Σεισμός...

Στα πόσα ρίχτερ αλλάζουν τα μυαλά και η νοοτροπία μας?

Δηλαδή να είμαστε σε θέση να σκεφτόμαστε και το διπλανό μας και τα μαύρα χάλια μας σαν έθνος?

Μόνο αν τα ρίχτερ γίνουν η αιτία να μας έρθει κάποιο βαρύ αντικείμενο στο κρανίο.
Μην το δένεις και κόμπο,βέβαια,αλλά υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ν'αλλάξουμε
Οπότε δεν τίθεται θέμα πόσων ρίχτερ,αλλά πόσο βαριών αντικειμένων

...ή πάνω στο στέρεο.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ήμουν το 1999 στο Studio 82 για αγορά phono (Lehman) όταν μπήκε ένας τύπος με με ένα τσακισμένο Alchemist ενισχυτή στο ένα χέρι και με ένα σκισμένο woofer στο άλλο (και τα 2 μες τους σοβάδες) και ρώτησε αν επισκευάζονται.

Είχε γκρεμιστεί ο τοίχος από τον σεισμό και βρήκε πάνω στο rack με το στέρεο.

4 παρα 4 λεπτά, ένα καλό κούνημα με γερό θόρυβο στα παράλια της Ξάνθης. Επικεντρο κλπ, πάω να δω τώρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην Ινδονησία λέει... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΟΚ το έβγαλαν

" 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στο Χρυσοχώρι Καβάλας στις 03:56 το πρωί της Παρασκευής 30 Δεκέμβρη."

Με ξύπνησε. Γενικά οι σεισμοί με ανησυχούν (φυσικά) αλλά δεν με πανικοβάλουν - έχω ζήσει όλους τους σεισμούς της Αθήνας.
Σε μια συζήτηση που είχα παρακολουθήσει παλιά στην τηλεόραση, κάποιος το έθεσε πολύ ωραία.. ο σεισμός πανικοβάλει τον ανθρωπο γιατί πέρα απο την συνειδητοποίηση της εν εξελίξει πιθανότητας ενός άσχημου θανάτου, είναι η μοναδική περίπτωση στην οποία το σπίτι απο καταφύγιο, άσυλο και λιμάνι ηρεμίας γίνεται μια θανάσιμη απειλή ανατρέποντας για μερικά δευτερόλεπτα που φαίνονται αιώνες, την βασική σχέση του ανθρώπινου είδους με την έννοια "σπίτι μου". Δηλαδή πηγάζει απο βαθύτερα αίτια πέραν του τυχαίου κινδύνου.

Ναι, καιρός ήταν να κουνηθεί λίγο κι εδώ,. Μέχρι και μια βροχή είχαμε πριν 2-3 εβδομάδες... :))

Εδώ απο τον Μάιο, 3 φορές έβρεξε - κι αυτές για 2-3 ώρες η κάθε μιά.
Οσο για χιόνι, βλέπουμε την Αττική και την Κρήτη χιονισμένες και ζηλεύουμε... :)

Αυτό δεν ήταν από τους γνωστούς σεισμούς Σταύρο.... μικρή διάρκεια αλλά "χοντρό" κούνημα...ειδικά εγώ που είμαι στο Ρίον τον ένοιωσα από κάτω μου....:flipout:-bye-

Από ότι διαβάζω είχε μικρό εστιακό βάθος.
Για αυτό κουνηθήκατε πολύ.

Χρόνος γένεσης: 05/04/2017 15:43:29 (GMT)
Τοπικό Μέγεθος (ML): 4.4
Γεωγραφικό Πλάτος: 38.3255°
Γεωγραφικό Μήκος: 21.7668°
Εστιακό Βάθος: 5 χμ

Πάνω στη γέφυρα έγινε!

http://www.gein.noa.gr/el/

Είχε πολύ δυνατό ξεκίνημα... κατραπακιά... στης Πάρνηθας ήμουνα στην Κόρινθο ....μέσα σε Υαλοπωλείο !!!