Σεισμός...

Ελπίζω να είναι καλά η θεία σου Πάνο.
Εκεί στον Παρακάλαμο πρέπει να τα είδαν όλα.
Αν δεις στο χάρτη σχεδόν όλοι οι μετασεισμοί εκεί τριγύρω σκάνε.
Σε ευχαριστώ Χρήστο :)
Εγώ φοβάμαι το σπίτι της προγιαγιάς μου στη Στρατίνιστα, δεν είναι για πολλά κουνήματα αυτό. Ευτυχώς δε μένει κανείς στο σπιτι εκεί.
Έχουμε βάλει κάμερα με θέα το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων εδώ και καμιά βδομάδα (link: http://ioannina1.click2stream.com) και καταγράφει σε έναν υπολογιστή που έχω εδώ 24ώρες το 24ωρο. Όταν προλάβω μέσα στη μέρα θα ανατρέξω στα χθεσινοβραδινά στιγμιότυπα να δω πόσο φάνηκε το κούνημα. (Εκτός αν έκανε καμιά διακοπή ρεύματος και σταμάτησε η μετάδοση...)

Sent by PatataTalk!

Δεν έγινε διακοπή ρεύματος.
Έπεσαν όμως οι τηλεφωνικές γραμμές για λίγο.

Παρεπιπτόντως: Άυριο τα σχολεία και το Πανεπιστήμιο θα μείνουν κλειστά.

http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/40752-2016-10-16-07-50-59.html#.WAMxfvNmToc.facebook

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο σεισμος Χρηστο ηταν οριζοντιος ή κουνουσε και καθετα?
Γιατι νομιζω οτι ειναι πιο επικινδυνος ο καθετος...
Λιγο υπομονη και σημερα και θα περασουν και οι μετασεισμοι..
Ευτυχως απ οσο διαβαζω δεν εχουμε καποιο τραυματισμο...

Οριζόντια τον/τους αισθάνθηκα.

Πάντως όσον αφορά τις κατασκευές μας, οι δύο οριζόντιες συνιστώσες του σεισμού είναι που μας ενδιαφέρουν.
Την κάθετη τη θεωρούμε 0 (δεν μας νοιαζει).

Εχω νιώσει κάμποσους σεισμούς αλλά αυτή τη φορά τρόμαξα. Δηλαδή του 1978 πως ήταν;;; (Αν τα 4,8 είναι έτσι...ούτε θέλω να ξέρω)

Απάντηση: Re: Σεισμός...

Εχω νιώσει κάμποσους σεισμούς αλλά αυτή τη φορά τρόμαξα. Δηλαδή του 1978 πως ήταν;;; (Αν τα 4,8 είναι έτσι...ούτε θέλω να ξέρω)

Θοθωρή δεν τον ένοιωσα ,ήμουν Φλωρεντία για επαγγελματικούς λόγους Κάτι μου έλεγε η ξενοδόχος στα ιταλικά ,ώσπου μου το έδειξε στη τηλεόραση
Από τις περιγραφές των δικών μου ήταν τρομακτικό
Αυτός απλά κράτησε πολύ

Κουνιόταν ο προτζεκτορας πάνω απ το κεφάλι μου για 40 δευτερόλεπτα τα οποία μου φάνηκαν σαν 5 λεπτά....έγινε Discoμπαλα για λίγο το δωμάτιο...

Κουνιόταν ο προτζεκτορας πάνω απ το κεφάλι μου για 40 δευτερόλεπτα τα οποία μου φάνηκαν σαν 5 λεπτά....έγινε Discoμπαλα για λίγο το δωμάτιο...

Για να ξεπεράσεις το σόκ ,αύριο θα σου φέρω το belden πού είδες τη περασμένη εβδομάδα
[δηλαδη σήμερα σε 10 ώρες ]

Δηλαδή του 1978 πως ήταν;;;

Το 78 ειναι να απορεις πως δεν πεσανε οι πολυκατοικιες.
Κουνουσε μισο μετρο περα-δωθε για πολυ ωρα,
μια εριχνε την ενταση και μετα συνεχιζε πιο δυνατα και
το μονο που σκεφτηκα ηταν το "ως εδω ητανε".
Να μην ζησει κανεις αυτον τον τρομο.

