Σεισμός...

4ος, με ξυπνησε το κουνημα, μαλλον το τριξιμο της 50ρας πλασμα απο το κουνημα. Καλο ειναι τουλαχιστον να εκτονωνεται με μετριους σεισμους η συσσωρευμενη ενεργεια, γιατι η αληθεια ειναι πως εδω βορεια τους εχουμε ψιλοξεχασει... και φοβαμαι μην την ακουσουμε στερεοφωνικώς καποια στιγμη

Re: Απάντηση: Σεισμός...

4ος, με ξυπνησε το κουνημα, μαλλον το τριξιμο της 50ρας πλασμα απο το κουνημα. Καλο ειναι τουλαχιστον να εκτονωνεται με μετριους σεισμους η συσσωρευμενη ενεργεια, γιατι η αληθεια ειναι πως εδω βορεια τους εχουμε ψιλοξεχασει... και φοβαμαι μην την ακουσουμε στερεοφωνικώς καποια στιγμη

Βέβαια να ξερεις...
Για να πείς ότι γλυτώνεις έναν "καλό" ας πούμε έναν 6,5 θέλεις περίπου 1000 σαν τον σημερινό.
Αν μέχρι τότε δεν έχεις σαλτάρει...

Τι να πω? εδώ στα Γιάννενα ακόμη χορεύουμε με 4ρια....

Στο τέλος τέλος το μόνο που λες είναι "ο Θεός να φυλάει"...

Παιδια, καμμια σχέση.

Ασφαλώς καμμια σχεση.

Η ευχη και η ελπιδα μας ειναι οτι αυτος ο σεισμος
και ο αλλος προ δεκαημερου απο το ιδιο επικεντρο
δεν εντασσονται σε καποια επικινδυνη προσεισμικη ακολουθια
ενος αγνωστου ρηγματος οπως η σημαντικη προσεισμικη ακολουθια του 1978.

Το βασικο προβλημα με τον χθεσινο σεισμο, ειναι οτι με το μεγεθος του εριξε εξω ολα τα πορισματα
των σεισμολογων για τους δυο μικροτερου μεγεθους σεισμους των προηγουμενων
10 ημερων απο την ιδια περιοχη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Σεισμός...

Που να δεις στον 7ο πως τον ένιωσα...:flipout:
Μια από τα ίδια.
Τόσα χρόνια στο πατρικό μου στο πρωτο όροφο δεν χαμπαριαζα .
Τα τελευταία χρόνια που μένω στο έβδομο ακόμα και τα τριάρια τα νιώθω εφιαλτικά.

Εχω νιώσει κάμποσους σεισμούς αλλά αυτή τη φορά τρόμαξα. Δηλαδή του 1978 πως ήταν;;; (Αν τα 4,8 είναι έτσι...ούτε θέλω να ξέρω)

Ηταν ...
"προλαβαινω να κατεβω απο τις σκαλες η να ριξω ανεμοσκαλα απο τον 7ο ? ... και οτι γινει"

Παντως, σιγα τα ωα με τον χθεσινο ... πολυ προοδευτικα κορυφωσε και το ιδιο προοδευτικα ξεθυμανε.
Αν ειναι να θυμηθω κατι αλλα ταρακουνηματα ... ο χαρακτηρισμος ΑΠΟΤΟΜΑ κυριαρχουσε απο την πρωτη στιγμη.
Ασε που δεν ειχε και διαρκεια (ο χθεσινος) ...

Μαλλον αυτο που ειπε ο Tασος .... αλλους 2-3 τετοιους ... να ξεθυμανει (οσο ξεθυμανει) το ρηγμα.
Ημασταν πολυ ηρεμοι για πααααααρα πολυ καιρο εδω επανω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδη πρεπει να ακουστει και η αλλη αποψη ... εικαζω οτι ο χθεσινος (και ο παραπροχθεσινος, νομιζω στις 11 το πρωι)
ΜΑΛΛΟΝ .... ειναι προσεισμοι. Οπλιστειτε με κουραγιο γιατι μαλλον δεν ειδαμε τον μεγαλυτερο .... οχι ακομα.
Δεν νομιζω να φτασει το 7αρι .... αλλα ενα 5μισαρι/6αρι ΔΕΝ θα μας ρωτησει αν το γουσταρουμε.
Θα μας ριξει στα αυτια ....

Οι μετασεισμοι που ξερω εγω .... βαινουν ασθενεστεροι. Στην παρουσα ακολουθια ... βαινουν δυνατοτεροι.
Εστω και ελαχιστα.

Οποτε ? ....

