Seagate Marketing : HDD for Video …

Ώρα για να ανεβάσεις: πάρα πολλή
Ώρα για να κατεβάσεις: το 1\8 της παραπάνω.
Προστασία: αν δεν κάνεις παρανομία, αν δεν χρεοκοπήσει η εταιρία, αν δεν ξυπνήσει στραβά το FBI, ε τότε είναι ασφαλή.
Επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείων: σχετικά μικρό στα περισσότερα σύννεφα.

Παιδες,

υπαρχει και η αποθηκευση στο "συννεφο" (Cloud storage).
Περιμενα καποιον που εχει καταπιαστει να μας πει τα στοιχειωδη ...
ποση ωρα για να τα ανεβασεις/κατεβασεις, προστασια, κλπ, κλπ.

Πόσα Mbit upload πιάνεις ?
Να φανταστώ τους χρόνους για 4ΤΒ … ‛Κλαφτα Χαράλαμπε’ …

Εχω πολυ καλη ταχυτητα download (1.8 με 2.2 mbyte/sec).
Ε ... το upload ειναι αναμενομενα χαμηλο (100-110 kbytes/sec)

Κωστα

Να υποθεσω οτι για ταινιες ... μαλλον ... δεν προσφερεται το cloud :p
Τι να το κανω, τοτε ? :icon15:

Last edited:
Οι σκληροι δισκοι .... ΔΕΝ πετιουνται μετα την πρωτη εγγραφη.
Οι οπτικοι δισκοι ... αντικαθιστανται (πετιουνται) απο τους νεοτερους.
Οι οπτικοι δισκοι ... ΟΜΩΣ ... δεν φθειρονται σε καθημερινη βαση οπως οι σκληροι !!!!

Σαφώς. Αλλά μπορούν να χαλάσουν χωρίς λόγο ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούνται. Μου έτυχε με DVD TDK scratchproof. Πήγα να το βάλω στο πλέιερ και είχε παραδώσει το πνεύμα, έτσι, χωρίς προειδοποίηση. Ευτυχώς περιείχε μόνο μιά ταινία.

Bρε Κωστα ..... αστοχια μεσα στα ορια στατιστικου λαθους !!!!
Δηλαδη, τι να κανουμε τωρα ? Απο την εξαιρεση να βγαλουμε κανονα ?

(Εδω, ο χρυσος των Φαραω και εχει γρατζουνιες ... δεν παρεμεινε αψεγαδιαστος !)

Υποψιν, απο δισκακια ΜΟΝΟ Verbatim χρησιμοποιω εδω και 15 χρονια !!!
Εχω ενα που εγραψα το 1997 (το Thriller) .... ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΖΕΙ !!!

Last edited:
Εχω πολυ καλη ταχυτητα download (1.8 με 2.2 mbyte/sec).
Ε ... το upload ειναι αναμενομενα χαμηλο (100-110 kbytes/sec)
Τι γραμμή έχεις και πιάνεις αυτές τις ταχύτητες στο κατέβασμα; Χρόνια έχω να δω παρόμοια νούμερα, απο την πρώτη φορά που έβαλα 24αρα γραμμή.
Κωστα

Να υποθεσω οτι για ταινιες ... μαλλον ... δεν προσφερεται το cloud :p
Τι να το κανω, τοτε ? :icon15:

Για ταινίες δεν είναι, όχι. Αλλα γιατί να ανεβάσεις ταινία σε cloud; Είναι κάτι που δεν μπορεί να αντικατασταθεί;

Εγώ χρησιμοποιώ clouds μόνο για φωτογραφίες και βιντεο που έχω τραβήξει ο ίδιος. Τις ταινίες τις ξαναβρίσκω εύκολα, τις αναμνήσεις μου όμως;

Kostas_Y

Eιμαι δυο τετραγωνα απο το DSLAM. Δηλαδη 250 μετρα απο το DSLAM (στο οποιο μπηκα και μου πεσε το
σαγονι απο τα λεντακια και καλωδια, δεν ειναι για κοινους θνητους εκει μεσα). Επισης το ΚΑΦΑΟ βρισκεται
στα 20 μετρα δεξια της εισοδου της πολυκατοικιας μου και οταν ηρθε ο τεχνικος το ανοιξε και το ειδα (σε
παρα πολυ καλη κατασταση !!!). Αστο ... ειμαι απο τους ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΥΣ. Οταν πρωτομπηκα στην OTEnet
επιανα 13 Mbps Χ-Α-Λ-Α-Ρ-Α. Μετα την επισκεψη του τεχνικου (που μπορουσα και να αποφυγω) ... 19 mbps.
Μεσες ακρες σερφαρω στα 16-17 mbps (2.1 mbyte/sec). 19 mbps επιασα μονο δυο φορες (δεν λεω που,
θα φαω ξυλο :p)

Για τις αναμνησεις ... εχεις απολυτο δικιο. Κακως τις συγκρινεις με ταινιες, δεν θα πρεπε !

