ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ...

Re: Απάντηση: Re: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ...

Wind έχεις θέσει δύο κριτήρια:

1) Να παίζει καλά
2) Να συμβαινει αυτό και σε χαμηλές εντάσεις

Εγώ θα έλεγα τον μικρό Sovereign, γύρω στα 5500Ε νομίζω πωλείται! Audio Flight? Gryphon Callisto?

Γενικά εγώ θα πήγαινα σε κάποιο τρανζίστορ που ζεσταίνεται πολύ! ;-)

Πάντως για μένα παίζουν τα πάντα ρόλο για να συμβεί αυτό που λες. Ακόμα και τα καλώδια. Θα χρειαστείς κάποιο ζεστό και σωματώδες καλώδιο...

δυστυχως ο Sovereign ειναι πιο ακριβος....

http://sovereign.hifi.net/sovereign-price.pdf

παντως και εγω απο τον Bryston 4ΒΒ ST σε αυτη τη λυση πηγα...

Re: Απάντηση: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ...

Nαι και εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό, δηλάδη από Pass πάμε Lamm? Δεν υπάρχει τίποτα στο ενδιάμεσο?

Αυτά έχω ακούσει να κάνουν καλά αυτό που ψάχνει ο φίλτατος Wind.

Και στον συλλογισμό μου ποτέ δεν μπαίνει η τιμή στην αρχή αλλά στο τέλος (αν έχω να το αγοράσω ή όχι).

ΥΓ: υπάρχουν και αρκετοί λαμπάτοι που δεν "ξυπνάνε" σε χαμηλή ισχύ. Αλλά θα συμφωνήσω με κάποιον που το έγραψε παραπάνω. Η μη ολοκληρωμένη εικόνα σε χαμηλές εντάσεις είναι κύριο χαρακτηριστικό του ηχείου και του αυτιού.

Ta Krell ακούγονταν πάντα "γεμάτα" και πλήρη από χαμηλές εντάσεις και έχουν γκάμα μεγάλη όσο αφορά τις τιμές. [προτείνονται αυτά που είναι made in USA].

Re: Απάντηση: Re: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ...

Τι εννοείς σπάνια? Δεν ακούς ποτέ κορυφώσεις πάνω από 100db?
Φυσικά, αλλά με τα 8W στα 92dΒ φτάνουμε στα 101dB και από κει και πάνω μπαίνει σε ΑΒ. Η μέση στάθμη όμως είναι πάντα σε τάξη Α.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤ

Φυσικά, αλλά με τα 8W στα 92dΒ φτάνουμε στα 101dB και από κει και πάνω μπαίνει σε ΑΒ. Η μέση στάθμη όμως είναι πάντα σε τάξη Α.

Αυτό ισχύει σε ιδανικές συνθήκες(πχ 1000 κύκλοι από ένα μόνο όργανο). Κανένα πρόγραμμα μουσικής δεν απαιτεί μόνο 1 W για να βγάλει την ονομαστική ευαισθησία του ηχείου.

Απάντηση: Re: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ...

Krell 700
Δοκιμασμένο!!!

Ta Krell ακούγονταν πάντα "γεμάτα" και πλήρη από χαμηλές εντάσεις και έχουν γκάμα μεγάλη όσο αφορά τις τιμές. [προτείνονται αυτά που είναι made in USA].
Να και κάποιος που συμφώνησε.
Ευχαριστώ :D

Εγω δεν διαφωνω αλλα δεν εχω αποψη αλλωστε ζητησα την αποψη σας. Και τωρα που θα βρουμε KRELL kai PASS να ακουσουμε?

Εγω δεν διαφωνω αλλα δεν εχω αποψη αλλωστε ζητησα την αποψη σας. Και τωρα που θα βρουμε KRELL kai PASS να ακουσουμε?

Θεωρητικά, για να τους κρίνεις επί ίσοις όροις, θα πρέπει καταρχήν να τους ακούσεις στους επίσημους αντιπροσώπους τους.
Εάν ο αντιπρόσωπος είναι γνώστης, υποθέτω ότι θα έχει επιτύχει το βέλτιστο δυνατό ματσάρισμα (προενισχυτές, καλώδια, ηχεία κλπ) για τα μηχανήματα που σε ενδιαφέρουν.

Κατά δεύτερον, εάν μπορείς δανείσου τους για ακρόαση στο δικό σου σύστημα για να δεις πως δένουν με το υπόλοιπο σύστημα σου.

Απέφυγε να ακούσεις ξερές και υποκειμενικές γνώμες εδώ κι εκεί, οι οποίες εν πολλοίς αδικούν αναίτια ορισμένα μηχανήματα.

Χωρίς να έχω κάποια σχέση ή συμφέρον με τον εδώ αντιπρόσωπο της PASS LABS, ούτε που τον έχω συναντήσει, οι τιμές εδώ στην Ελλάδα είναι οι τιμές Αμερικής δια την ισοτιμία /$. Ρίξε μια ματιά και στους αντιπροσώπους Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας και θα διαπιστώσεις ότι είναι 35% επάνω.

Αν θέλεις σου περνάω και τα σχετικά links.

