Σε ποιον ανήκουν τελικά οι παραλίες;

Πέτρο υπάρχει μέρος τών λουομένων εκεί(μερος έτσι??)που πληρώνει την είσοδο και κάνει οικονομία ολόκληρη την εβδομάδα μετά.
Μου θυμίζει μιά κατηγορία ανθρώπων που πάνε Σ-Κ στην Μυκονο (δεν μου φταιει το πανεμορφο νησί τίποτα)και μετά περνανε το υπόλοιπο της αδειας τους στην Αθήνα .Που πάνε απλά για να πούνε οτι ήταν και αυτοί εκεί.

11 εχει τις καθημερινες. Στη Βαρκιζα εχει 5,5 και αλλα 4 η ξαπλωστρα. Ειναι 5-10 χιλιομετρα πιο μακρυα και πολλες φορες η θαλασσα δεν ειναι για βουτια.

Δυστυχως, τα παντα ειναι ακριβα πλεον. Η υπερζητηση ανεβαζει τις τιμες. Δεν υπαρχει διεξοδος απο αυτο. Αν θελεις ελα στην τζαμπα του Αλιμου και αν κατσεις, θα σε παραδεχτω.

Δυστυχως, τα παντα ειναι ακριβα πλεον. Η υπερζητηση ανεβαζει τις τιμες. Δεν υπαρχει διεξοδος απο αυτο. Αν θελεις ελα στην τζαμπα του Αλιμου και αν κατσεις, θα σε παραδεχτω.
Στον Άλιμο πάω για να κάτσω και να πάρω μάτι :grinning-smiley-043 . Για μπάνιο όμως, όχι. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα παραλίες και καθαρές και free.

Στον Άλιμο πάω για να κάτσω και να πάρω μάτι :grinning-smiley-043 .

σωστος!

Για μπάνιο όμως, όχι. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα παραλίες και καθαρές και free.

στην Αθηνα???????? πες μας ντε! ξερω κι εγω 1-2 παντως, αλλα δε διαθετουν facilities. Τελος παντων.

Πάντως μέση τετραμελής οικογένεια να δίνει 80 ευρώ για μπάνιο είναι αρκετά χρήματα.
Εκτός εάν πηγαίνουν με βάρδιες ανα δευτερο Σαββατοκύριακο:cool:

Πάντως μέση τετραμελής οικογένεια να δίνει 80 ευρώ για μπάνιο είναι αρκετά χρήματα.
Εκτός εάν πηγαίνουν με βάρδιες ανα δευτερο Σαββατοκύριακο:cool:

Ναι, ειναι παρα πολλα. Παντως εγω μιλαω κυριως για τις "αποδρασεις" τις εργασιμες ημερες. Το μπανιο 4-7 δηλαδη.

στην Αθηνα???????? πες μας ντε! ξερω κι εγω 1-2 παντως, αλλα δε διαθετουν facilities. Τελος παντων.
Στην Αθήνα όχι, στον νομό Αττικής ναι.
Όλα είναι θέμα τοπικής αυτοδιοίκησης ΙΜΟ.
Τι εννοώ. Στην Κόρινθο, υπάρχει μια πολύ μεγάλη και καλή παραλία, τα ΚΑΛΑΜΙΑ.
Υπάρχουν και τα μαγαζιά, με ξαπλώστρες, οι οποίες όμως είναι free. Δλδ. το μαγαζί που τις έχει, δεν σε υποχρεώνει να παραγγείλεις κάτι. ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο, καταγγελία και το μαγαζί αναγκάζεται να τις μαζέψει.
Αλλά η παραλία είναι μεγάλη και όποιος θέλει μπορεί και να κάτσει μακρυά απ τα μαγαζιά.

Δηλαδή για να γίνουν όλα αυτά με τα αποδυτήρια κλπ, έπρεπε να οπωσδήποτε να αποκλείεται η πρόσβαση του κόσμου στην παραλία; Δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε οικόπεδο 40-50 μέτρα από τη θάλασσα; Οι εγκαταστάσεις υποδομής προφανώς δεν είναι δικαιολογία.
Δεν λέω ότι ο ...φυσιολάτρης λαός δεν θα γέμιζε αμέσως σκουπίδια μια περιποιημένη παραλία, αλλά η λύση σε αυτό δεν μπορεί να είναι ο αποκλεισμός της πλέμπας.

Τι ''πικραμένο'' θέμα έπιασες βρε Στράτοοοοοοοοοοοοο????????????? Είναι και ένα εκ των αντικειμένων της δουλειάς μου εδώ και 2 μήνες. Δεν έχω σηκώσει ακόμα τα χέρια ψηλά, αλλά βλέποντας από κοντά κάποια πράγματα, σου έρχεται να τρελλαθείς. Ο 2971/2001 προβλέπει πολλά και ενδιαφέροντα, που εύκολα μπορεί να πληροφορηθεί κάποιος, όσον αφορά το νομικό πλαίσιο, διαβάζοντάς τον. Τώρα, αν θέλει κάποιος να τον εφαρμόσει....

...........δεν του φτάνουν ούτε οι μπουλντόζες όλων των κατασκευαστικών εταιρειών των βαλκανίων......

Δεν μιλάμε καλύτερα για τον καιρό??????:flipout: :flipout: :flipout:

Υπάρχει έλλειμα, εκεί που χρειάζεται μια συνταγματική διάταξη (όπως υπάρχει πχ για τα δάση), έχουμε μόνο έναν αισχρό νόμο με πατηματάκια για εισπράξεις και παραχωρήσεις.
Μόνη ρεαλιστική λύση βλέπω την αυτοδικία από μεγάλες ομάδες πολιτών, ειλικρινά δεν πάει άλλο. Όταν το κράτος δεν μεριμνά για τις εξουσίες που του εκχωρούν οι πολίτες, αναβιώνει μοιραία το φυσικό δίκαιο, μα τι να κάνουμε.