Last edited:
Μπορείς να με φιλοξενήσεις για 4-5 χρόνια, μέχρι να ωριμάσει το VDSL δηλαδή; ;)

Για τις "αναμνησεις" ... εχεις απολυτο δικιο. Κακως τις συγκρινεις με ταινιες, δεν θα πρεπε !
Τις συγκρίνω για να σου δείξω οτι κακώς χάνουμε τόσο χρόνο και χρήμα για backup ταινιών. Και τι έγινε αν χάσω μια ταινία; Σε 5' την ξαναβρίσκω. Στο Λονδίνο όμως πότε θα ξαναπάω για να βγάλω πάλι τις φωτογραφίες που έχασα μαζί με τη μηχανή επειδή δεν τις αντέγραψα;

Ανετα .... θα κοιμασαι στον καναπε :laugh:
Στο νετ θα μπαινεις μεχρι τις 4 μμ ... μετα, θα μπαινει ο "τεραστιος" :p

Εγω μαλλον, δεν εχω βγαλει πολλες φωτογραφιες (γιαυτο και δεν με καιει το θεμα).
Mε καιει ομως ΠΟΛΥ να ξαναβρω και κατεβασω 45 ταινιες (μερικες τις κατεβαζα επι μερες).

Last edited:
Οι ταινίες λίγο με καίνε. Κάποιες που έχω στο σκληρό εδώ και 5 χρόνια είναι τόσο κακές κόπιες...Άλλες είχα φάει τον κόσμο να τις βρω και τώρα αν θέλω τις αντικαθιστώ σε λίγες ώρες.

Και οι Green μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους, δεν χρειάζεται κάτι εξειδικευμένο, αυτό εννοώ.
Ο "μεγάλος" μου είναι στα 5400rpm και δεν έχει πρόβλημα με οποιουδήποτε είδους βίντεο.

Μπραβο Κωστα

Moυ φαγαν το κεφαλι, να αγορασω δισκο στις 7200 σαλ.
Οχι, ειναι πιο προσεγμενες οι γραμμες των μοτερ στα 7200, οχι, ειναι το mainstream, οχι οι 5400 ειναι υποπτοι
γιατι μπορει να ειναι προβληματικοι 7200αρηδες. ΜΟΥ ΦΥΓΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .... πριν απο τρεις μηνες !!!

Τελικα πηρα τον WD AV-25 στις 5400 σαλ, με ΕΝΑ μονο platter να κινει το μοτερ του, μεσα στην λιλλιπουτεια
συσκευασια των 2.5 ιντσων, που εκπεμπει ελαχιστη θερμοτητα (ακουμπησα και ξερω) .... και ας ερθει οποιος θελει
να μου πει οτι οι 7200 με τα 2 και 3 platter ... ζεσταινονται λιγοτερο :flipout: (εχουμε απωλεσει στοιχειωδη λογικη,
δεν αντεχω την παπαριτσα του καθε ψιλοσχετικου ασχετου .... ΕΛΕΟΣ με τον ραδιοαρβυλισμο .... !!!)

Last edited:
Για "αποθήκες" είναι αρκετές οι 5400 στροφές αλλα για τον δίσκο του λειτουργικού παίρνω 7200 (μέχρι να αξιωθώ να πάρω SSD)

Συμφωνω ....
Το AV-25 τον εχω μονο για λεωφορειο ταινιων ... απο το PC στην TV.

Oμως, ουτε αυτο ειναι κομψο. Και το PC και η HDTV εχουν WiFi ... το οποιο ΔΕΝ χρησιμοποιω.
Αν με ρωτησεις "γιατι" ..... απο συνηθεια τοσα χρονια που εμαθα να πηγαινω βολτα τα CDια.
Χαβαδακι που ΠΟΛΥ δυσκολα ξεχνιεται ...