Last edited:
Για να αγορασω οτιδηποτε επιβαλλεται να το ακουσω στον χωρο μου.

Για να αγορασω οτιδηποτε επιβαλλεται να το ακουσω στον χωρο μου.
Σαφώς. Εκεί θα διαπιστώσεις εάν δένει με το σύστημα σου.
Παρόλα αυτά, εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό για σένα, αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι ο ενισχυτής δεν αξίζει τα λεφτά του.
Προχθές, άλλαξα interconnect και νόμιζα ότι άκουγα άλλο σύστημα.

ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΠΑΣΣ ΧΑ30.5 και μην ακους ,εαν μπορεις παρτον απ εξω .

Aυτή την στιμγή που μιλάμε έχει στο audiomarkt.de τον Pass X150.5 τον δίνει 2300 ευρώ. Τί ήχεια διαθέτεις με τα οποία θέλεις να ακούς σε χαμηλές εντάσεις ;

Προχθές, άλλαξα interconnect και νόμιζα ότι άκουγα άλλο σύστημα. +10000!!!

Συνήθως να ξέρεις πως 'φτιάχνοτας' εναν ήχο 'φουσκωμένο' σε χαμηλές εντάσεις σίγουρα θα οδηγηθείς σε ενα σύστημα στο οποίο η λεπτομέρεια δεν θα έχει την τιμητική της.(αν δεν τα χώσεις χοντρά). Με παρόμοιο σκεπτικό κάποτε, διαπίστωσα πως κατα το building ενός συστήματος με σώματα και παχύ ήχο από πολύ χαμηλές εντάσεις θέλω μια πηγή που να μην είναι λαμπάτη (αντίθετα με την λογική) ώστε να περνά εικόνα & λεπτομέρεια (πχ. Bryston,Benchmark κτλ.) και το richness να το πάρω από πολύ-πολύ καλά καλώδια και ενισχυτικά pre-amp ή integrated (επιμένω λυχνίες).

Last edited:
Aυτή την στιμγή που μιλάμε έχει στο audiomarkt.de τον Pass X150.5 τον δίνει 2300 ευρώ. Τί ήχεια διαθέτεις με τα οποία θέλεις να ακούς σε χαμηλές εντάσεις ;

Προχθές, άλλαξα interconnect και νόμιζα ότι άκουγα άλλο σύστημα. +10000!!!

Συνήθως να ξέρεις πως 'φτιάχνοτας' εναν ήχο 'φουσκωμένο' σε χαμηλές εντάσεις σίγουρα θα οδηγηθείς σε ενα σύστημα στο οποίο η λεπτομέρεια δεν θα έχει την τιμητική της.(αν δεν τα χώσεις χοντρά). Με παρόμοιο σκεπτικό κάποτε, διαπίστωσα πως κατα το building ενός συστήματος με σώματα και παχύ ήχο από πολύ χαμηλές εντάσεις θέλω μια πηγή που να μην είναι λαμπάτη (αντίθετα με την λογική) ώστε να περνά εικόνα & λεπτομέρεια (πχ. Bryston,Benchmark κτλ.) και το richness να το πάρω από πολύ-πολύ καλά καλώδια και ενισχυτικά pre-amp ή integrated (επιμένω λυχνίες).

Να σου πω προσωπικα προτιμω τα καλωδια να ειναι εκει χωρις να ειναι. Παντως μετα απο κουβεντα με φιλους ολοι υποστηριζουν οτι οι KRELL συνηθως δινουν γκαζι απο χαμηλες σταθμες. Εγω νομιζω οτι ειναι θεμα στησιματος του ενισχυτη απο τον σχεδιαστη. Και δεν πιστευω οτι εαν παιζεις καλα σε χαμηλη σταθμη σημαινει πως δεν θα ακους εξισου καλα σε υψηλη σταθμη.

Να σου πω προσωπικα προτιμω τα καλωδια να ειναι εκει χωρις να ειναι.

Μα αυτό νόμίζω είναι και το ζητούμενο. Το θέμα είναι πόσο εύκολα το πετυχαίνεις.

Απάντηση: Re: ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ...

Να σου πω προσωπικα προτιμω τα καλωδια να ειναι εκει χωρις να ειναι. Παντως μετα απο κουβεντα με φιλους ολοι υποστηριζουν οτι οι KRELL συνηθως δινουν γκαζι απο χαμηλες σταθμες. Εγω νομιζω οτι ειναι θεμα στησιματος του ενισχυτη απο τον σχεδιαστη. Και δεν πιστευω οτι εαν παιζεις καλα σε χαμηλη σταθμη σημαινει πως δεν θα ακους εξισου καλα σε υψηλη σταθμη.

Απο ισχύ έτσι είναι.Η καλή τροφοδοσία δεν κρύβεται...

Ωστόσο είναι ένα άλλο θέμα πως πάιζουν μουσική...

Εχω ακουσει-διαβασει οτι τα KRELL καπελωνουν τα λοιπα μερη του συστηματος και επιβαλλουν τον χαρακτηρα τους.

το μπατζετ ειναι αοριστο. οι προδιαγραφες ειναι: σοβαρη εταιρια - πολλα αμπερ - τρανζιστορ και σε καλη τιμη