Αύριο δυστυχώς δεν θα ρθω...φεύγω για 2 μέρες Αμύνταιο-Νυμφαίο...το άλλο Σ/Κ όμως θα ρθω σίγουρα.

Το 78 ειναι να απορεις πως δεν πεσανε οι πολυκατοικιες.
Κουνουσε μισο μετρο περα-δωθε για πολυ ωρα,
μια εριχνε την ενταση και μετα συνεχιζε πιο δυνατα και
το μονο που σκεφτηκα ηταν το "ως εδω ητανε".
Να μην ζησει κανεις αυτον τον τρομο.

Φρίκη! Είχα ακούσει ιστορίες από γονείς....έμεναν σε αντίσκηνα λένε...

Αύριο δυστυχώς δεν θα ρθω...φεύγω για 2 μέρες Αμύνταιο-Νυμφαίο...το άλλο Σ/Κ όμως θα ρθω σίγουρα.

Καλά να περάσεις και να τιμήσεις δεόντως τα τοπικά κρασιά και τις χορτόπιτες
Αν βρεθείς Βεγορίτιδα πήγαινε στον κωπηλατικό όμιλο καί στο εστιατόριο πού έχει
Χτύπα πέστροφα ,μανιταρία και λοιπές νοστιμιές

Φρίκη! Είχα ακούσει ιστορίες από γονείς....έμεναν σε αντίσκηνα λένε...

Ολοι σε αντίσκηνα μένανε
Εγώ επειδη δεν τον είχα νοιώσει καθόμουν σπίτι ,αλλά άκουγα τόση γκρίνια πού πήγα στο αντίσκηνο
Η Β Ολγας απόλαυση πήγαινες με 110 -120 ..

Ηταν ρισκο να επιστρεψεις στο σπιτι γιατι η γη ετρεμε επι τρεις μηνες καθημερινα.
Τα 4αρια και τα 5αρια ητανε στην καθημερινη διαταξη και τα 3 με 3,5
παιζανε καθε 10 λεπτα στο πρωτο μηνα.
Κανεις δεν ηταν σιγουρος οτι δεν θα ταρακουνηθουμε ακομα χειροτερα.
Το ολο σκηνικο δλδ ητανε εφιαλτικο για αρκετες εβδομαδες μετα τον κυριως σεισμο.

Ηταν ρισκο να επιστρεψεις στο σπιτι γιατι η γη ετρεμε επι τρεις μηνες καθημερινα.
Τα 4αρια και τα 5αρια ητανε στην καθημερινη διαταξη και τα 3 με 3,5
παιζανε καθε 10 λεπτα στο πρωτο μηνα.
Κανεις δεν ηταν σιγουρος οτι δεν θα ταρακουνηθουμε ακομα χειροτερα.
Το ολο σκηνικο δλδ ητανε εφιαλτικο για αρκετες εβδομαδες μετα τον κυριως σεισμο.

Επειδή δεν τον είχα νοιώσει ,δεν μπορούσα να καταλάβω
Ναι μεν υπήρχαν οι μετασεισμοί ,αλλά εγώ κάθε μέρα σπίτι πήγαινα ,έβαζα τη μουσικούλα μου ,και το βράδυ αντίσκηνο στο κτήμα Γεωργιάδη

Εγω δεν καταλαβα τιποτα... Η γυναικα μου ξυπναει το πρωι και μου λεει καταλαβες τον σεισμο; Λεω θα μπω στο φορουμ να δω αν λεει κανεις κατι :p
Παντως κατα τις 1 η γυναικα μου με ρωησε αν ουρλιαζει το δκο μας το σκυλι....Το οποιο κοιμοταν διπλα μου του καλου καιρου...Αλλα οντως καποιο απο την γειτονια ουρλιαζε σαν να εκλαιγε...
Ισως εγω που ημουν στο ισογειο να μην κουνηθηκα και η γυναικα στον πανω οροφο να ενιωσε ταλαντωση.