Σεισμός...

Ένα άσχημο παράπλευρο επακόλουθο είναι ότι οι περισσότεροι ξένοι έχουν πάρει τις βαλίτσες τους και είναι έξω,ζητώντας απ τους 'Ξεναγούς' τους αλλά και από Προξενικές αρχές,να φύγουν εσπευσμένα ,δεν μπαίνουν στα δωμάτια,καταταλαιπωρημένοι να ζητούν τελευταία νέα,και να επικρατεί ένα αλαλούμ,επειδή υπεύθυνα και ωμά το λέω,ότι κυκλοφόρησε η φήμη ότι επίκειται μεγάλος σεισμός,και βέβαια το νησί κουνιέται σαν καράβι,από μετασεισμούς γύρω στους 170 λένε μέχρι τώρα,που συνοδεύονται από υπόγειους τριγμούς και μακάβριους ήχους...
Δεν μπορείς να εφησυχάσεις και όλες αυτές οι μαλακίες που λένε οι ΕΡΤ και κάτι Ιδιωτικά είναι απλά σαχλαμάρες..Η τάση φυγής είναι έκδηλη,θα προσπαθήσω να αναρτήσω φωτό από πελάτες- που είναι στους δρόμους,και φυσικά δεν το αναφέρουν οι 'αμερόληπτοι'-'ελευθεροτυπάδες' των ΜΜΕ.

Φίλε Westwood, η Κως τελείωσε για φέτος. Οσοι έχουν ζήσει καλούς σεισμούς, το καταλαβαίνουν αυτό. Δεν μπαίναμε γισ 2 εβδομάδες στα σπίτια μας με τους σεισμούς της Αθήνας, θα μπουν οι ξένοι στα δωμάτια, στα εστιατόρια και στα μπαράκια ? ή θα έρθουν καινούργιοι ? Τα ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, ακολουθούν την γραμμή της αποσιώπησης - να μην γίνεται ντόρος δηλαδή και να είναι η τουριστική καταστροφή του νησιού όσο γίνεται μικρότερη...

...και φαντάζομαι το κράτος θα σας βοηθήσει... Πιστεύω όταν έρθει η εποχή να πληρώσετε, θα σας δοθεί εικοσαήμερη παράταση...

Κάποια στιγμή το Λιμάνι έκλεισε (προσωπικά δεν νομίζω ότι άνοιξε πάλι) και τα Γιοτ μαζί με τα Ξύλινα Τουριστικά βγήκαν στη Θάλασσα όπου ακριβώς μένω όπως ξανάγραψα...να σφυρίζουν και να επιδεινώνουν το κλίμα...
Αυτή τη στιγμή πρέπει να ανταποκριθώ στο ρόλο μου ,που είναι να καθησυχάσω τους πελάτες που δεν ξέρω πως και γιατί όλοι περιμένουν έναν μεγάλο σεισμό κατά τις 18.00
Μεγάλη θλίψη τριγύρω..
4000 βινύλια βέβαια σπασμένα στους διαδρόμους του σπιτιού ανάκατα με περιοδικά και ξηλωμένα όλα τα εντοιχισμένα του σπιτιού,ραγίζουν την ψυχή...Ψάξιμο στα παζάρια απ το 85 και αναμνήσεις...σε ένα σωρό σκουπιδιών...Αλλά αυτές τις ώρες προσεύχεσαι για να σταματήσει το κακό εδώ...

Φίλτατε Westsound, κουράγιο!

Αυτό με τις φήμες είναι φαινόμενο που επαναλαμβάνεται. Το ίδιο συνέβει το 1981, όπου η σύζυγός με πήρε τρομοκρατημένη στην δουλειά και με ρώτησε αν είχα ακούσει ότι θα γίνει μεγαλύτερος σεισμός στις 12:00 το μεσημέρι, μιάς και όλοι οι γείτονες της έλεγαν να μην μπεί στην πολυκατοικία.

Είναι όμως σίγουρο ότι θα υπάρξουν μετασεισμοί. Τώρα το μέγεθος είναι αδύνατον να προβλεφθεί.

