Seagate Marketing : HDD for Video …

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Seagate Marketing : HDD for Video …

http://www.seagate.com/internal-har.../video-3-5-hdd/?cmpid=friendly-_-video-hdd-us

Μάλιστα - ειδικοί για video αποθήκευση λέει το μάρκετινγκ της Seagate για τη νέα σειρά δίσκων της …

Δε ξέρω αλλά αυτά τα τμήματα μάρκετινγκ ώρες ώρες δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα …

Λες και θα άλλαζε κάτι εάν ήταν για απλά δεδομένα …

Δεν ειναι κατι νεο.

Και η WD δεν εχει 100 σειρες αλλαζοντας, στην ουσια, μονο το όνομα.

ΥΓ Παντως μπορει και να εχει μια λογική. Τα 0 και 1 οταν ειναι για βιντεο ειναι σαφως πιο ζωηρα απο τα αντίστοιχα data, το εχω παρατηρήσει :p

Οι ειδικοί για βίντεο δίσκοι, θα μπορούσε να είναι και χειρότερης ποιότητας από τους άλλους, μιας και το error correction δύναται να είναι είναι πιο συγχωρητικό σε αυτού του τύπου τα δεδομένα... :p :laugh:

Από την άλλη, θα μπορούσε ένας δίσκος "ειδικός" για αποθήκευση βίντεο, να διευθυνσιοδοτεί με διαφορετικό τρόπο τα δεδομένα (μιας και μιλάμε συνήθως για μεγάλα αρχεία που μπορούν να τακτοποιηθούν και σειριακά), ώστε να μειώνεται το πέρα-δώθε των κεφαλών και να ελαχιστοποιείται η φθορά τους... :rolleyes:

Καπου το διαβασα (αλλα δεν θυμαμαι που) ...

Η μεγαλυτερη φθορα σε εναν δισκο συμβαινει οταν ξεκιναει απο πληρη ηρεμια και μεχρι να φτασει τις 5400 σαλ (η 7200 σαλ).
Η αναγνωση και εγγραφη ερχεται δευτερη (ως φθοροποιος παραγοντας). Αρα, θεωρητικα, ενας δισκος που ΔΕΝ σβηνει ποτε
θα διαρκεσει περισσοτερο απο καποιον αλλο που θα σβηνει και κλεινει (ας πουμε) δυο φορες την ημερα. Σε συνολικο αριθμο
ωρων λειτουργιας, ο πρωτος θα υπερεχει ... ομως .... ο δευτερος θα διαρκεσει μεγαλυτερο χρονικο διαστημα (μαζι με τις
παυσεις του).

Το ξερω ... ακουγεται παρανοικο ...
Οποιος γνωριζει, μας ενημερωνει !

Είναι γνωστό οτι (όπως και η απογείωση των αεροπλάνων :operator: ) η πιο επικίνδυνη στιγμή για τον δίσκο είναι η εκκίνηση. Είναι ο λόγος που διάφοροι green δίσκοι παρουσιάζουν προβλήματα πιο γρήγορα λόγω του άνοιξε-κλείσε.

Απάντηση: Re: Seagate Marketing : HDD for Video …

Είναι γνωστό οτι (όπως και η απογείωση των αεροπλάνων :operator: ) η πιο επικίνδυνη στιγμή για τον δίσκο είναι η εκκίνηση. Είναι ο λόγος που διάφοροι green δίσκοι παρουσιάζουν προβλήματα πιο γρήγορα λόγω του άνοιξε-κλείσε.

Μη λές τέτοια... μη λές τέτοια.... Όλους green τους έχω.... :bigcry:

Εγώ τους ανοίγω μια φορά το μήνα περίπου... να αρχίσω να μαζεύω δάκρυα?
Βέβαια, φτου φτου, 5-6 χρόνια τώρα, (Seagate όλοι) κανείς δεν έχει κάνει κιχ.

Από την άλλη, θα μπορούσε ένας δίσκος "ειδικός" για αποθήκευση βίντεο, να διευθυνσιοδοτεί με διαφορετικό τρόπο τα δεδομένα (μιας και μιλάμε συνήθως για μεγάλα αρχεία που μπορούν να τακτοποιηθούν και σειριακά), ώστε να μειώνεται το πέρα-δώθε των κεφαλών και να ελαχιστοποιείται η φθορά τους... :rolleyes:

Αυτό είναι δουλεία του file system - ο δίσκος δεν έχει αυτή την πληροφορία,
Δες για παράδειγμα τι κάνει το xfx ή το btrfs σε σχέση με το fat

Θελω δισκακια (οπτικα) των 50 Gb ..... :p

Ποτε βγαινουν ?

Πριν 5 χρόνια... περίπου... -bye-

$T2eC16dHJIkE9qU3lRDUBRS3Th(T(Q~~60_35.JPG

Τι 306 $ βρε;

Με ~80 Ευρω παίρνεις γραφτηρι.

Αλλα φυσικα, ποιος ασχολείται με τετοια μεσα αποθηκευσης πλεον...

Θελω δισκακια (οπτικα) των 50 Gb ..... :p

Ποτε βγαινουν ?

Εμπιστεύεσαι τον οργανικό παστουρμά περισσότερο; :flipout:

Αυτό είναι δουλεία του file system - ο δίσκος δεν έχει αυτή την πληροφορία,
Δες για παράδειγμα τι κάνει το xfx ή το btrfs σε σχέση με το fat

Mάλιστα, οπότε άνθρακες ο "θησαυρός"... :laugh:

Απάντηση: Re: Seagate Marketing : HDD for Video …

Εμπιστεύεσαι τον οργανικό παστουρμά περισσότερο; :flipout:

Mάλιστα, οπότε άνθρακες ο "θησαυρός"... :laugh:

Τζώνυ, τι έγινε ρε συ; Εγώ δεν καταλαβαίνω ή.... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Seagate Marketing : HDD for Video …

Τζώνυ, τι έγινε ρε συ; Εγώ δεν καταλαβαίνω ή.... :flipout:

Ως προς τον παστουρμά ή ως προς τους άνθρακες η απορία σου; :laugh: