Η Ψυτάλλεια δεν "παιζει" πια?
ο Σουφλιάς ύστερα από πιέσεις της Ε.Ε, αναγκάστηκε να ανακοινώσει την επαναλειτουργία του σταθμού επεξεργασίας της Λυματολάσπης, ένα έργο που τα άμεσα αποτελέσματά του, θα δούμε μετά από μια 5ετία:argue:
Η Ψυτάλλεια δεν "παιζει" πια?
Κάθε ημέρα που πάω υπάρχουν όλο και περισσότερες γόπες από τσιγάρα και όπως είναι φυσικό,αυτές δεν μπορούν και δεν είναι δουλειά τους να τις καθαρίζουν.
Αποτέλεσμα,η παραλία όλο και περισσότερο να θυμίζει τασάκι για αποτσίγαρα.
Είμαστε ζώα τελικά και μάλλον καλά μας κάνουν!
Για μένα, φίλε Send, η νομοθεσία (περί παραλιών και αιγιαλού) είναι πλήρης ή σχεδόν πλήρης. Έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι από το υπουργείο Εσωτερικών, από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από το Χωροταξίας, από το Οικονομικών, από τα Κτήματα Δημοσίου....you name it.
αυτό με τις γόπες συμβαίνει σε κάθε παραλία, δυστυχώς.
εννοούσα σε κάθε ελεύθερη και μη επιτηρούμενη παραλία και κοινόχρητο χώρο γενικώς. Προφανώς η λύση δεν είναι να περιφράξουμε και τα πάρκα λχ (όσα υπάρχουν) και να βάλουμε εισητήριο.
οχι σε ολες. στον αστερα δεν εχει γοπες και ετσι ειναι καταλληλοτερη η παραλια και για τα παιδια. Γι'αυτο λεω πως ο αστερας ειναι ακριβουτσικος μεν γι'αυτα που προσφερει, αλλα οχι απαραδεκτα ακριβος.
οι δημοι επρεπε να φροντιζουν τις παραλιες τους. Αλλα θα το παμε παλι στο τι ψηφιζουμε, με ποια κριτηρια κτλ. Αστο καλυτερα. Κατα τη γνωμη μου, ως λαος, αποτσιγαρα και κουτακια απο αναψυκτικα μας αξιζουν στις παραλιες μας και αυτα εχουμε.
δεν μπορώ να πω ότι έχω μελετήσει επισταμένως τη σχετική νομοθεσία, αλλά θα ήθελα να μου πεις τι πραγματική ισχύ έχουν διατυπώσεις όπως αυτή του άρθρου 9 Ν 2971/2001 "Απλή χρήση του αιγιαλού και της παραλίας είναι κάθε χρήση, εφόσον από αυτή δεν παραβιάζεται ο προορισμός τους ως κοινόχρηστων πραγμάτων" πέραν αυτής των όμορφων, παχειών λόγων.
οι δημοι επρεπε να φροντιζουν τις παραλιες τους. Αλλα θα το παμε παλι στο τι ψηφιζουμε, με ποια κριτηρια κτλ. Αστο καλυτερα. Κατα τη γνωμη μου, ως λαος, αποτσιγαρα και κουτακια απο αναψυκτικα μας αξιζουν στις παραλιες μας και αυτα εχουμε.
Το λέει αυτό, διότι παρακάτω που προβλέπει τη χορήγηση αδειών για απλή χρήση προς ξενοδοχειακές μονάδες, απαγορεύει οποιαδήποτε επέμβαση στην παραλία με τη μορφή κτίσματος ή τέλος πάντων μόνιμης κατασκευής.
Πληροφοριακά λέω, όχι για τον Send που θα το γνωρίζει, ότι η άδεια παραχώρησης απλής χρήσης προς τρίτους ανέρχεται στα 500 τ.μ. και τέλος. Όλη η υπόλοιπη παραλία πρέπει να είναι ελεύθερη στο κοινό.
Στον αλιμο, ας πουμε, κανουν μπανιο 500-1000 ατομα την ημερα σε καθε παραλια. Με 1 εισοδο, ποσοι υπάλληλοι θα πληρωνόντουσαν για να καθαριζουν ολη μερα?
υποτίθεται ότι η διατύπωση αναφέρεται στο πνεύμα του νόμου και στο πνεύμα των παραχωρήσεων. Το πόσο ισχύει το ίδιο πνεύμα στην εφαρμογή στην πράξη αναρωτιέμαι. Όπως και τα εχέγγυα διαφύλαξης του πνεύματος αυτού τα οποία παρέχει ο νόμος. Μεγαλύτερο βλέπω να είναι αντίθετα το ενδιαφέρον του ίδιου νόμου να καθορίσει επακριβώς τις τιμές παραχώρησης μιας παραλίας σε ένα ξενοδοχείο, ανά αριθμό κλινών και τιμή κλίνης. Είναι προφανές ότι ο αιγιαλός αντιμετωπίζεται ως πράγμα πρόσφορο για εκμετάλλευση και όχι ως κοινόχρηστο αγαθό, και αυτό είναι το αληθινό πνεύμα του νόμου πέρα από κούφιες εξαγγελίες. Κατ' εμέ, πάντα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.