Seagate – Προβλήματα με firmware

Θέλεις να πεις ότι η Seagate έχει δηλώσει ότι δέχεται να της στέλνουν τους προβληματικούς δίσκους, τους οποίους αναβαθμίζουν και επιστρέφουν με τα δεδομένα τους ακέραια;

Είναι γραμμένο αυτό κάπου στο site τους;
 
ΜΕΣΑ ΣΤΑ FORUM ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ SEAGATE ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ) ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ Η SEAGATE ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ FIRMWARE ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ANAKTHMENA. ΝΟΜΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ DATA RECOVERY CENTER ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.
ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ SUPPORT KAI ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ (ΑΜΕΡΙΚΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ (ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ) ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ ΚΛΠ.
 
Q: How will Seagate help me if I lost data on this drive?
A. There is no data loss in this situation. The data still resides on the drive but it is inaccessible to
the end user. If you are unable to access your data due to this issue, Seagate will provide free
data recovery services. Seagate will work with you to expedite a remedy to minimize any
disruption to you or your business.
'Οποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες καλό θα ήταν να επικοινωνήσει με τη Seagate όπως έκανε ο eli70 (και να περιμένειιιιιιιιιιιιιιιιι... μέχρι να απαντήσουν)
 
Εμένα δεν μου έβγαλε όλους τους δίσκους. Δικαιολογείται ότι διαβάζει απ' τη Registry (αν επιλέξετε About) και έτσι, λέει, μπορεί να εμφανίζει δίσκους που αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένοι.
Πράγματι, μου εμφάνιζε έναν 500-άρη περισσότερο, αλλά δεν έδειχνε καθόλου τους 2 1000-ρηδες. Ετσι, πήγα στο Device Manager (συημμένο). Και τώρα τι κάνουμε?

PS. Oi 500-ρηδες είναι κατασκευής Φεβ-2008 και Ιουλ-2008. Τους 1000-ρηδες τους πήρα απ' το Πλαίσιο 6/12/08, οπότε μάλλον τη γλύτωσα (??)

Edit: Λάθος, οι 500-ρηδεσ είναι WD

Τί ήθελα να το πώ?
Ο ένας 1000ρης χτύπησε χθές και τον επιστρέφω στο Πλαίσιο.
 
Παιδιά, μην πανικοβάλεστε. Το προβλημα με τους Seagate λύνεται ακολουθώντας την διαδικασία της σελίδας http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=128807 , απλά για καλύτερα χρησιμοποιήστε κάποιο καλώδιο USB σε κινητό, αντί του serial to TTL converter, ώστε να μην χρειάζεται και η εξτρα τροφοδοσία. Μόλις επανέφερα το δίσκο μου χωρίς να χαθεί ούτε ένα byte απο τα 4 partitions που είχα. Μην φοβάστε, είναι εύκολο και τα δεδομένα μένουν άθικτα, απλά προσέξτε να γράφετε ακριβώς ότι λέει στο κείμενο και case sensitive. Μόλις το Bios δεί το δίσκο, κάντε update το firmware από εδω: http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951&Hilite= και ολα θα είναι OK.
 
Γεια σας εγώ σήμερα έκανα firmware update σε 4 500 αρηδες ST3500320AS με firmware SD15 αγορασμένοι πριν 6-8 μήνες που έχω στο σύστημα μου χωρίς RAID.
Με το (Download SD1A Firmware Update Utility) που έχει η seagate στην ιστοσελίδα τις http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=207951 χωρίς κανένα πρόβλημα .
Είναι πολύ εύκολο και δεν χρειάζεται burn iso CD το τρέχουμε και κάνει επανεκκίνηση και πριν κάνει boot τα Windows κάνει μόνο του το UPDATE
Υ.Γ. Εγώ δεν έκανα BACK-UP αλλά είναι πάνω σε UPS για κάθε ενδεχόμενο με την ΔΕΗ(ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ)
 
3 μήνες πρίν, έγραψα...



Σήμερα, πάει και ο άλλος! Και οι δύο με firmware SD15..

ειναι απλα θεμα χρονου να σκασουν γιατι απ`οτι φαινεται το firmware τους εδωσε μια παραταση ζωης και ουσιαστικα δεν διορθωσε τιποτε.
εγω τους αλλαξα με 2 αντιστοιχους western στο πλαισιο.
 
ειναι απλα θεμα χρονου να σκασουν γιατι απ`οτι φαινεται το firmware τους εδωσε μια παραταση ζωης και ουσιαστικα δεν διορθωσε τιποτε.
εγω τους αλλαξα με 2 αντιστοιχους western στο πλαισιο.

Ευτυχώς έχω backup. Περιμένω αύριο την αλλγή απ' το Plaisio και μάλλον θα πάρω μεγαλύτερο, αφού οι τιμές έχουν πέσει!
 
Τί είναι αυτά που λέτε? Δηλαδή το πρόβλημα παραμένει?

οταν πηγα στο πλαισιο τον πρωτο που χτυπησε,ο τεχνικος μου ειπε να του παω και τον δευτερο αφου ειναι θεμα χρονου να χτυπησει κι`αυτος.
οταν τον ρωτησα για επιστροφες μου ειπε οτι γινεται χαμος μ`αυτην την ελλατωματικη σειρα της seagate.
μακαρι να εισαι εξαιρεση...
 
Η Seagate τί λέει? :Έχετε κάτι νεότερο? Γιατί ίσως διορθώθηκε με το update το πρόβλημα σε κάποιους σκληρούς.
 
Δηλαδή να μην αγοράσω τους Seagate 1.5 TB HDD (32MB Cache, 7200.11 rpm, Sata 2, ST31500341AS) που θέλω ?

Οι νέοι δεν έχουν αλλαγμένο firmware ? Αν όχι γιατί τους πουλάνε ακόμα (plaisio, e-shop, κτλ) ?
 
Δηλαδή να μην αγοράσω τους Seagate 1.5 TB HDD (32MB Cache, 7200.11 rpm, Sata 2, ST31500341AS) που θέλω ?

Οι νέοι δεν έχουν αλλαγμένο firmware ? Αν όχι γιατί τους πουλάνε ακόμα (plaisio, e-shop, κτλ) ?
Ερχονται με καινουργιο, απροβληματιστο firmware. Προχωρα κανονικα.