Σεισμός...

Το κτίριο που κατέρρευσε στην Ερμού πρέπει να χτίστηκε επί Καποδίστρια...

yfk6su1563537741996.jpg

EDIT
Ανακριβής η εικόνα, δείχνει άλλο κτίριο

Last edited:
Φαίνεται ότι μάλλον το Σ/Κ θα είναι σε ρυθμούς μετασεισμών .
Παρ όλο που ήταν σχετικά μικρός φαίνεται ότι δημιούργησε αρκετά προβλήματα .

yfk6su1563537741996.jpg

Σημερινή είναι η φωτο; Κι' αν ναί σε ποιά Ερμού την γνωστή; Πού έχει τέτοια ανηφόρα;

Οινοφυτα που δούλευα την ακούσαμε για τα καλά.. Βάρεσε και συναγερμός και μαζεύτηκε έξω όλο το εργοστάσιο.. Από όσο θυμάμαι μετά τους μεγάλους σεισμούς στην Αθήνα, αυτός ήταν στην αμέσως επόμενη κλίμακα.. Ευτυχώς όλα καλά

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: Σεισμός...

Πλινθοχτιστο ηταν το κτηριο ειναι εμφανες .

Ευτυχως που πλακωσε κανα περαστικο...

Σημερινή είναι η φωτο; Κι' αν ναί σε ποιά Ερμού την γνωστή; Πού έχει τέτοια ανηφόρα;

H φωτογραφία είναι απο το σπίτι που κατέρρευσε στην Πνύκα στο Θησείο τον Φεβρουάριο...

https://www.newsit.gr/ellada/etsi-katerreyse-to-spiti-stin-pnyka-eixan-kalesei-to-dimo-alla/2716766/

Απάντηση: Re: Σεισμός...

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αυτό είναι το κτίριο που (ΔΕΝ) κατέρρευσε...
Μην περιμένετε τίποτα εντυπωσιακό...
Είναι για κλωτσιές οι (περισσότεροι) δημοσιογράφοι...

Πάντως, το έχω ξαναγράψει σε κάποιο νήμα, εγώ έχω πάθει φοβία και προτιμώ να περπατώ στον δρόμο ελέγχοντας τα αυτοκίνητα, παρά να περπατώ στα πεζοδρόμια της Αθήνας (παλιότερα) ή της Ξάνθης τώρα. Στην Κυψέλη είχε φύγει μια γλάστρα κι έσκασε 5-6 μέτρα μπροστά μου. Εκτοτε προτιμώ να έχω να κάνω με τα αυτοκίνητα τα οποία μπορώ να τα ελέγχω. Οσες φορές χρειαστεί να περπατήσω υποχρεωτικά κάτω απο μπαλκόνια και περβάζια, με πιάνει κρύος ιδρώτας. Εχω δει και ταμπέλα να πέφτει και μαρμάρινη μόστρα... Αυτό το χαριτωμένο κρέμασμα της γλάστρας στις ειδικές βάσεις για κάγκελα θα έπρεπε να τιμωρείται δια τυφεκισμού - ειδικά για όσους μπερδεύονται και τις τοποθετούν απο την έξω πλευρά... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ !!!...

Οι γλάστρες που κρέμονται εκτός μπαλκονιού με ξεπερνάνε. Γλάστρα μικρού μεγέθους έχει πέσει, χωρίς συνέπειες, ένα μέτρο μπροστά από τον προπορευόμενό μου, στο πεζοδρόμιο, πριν χρόνια.

Εγώ έχω φοβία χωρίς να μου έχει συμβεί ή να έχω δει κάτι κακό, όταν αρχίσει κανένας τρελός αέρας και αν γίνεται δεν βγαίνω από το σπίτι, γιατί όλοι μας γνωρίζουμε τι σαβούρα και πραμάτεια υπάρχει σε τόσα μπαλκόνια και ταράτσες.

Συνηθισμένοι στον ήπιο καιρό δεν το καταλαβαίνουμε αλλά αυτά, μαζί με σάπιες ταμπέλες κτλ περιμένουν την μέρα της απογείωσης, με την αναπόφευκτη προσγείωση....

Αν είναι μεγάλη η γλάστρα;

Στη Λαμπάκη, στο πάρκο του Αγίου Ελευθερίου από τον σεισμό της Παρασκευής

67317634_2457763247620276_539297031651328000_n.jpg

Τι κάνουν τα άτομα!!!!
Κοτζαμ ζαρντινιέρα εντελώς ασύνδετη με το μπαλκόνι.

Πως να μην πέσει? Στην πραγματικότητα το κάγκελο τη στήριζε πριν, γιατί από μόνη της με το μπαλκόνι σε μια σκλήθρα στηριζόταν.
Όλη έξω από την ένωση (ροπές), με αρκετό βάρος.

:p

Αν παρατηρήσεις σε όλα τα μπαλκόνια θα δεις πως πρόκειται για χτιστή.
Έχουν καλουπωσει το κάτω μέρος με το υπόλοιπο μπαλκόνι με τρόπο που στην ουσία δεν παρέχει καμία σταθερότητα.