Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

και το ιαπωνικό θαύμα καταρρέει , γέροι στους δρόμους μες την παγωνιά και μωρά παιδιά με οδηγίες από την κυβέρνηση το πως θα τυλιχτούν με εφημερίδες και μονωτικές μην ψοφήσουν από τον πάγο

τα είδη διατροφής εξαντλούνται και τα σισιτία είναι ελλειπή

ο καπιταλισμός είναι παντού

το Τόκιο καταρρέει και αυτό πλέον με τρομερές ελλείψεις στα βασικά και διακοπές ρεύματος

μακάρι να ανακάμψουν άλλα χλωμό το κόβω

Ενω αν γινόταν αυτό στην Κούβα...θα ήταν όλα μελι-γάλα!
(Κρύο βέβαια δεν θα έκανε...)
Τα άδεια σουπερ μαρκετ πάντως εμένα μου θύμισαν την Βουλγαρία που ειχα επισκεφτεί το 1978 αλλά εκει δεν ήταν γιατί...τα είχαν σηκώσει όλα, αλλά επειδή δεν υπήρχαν προιόντα για να μπουν στα ραφια (αυτά τα έβρισκες στην μαύρη αγορά και τα χρυσοπλήρωνες)

Τις βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι τις έριξαν τελικά οι Κουβανοί ή οι Βοριοκορεάτες?
Τις δεκάδες δοκιμές σε Νεβάδα και κατόπιν στον υπόλοιπο κόσμο?

Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Ενω αν γινόταν αυτό στην Κούβα...θα ήταν όλα μελι-γάλα!
(Κρύο βέβαια δεν θα έκανε...)
Τα άδεια σουπερ μαρκετ πάντως εμένα μου θύμισαν την Βουλγαρία που ειχα επισκεφτεί το 1978 αλλά εκει δεν ήταν γιατί...τα είχαν σηκώσει όλα, αλλά επειδή δεν υπήρχαν προιόντα για να μπουν στα ραφια (αυτά τα έβρισκες στην μαύρη αγορά και τα χρυσοπλήρωνες)

Ο τυφώνας Κατρίν πέρασε απ την Κούβα αφήνοντας ελάχιστα θύματα.
Στο τέλειο κράτος του αγνού καπιταλισμού, μας θυμίζεις τι έγινε?

Re: Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Καταπληκτικό!!! Ο σοσιαλισμός νικά ακόμη και τις φυσικές καταστροφές!!!

Και φυσικά στα ...κακεντρεχή σχόλια περί Ιαπωνικού θαύματος μπορούμε πολύ απλά να πούμε πως "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"
Η δική μου κριτική αφορά το γεγονός ότι είχαν τόσα πυρηνικά εργοστάσια σε σεισμογενή χώρα, ενω δεν θάπρεπε να έχουν κανένα...

Ωχχχ ... συγνώμη το ξέχασα ότι ο "υπαρκτός" (όπως στη Κούβα) δεν είναι πραγματικός σοσιαλισμός γιατί έχει κάποια προβλήματα. Ο πραγματικός σοσιαλισμός δεν έχει προβλήματα.

Το έχω μάθει απέξω. Αλλά δυστυχώς ακόμη το ξεχνάω που και που...

(Αναφέρομαι στο "σοσιαλισμός" που έγραψα σε προηγούμενο ποστ.)

Re: Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Τι λε ρε συ, φοβερό!
Και τι ακριβώς έκαναν και δεν ειχαν θύματα, αφού τους χτύπησε με την ίδια μανία ο τυφώνας; Η θα το μαθουμε μόνο όταν πέσει ο καπιταλισμός;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Καταπληκτικό!!! Ο σοσιαλισμός νικά ακόμη και τις φυσικές καταστροφές!!!

Επί της ουσίας θα απαντήσεις έστω για μια φορά? Ή θα εξαφανιστείς ως συνήθως και θα μπεις μετά από καιρό να πεις τα δικά σου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Τι λε ρε συ, φοβερό!
Και τι ακριβώς έκαναν και δεν ειχαν θύματα, αφού τους χτύπησε με την ίδια μανία ο τυφώνας; Η θα το μαθουμε μόνο όταν πέσει ο καπιταλισμός;

Κόψε τις ειρωνείες σε μένα, δεν σου έχω δώσει δικαίωμα.
Σε πληροφορώ ότι ετοιμάζονταν για τα χειρότερα και τα κατάφεραν. Αντίθετα το λατρεμένο κράτος των ΗΠΑ ετοιμάστηκε και έσωσε μόνο τους έχοντες. Αυτοί που πέθαναν, δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

και το ιαπωνικό θαύμα καταρρέει , γέροι στους δρόμους μες την παγωνιά και μωρά παιδιά με οδηγίες από την κυβέρνηση το πως θα τυλιχτούν με εφημερίδες και μονωτικές μην ψοφήσουν από τον πάγο

τα είδη διατροφής εξαντλούνται και τα σισιτία είναι ελλειπή

ο καπιταλισμός είναι παντού

το Τόκιο καταρρέει και αυτό πλέον με τρομερές ελλείψεις στα βασικά και διακοπές ρεύματος

μακάρι να ανακάμψουν άλλα χλωμό το κόβω

Ολες αυτές τις μέρες έχω σεβαστεί αυτό τό απόλυτο δράμα τών Ιαπώνων..και δεν εχω γράψει..
Ομως η προσπάθεια εξύμνησης ,γενικώς,αυτού τού Λαού σχεδόν ως ''περιούσιου'' μιάς και θεωρείται ''πειθαρχημένος'' και ''υπάκουος'' έχει καταντήσει προπαγάνδα..