Πάντως τα ταξιδιωτικά γραφεία της Δανίας εξακολουθούν να πουλάνε Κώ(σε αρκετά υψηλές τιμές):

http://www.apollorejser.dk/fly-og-h...ackageCode=CPHKGS51#CPH#2017-08-04#7#CPHKGS51

https://www.spies.dk/bestil-charter...ategoryId=2&QueryRoomAges=|42,42&QueryUnits=1

https://www.feriehelte.dk/booking?d...ren[]=&children[]=&catering=&room=&category=4

'Εχω πάει πολλές φορές για διακοπές στην Κω και έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις.
Εν τω μεταξύ, το μπαρ που έγινε η τραγωδία, το White Corner, ήταν το αγαπημένο μου, ούτε που θυμάμαι πόσες φορές είχα πάει εκεί μέσα.
Τι κρίμα για το νησί...
Καλό κουράγιο στον westsound και σε όλους τους κατοίκους του νησιού.

Re: Απάντηση: Σεισμός...

...και φαντάζομαι το κράτος θα σας βοηθήσει... Πιστεύω όταν έρθει η εποχή να πληρώσετε, θα σας δοθεί εικοσαήμερη παράταση...

Αυτά τα έχω ξαναπεί,μέχρι και ...αυγό ή μουρμούρης χαρακτηρίστηκα..Χθες τα κλιμάκια έγραφαν ανελέητα..Είναι η μόνη εποχή που θυμούνται τα νησιά,αυτά που με τόσα ευαίσθητης σημασίας προβλήματα (όπως Μουσουλμανική Κοινότητα από ανταλλαγές πληθυσμών ,που επισημοποιήθηκαν πια σαν Τουρκική μειονότητα).ήρθε και ο Μουζάλας για έλεγχο των ...παιδιών του ..παρεπιπτόντως οι κάτοικοι του χωριού που είναι το Hot Spot ,χθες είχαν ένα παραπάνω λόγο να είναι σε επιφυλακή.
Δεν το περιμένατε ότι η επιβάρυνση του 4ου Τουριστικού Προορισμού με ένα Hot Spot ,ένα προ-αναχωρησιακό κέντρο και τα All Inclussives,που πλέον κατέχουν το 90 % νησιού,είναι αδύνατο να διαχειριστεί από μία ομάδα ..καραγκιοζοπαίxτηδων?
Tις τελευταίες εβδομάδες είχε καταγραφεί ρεκόρ ληστειών,εισβολών σε ισόγεια Ξενοδοχείων από Γύφτους,εισβολή απ το Μενίδι και φυσικά ομαδικές καταγγελίες για μη αποτελεσματική φύλαξη,από έναν αριθμό ένστολων που είχαμε να δούμε απ την Ιταλοκρατία...
Η Κυβέρνηση εξήγγειλε απ τη Νίσυρο την Νησιωτικότητα ,την στήριξη του τοπικού πληθυσμού..
Δεν κατανοεί κάποιος ούτε μπορεί να μεταφέρει τα συναισθήματα των Ευρωπαίων επισκεπτών που περιμένουν στους δρόμους και με το τηλέφωνο στο χέρι..ρωτώντας συνέχεια..
Όπως γνωρίζετε η λέξη σεισμός στους Βορειοευρωπαίους είναι μια έννοια άγνωστη,μια απλή λέξη και αυτό μου είπαν και απ το Πρακτορείο Apollo πριν λίγο....
Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο καθένας που μένει στην Ηπειρωτική Ελλάδα,γιατί δεν ξέρει ούτε από αποκλεισμούς,ούτε από απαγορευτικά,ούτε από τοπικές επιστρατεύσεις που συμμετείχα το 87 (Σισμίκ) και 1996 (Ίμια).
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ να μεταδώσω το πως μαζεύτηκαν οι συμπολίτες μας Ευρωπαίοι το 1987 και την μεταφορά τους στην Κέφαλο,ώστε να τους παραλάβει νοικιασμένο πλοίο από Ρόδο και μεταφορά τους στις χώρες τους,χωρίς ίντερνετ,χωρίς ανέσεις και με τους άνδρες τους στις παραλίες να περιπολούν ένοπλοι....

Μικρή παρηγοριά ίσως, αλλά να ξέρεις φίλε μου ότι οι ξένοι έχουν να λένε τα καλύτερα για το πόσο τους βοηθήσανε οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία που μένουνε.
Παρ'όλη την τρομάρα που πήραν το επισημαίνουν αυτό.