Last edited:
Πέτρο είσαι σίγουρος;
Μήπως ήταν κάτι τέτοιο;

MINIMEP10V2.jpg

:flipout:

Εν τω μεταξυ κοιταζω τις εισοδους που τοποθετουνται στις οικοδομες... συμπαγεις ή (όπως στη δικη μας) με τριπλεξ τζαμια στα πλαϊνά. Γνωρίζετε φαντάζομαι ότι τα περισσότερα των θυμάτων στην οικοδομή που κατέρρευσε το '78 τα ειχαν βρει στο χωρο της εισοδου... παραμορφώθηκε απο τις ταλαντώσεις η παλαιου τυπου πορτα και εγκλωβιστηκαν οι χριστιανοι... Εμεις θα χρειαστούμε σφυρι ετσι και γινει κατι, για να βγουμε.

Re: Απάντηση: Σεισμός...

Εν τω μεταξυ κοιταζω τις εισοδους που τοποθετουνται στις οικοδομες... συμπαγεις ή (όπως στη δικη μας) με τριπλεξ τζαμια στα πλαϊνά. Γνωρίζετε φαντάζομαι ότι τα περισσότερα των θυμάτων στην οικοδομή που κατέρρευσε το '78 τα ειχαν βρει στο χωρο της εισοδου... παραμορφώθηκε απο τις ταλαντώσεις η παλαιου τυπου πορτα και εγκλωβιστηκαν οι χριστιανοι... Εμεις θα χρειαστούμε σφυρι ετσι και γινει κατι, για να βγουμε.

Γιατι ? Νομιζεις οτι το πλεξιγκλας (η αυτο το συνθετικο που εχουν οι πορτες) ειναι μια κλωτσια και κατω ?
Για δοκιμασε να το σπασεις .... να το ραγισεις μπορεις αλλα μετα .... ειναι μια αλλη ιστορια να το ξεκολησεις απ'το πλαισιο.
Mια αφανης λαιμητομος που ουτε καν παει το μυαλο σου. Ασχετο .... σε θυματα απο τσουναμι τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θυματα
ειναι απο ανακατεμα αιχμηρων αντικειμενων με σαρκες .... μεσα στο νερο. Για αρχιστε να μετρατε ποσα αιχμηρα
αντικειμενα υπαρχουν σε μια γειτονια με υπαιθρια μαγαζια .... :blink: ... the chopping effect !

Last edited:
Τυχεράκηδες... Εχετε αντικείμενο να συζητάτε... Εδώ αν και έχουμε οπτική επαφή με Σαμοθράκη, δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα... Να φανταστείτε, έχει να βρέξει απο τον Μάιο... Μας έχει ξεχάσει κι ο θεός κι ο διάβολος...

Τυχεράκηδες... Εχετε αντικείμενο να συζητάτε... Εδώ αν και έχουμε οπτική επαφή με Σαμοθράκη, δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα... Να φανταστείτε, έχει να βρέξει απο τον Μάιο... Μας έχει ξεχάσει κι ο θεός κι ο διάβολος...

Πού έχει να βρέξει από τον Μαίο ;

Προσωπικά έχω "ακούσει" για τα καλά
1) Τον μεγάλο σεισμό των Αλκυονίδων το 81 στην Αθήνα, αυτό κι αν ήταν κούνημα!
2) Τον δεύτερο μεγάλο της Πάρνηθας το 99, άλλο shakin' all over απο κεί...
3) Της Σκύρου το 2001

αλλά και πολλούς άλλους πανελλήνιους και τοπικούς. Εδώ στη Νότια Εύβοια έχουμε τακτικά δονήσεις από κατακρημνίσεις υπόγειων σπηλαίων, ειδικά τα βράδια ακούγεται ένα απόκοσμο βουητό..

Πού έχει να βρέξει από τον Μαίο ;

Παράλια Ξάνθης. Για την ακρίβεια έβρεξε ένα βράδυ πριν 2 εβδομάδες αλλά το πρωί όλα ήταν στεγνά.

Εγω το 99 ημουν Ξανθη και εφαγα δυνατο κουνημα του καταστροφικου σεισμου της Τουρκιας...

Δεν ήμουν εδώ. Κούνησε πολύ ?

αυτά τα πράγματα δεν συγκρίνονται με ανομβρίες...
Ήταν ζόρικος και μάλιστα την ώρα που σε πιάνει ο ύπνος. Ό,τι χειρότερο.
σε πολλά μου θύμησε σε ένταση τους προσεισμούς του 78, χωρίς να θέλω να είμαι γρουσούζης.
Είχε διάρκεια, μεταβαλόμενη επιτάχυνση και θόρυβο.
Και επειδή ήταν απο τη μεριά του Κιλκίς εμείς εδώ στα δυτικά το νιώσαμε καλά.
Προς πόλη και Καλαμαριές πρέπει να είχε ξεθυμάνει.
Μακάρι να τελειώσει εδώ.

Παράλια Ξάνθης. Για την ακρίβεια έβρεξε ένα βράδυ πριν 2 εβδομάδες αλλά το πρωί όλα ήταν στεγνά.

Δεν ήμουν εδώ. Κούνησε πολύ ?

Τη προπερασμένη Τρίτη έριχνε πολύ στη πόλη της Ξάνθης