Σεισμός...

Ποιός τα διαδίδει αυτά;
Οι επιστήμονες;
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο άντρας είναι φτιαγμένος από χώμα και η γυναίκα από το πλευρό του άντρα.
Δεν δείχνει απλά, ακούγεται λογικότερο.

Μην εκπλαγείς αν το δούμε αυτό ως επίσημη θέση του κράτους στα μέρη μου με αυτούς που μπλέξαμε, μάλλον προς τα εκεί πάμε.

Μην εκπλαγείς αν το δούμε αυτό ως επίσημη θέση του κράτους στα μέρη μου με αυτούς που μπλέξαμε, μάλλον προς τα εκεί πάμε.
Έχει και τα θετικά της η ιστορία αυτή.

Φαντάσου μια υποθετική κατάσταση όπου θα πηγαίνεις με τη σύντροφό σου στο δρόμο και ξαφνικά να πετάγεται μια εκθαμβωτική ύπαρξη (sic) από κάποιο μαγαζί με αρώματα .
Ενστικτωδώς ,θα γυρίσεις στη σύντροφό σου και θα της πεις : Με αυτή θέλω να πάω έστω και για μια βραδιά.
Και αυτή να σου απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη: Με αυτό το "πλευρό" να κοιμάσαι.

Πήρες την έγκριση έστω και έμμεσα. :)

Να φανταστώ ότι γνωρίζουμε όλοι το συμβολικό χαρακτήρα της περιγραφής της δημιουργίας του ανθρώπου όπως αυτή περιγράφεται στο βιβλίο της γενέσεως.
Όπως εύστοχα άκουσα κάπου να λέγεται είμαστε λαός αμόρφωτος και ακατήχητος, μας λείπει και επιστημονική και πνευματική γνώση με συνέπεια να έχουμε μια στρεβλή αντίληψη του περιβάλλοντος όπως αυτό διαμορφώνεταο γύρω μας.
Έτσι και στην περίπτωση των σεισμών επικρατεί ένα χάος και μια σύγχυση σε πολιτικό, γνωστικό, επιστημονικό και πνευματικό επίπεδο.
Δεν υπάρχει ούτε επαρκής γνώση επιστημονική και οργάνωση για να γατζωθει κάποιος κάπου αλλά ούτε και πνευματική καθαρότητα για πιστέψει σε μια ανώτερη θεϊκή δύναμη.
Συμπέρασμά όλων των παραπάνω να περνάνε βασανιστικά οι μέρες με το φόβο ενός επικείμενου σεισμού και της καταστροφής που θα επιφέρει.

• Like
Reactions: FSword
Τηνιακε

To ασχημο ΔΕΝ ειναι αν, και οποτε, καποιος διαφωνει μαζι σου (εγω, διαφωνω με μια ανωτερη θεϊκη δυναμη, και λοιπον ?)
Το ασχημο ειναι η λεπτη ΕΙΡΩΝΙΑ (που καταπλεει ως θωρηκτο εν ειδει πορτ μπεμπε) οταν καποιος δεν ακολουθει το περιρρεον υφος.
Δηλαδη, να ανηκει στο Κονκλαβιο, να εχει ενδυθει ρασο καρδιναλιου, να μετεχει σε "πηγαδακια" ..... μεχρι να εξελθει λευκος καπνος απ'την Καπελα Σιστινα !

Ε-Τ-Σ-Ι ....... ξεπεσαμε απο τα 10000 ατομα στα τρεις και ο κουκος !

Τεσπα .... μπες στην ουρα, προηγειται ο δικος μου απαγχονισμος (ας σεσημασμενου μπουρδολογου-διαφθορεα επισημονικης γνωσης)

Last edited:
  • Like
Reactions: chocbhed
Aκης Τσελεντης - 1 Φεβρουαριου 2025 - Aναρτηση στην σελιδα του στο FB

"Οι σεισμοί είναι τεκτονικοί και ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ (πχ άνοδος μάγματος που αλλάζει το καθεστώς τάσεων κλπ)."
Για τους βιαστικους ....... τελευταιες σειρες κατω-κατω !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nα με συμπαθα το Κονκλαβιο !

...είμαστε λαός αμόρφωτος και ακατήχητος,...
Αν στον όρο "ακατήχητος" δίνεις θρησκευτική χροιά, δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο αυτά. Όταν υπερισχύει το ένα, υποχωρεί το άλλο.

Όσο πιο πολύ κατακτήσεις τη γνώση τόσο πιο κοντά θα φτάσεις και στο Θεό. Έχω παραδείγματα σπουδαίων γιατρών που συμφωνούν με τα γραφόμενα μου.
Τέλος πάντων ο Χριστιανισμος είναι μια θρησκεία ελευθερίας οπότε ο καθένας αποφασίζει και πράττει ανάλογα.
Στα του σεισμού τώρα υπάρχει μια ύφεση τις τελευταίες μέρες και αναμένω αύριο την επιτροπή των σοφών να δω τι θα αποφασίσει, θα πει στον κόσμο ανοίγω τα σχολεία και γυρίστε πίσω ή καθίστε στην Αθήνα στις χειμερινές σας υποχρεωτικές διακοπές μια εβδομάδα ακόμη.

