Σεισμός...

Re: Σεισμός στη Θεσσαλονίκη

Θα ηρθε κανενας απο τους Μητσοτακηδες για τη Δεθ... γμτ και εσβησα τον προβολεα... τωρα σε ποση ωρα να τον αναψω?

Μόνο? Θα ήταν η απόσταση τότε, γι' αυτό τον νιώσαμε. Εμείς στην Καλαμαριά ίσως κατά τι περισσότερο.

Κι εγώ στην Καλαμαριά ήμουν όταν έγινε.
Είχα βγει μια βολτίτσα...

Απάντηση: Σεισμός στη Θεσσαλονίκη

Κι εγώ στην Καλαμαριά ήμουν όταν έγινε.
Είχα βγει μια βολτίτσα...

κοντευεις στα συνορα η εχεις δρομο ακομα;

Μάλλον ήταν επιφανειακός και κοντά. Σύντομο μεν, αλλά δυνατό ταρακούνημα, και με βοή.

Αμάν! Δεν είδα το ντουλάπι με τους φακούς και είναι στοιβαγμένοι! Για να ρίξω μια ματιά!

Ήμουν σε αυτοκίνητο και δεν πήρα χαμπάρι - τώρα το ακούω για πρώτη φορά. ... και μένω σε πολυκατοικία του 1933.

Μάλλον ήταν επιφανειακός και κοντά. Σύντομο μεν, αλλά δυνατό ταρακούνημα, και με βοή.

Αμάν! Δεν είδα το ντουλάπι με τους φακούς και είναι στοιβαγμένοι! Για να ρίξω μια ματιά!

Πολύ αργείς και ανησυχώ...

εγώ έβλεπα το blood diamond, λέω στην σύζυγο τρέχα να μπεις κάτω από το δοκάρι ή το τραπέζι...κι αυτή έτρεξε να κλείσει την σονυ...
πάντως έντονο κούνημα, εμείς που ζήσαμε το μεγάλο του 78 όμως δεν μασάμε ε;

Απάντηση: Σεισμός στη Θεσσαλονίκη

Προσοχή...σεισμολόγοι προειδοποιούν γιά μεγάλο σεισμό στή Θεσσαλονίκη τήν Κυριακή....

..μετά τό διπλό στήν Τούμπα..:party:

εεε, ψυχραιμία...αυτοι είναι για να σε νανουρίζουν!

... στον 6.5 που ήμουν στην Πάτρα πρόσφατα δεν μπορούσαμε να περπατήσουμε να βγούμε έξω!!! ήταν πρώτη φορά στη ζωή μου που τα "εκανα πάνω μου" :laugh:

20 χρονων ημουν στις 20 Ιουνιου του 1978 στο σεισμο της Θεσσαλονίκης. Η θεσσαλονικη ετρεμε καθημερινώς για τρεις μηνες τουλαχιστον, μετα απο τον μεγαλο σεισμο. Ειχαμε την αισθηση οτι τα παντα γκρεμίζονται. Οικογενειακως μετακομισαμε σε ενα τολ στα πανεπιστημια. Τελικα το μονο που γκρεμιστηκε απο αυτην την αναμπουμπουλα ηταν το ονειρο των σπουδων μου. (μαζι με την πολυκατοικια στο "ΝΙΚΟ")

Last edited:

Εγώ ήμουν 3 1/2. Η πρώτη "καθαρή" ανάμνηση που έχω είναι από τότε. Ένα μεγάλο κουνιστό λιονταράκι που είχα στο δωμάτιό μου, πήγαινε σαν τρελό από το κούνημα στις ράγες του.

Τι μου θυμίσατε...

Ήμουν 21 στη μέση εξεταστικής στο τρίτο έτος στο Πολυτεχνείο.
Έβλεπα κλεφτά ποδόσφαιρο, πρέπει να είχε παγκόσμιο, στην τιβί (κάτι με ΑΡγεντινή ή Ιταλία) και ...τηγάνιζα αυγά και πηγαινοερχόμουνα από την κουζίνα στο δωμάτιο.
Με βρήκε καθώς έβγαινα από το δωμάτιο.
Η τιβί επάνω στο τραπεζάκι της πρέπει να έκανε τόξο σίγουρα μισό μέτρο πέρα δώθε, ενώ αναγκάστηκα να πιαστώ από την πόρτα γιά να μην πέσω κάτω.
Περισσότερο τρόμαξα από τον θόρυβο που ήταν όλα τα κατσαρολικά που πέσανε στην κουζίνα, ευτυχώς όχι τα αυγά μου....
Κουνιόμασταν έτσι από τις αρχές του χρόνου και κάπως είχαμε συνηθίσει.
Η μάνα μου και η γιαγιά μου κατέβηκαν κάτω.
Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον πατέρα μου με τον ασύρματο. ήταν στην Καλαμαριά με ένα φίλο του Αμερικάνο (τον γκαντέμη της υπόθεσης) και έκανε γύρω στις 2 ώρες να έρθει στο Φάληρο...
Έφαγα το φαγητό μου ήσυχα ήσυχα και το βράδυ διανυκτερέυσαμε στο αυτοκίνητο στο χώρο όπου ήταν το εργοτάξιο όπου σήμερα είναι η Φοιτητική Λέσχη.
Την άλλη μέρα τα μαζέψαμε και πήγαμε στας εξοχάς (Περαία). Πήρα τα βιβλία μου, το texas TI59, τα στερεοφωνικά μου (μόνο κασετόφωνο, ενισχυτή και ηχεία) και την κιθάρα μου.
Ήταν ένα καλό καλοκαίρι πάντως.
Όλη η Θεσσαλονίκη ήταν μαζεμένη στην Περαία, το Μπαξέ, Αγ. Τριάδα...