Με αφορμή το πρόβλημα το φίλου yiazoo (βλ. εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10219 ) όπου ανέλπιστα βρήκα εγώ τη λύση σε ένα πρόβλημα που είχα με το HDCP χάρη σε ένα secret menu σκέφτηκα να ανοίξω ένα thread όπου θα αναφέρουμε διάφορα κόλπα, hacks κλπ. που αφορούν τις συσκευέρς μας.
Αρχίζω λοιπόν εγώ :
Για το DVD Recorder LG RH7800H (απ' ότι ξέρω ίσως λειτουργήσουν και σε άλλα Recorders της LG)
A. για να γίνει Region free
1 ανοίγουμε τη συσκευή και το tray του δίσκου και
2 Ανοίγουμε το μενού setup και κάνουμε highlight (όχι επιλογή) το εικονίδιο με του λουκέτο
3 εκεί πατάμε το 0 7 φορές και εμφανίζεται ενα μήνυμα που μας λέει ότι η συσκευή μας είναι πλέον Region Free.
B. για να κλείσουμε το HDCP
1 Σε σύνδεση HDMI και ενώ βλέπουμε κάποιο κανάλι
2 πατάμε pause, 2,4,8,6,5 και
3 στο μενου που εμφανίζεται στο πεδιο HDCP διαλέγουμε το off.
4 πατάμε ok και οποιοδήποτε αριθμητικό πλήκτρο
5 κάνουμε επαννεκίνηση στη συσκευή
Αυτά!!
Αυτό που ψάχνω να βρώ τώρα είναι τρόπος για να κάνω το Recorder να κλειδώνει στα 720p και όχι στα 576p. Στο προηγούμενο μενού δέν μπορώ να κινήσω τον κέρσορα προς τα κάτω.
Έχει κανείς καμιά ιδέα.????
Αρχίζω λοιπόν εγώ :
Για το DVD Recorder LG RH7800H (απ' ότι ξέρω ίσως λειτουργήσουν και σε άλλα Recorders της LG)
A. για να γίνει Region free
1 ανοίγουμε τη συσκευή και το tray του δίσκου και
2 Ανοίγουμε το μενού setup και κάνουμε highlight (όχι επιλογή) το εικονίδιο με του λουκέτο
3 εκεί πατάμε το 0 7 φορές και εμφανίζεται ενα μήνυμα που μας λέει ότι η συσκευή μας είναι πλέον Region Free.
B. για να κλείσουμε το HDCP
1 Σε σύνδεση HDMI και ενώ βλέπουμε κάποιο κανάλι
2 πατάμε pause, 2,4,8,6,5 και
3 στο μενου που εμφανίζεται στο πεδιο HDCP διαλέγουμε το off.
4 πατάμε ok και οποιοδήποτε αριθμητικό πλήκτρο
5 κάνουμε επαννεκίνηση στη συσκευή
Αυτά!!
Αυτό που ψάχνω να βρώ τώρα είναι τρόπος για να κάνω το Recorder να κλειδώνει στα 720p και όχι στα 576p. Στο προηγούμενο μενού δέν μπορώ να κινήσω τον κέρσορα προς τα κάτω.
Έχει κανείς καμιά ιδέα.????