Δες τι γράφουν εδώ 2 Ολλανδοί τουρίστες που είναι αυτή τη στιγμή στο νησί:

- "We spent the rest of the night and morning on the parking lot outside the hotel, while staff did everything they could to provide water, blankets, chairs and beds, anything to make us a little more comfortable. " (αυτός έδωσε και συνέντευξη στα Ολλανδικά ΜΜΕ)

- "Much respect for all the employees here by the way. The way they've assisted the guests overnight is admirable."

https://www.reddit.com/r/europe/comments/6olusm/strong_earthquake_kills_two_on_greek_island_of/

Αγαπητέ westsound ,σίγουρα οι πρώτες ώρες μετά από ένα τόσο μεγάλο σεισμό είναι τρομακτικές
Ας ελπίσουμε ότι οι μετασεισμοί θα είναι λογικού μεγέθους και θα κυλήσουν όλα κατά το δυνατόν ομαλά
Καλή δύναμη

Πρώτες ακυρώσεις απ το Apollo Resor ,ακύρωση μια πτήσης...Δυστυχώς τα νέα τα δικά μου απ την εργαζόμενη σε Προξενείο και Πρακτορεία Ξενοδοχεία σύζυγό μου είναι ...απελπιστικά.
Προς το παρόν πολλοί θέλουν να φύγουν...
Από Πράκτορα που μετακινεί Τουρίστες στο Bodrum άκουσα ότι πολλοί θέλουν να πάνε απέναντι.
Ένα τυχαίο περιστατικό που δεν έδωσα σημασία,είναι η αναφορά 2 ξένων Τουριστριών που κάθε μέρα έπιναν πάρα πολύ και μου είπαν ότι ζαλίζονταν το απόγευμα και έλεγαν ότι έγινε σεισμός...
Επίσης σε κάποιες αρχές υπήρχε η προειδοποίηση ότι ...επίκειται ισχυρός σεισμός κάπου στην Ελλάδα..μιλώ για Διοικητή υπηρεσίας που το εκμηστυρεύτηκε,ενώ στα Νέα του ΑΝΤ1 ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΉ (αν θυμάμαι καλά,γιατί και εγώ ήρθα τραυματισμένος στη δουλειά) βγήκε κάποιος σεισμολόγος και έκανε δριμύ κατηγορώ για τους ..παπαγάλους που λένε για επικείμενο σεισμό !!!
Αν θέλει κάποιος ας το ψάξει..ΑΝΤ1 και Χατζηνικολάου σίγουρα πάντως.

Ο Τσελεντης ... πριν απο λιγο στον Alpha ... τους εκανε ολους την καρδια περιβολι.
Το κερατο μου μεσα ... δεν υπαρχει μια στοιχειωδης επιτροπη διαχειρισης πανικου
σε τοσο σοβαρα και εκτακτα περιστατικα ?

Ο Τσελεντης ... πριν απο λιγο στον Alpha ... τους εκανε ολους την καρδια περιβολι.
Το κερατο μου μεσα ... δεν υπαρχει μια στοιχειωδης επιτροπη διαχειρισης πανικου
σε τοσο σοβαρα και εκτακτα περιστατικα ?

Tο άκουσα δυστυχώς,αυτό ακούγεται έντονα και εδώ.
Πόσο ν αντέξουν τα κτίρια όμως?Μίλησε και για 70 εκατοστά κυματισμό

Εγώ πρόλαβα και άκουσα ότι μπορεί να γίνει μετασεισμός της τάξης των 6.2 ρίχτερ,ότι είναι δύσκολη περίπτωση,ότι μπορεί να ενεργοποιήσει και το άλλο τόξο που έδωσε τον σεισμό το '33 με 1000 θύματα.,και ότι δεν είναι σίγουρη η παραμονή στις ακτές και παραλίες...
Να πω και μία κακία που σχολιάζεται από όλους...ακόμα και αστυνομικοί αδειούχο έτρεξαν να συνδράμουν ,όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις,αλλά οι ΜΚΟ άφαντες..έκανε μεγάλη εντύπωση αρνητική βέβαια..
Το κλίμα στους ξένους πελάτες είναι πολύ βαρύ ανάμεσα ..
Οι φυλές αυτές περιμένουν τις διακοπές όλο το χρόνο,για όποιον έχει σχέση με Βόρεια Ευρώπη,ζουν γι αυτό,στα τραγούδια τους,στις συναντήσεις τους,στην κουλτούρα τους,στη ζωή τους οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ...πολύ σοβαρό γι αυτούς..και τώρα κάθε φορά που τρέμει η γη πετάγονται έξω χύμα καμιά 200αριά άτομα από κάθε μικρό πόλης,για τα All Inclussives είναι αλλιώς.