Εδώ και 20 ημέρες περίπου,πηγαίνω με την οικογένειά μου για μπάνιο στην "κεχτημένη" από τον δήμαρχο Ελληνικού παραλία του Αγίου Κοσμά.
Με το που έριξαν τα κάγκελα πριν ένα μήνα περίπου,ο δήμος την καθάρισε,έβαλε ομπρέλες και πλαστικές καρέκλες και υπάρχει επίσης και συνεργείο από δύο άτομα για να την καθαρίζουν συνέχεια.
Τι καθαρίζουν όμως οι άνθρωποι;
Τους πολλούς κάδους απορριμμάτων που έχουν εγκαταστήσει και ότι σκουπίδια ξεβράζει η θάλασσα.
Λογικό είναι η παραλία να παρέμενε καθαρή έεε;
Αμ δε!!!
Κάθε ημέρα που πάω υπάρχουν όλο και περισσότερες γόπες από τσιγάρα και όπως είναι φυσικό,αυτές δεν μπορούν και δεν είναι δουλειά τους να τις καθαρίζουν.
Αποτέλεσμα,η παραλία όλο και περισσότερο να θυμίζει τασάκι για αποτσίγαρα.
Είμαστε ζώα τελικά και μάλλον καλά μας κάνουν!

Απάντηση: Re: Σε ποιον ανήκουν τελικά οι παραλίες;

Υπάρχει έλλειμα, εκεί που χρειάζεται μια συνταγματική διάταξη (όπως υπάρχει πχ για τα δάση), έχουμε μόνο έναν αισχρό νόμο με πατηματάκια για εισπράξεις και παραχωρήσεις.
Μόνη ρεαλιστική λύση βλέπω την αυτοδικία από μεγάλες ομάδες πολιτών, ειλικρινά δεν πάει άλλο. Όταν το κράτος δεν μεριμνά για τις εξουσίες που του εκχωρούν οι πολίτες, αναβιώνει μοιραία το φυσικό δίκαιο, μα τι να κάνουμε.

Για μένα, φίλε Send, η νομοθεσία (περί παραλιών και αιγιαλού) είναι πλήρης ή σχεδόν πλήρης. Έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι από το υπουργείο Εσωτερικών, από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από το Χωροταξίας, από το Οικονομικών, από τα Κτήματα Δημοσίου....you name it.

Η διάταξη υπάρχει. Αλλά, αν τα καταφέρεις ποτέ να πάρεις άδεια κατεδαφίσεως αυθαιρέτων και να προχωρήσεις στην κατεδάφιση.......

θα γίνω......γαύρος.:flipout: :flipout: :flipout:

Re: Απάντηση: Σε ποιον ανήκουν τελικά οι παραλίες;

Εδώ και 20 ημέρες περίπου,πηγαίνω με την οικογένειά μου για μπάνιο στην "κεχτημένη" από τον δήμαρχο Ελληνικού παραλία του Αγίου Κοσμά.
Με το που έριξαν τα κάγκελα πριν ένα μήνα περίπου,ο δήμος την καθάρισε,έβαλε ομπρέλες και πλαστικές καρέκλες και υπάρχει επίσης και συνεργείο από δύο άτομα για να την καθαρίζουν συνέχεια.
Τι καθαρίζουν όμως οι άνθρωποι;
Τους πολλούς κάδους απορριμμάτων που έχουν εγκαταστήσει και ότι σκουπίδια ξεβράζει η θάλασσα.
Λογικό είναι η παραλία να παρέμενε καθαρή έεε;
Αμ δε!!!
Κάθε ημέρα που πάω υπάρχουν όλο και περισσότερες γόπες από τσιγάρα και όπως είναι φυσικό,αυτές δεν μπορούν και δεν είναι δουλειά τους να τις καθαρίζουν.
Αποτέλεσμα,η παραλία όλο και περισσότερο να θυμίζει τασάκι για αποτσίγαρα.
Είμαστε ζώα τελικά και μάλλον καλά μας κάνουν!

Δεν υπάρχει απολύτως καμμία καθαρή θάλασσα εντός του λεκανοπεδίου.
Μιλάω σοβαρότατα, πέρα από όλες τις ακτές της Αττικής, η Σαλαμίνα, η Αίγινα , ο Πόρος αλλά σίγουρα και κάποια τμήματα της Υδρας, είναι εξαιρετικά μολυσμένα.

Ο υπεύθυνος για την ολοκληρωτική καταστροφή του Σαρωνικού είναι η εκάστοτε κυβερνήσεις από το 2003 μέχρι και σήμερα κι αυτό διότι σταμάτησαν τις εργασίες του Βιολογικού Καθαρισμού της Ψυτάλλειας με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχει υποστεί ο Σαρωνικός εξαιρετικά μεγάλη καταστροφή.

Η λυματολάσπη έχει σταματήσει να επεξεργάται επειδή ο σταθμός στην Ψυτάλλεια υπολειτουργεί, με ενέργειες του Σουφλιά πρίν από ένα μήνα άρχισαν στα μουλωχτά κάποιες κινήσεις επαναλειτουργίας του σταθμού και αυτό ύστερα από ένα ευρωπαϊκό ρεζίλεμα της χώρας μας, η είδηση πέρασε στα ψιλά τα εφημερίδων.

Μπορείτε να μου πείτε πόσο σίγουροι είστε για τις μπλέ σημαιούλες που αντκρίζουν τα ματάκια μας, στις παραλίες της Αττικής και ποιούς ακριβώς σκοπούς εξυπηρετούν αυτού του είδους οι κινήσεις?