Seagate – Προβλήματα με firmware

Αφου καψεις το iso σε ενα cd, κανεις restart και μπαινεις στο bios. Εκει βαζεις σαν first boot το cdrom.

Εδω προσοχη: Η Seagate προτεινει να αφαιρεσετε ολες τις συσκυες (δισκους / dvdr κτλ) και να αφησετε μονο τον δισκο και το cdrom που εχει μεσα το cd.

Εγω ΔΕΝ τις αφαιρεσα. Εσεις πραξτε με δικια σας ευθυνη.

Αφου bootρει απο το cd, θα βγει μια οθονη με πολλα μπλα μπλα. Πατατε F10 για να συνεχισετε. Στην επομενη οθονη, 1 γραμμα αντιστοιχει σε ενα μοντελο δισκου της Seagate. Εσεις διαλεγετε τον δικο σας (ST3500320AS ο δικος μου) και πατατε το γραμμα (Α σε μενα).

Αυτο ηταν. Θα κανει τα δικα του και μετα press any button to continue. Θα κλεισει το pc. Οταν το ανοιξετε, θα σας βγαλει νεο hardware found.

μπραβο ρε φιλε-να`σαι καλα...-bye--bye-

και σ`εμενα ολα οκ...
εγινε update και στους 2 seagate(500gb)και μαλιστα χωρις να αφαιρεσω τιποτα απο την μητρικη,παρα μονο disable εναν-εναν απο το bios.

Attachments

• ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓΕ½ΓŽΒ½Γβ€¦ΓŽΒΌΓŽΒΏ-2.jpg
    ΓŽβ€˜ΓŽΒ½ΓΕ½ΓŽΒ½Γβ€¦ΓŽΒΌΓŽΒΏ-2.jpg
    34.3 KB · Views: 20
Τελικα ειναι προβληματικοί οι δίσκοι του ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ή όσοι εχουν το ιδιο firmware ανεξαρρτήτος ποτε κατασκευάστηκαν που λενε οτι ειναι προβληματικο?

Re: Απάντηση: Seagate – Προβλήματα με firmware

Τελικα ειναι προβληματικοί οι δίσκοι του ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ή όσοι εχουν το ιδιο firmware ανεξαρρτήτος ποτε κατασκευάστηκαν που λενε οτι ειναι προβληματικο?

αυτη η ερωτηση αιωρειται πολλες ημερες....
οι 2 δικοι μου seagate,ειναι αγορασμενοι πριν τον Δεκεμβρη,αλλα εδειχναν προβληματικο firmware.
προβλημα δεν μου ειχαν παρουσιαση.
κατεληξα ομως στην αναβαθμιση τους για να τελειωνω.
η ολη διαδικασια ειναι απλη,χωρις ομως να γνωριζω εαν&τι μπορει να στραβωσει.

Αναβάθμισα με επιτυχία όλους τους χιλιάριδες που είχα στον storage server. Αν και ήταν κατασκευασμένοι πριν τον Δεκέμβριο, είχαν όλοι το SD15 firmware και προτίμησα καλού κακού να τους αναβαθμίσω. Το θετικό σε μένα είναι πως ένας από τους δίσκους που πριν την αναβάθμιση που και που έκανε ένα resync στις κεφαλές του (με αποτέλεσμα για 1-2 sec να αργεί), πλέον δε το κάνει καθόλου. Κατά τα άλλα, η ταχύτητα είναι ίδια όπως πριν.

Αυτό κι αν είναι σύμπτωση!!!
Πήρα σήμερα το πρωΐ έναν seagate αλλά ενώ ήταν να τον βάλω το μεσημέρι κάτι προέκυψε και δεν είχα χρόνο. Χαζεύοντας λοιπόν στο club πέφτω πάνω στο thread. Αμάν!!! Ανατρέχω στους αριθμούς παρτίδας και όντως...
Ο δίσκος που πήρα ήταν από τις ''μολυσμένες'' παρτίδες!!!
Μεταβολή λοιπόν και πίσω στο Πλαίσιο. Ευτυχώς δεν τον είχα ανοίξει και τον δέχθηκαν πίσω αμέσως. Πήρα έναν WD και ελπίζω να μην ξαναβρώ ανάλογο thread....;)

Απάντηση: Re: Seagate – Προβλήματα με firmware

Παίδες τι γίνεται αν ένας δίσκος τα φτύσει??? Πέταμα και μόνο?? Έχει μια φίλη έναν απ'αυτή την παρτίδα και χτες έπαψε να αναγνωρίζεται... υπάρχει άραγε τρόπος να σώσουμε τίποτα από μέσα?

Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να κάνεις firmware update. Δεν επηρεάζει την εγγύηση και έχεις πιθανότητες να τον σώσεις -bye-

Μου είπε ότι δεν τον βλέπει ούτε το ΒΙΟS άρα πως θα γίνει αυτό??

Μπορεί να τον βρει το πρόγραμμα της seagate που τρέχει όταν κάνεις boot με αυτό για το firmware update.

Εντάξει το βρήκα και έκανα το update.
1. Μου βγάζει Revision SD1A είμαι OK τώρα?
2. Όταν έκανα το update είχα αρχεία στο σκληρό. Τώρα μου τα εμφανίζει κανονικά, υπάρχει περίπτωση να επηρεάστηκε κάτι σε αυτά?

Έχει κανείς αναβαθμίσει το firmware σε δίσκο που δεν αναγνωριζόταν απο το BIOS;
Δοκίμασα και το ISO της SEAGATE αλλά πάλι ο δίσκος (ST31000340AS) δεν αναγνωρίζεται.
Καμμιά πρόταση;

Έχει κανείς αναβαθμίσει το firmware σε δίσκο που δεν αναγνωριζόταν απο το BIOS;
Δοκίμασα και το ISO της SEAGATE αλλά πάλι ο δίσκος (ST31000340AS) δεν αναγνωρίζεται.
Καμμιά πρόταση;

Ναι. Να τον πας πίσω -bye-

Δεν ξέρω αν επιστρέφεται τώρα. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπροσωπεία της Seagate στην Ελλάδα.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ).
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ 500 GB DATA ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ....

Εύκολο ακούγεται αλλά πως κρατάει κάποιος 500GB σε backup? Δυστυχώς τα δεδομένα μάλλον θα τα χάσεις εκτός και αν:
1. Στείλεις το δίσκο στο εξωτερικό. Σε καλύπτει δωρεάν η Seagate για data recovery λόγω του προβλήματος. (Θα πάρει μήνες!)
2. Πληρώνεις κάποια εταιρία να στο κάνει εντός Ελλάδας. (Θα το χρυσοπληρώσεις!)

Στρατηγικές backup υπάρχουν πολλές. Για οικιακούς χρήστες η πιο απλή είναι η εγγραφή σε DVD και/ή σε εξωτερικό δίσκο. Με ~99 /TB η λύση του εξωτερικού δίσκου είναι πολύ ελκυστική.

Η Seagate θα βάλει τα γέλια αν της ζητήσεις να πληρώσει για το data recovery των δεδομένων σου. Φυσικά και έχει φροντίσει να μην φέρει καμία ευθύνη για τα δεδομένα σου, σε περίπτωση ελαττώματος του δίσκου της. Ανέκαθεν ήταν πάγια τακτική των κατασκευαστών δίσκων.

Α. Δεν έγραψα ότι θα πληρώσει κανέναν!
Β. Για το συγκεκριμένο bug στο firmware όχι τα γέλια δεν έβαλε αλλά τα κλάμματα! Γι'αυτό και αν κάποιος στείλει το δίσκο του στη Seagate τον καλύπτει μέσω εγγύησης μιας και τα δεδομένα απλά δεν 'βλέπονται' από τα PC μας. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που η εταιρία 'αναγκάζεται' να κάνει data recovery δωρεάν! Αλλά άδικα το συζητάμε γιατί δεν πρόκειται να στείλει κάποιος δίσκο στην Αμερική από Ελλάδα με προσωπικά δεδομένα του.