Σεισμός...

Παραδόξως, ενώ έχουμε πολλά κρεμαστά φωτιστικά, δεν κουνιόταν κανένα δευτερόλεπτα μετά τον σεισμό.

Εμας κουνηθηκαν ολα περα δωθε ακομα και τα κρεμαστα στο μπαλκονι (σε ισογειο παρακαλω και σε πετρινο σπιτι παλιο)

Με ξύπνησε η σύζυγος και όχι ο σεισμός που έλεγε ότι γίνεται μεγάλος σεισμός. Μένω στον 5ο και στο ίδιο διαμέρισμα είχα νιώσει τον σεισμό της Πάρνηθας και παλαιότερους. Παραδόξως, ενώ έχουμε πολλά κρεμαστά φωτιστικά, δεν κουνιόταν κανένα δευτερόλεπτα μετά τον σεισμό. Ίσως μας πήραν ξόφαλτσα τα σεισμικά κύμματα. Αφού σηκώθηκα να δω αν ξύπνησαν τα παιδιά ή έπεσε τίποτα, γύρισα στο κρεβάτι και απλά γύρισα πλευρό και συνέχισα τον ύπνο μου.
Ξανακοιμηθηκες ε; Τζαμπα το ξυπνημα της συζυγου😀😃😀

Και εγώ που νόμιζα ότι άλλαξε sub ο @Pleo ...

Κοιμόμουν κατ' αρχάς την ώρα του σεισμού αλλά όντως, αυτές τις μέρες επανέφερα τα κανονικά μου sub, γιατί δοκίμαζα πριν ένα που έκανε μόνο θόρυβο. 😁
Σας αποκαλύπτω ότι ο σεισμός έγινε για λόγους διαμαρτυρίας δηλαδή. 🤣

• Haha
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Έλα, μεταξύ μας θα μείνει, κάπου άκουσες να τρίζει και ήθελες να δεις σε ποια ένταση το κάνει. 😂

Όντως έτριζε το ρημάδι αν ανέβαζες ένταση. Σε όλες τις σκηνές που έχω για αναφορά και κουνάνε καναπέδες κανονικά.
Οπότε λέει ο Εγκέλαδος, τι κάνεις ρε; Κάτσε να σου δείξω πως πρέπει να είναι κανονικά. Αλλά κοιμόμουν δυστυχώς και δεν... 🤣🤣🤣

• Haha
Reactions: vlad66 and Tzimisce
14 Hz ? 😳

Ποιανου το αυτι πιανει τετοιες συχνοτητες ?
Εχουμε τετοιον ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ εδω στο φορουμ ? :rolleyes:

Άλλο αισθητήριο όργανο πιάνει αυτές τις συχνότητες, όχι το αυτί. Κυρίως το κορμί ολόκληρο όταν σε κουνάει η δόνηση και εσωτερικά.

Το Α.Ι. overview στον γούγλη λέει αυτό:
Earthquake vibrations typically occur in a wide frequency range, with most energy found between 0.01 Hz and 30 Hz, and commonly between 0.2 Hz and 20 Hz, depending on the specific earthquake and observer location. Lower frequencies are associated with the rolling motions that affect tall buildings, while higher frequencies are more damaging to smaller structures.

Ας μην ξεχνάμε και την θεωρία της καφέ νότας... :LOL:

Άλλο αισθητήριο όργανο πιάνει αυτές τις συχνότητες, όχι το αυτί. Κυρίως το κορμί ολόκληρο όταν σε κουνάει η δόνηση και εσωτερικά.

Το Α.Ι. overview στον γούγλη λέει αυτό:
Earthquake vibrations typically occur in a wide frequency range, with most energy found between 0.01 Hz and 30 Hz, and commonly between 0.2 Hz and 20 Hz, depending on the specific earthquake and observer location. Lower frequencies are associated with the rolling motions that affect tall buildings, while higher frequencies are more damaging to smaller structures.

Ας μην ξεχνάμε και την θεωρία της καφέ νότας... :LOL:
Σχημα λογου ηταν το "ΠΟΙΑΝΟΥ" :giggle: ...... ?

Μου το χαλασες :confused: ..... ορθολογιστη ! :cool:

ροκαρουν και τα ΒΠ

Γύρω γύρω μας πάει.
Ένα βουητό ακούγεται και ένα ταρακούνημα για 1-2 δευτερόλεπτα.
Μικρούληδες μεν αλλά άμα είσαι στα 2-3 χιλιόμετρα από το κέντρο του τον ακούς καλά.

• Like
Reactions: billpeppas