Σεισμός...

Απάντηση: Re: Σεισμός...

Ti σου φάνηκε .. ακόμα κουνιέται το φωτιστικό.

Μόνο πλάγια κίνηση ένοιωσα όμως, μακρυνός θα ήταν (και μάλλον δυνατός ..)

Πλάγια, και μεγάλη διάρκεια.
Το http://www.earthquakes.gr/loc_eq/earthquakes-greece.asp

δίνει 5.7 στη Σαμοθράκη.... δυνατός. Αλλά αυτό το λέει πριν μια ώρα!

Απ'ότι φαίνεται, κουνήθηκαν γερά, τα πάντα γύρω απο το Αιγαίο...

Θεσσαλονίκη κούνησε τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα...

Τόσο πολύ; 3-4“ κατάλαβα εγώ.
Στην Αλεξανδρούπολη βγήκε ο κόσμος στις πλατείες. Ισχυρό μετασεισμό δεν έχει κάνει ακόμα

Εδω αναφέρει 6,5..
Πολυ μικρο βαθος ( για αυτο το καταλαβαμε ολοι)

πριν από 12 λεπτά)

Χρόνος γένεσης: 24/05/2014 09:25:02 (GMT)
Τοπικό Μέγεθος (ML): 6.5
Γεωγραφικό Πλάτος: 40.2302°
Γεωγραφικό Μήκος: 25.3621°
Εστιακό Βάθος: 5 χμ

Και στα παράλια Λαρισας πηγα και ηρθα στην καρεκλα (με θεα το...ταμπλετ:)), και στην Λαρισα αρκετα.

Δεν μπορώ να πιάσω τηλ. Σαμοθράκη ρε και έχω γνωστους ..

Χαμός γίνεται .. τριπλό και τετραπλό συμβάν θα τόλεγε κανείς. Σε μία ευθεία 4 το ενα μετά το άλλο

Καλά είπε ο sent .. σε δυό δόσεις τον αισθανθήκαμε Θεσ/νικη

seismos.jpg

Δύο τραυματίες στην Ιμβρο από την κατάρρευση οροφών σε σπίτια. Αισθητός ο σεισμός μέχρι το Εσκί Σεχίρ...

Μέχρι στιγμής στη Λήμνο έχουν αναφερθεί μικροζημιές στο αεροδρόμιο, πτώσεις παλαιών μαντρών και σπασμένα πράγματα σε σπίτια....

Θεσσαλονίκη κούνησε τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα...

Συμφωνω και επαυξανω !
Εχουμε συνηθισει καθε σεισμος να διαρκει το πολυ 5 δευτερολεπτα.
Αυτος δεν ελεγε να σταματησει. Ευτυχως, τον αισθανθηκαμε μαλακα και ηπια (στην Θεσσαλονικη).
Δεν μπορω να πω οτι ακουσα πολλους τριγμους στο σπιτι. Κατι κρεμασμενα κουζινικα σκευη
προς στιγμη ακουμπησαν μεταξυ τους ... και βγηκε μια αποκοσμη μελωδια.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64012241
Ο Παπαζαχος ειπε οτι ο κυριος σεισμος θα δωσει ΠΛΟΥΣΙΑ μετασεισμικη ακολουθια :elefant:
στις επομενες 48 ωρες.

Stay tuned ..... :blink:

Last edited:
Νομίζω η διάρκεια έχει αμεση σχέση με το μεγεθος σε ριχτερ .. αν θυμάμαι καλά τα 6,5 δίνουν γύρω στα 20sec, τα 7 γύρω στα 30sec ..

Aσχετα αν κουνιόμαστε λιγο ή πολύ ή έντονα, αν νοιώσεις να κουνιέσαι πολύ ωρα να ξέρεις οτι ο σεισμός είναι μεγάλος.

Βλέπω στις ειδήσεις οτι και η Πολη κουνήθηκε και τρόμαξε ο κόσμος και η Σόφια επίσης !!

Καλά, οι Αμερικανοί πώς τον δίνουν 6,9? Από το 6,4 άντε 6,5 που τον δίνουν οι δικοί μας, είναι σημαντική απόκλιση.

Τον τελευταίο καιρό η γελοιότητα των σεισμολόγων ανταγωνίζεται εκείνη των δημοσκόπων.Έχουν περιοριστεί στην απλή καταγραφή φαινομένων,και αυτή σύλαθος κατα το δοκούν.Την προηγούμενη δεκαετία τέτοια ρεζιλίκια στην καταγραφή και παρατήρηση δεν είχαν καταγραφεί..Και μιλάμε για γιγάντιες ενεργειακές διαφορές απο το 6,5 ως το 7.Κρίμα,η επιστήμη τους έχει πέσει πολύ στα μάτια μου,θεωρώ ότι είναι βαθειά νυχτωμένοι όσον αφορά τη δυναμική του πλανήτη μας.