Σεισμός...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυπνείστε σεισμός...

Καλα θα ηταν να μην ξεχαστει γρηγορα.....

Απο ποτε εχουν να γινουν ασκησεις πληθυσμου για εκτακτες αναγκες?
Οσο θυμάμαι δεν έχουν γίνει τέτοιες ασκήσεις..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυπνείστε σεισμός...

Οσο θυμάμαι δεν έχουν γίνει τέτοιες ασκήσεις..

Αυτο ακριβως εννοω....

Οι Ιαπωνες μακακες ειναι που καθε τοσο νεκρωνουν μια πολη για ασκηση ?

Απάντηση: Ξυπνείστε σεισμός...

Εμείς εδώ που είμαστε και κοντά, τον νιώσαμε για τα καλά!

Ευτυχώς, το πρώτο δωράκι του νέου χρόνου δεν έφερε μαζί του θύματα και ζημιές.

Re: Ξυπνείστε σεισμός...

Μες στον φόβο μου προσπάθησα να κάτσω ακίνητος και να τον παρατηρήσω. Λοιπόν ήταν όντως κοντά στα 20 δευτερόλεπτα η ταλάντωση, και αν κατάλαβα καλά είχε κυρίως οριζόντιο επίπεδο με διεύθυνση Ανατολή-Δύση. Προς το τέλος έγιναν και μια-δύο γερές ταλαντώσεις στο κατακόρυφο επίπεδο. Αυτός ίσως ήταν και ο λόγος που νομίζαμε ότι ήταν δύο δονήσεις. Ελπίζω και εύχομαι να μην υπήρξαν σοβαρές ζημιές κάτω στην Πελλοπόνησο. Αρκετά δοκιμάστηκε ο τόπος πέρισυ.

και για μας τους ...έμπειρους μετά από τόσα χρόνια ,ήταν εμφανές από την επιτάχυνση των ταλαντώσεων ότι το επίκεντρο ήταν αρκετά μακριά,
θες δε θες αποκτάς ειδικευση...

Ναί ήταν 20 δέυτερα περίπου !!! με έπιασε την ώρα του service (υγρά είσόδου εξόδου ,, καφές κατούρημα ) αρχίζει με .ενα καλο κούνημα και συνεχιζεται μαλακά για κάμποσα δέυτερα με κορύφωση στο τέλος με πολύ καλό κούνημα !!!

Με ξύπνησε ρε ο φούστης, είχα δεν είχα κανα μισάωρο πού είχα πέσει για ύπνο:rifle:

και στα Γιαννενα ηταν εντονος..για να ξυπνησω εγω...φανταζομαι θα ηταν ισχυρος (αν και μετα ξανακοιμηθηκα και τωρα που ξυπνησα τον ειχα ξεχασει):flipout:

Κοιμόμουν ωραία ωραία κ ξαφνικά ροκ & ρολ....πολύ χέσ....σηκώθηκα κ πήγα κάτω από μια κάσα πόρτας γιατί η μονοκατοικία που μένω είναι χτυσμένη το 1960 κ χωρίς θεμέλια...! τόσους σεισμούς κ είναι μια χαρά βέβαια, πάντα το κοιτά μηχανικός κ απορεί !
Κράτησε πολλά δευτερόλεπτα κ ήταν δυνατός.

Κουνήθηκα αρκετά ... βάραγαν και οι ντουλάπες,
αλλά δεν πολυσυγκινήθηκα .... απλά γύρισα πλευρό.

Το μισό σπίτι μπορεί να πέσει για πλάκα ....... αλλα το υπόλοιπο
δεν πέφτει ούτε με 10 ρίχτερ.

20 δευτερολεπτα? αρα πρεπει να ξυπνησα στη μεση...

ο θορυβος αυτος - με ανατριχιαζει! δε μπορω. εχω προβλημα τεραστια φοβια.

(αθηνα ειμαι)
και ακουστηκε πολυ...
οι αλλοι δεν καταλαβανε τιποτα ομως... μονο εγω ξυπνησα...

Απάντηση: Re: Ξυπνείστε σεισμός...

20 δευτερολεπτα? αρα πρεπει να ξυπνησα στη μεση...

ο θορυβος αυτος - με ανατριχιαζει! δε μπορω. εχω προβλημα τεραστια φοβια.

(αθηνα ειμαι)
και ακουστηκε πολυ...
οι αλλοι δεν καταλαβανε τιποτα ομως... μονο εγω ξυπνησα...

Χα!!! αρα δεν ειμαι μονο εγω που δεν καταλαβα.....:firstprize:

Λοιπόν ήταν όντως κοντά στα 20 δευτερόλεπτα η ταλάντωση, και αν κατάλαβα καλά είχε κυρίως οριζόντιο επίπεδο με διεύθυνση Ανατολή-Δύση. Προς το τέλος έγιναν και μια-δύο γερές ταλαντώσεις στο κατακόρυφο επίπεδο.

αρχίζει με .ενα καλο κούνημα και συνεχιζεται μαλακά για κάμποσα δέυτερα με κορύφωση στο τέλος με πολύ καλό κούνημα !!!

