Seagate – Προβλήματα με firmware

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
H Seagate ανακοινώσε ότι μια σειρά από δίσκους της έχουν ελαττωματικό firmware. Η πλήρης ανακοίνωση βρίσκεται εδώ:
http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207931
Πρόκειται για τα μοντέλα δίσκων:
Barracuda 7200.11
ST31000340AS ST3750330AS ST3640330AS ST3500320AS ST31500341AS ST31000333AS ST3640323AS ST3640623AS ST3320613AS ST3320813AS ST3160813AS
Barracuda ES.2 SATA
ST31000340NS ST3750330NS ST3500320NS ST3250310NS
DiamondMax 22
STM31000340AS STM3750330AS STM3500320AS STM31000334AS STM3320614AS STM3160813AS

Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται σε όλους τους δίσκους με τον παραπάνω κωδικό αλλά σε συγκεκριμένες παρτίδες με ‛ελαττωματικό’ firmware. Ακολουθείσθε τις παραπάνω οδηγίες της Seagate για να αναγνωρίστε όσους δίσκους σας πιθανόν να πάσχουν.

Σημείωση:
Το drivedetect δεν δούλεψε σε εμένα ούτε και το Seagate tools for windows.
Το Seagate tools for dos - iso image δούλεψε μια χαρά και δίνει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την αναγνώριση των δίσκων.

ΥΓ. Don’t panic -bye-

Ωχ!!!

Έχω επτά (7) τέτοιους δίσκους (τους χιλιάριδες) σε ένα linux file server και έχω ένα από τα firmware που είναι πιθανό για βλάβη (SD15). Ευχαριστώ για την ενημέρωση!!!

Ναι αλλά αυτόσ ημαίνει κατσαβίδιασμα, καθόσον η ημ/νία αναγράφεταισ την ετικέττα. Άρα, πρώτα το utility της Seagate και άν ταιριάζουν τα μοντέλλα, τότε κατσαβίδιασμα.., να δούμε την ημερομηνία κατασκευής.

Edit: Εν τω μεταξύ, ο server της seagate αδυνατεί αυτή τη στιγμή να εξυπηρετήσει τα requests (Service temporarilly unavailable..)

Last edited:
Έχω την εντύπωση ότι οι κωδικοί που αναγράφονται στο site της Seagate αντιστοιχούν σε δίσκους που κατασκευάστηκαν τον Δεκέμβριο, οπότε κατσαβίδιασμα δεν χρειάζεται (εκτός αν το τραβάει η ψυχή σας ρε παιδί μου.. :p )

Το δοκίμασα σε μένα και το πρόγραμμα που φλασάρει κρεμάει (SIGSEGV error) και δε γίνεται τίποτα. Το ίδιο απ' ότι διαβάζω στο internet πρόβλημα έχουν οι περισσότεροι.

εμενα και οι 2 ειναι αγορασμενοι πριν τον Δεκεμβρη.
βαση του παρακατω πινακα,χρειαζομαι update?

Attachments

• ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓΕ½ΓŽΒ½Γβ€¦ΓŽΒΌΓŽΒΏ-2.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓΕ½ΓŽΒ½Γβ€¦ΓŽΒΌΓŽΒΏ-2.jpg
    32.6 KB · Views: 30
ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ!

Ναι, καλα, Δεκεμβριος 2008.... εχω 2 τετοια drives απο τον Ιουλιο 2008 και το προγραμματακι της seagate τα βγαζει με "κακο" firmware.

Ωραια, το κατεβαζω το fix και καιω CD (me to ISO). Και μετα?Δεν βρισκω τι πρεπει να κανω... Ειναι τελειως ηλιθιοι?

Και ειναι και ασαφες εαν ολα τα data σβηνονται (οχι πως δεν θα κανουμε και backup, αλλα...).

πα-κε-το.

Thank you seagate.

Εμένα δεν μου έβγαλε όλους τους δίσκους. Δικαιολογείται ότι διαβάζει απ' τη Registry (αν επιλέξετε About) και έτσι, λέει, μπορεί να εμφανίζει δίσκους που αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένοι.
Πράγματι, μου εμφάνιζε έναν 500-άρη περισσότερο, αλλά δεν έδειχνε καθόλου τους 2 1000-ρηδες. Ετσι, πήγα στο Device Manager (συημμένο). Και τώρα τι κάνουμε?

PS. Oi 500-ρηδες είναι κατασκευής Φεβ-2008 και Ιουλ-2008. Τους 1000-ρηδες τους πήρα απ' το Πλαίσιο 6/12/08, οπότε μάλλον τη γλύτωσα (??)

Edit: Λάθος, οι 500-ρηδεσ είναι WD

Attachments

• DevMgr.jpg
    DevMgr.jpg
    55.8 KB · Views: 21
εμενα και οι 2 ειναι αγορασμενοι πριν τον Δεκεμβρη.
βαση του παρακατω πινακα,χρειαζομαι update?

Νομιζω (φοβαμαι) πως ναι...
http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951

Ελπιζω το link να δουλεψει - ειδαλλως δες τη λιστα στο λινκ στο αρχικο post.

τη κατσαμε τη βαρκα...

Ναι αφορά και δίσκους πριν το Δεκέμβρη. (πιθανά να μην αφορά δίσκους μετά το Δεκέμβριο αλλά δεν έχω δει ακριβή ανακοίνωση)

Για τους φίλους που δεν λειτουργεί το πρόγραμμα της Seagate σε windows προτείνω το Seagate tools for DOS – ISO image. Το καίτε σε CD και ξεκινάτε το pc από το cd αυτό. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να καταλάβουμε ποιοι δίσκοι έχουν πρόβλημα είναι αφού διαπιστώσουμε τι firmware φοράνε (που γίνετε με το παραπάνω εργαλείο).

Προσωπικά 1 στους 4 πρόσφατους Seagate (από 0.5 ως 1.5) μου θα πρέπει να αναβαθμιστεί.
Επίσης σε αγορασμένο Seagate 1.5 T την προηγούμενη εβδομάδα από πλαίσιο δεν υπήρχε πρόβλημα καθώς ερχόταν με το νέο firmware (αυτοί όταν πρωτοβγήκαν είχαν άλλο πρόβλημα στο firmware).

Η διαδικασία αναβάθμισης έχει περίπου ως εξής. Κατεβάζουμε το firmware πακέτο από τη Seagate (περιέχει και το πρόγραμμα που χρειάζεται). Κλείνουμε το Pc, αποσυνδέουμε όλους τους άλλους δίσκους πλην αυτού που θέλουμε να αναβαθμίσουμε. Ξεκινάμε σε dos και τρέχουμε το πακέτο της Seagate που αναβαθμίζει το δίσκο. Δεν το έκανα ακόμα στο pc μου, περιμένω λίγο να δω από άλλους τα προβλήματα και μέσα στην εβδομάδα θα το κάνω.

Γενικά η Seagate φαίνετε να προσφέρει και αντικατάσταση δίσκου και data recovery service για χτυπημένους δίσκους – αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες για το πώς αυτό είναι εφικτό και εάν είναι εύκολο ακόμα στην Ελλάδα.

Όπως είπα και στην αρχή Don’t Panic!

Μηπως ξερει κανεις εαν τα data κινδυνευουν κατα το update του firmware? Δεν βρηκα σαφη αναφορα στο website της Seagate... Το μονο που βρηκα ειναι οτι "ισως μαλλον καλο θα ηταν να κανουμε backup" - λιγο ασαφες για εταιρια που παραγει μαζικα δισκους....