• Like
Reactions: FSword
Μιχάλη,τα μαστόρια δεν φεύγουν. Οι μοντέλες/μοντέλοι που πάνε για σ'ερβις είναι το θέμα..

Δεν μπορείς να δουλεύεις υγρό τσιμέντο ή να σοβατίζεις όταν κάνει σεισμό.
Σκέφτεσαι να βάζεις πλακάκια σε τοίχο που κουνιέται; :ROFLMAO:

Άκης Τσελέντης για σεισμούς σε Σαντορίνη – Αμοργό: «Μην τσιμπήσετε στο βεβιασμένο αφήγημα ότι ‘τελειώσαμε’»​

santorini-6-1-e1738849303340-696x429.jpg

Μήνυμα κατά του εφησυχασμού με φόντο τη μείωση της σεισμικότητας που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στις Κυκλάδες, στέλνει ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του στο Facebook.​

«Θα παρατηρήσατε μια μείωση της σεισμικότητας το τελευταίο 24ωρο. Μην τσιμπήσετε στο βεβιασμένο ξενοδοχειακό και πολιτικό αφήγημα ότι τελειώσαμε» αναφέρει, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «μπορεί και μετά από πολλές ημέρες μειωμένης σεισμικότητας να έχουμε κάποιο 5άρι».

«Μολονότι βέβαια δεν καταλαβαίνετε μεγάλα μεγέθη, έχουμε πολλούς σεισμούς της τάξης των 3 και 2 Ρίχτερ που περνούν απαρατήρητοι. Στο διάγραμμα σας δείχνω την σεισμικότητα του τελευταίου 24ωρου. Γι’ αυτό συνεχίστε να ακολουθείτε τα μέτρα προφύλαξης των Επιτροπών και όσα σας έχω προτείνει» προσθέτει.

αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο δεν είναι οι επιπτώσεις από την εξέλιξη του φαινομένου, είναι η αυτοαναφορικότητα των αρμοδίων, περισσότερο ταλαιπωρείται η τοπική κοινωνία από αυτό παρά από τους σεισμούς. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν είναι τόπος ενημέρωσης ούτε τα τηλεπαράθυρα ούτε τα κοινωνικά δίκτυα.

Αν ένας επιστήμονας θεωρεί ότι υπάρχουν ευρήματα, ο θεσμικός τρόπος είναι να ενημερώσει την πολιτεία, που κι αυτή με τη σειρά της είναι υποχρεωμένη εφόσον συντρέχουν οι λόγοι να ενημερώσει την κοινωνία και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Δε νοείται οι φυσικές καταστροφές να είναι αφορμή για προσωπικές αντιπαραθέσεις, υπονοούμενα, και αυτοπροβολή.

ο θεσμικός τρόπος είναι να ενημερώσει την πολιτεία, που κι αυτή με τη σειρά της είναι υποχρεωμένη εφόσον συντρέχουν οι λόγοι να ενημερώσει την κοινωνία και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Ελα ομως που ο αδυναμος κρικος ειναι η πολιτεια !
Η οποια ειναι αρρηκτα δεμενη με την εκαστοτε κυβερνηση ..... και η οποια βαζει φοροεισπρακτικες απωλειες ΠΑΝΩ απο ανθρωπινες ζωες.
Ποσα λεφτουδακια εισρεουν στα κρατικα ταμεια απο φορολογηση τουρισμου (και εισφορες ξενοδοχειακων εγκαταστασεων) και ποσα .....
απο χιλια καταπλακωμενα ατομα σε μια αποτομη πλαγια ? (στην τυχη το νουμερο και ΚΑΝΕΙΣ να μην βιωσει τετοια μοιρα).

Ο αλτρουισμος και η ειλικρινια σπανιως (σχεδον ποτε) κανουν χωριο με τον υπολογισμο. Δηλαδη, τον συμφεροντολογισμο.
Βγηκε ποτε καποιος κυβερνητικος παραγοντας (σε οποιαδηποτε χωρα) να παραδεχτει "τα λεφτα σας θελουμε, οχι εσας" ?
Γιατι ΑΝ ειχε βγει ........ ισως και να πιστευα σε ειλικρινεια κυβερνητικης πολιτικης. ΟΛΑ .... στην μυλοπετρα του υπολογισμου.

Οποτε η επαγωγικη σου σκεψη ....... ειναι για αλλη Πολιτεια (του Πλατωνα, ισως)

Last edited:
  • Like
Reactions: FINIX