος στη διαδρομη του ποτενσιομετρου.

Το ηχειο σου τερματιζε γιατι προφανως το ακουσες σε μεγαλυτερο χωρο απο αυτον που ειναι φτιαγμενο να καλυπτει, και αναγκαζοσασταν να πουσαρετε τον ενισχυτη πολυ ψηλα για να φτασετε σε υψηλες εντασεις. Εαν ο χωρος σου ειναι μικροτερος δεν θα φτανεις τον ενισχυτη τοσο ψηλα για να ακουσεις δυνατα και δεν θα χεις τετοια φαινομενα. Marantz κ pioneer μαλλον δεν εχουν το drive για τις μουσικες που ακους, ο 990 το χει μετο παραπανω.
 
Re: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

Φίλε, ncdbill, έχω το μικρότερο αδερφάκι του Marantz PM KI LITE, τον PM 7004, πολοί λένε ότι είναι αρκετά κοντά σε ήχο. Αν θέλεις μπορείς να έρθεις να τον ακούσεις. Τα ηχεία μου είναι τα castle knight 3 και πηγή το cd 5003 της Marantz. Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου PM.
 
Ευχαριστω για την προσκληση φιλε spbervag εχω ακουσει στο παρελθον τον 7003 με διαφορα ηχεια.Γνωριζω τον χαρακτηρα των ενισχυτων της marantz και ειναι μια σταθερη αξια αλλα θελω να ακουσω αν μπορεσω την συγκεκριμενη ΚΙ εκδοση να δω κατα ποσο πιο ''smooth'' ειναι.Δυσκολο να βρεθει βεβαια εδω. Να ενημερωσω σε ολα τα παιδια οτι αντι τα ρεστα να γινουν rack,το rack αγοραστηκε ηδη χτες καθως πετυχα τιμουλα απιστευτα καλη.Οχι τιποτα τρομερο ενα JANKE τετραθεσιο στα 99 ευρουλακια αλλα με βολευε σε διαστασεις και θεσεις οποτε εγινε η αγορα! Για τον ενισχυτη ισως παω λιγακι πιο πισω.Ανυπομονω να στησω τα μηχανηματα μου στη νεα τους θεσουλα χεχε
 
H αγορα εγινε και κατω απο το χριστουγεννιατικο δεντρο βρισκεται ο Yamaha AS 1000! αυριο-μεθαυριο θα συνδεθει! Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια τις προτασεις σας και τις χρησιμες συμβουλες σας! Υπερισχυσε τελικα το γεγονος οτι ειναι ο μονος που μπορεσα να ακουσω-και μου αρεσε αρκετα,και κατεληξα μετα απο οικονομιες και προσπαθειες μηνων.Ακουλουθει τωρα το network player! Καλη χρονια σε ολους και πανω απολα υγεια σε ολο τον κοσμο
 
Απάντηση: Re: Σε αναζητηση ολοκληρομενου!!!

Καλοακουστος - ωραιος ηχος!
 
Σπουδαιο εργαλειο...μηχανημα για μια ζωη!!!Καλοακουστος κ να τον χαρεις στο μεγιστο.Χρονια πολλα-καλλη χρονια σε ολους!