Σωβινιστές τού υπέρτατου βαθμού,θεωρούν τήν εργασία ως υπέρτατο αγαθό,αδυνατούν ή δέν τούς επιτρέπεται νά εκφράσουν συναισθήματα και γι´αυτό οι εργοδότες τούς παρέχουν χώρους μέ γυαλικά γιά νά τά σπάζουν στον ελευθερο χρόνο τους(πού επί τής ουσίας δέν υπάρχει)και ιστορικά όποτε βρήκαν ευκαιρία φέρθηκαν ως άγριοι δυνάστες σε άλλους λαούς...
Επίσης και Ιαπωνική μαφία υπάρχει και μεγάλη διαφθορά και τά πάντα θυσιάζονται στον βωμό τής ανάπτυξης..

Και φυσικά ,οπως και οι Σοβιετικοί απέκρυψαν τί συνέβη μέ τά πυρηνικά..

Σέβομαι και λυπούμαι αφάνταστα γι´αυτά πού υπέστησαν απο τον τρομερό σεισμό(οπως θα λυπόμουν το ιδιο γιά οιονδήποτε άλλο λαό),αλλά η προπαγάνδα τών πρωτων ημερών ήταν εντυπωσιακή..και φυσικά έγινε επί τούτου και γιά να δειχθεί ή αντίθεση μέ κάποιους ''καθυστερημένους Βαλκάνιους'' ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Επί της ουσίας θα απαντήσεις έστω για μια φορά? Ή θα εξαφανιστείς ως συνήθως και θα μπεις μετά από καιρό να πεις τα δικά σου?

Ποια είναι η ουσία; Ότι η σοσιαλιστική Κούβα δεν έπαθε τίποτα ενώ κατέρρευσε η καπιταλιστική Αμερική;

(Δεν ξέρω γιατί σου καρφώθηκε η ιδέα ότι δεν απαντώ στην ουσία του θέματος. Μου το έχεις ξαναπεί 3-4 φορές. Κατά τη γνώμη μου σου έχει καρφωθεί αυτή η άποψη χωρίς λόγο. Απλώς κάνεις λάθος. Γενικά για τον εαυτό μου έχω την άποψη ότι προσπαθώ να καταλάβω την ουσία των θεμάτων. Εκτός βέβαια από όταν κάνουμε χαβαλέ!... Επίσης ότι δεν γράφω κάθε μέρα είναι αλήθεια, αλλά τι να γίνει; Δεν μπορώ να γράφω συνεχώς. Όταν γράφω όμως, δεν λέω και λίγα!)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Κόψε τις ειρωνείες σε μένα, δεν σου έχω δώσει δικαίωμα.
Σε πληροφορώ ότι ετοιμάζονταν για τα χειρότερα και τα κατάφεραν. Αντίθετα το λατρεμένο κράτος των ΗΠΑ ετοιμάστηκε και έσωσε μόνο τους έχοντες. Αυτοί που πέθαναν, δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

Μα αυτά που λες δεν μπορούσαν να απαντηθούν αλλιώς!
Ετοιμάζονταν για τα χειρότερα και τα κατάφεραν; Δηλαδή φέραν κανένα σαμάνο και ξόρκισε τον τυφώνα και τους ακούμπησε ξόφαλτσα χωρίς να κάνει ζημιές; Η μήπως είχαν "πιό γερές κατασκευές";
Οσο για το τελευταίο σχόλιο, στην Κούβα και να θέλανε να σώσουν τους πλούσιους δεν θα έβρισκαν, αφού είναι όλοι φτωχοί! Αυτό που σίγουρα δεν θέλεις να δεις όμως είναι ότι ...οι περισσότεροι φτωχοί των ΗΠΑ, ειναι πλουσιότεροι απο τους "πλούσιους" της Κούβας!
Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν ότι εγκρίνω το σύστημα Υγείας των ΗΠΑ, προτιμώ τα Ευρωπαικά (επίσης καπιταλιστικών χωρών εννοείται...)

Το παράδειγμα του τυφώνα είναι χαρακτηριστικό το τι κοιτάει πρώτα ένα κράτος.
Η λογική του καπιταλισμού, πχ η Δημόσια Υγεία δεν έχει έσοδα, κοστίζει. Αντίστοιχα τον τυφώνα Κατρίν ανέφερα πως οι ΗΠΑ ενδιαφέρθηκαν για την "Εκάλη" και όχι για το "Πέραμα". Αντίθετα η Κούβα (με τα πενιχρά μέσα, λόγω του άθλιου εμπάργκο) κατάφερε πολλά περισσότερα.