Πως αλλοιώς περιμένεις να περιγράψουν έναν σεισμό άτομα που ασχολούνται με στερεοφωνικά... :flipout:
Περίμενα να ακούσω μέχρι και για σωστή τοποθέτηση του επίκεντρου και λαμπάτες χροιές που με τα σωστά ηχοχρώματα στις αρμονικές δημιούργησαν έναν σεισμό Best Buy! :Banane0:

Οπως έγραψε και η Αννα, εμείς εδω είμαστε πολύ κοντά στο επίκεντρο, και η αλήθεια είναι ότι φοβηθήκαμε πολύ.Ετσι και αλλοιώς προσωπικά ο σεισμός είναι ίσως το μοναδικό φυσικό φαινόμενο που με τρομάζει τόσο.
Η μικρή αποθηκούλα που ζούμε προσωρινά μέχρι να ετοιμαστεί το σπίτι μας, κουνήθηκε γιά τα καλά, αλά λόγω πλήθρας δεν καταλαβαίνει τίποτα.Απλά όλες οι κούτες με τα πράγματα που υψόνωνται πάνω απο τα κεφάλια μας, κόντεψαν να μας έρθουν καπέλο.
Σε όλη την περιοχή μας, άρχισαν να χτυπάνε συναγερμοί απο τα αυτοκίνητα και τα σκυλιά ούρλιαζαν και έτρεχαν σαν τρελλά.
Το θέμα ήταν ότι ήταν παρατεταμένη η διάρκειά του, και προσωπικά ένοιωσα ότι το επίκεντρο είναι κάπου πολύ κοντά μας.
Βεβαίως φοβηθήκαμε πολύ, και γιά το σπίτι που φτειάχνουμε και που είναι δίπλα μας, αλά απο ότι είδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα...ήταν πάντως ένα γερό crash test!!!!

Και όπως είναι φυσικό άρχισε η κόντρα μεταξύ των Σεισμιάτρων......σιγά που δεν θα άρχιζε:Banane0::Banane0:

Πως αλλοιώς περιμένεις να περιγράψουν έναν σεισμό άτομα που ασχολούνται με στερεοφωνικά... :flipout:
Περίμενα να ακούσω μέχρι και για σωστή τοποθέτηση του επίκεντρου και λαμπάτες χροιές που με τα σωστά ηχοχρώματα στις αρμονικές δημιούργησαν έναν σεισμό Best Buy! :Banane0:

1000 φορες καλύτερα, από το να ακούς τους καραασχετους δημοσιογράφους που μπερδεύουν την εστία από το επίκεντρο και το μεγεθος με την ενταση. Ειχε πλακα το πρωι που αυτος στο μεγκα με τα γυαλια με τον ασπρο σκελετο ρωταει τον σεισμολόγο γιατι νιωσαμε 2 σεισμούς ενώ οι σεισμολόγοι μιλάνε για έναν. Απαντάει υπομονετικά λοιπόν ο σεισμολόγος ως όφειλε, οτι πρωτα αισθανθήκαμε τα "επιμήκη" (γιατι εγω τα θυμαμαι ως διαμήκη από το λύκειο ? ) κύματα και κατόπιν τα εγκάρσια. Ο δημοσιογραφος εχει μεινει μ@λ@κ@ς και ξαναρωταει για να παρει απαντηση με πιο απλα λογια. Ποσο απλουστερα να σου τα πει ρε γκάου ? Σκεψου να του ελεγε ότι τα κυματα αυτα ταξιδευουν με διαφορετική ταχύτητα και να τον βαλει να υπολογισει την αποσταση με βαση την χρονική τους διαφορά οπως εγινε αντηληπτή στην Αθηνα :flipout:

ο Βαρώτσος που χάθηκε ? ανοιξε η γή και τον κατάπιε ?

Ε τα έχουμε πει για τους δημοσιογράφους..... είναι απο γιατροί ( κι όχι τίποτα παθολόγοι, μιλάμε για νευροχειρουργοί κτλ ) , οικονομολόγοι, δικηγόροι, μηχανικοί αεροσκαφών, ναυπηγοί , πιλότοι , ηλεκτρονικοί , θεολόγοι , φυσικοί , φιλόλογοι , δεν έχουν αφήσει τίποτα.

Εεε ρε ξύλο που χρειάζεται σε μερικούς....

και για μας τους ...έμπειρους μετά από τόσα χρόνια ,ήταν εμφανές από την επιτάχυνση των ταλαντώσεων ότι το επίκεντρο ήταν αρκετά μακριά,
θες δε θες αποκτάς ειδικευση...
Μην το γελάς ! και εγω έπιασα τον εαυτό μου να κρίνει την σοβαρότητα της κατάστασης , αντί να πανικοβληθω ως είθισται ! και δεν ανησύχησα ιδιαίτερα , έχοντας φάει αρκετούς σεισμούς πλέον στην μούρη εχουμε αποκτήσει μια εμπειρία (μεγάλα λόγια μην λέμε !!! βέβαια !!!)