secret (service) menus συσκευών.

nsamar

AVClub Addicted Member
18 June 2006
1,915
Washington, DC
Με αφορμή το πρόβλημα το φίλου yiazoo (βλ. εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10219 ) όπου ανέλπιστα βρήκα εγώ τη λύση σε ένα πρόβλημα που είχα με το HDCP χάρη σε ένα secret menu σκέφτηκα να ανοίξω ένα thread όπου θα αναφέρουμε διάφορα κόλπα, hacks κλπ. που αφορούν τις συσκευέρς μας.
Αρχίζω λοιπόν εγώ :
Για το DVD Recorder LG RH7800H (απ' ότι ξέρω ίσως λειτουργήσουν και σε άλλα Recorders της LG)

A. για να γίνει Region free
1 ανοίγουμε τη συσκευή και το tray του δίσκου και
2 Ανοίγουμε το μενού setup και κάνουμε highlight (όχι επιλογή) το εικονίδιο με του λουκέτο
3 εκεί πατάμε το 0 7 φορές και εμφανίζεται ενα μήνυμα που μας λέει ότι η συσκευή μας είναι πλέον Region Free.

B. για να κλείσουμε το HDCP
1 Σε σύνδεση HDMI και ενώ βλέπουμε κάποιο κανάλι
2 πατάμε pause, 2,4,8,6,5 και
3 στο μενου που εμφανίζεται στο πεδιο HDCP διαλέγουμε το off.
4 πατάμε ok και οποιοδήποτε αριθμητικό πλήκτρο
5 κάνουμε επαννεκίνηση στη συσκευή

Αυτά!!
Αυτό που ψάχνω να βρώ τώρα είναι τρόπος για να κάνω το Recorder να κλειδώνει στα 720p και όχι στα 576p. Στο προηγούμενο μενού δέν μπορώ να κινήσω τον κέρσορα προς τα κάτω.
Έχει κανείς καμιά ιδέα.????

Συνεχίζοντας τα προηγούμενα χρήσιμα που μας έδωσε ο φίλος μας να σας παραθέσω και εγώ ότι ξέρω, αν και δεν είμαι κάτοχος κάποιου LG.

Service menu της σειράς RHΧXX H και S. (177, 188, 199, 200)

1. Βγάλτε τυχόν δισκάκια από το tray.
2. Κλείστε το tray
3. Πατήστε τα κουμπιά + και - του recorder (όχι του τηλεκοντρόλ) για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη σας το service menu
4. Aλλάξτε την επιθυμητή ρύθμιση και επιβεβαιώστε με το enter.

Θα μου πείτε τώρα τι να αλλάξετε! Το μόνο που γνωρίζω είναι πως μπορείτε να μετατρέψετε το 177 σας έτσι ώστε να διαβάζει DVD-RAM και να πραγματοποιεί εγγραφή Mpeg4 στο σκληρό δίσκο. Όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι άγνωστες για μένα αλλά αρκετά γνώριμες σε αρκετούς Γάλλους, Γερμανούς, Ιταλούς, και Ρώσους. Μου είναι δύσκολο να τις καταλάβω λόγω άγνοιας των παραπάνω γλωσσών (εκτός Αγγλικών) παρά το πρόθυμο "ψάρι της Βαβέλ" που με κουράζει αφάνταστα στην κατανόηση της "μετάφρασής" τους, από την Α´γλώσσα στην Αγγλική και κατόπιν στην Ελληνική. Δηλαδή είμαι εντελώς "Lost in Traslation" :chinscratch: .
Παρά τις δυσκολίες πάντως μπορώ να σας πω ότι οι default ρυθμίσεις για το 177αρι είναι οι εξής:

RH177:
OP1: d8
OP2: 00
OP3: 71
OP4: 50
OP5: 0a
OP6: ac
OP7: 09
OP8: 14

επίσης με επιφύλαξη σας λέω τα εξής για το 177αρι:

1. Αλλαγή του ΟΡ4 απο '50' σε '70 καθώς και αλλαγή του ΟΡ5 από '0a' σε '0e' δίνουν την δυνατότητα για την ανάγνωση DVD-RAM
2. Αλλαγή του ΟΡ6 από 'ac' σε 'to' (για το απλό μοντέλο χωρίς HDMI) επιτρέπει στο 177 την χρήση της Mpeg4 εγγραφής στον σκληρό δίσκο! Τα μοντέλα με HDMI (πχ RH177Η έχουν την OP6 ως 'ae' και πρέπει να αλλάξει σε 'af')

Για να μη σας κουράζω (και εμένα φυσικά ;) ) κάντε μια αναζήτηση για παραπάνω πληροφορίες αλλά εξασκείστε τις ξένες γλώσσες σας γιατί τα Αγγλικά sites είναι σπάνια!

Υ.Γ.
Προφανώς όλα τα παραπάνω αν γίνονται πρέπει να γίνονται με ευθύνη σας!!!
Επίσης είναι σίγουρο πως μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα με τα LG μέσω του service menu από αυτά που περιέγραψα!!

Last edited:
nsamar, τυχεράκια εσύ το έλυσες το πρόβλημα σου. Εγώ ακόμα τίποτα. Το service menu που αναφέρεις δεν δουλεύει στο 188 μου. ΓΚΡΡΡΡΡΡΡ :angry: Θα το ψάξω κι αλλο πάντως, δεν το αφήνω να με εξοντώσει αυτό!

Χαιρετώ τους φίλους, που άνοιξαν τούτο το θέμα!
Όντας και εγώ κάτοχος ενός RH188H (αρχικά), που το μετάτρεψα μετά από αναβάθμιση του firmware σε RH188HS (το μοντέλο που γράφει σε MPEG4 ή Xvid), απόκτησα αρκετή εμπειρία, ψάχνοντας γιά 5 περίπου εβδομάδες σε Ιταλο-Γερμανο-Ρώσο-Πολωνικά sites. Πρώτα να πούμε γιά όσους έχουν το RH177, αγορασμένο στην Ελλάδα, οι default τιμές των OP' s είναι:
RH177:
OP1: 48
OP2: 00
OP3: d1
OP4: 50
OP5: 0a
OP6: ac
OP7: 07
OP8: 12
Χοντρικά τώρα και στα γρήγορα:
Οι πιό ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις γίνονται στα:
OP1: Ρυθμίζεται το VPS/PDC ,καί το αυτόματο ρολόϊ
OP2: Το ShowView
OP3: H χώρα και το σύστημα εκπομπής του tuner
OP4: H χωρητικότητα του σκληρού
OP5: Το σύστημα εγγραφής (NTSC/PAL) & υποστήριξη -RAM
OP6: To ΗDMI & MPEG4
Στα 7 & 8 αλλάζει το λογότυπο του recorder.
Όποιος ενδιαφέρεται εδώ είμαστε!

Λέτε φίλοι μου αυτό το Menu να δουλεύει και στο δικό μου RH 7800 Recorder?:BDGBGDB55:

ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εισαγωγής στο Secret menu για το συγκεκριμένο μοντέλο???

Last edited:
Φίλε spageo !!!

Απο πού πήρες αυτές τις πληροφορίες?

Θέλω να δώ για το δικό μου RH 7800 τις αντιστηχείες γιατί είναι κάπως διαφορετικά...

Στο RH7800H οι αντιστοιχίες είναι διαφορετικές. Ξέρει κανείς που μπορούμε να βρούμε τι αντιπροσωπεύουν οι τιμές των OPs απ' ότι μπορώ να καταλάβω είναι τιμές δεκαεξαδικού κώδικα. Μακάρι να μπορούσε κάποιος να μας δώσει για κάθε OP τι δυνατότητες δίνει κάθε τιμή που μπορεί να καταχωρηθεί.

Re: Απάντηση: secret (service) menus συσκευών.

Φίλε spageo !!!

Απο πού πήρες αυτές τις πληροφορίες?

Θέλω να δώ για το δικό μου RH 7800 τις αντιστηχείες γιατί είναι κάπως διαφορετικά...

Σίγουρα είναι διαφορετικά!
Άρχισε να ψάχνεις από το ifndef.altervista.org/index_eng.htmlΤο κολπάκι με το HDCP, που γράφει ο nsamar παραπάνω ισχύει!

Το ξέρω...

Αυτό είταν εύκολο!

Με τα Ορ s τι κάνουμε...:AFADF0:

Το ξέρω...

Αυτό είταν εύκολο!

Με τα Ορ s τι κάνουμε...:AFADF0:

Μόνο με συγκρίσεις, θα βγάλουμε συμπέρασμα. Γράψε τα χαρακτηριστικά της
συσκευής σου (πχ HDD 200GB, αν παίζει RAM κλπ.) τα αρχικά OPs και όλο και κάτι θα βγεί! Πού ξέρεις;

HDD 160 GB
DVD-RAM OXI
TA DEFAULT OPs EINAI:

OP 1: C0
OP 2: 00
OP 3: D1
OP 4: 20
OP 5: 0B
OP 6: AE
OP 7: 07
OP 8: 12

MASK :00
EEP :FF (OR), D17

HDD 160 GB
DVD-RAM OXI
TA DEFAULT OPs EINAI:

OP 1: C0
OP 2: 00
OP 3: D1
OP 4: 20
OP 5: 0B
OP 6: AE
OP 7: 07
OP 8: 12

MASK :00
EEP :FF (OR), D17

Τα OPs 3,7 & 8 είναι όπως τα περίμενα. Το OP 2 δεν το πειράζουμε (θα χάσουμε τον έλεγχο του remote).Εάν η ομοιότητα πάει και σε άλλα OPs
δοκίμασε:
OP 5: 0B > 0F : θα δώσει πιθανότατα πρόσβαση σε RAM
OP 5: 0F > 8F : θα εμφανίσει option Disk recording mode (NTSC/PAL) στο
αντίστοιχο μενού
OP 6: AE > AF εάν το επιτρέπει η έκδοση Firmware, που έχεις θα εμφανισθεί δυνατότητα MPEG4 recording.
Γιά να βρούμε την έκδοση λειτουργικού & BIOS πάμε:
SETUP>Lock menu (φωτίζεται η κλειδαριά, χωρίς να το επιλέξουμε)
Πατάμε 7, 8, 8, 9. Θα βγεί σχετική ταμπελίτσα με τα παραπάνω στοιχεία.
Δοκίμασε όλα αυτά καί βγάλτα στη φόρα.
Γειά!!

Αυτό που ψάχνω να βρώ βασικά, άν γίνεται, είναι πώς να κάνω το Recorder να κλειδώνει στα 720p ή και 1080p και όχι στα 576p.

Αυτό που ψάχνω να βρώ βασικά, άν γίνεται, είναι πώς να κάνω το Recorder να κλειδώνει στα 720p ή και 1080p και όχι στα 576p.

ΑΥΤΟ ακριβως ψαχνω και εγω να βρω πως γίνεται. Το δικό μου recorder RH7800H φτάνει μέχρι 1080i αλλά και μέχρι 720p είμαι μια χαρά.

ΓΜΤ το βρήκα!!! Βασική αρχή όταν πειράζεις συσκευές
:grandpa:ALWAYS R.T.F.M.:grandpa: (Read The F***ing Manual)
Σελίδα 13: The Recorder does not support 720p and 1080i resolutions for HDMI:bang: :bang: :bang: :bang: :bang:
Βέβαια στην ακριβώς διπλανή στήλη γράφει:
It's impossible copy-protected DVD titles playback in non-HDCP Devices
Πράγμα που δεν ισχύει. Ας ελπίσουμε το ίδιο να ισχύει και για τα 720p.

Ρε φίλε πώς γίνεται το δικό σου recorder RH7800H να φτάνει μέχρι 1080i και εγω που έχω το ίδιο να κλειδώνει στα 576p ????????

Ή μήπως μετά το τελευταίο που διάβασες το manual ανακάληψες τελικά ότι δεν παίζει πάνω απο 576ρ

Γιά explain please....