Re: Απάντηση: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Το παράδειγμα του τυφώνα είναι χαρακτηριστικό το τι κοιτάει πρώτα ένα κράτος.
Η λογική του καπιταλισμού, πχ η Δημόσια Υγεία δεν έχει έσοδα, κοστίζει. Αντίστοιχα τον τυφώνα Κατρίν ανέφερα πως οι ΗΠΑ ενδιαφέρθηκαν για την "Εκάλη" και όχι για το "Πέραμα". Αντίθετα η Κούβα (με τα πενιχρά μέσα, λόγω του άθλιου εμπάργκο) κατάφερε πολλά περισσότερα.

Ποιά ήταν τα "πολλά περισσότερα" που κατάφερε η Κούβα στην περίπτωση του τυφώνα;;;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Μα αυτά που λες δεν μπορούσαν να απαντηθούν αλλιώς!
Ετοιμάζονταν για τα χειρότερα και τα κατάφεραν; Δηλαδή φέραν κανένα σαμάνο και ξόρκισε τον τυφώνα και τους ακούμπησε ξόφαλτσα χωρίς να κάνει ζημιές; Η μήπως είχαν "πιό γερές κατασκευές";
Οσο για το τελευταίο σχόλιο, στην Κούβα και να θέλανε να σώσουν τους πλούσιους δεν θα έβρισκαν, αφού είναι όλοι φτωχοί! Αυτό που σίγουρα δεν θέλεις να δεις όμως είναι ότι ...οι περισσότεροι φτωχοί των ΗΠΑ, ειναι πλουσιότεροι απο τους "πλούσιους" της Κούβας!
Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν ότι εγκρίνω το σύστημα Υγείας των ΗΠΑ, προτιμώ τα Ευρωπαικά (επίσης καπιταλιστικών χωρών εννοείται...)

Εσύ δεν κλαιγόσουν ότι δεν γράφεις εδώ λόγω "ειδικής" συμπεριφοράς από κάποιους? Μια χαρά τα πας από ειρωνεία βλέπω, αλλά επί της ουσίας τζίφος. Το μόνο που σε απασχολεί είναι το χρήμα και αν είναι πλουσιότεροι οι Αμερικάνοι απ τους Κουβανούς. Μην βλέπεις πολύ Χόλυγυντ γιατί σε λίγο θα πιστέψεις πως την βόμβα στην Χιροσίμα την έριξε ο Στάλιν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Ποιά ήταν τα "πολλά περισσότερα" που κατάφερε η Κούβα στην περίπτωση του τυφώνα;;;;;

Ότι είχε ελάχιστα θύματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σεισμος 8.9 ρίχτερ στην Ιαπωνία.

Ότι είχε ελάχιστα θύματα.

Δηλαδή τι έκανε και δεν είχε θύματα;

Μήπως απλά τους χτύπησε ξώφαλτσα ο τυφώνας;

Πάντως, αφού έχεις τόσο μεγάλη αγάπη για την Κούβα, έχω να σου προτείνω τα παρακάτω κείμενα του ενός πατριώτη μας ταξιδευτή. Είναι καταπληκτικά κείμενα, με πολλές φωτογραφίες, από ένα άνθρωπο με τρέλα στο ταξίδι και αγάπη για τους ανθρώπους της Λατινικής Αμερικής.

http://www.godimitris.gr/index.php?page=reports-summary&hl=greek&ncat=greek&ncountry=cuba

Βέβαια η Κατρίνα δεν είχε την ίδια ένταση στην Κούβα (όταν και σχηματίστηκε) με αυτή που είχε πάνω από τη Φλόριντα, και σε καμία περίπτωση με αυτή που είχε πάνω από τη Νέα Ορλέανη (όπου έπιασε τη μέγιστη ένταση). Παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν και οι κατασκευές των κτιρίων, καθώς και το φυσικό περιβάλλον. Η Νέα Ορλεάνη από την γεωγραφική της θέση, και το φυσικό περιβάλλον που την περικλείει ήταν από την αρχή sitting duck για έναν τυφώνα τέτοιου μεγέθους. Το έγκλημα όμως παραμένει έγκλημα, μιας και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση του Μπους, έγραψε στα π@π@ρι@ της τις εκκλήσεις του Κυβερνήτη της Ν. Ορλέανης για άμεση αποστολή βοήθειας στην περιοχή, μιας και οι μαύροι δεν ψηφίζουν τους Ρεπουμπλικάνους.

Θα υπενθυμίσω και πάλι σε όλους ότι οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν επιτρέπονται, ας είμαστε περισσότερο προσεκτικοί σε χαρακτηρισμούς. Όποιος δεν έχει κάτι άλλο να γράψει πλην τέτοιων, καλύτερα να μην γράψει τίποτα.