Seagate Marketing : HDD for Video …

Η κασεττα του Alan Parson απο το 1977 .... ακομα παιζει (κουτσα στραβα, χανοντας στροφες ... ΠΑΙΖΕΙ).
Και δεν ξερω αν θα βγαλει την δεκαετια το back-up των DVD που μολις εγραψα :icon15: Ε ... ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ :violent-smiley-030:

Μα το ίδιο είναι και ένα DVD που έχει "χτυπήσει". Αντί να χάνει στροφές όμως χάνει λεπτά ή ολόκληρα κεφάλαια απο την ταινία που έχεις γράψει.

Συστήνω ψυχραιμία. :beatnik2:

Mε τοση τεχνολογια υλικων, με τετοια επεξεργασια χημικων επιστρωσης, με τετοιες μηχανικες αντοχες
και αντισταση σε γδαρσιματα ..... και .... ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΟΠΤΙΚΟ ΔΙΣΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΑ
100 ΧΡΟΝΙΑ !!!!

Η κασεττα του Alan Parson απο το 1977 .... ακομα παιζει (κουτσα στραβα, χανοντας στροφες ... ΠΑΙΖΕΙ).
Και δεν ξερω αν θα βγαλει την δεκαετια το back-up των DVD που μολις εγραψα :icon15: Ε ... ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ :violent-smiley-030:

Έτσι είναι αυτά. όσο πιό απλό ένα μέσο εγγραφής, τόσο και πιό ανθεκτικό. Η νομοθεσία του Χαμουραμπί που γράφτηκε σε πέτρινες στήλες γύρω στο 1700 π.Χ. είναι ακόμη αναγνώσιμη. Βέβαια η πέτρινη στήλη έχει περιορισμένες δυνατότητες...

Μα δεν ζητησα να βαστηξει 5.000 χρονια !!!! ..... :laugh:
100 χρονακια, ζητησα.

Βασικα, δεν ειναι οτι δεν εχουμε τεχνολογια υλικων, ειναι οτι εχουμε οικονομιες κλιμακας
που επιβαλλουν .... ημερομηνια ληξης προιοντος. Δωστε μου μιση ουγγια χρυσο και θα σας
φτιαξω μια επιστρωση οπτικου δισκου .... που θα κρατησει μεχρι το 10000 μΧ .... :p :p :p

Μα δεν ζητησα να βαστηξει 5.000 χρονια !!!! ..... :laugh:
100 χρονακια, ζητησα.

Βασικα, δεν ειναι οτι δεν εχουμε τεχνολογια υλικων, ειναι οτι εχουμε οικονομιες κλιμακας
που επιβαλλουν .... ημερομηνια ληξης προιοντος. Δωστε μου μιση ουγγια χρυσο και θα σας
φτιαξω μια επιστρωση οπτικου δισκου .... που θα κρατησει μεχρι το 10000 μΧ .... :p :p :p

Koίτα, τα πρεσσαριστά δισκάκια που είναι καλά σφραγισμένα, κατά πάσα πιθανότητα θα φτάσουν ή και ξεπεράσουν τον αιώνα σε διάρκεια ζωής (εφόσον είναι αποθηκευμένα με τον σωστό τρόπο, στο σωστό περιβάλλον), τα εγγράψιμα όμως έχουν το σοβαρό μειονέκτημα της οργανικής επίστρωσης που φθείρεται ταχέως...

Από εκεί και πέρα, το παράδειγμα του Κώστα Ζαγγογιαννη (τα χαιρετίσματά μου στη Λάρισα -bye- ), μου θύμησε μία άλλη συζήτηση πάνω στο θέμα... :p

http://www.avclub.gr/forum/showthre...υτικα!?p=1056110410&viewfull=1#post1056110410

A καλααααα .....

(Χαραξη σε πετρα !)

Εκει εχει φτασει η απελπισια μας !!!

Οκ .... παω πασο !

Μα γιατί να απελπιστείς από την δεύτερη λύση, όταν σου κάνει η πρώτη. Σάμπως την Οδύσσεια, την Απολογία του Σωκράτη και τον Άμλετ, από τα πρωτότυπα τα γνώρισες; :p

Θα έπρεπε να χαίρεσαι κιόλας που πλέον μπορεί το αντίγραφο σε φρέσκο φορέα να είναι και 1:1 πανομοιότυπο με το πρωτότυπο... ;)

Last edited: