Sendy Audio Aiva 2 Planar Magnetic (Δοκιμή - Παρουσίαση)

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
10,563
Αθήνα, Ηλιούπολη
Sendy Audio Aiva 2 Planar Magnetic Headphones
Τα υψηλής ποιότητας, Hi-End, Planar Magnetic ακουστικά που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας και σε ταξίδι!

Τα ακουστικά, ευγενική προσφορά του αντιπροσώπου Γιάννη Μιχαηλού της Heaven Audio.
Σε αντικατάσταση των Final Sonorous IV, που δεν μπορούσαν να επισκευαστούν λόγω έλλειψης ανταλλακτικού.

Τα Sendy Audio Aiva 2 Planar Magnetic Over-Ear Headphones είναι η δεύτερη στη σειρά από τις ανώτερης κατηγορίας ναυαρχίδες της Sendy Audio. H Sendy πάλι, θυγατρική της κινέζικης Sivga εξειδικεύεται στα Hi-End και ακριβότερα προϊόντα της εταιρείας, ενώ το πιο προσιτό Hi-Fi έρχεται με την επωνυμία της μητρικής Sivga.

db1119beb8c2b7c194c92ee43ce6af87.jpg

31a20eabec3edecb4b13279a7872f2c7.jpg

13a12798ffb42ab6b6951c44cc1b1e2f.jpg

fc7fbd9d859159c977e69d9ae481361a.jpg

Το Aiva2 έρχεται εφοδιασμένο με καλώδιο Balanced 4,4 mm. Όμως παρέχεται και adaptor για την κοινή 3,5 mm σύνδεση. Δεν χρειάζεται ν' αλλάζουμε καλώδια.

Last edited:
Ωραία παρουσίαση σε ένα εξαιρετικό προϊόν όσον αφορά εμφάνιση και χαρακτηριστικά :love:, αλλά λείπει για να ολοκληρωθεί το review, η προσωπική εκτίμηση.
Με υγεία λοιπόν και αναμένουμε (y)

• Like
Reactions: vlad66
Καλημέρα Μιχάλη,

Με γεια. Φαντάζομαι ότι θα μας γράψεις δύο λόγια για την ηχητική απόδοση διότι προς το νήμα είναι σαν διαφήμιση.
Προφανώς.
Τα ακουστικά είναι άστρωτα ακόμα, δεν έχουν δουλέψει πάνω από 7-8 ώρες, οπότε θα χρειαστεί λίγη υπομονή.
Όμως μερικές προκαταρκτικές εντυπώσεις μπορώ να γράψω.

-Σε αυτή την κατηγορία τιμής (800-1000 ευρώ/ζεύγος) ΔΕΝ υπάρχουν κακά ακουστικά! Ως προς τον ήχο οι διαφορές είναι ως επί το πλείστον σε επιμέρους σημεία και πολύ συχνά είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

-Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός. Hifiman, Audeze, Meze; Focal και Sennheiser (ορισμένα μοντέλα) είναι οι κυρίαρχοι στις μεγάλες και πολύ μεγάλες κατηγορίες.
Το ερώτημα είναι αν η Sendy (/Sivga) λιγότερο γνωστή σ' εμάς, παίζει εξίσου δυνατά στα ίδια πεδία με τους αντιπάλους. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές.

Πρώτη Χρήση.
-Για τον ήχο δεν θα γράψω ακόμα. Θα πάρει χρόνο. Όμως για τη χρήση και την ποιότητα κατασκευής μπορώ. Η καλή ημέρα από το πρωΐ φαίνεται.

Λοιπόν είναι από τα πιο μαζεμένα, πιο ξεκούραστα και πιο ελαφριά Planar Magnetics ακουστικά που έχω δοκιμάσει. Μαζεμένα, με δυνατότητες περιστροφής, με μικρό βάρος είναι εξίσου άνετα με τα μεγάλα Meze Elite που έχω στην κατοχή μου, τα οποία φημίζονται μεταξύ άλλων και γι' αυτό.
Ασκούν ελάχιστη πίεση και είναι φτιαγμένα για πολύωρες ακροάσεις. Σε αυτό τον τομέα, άνεσης και πολύωρες ακρόασης μόνο τα Audeze LCD-1 είναι ελαφρύτερα και τα ξεπερνάνε, αλλά η ποιότητα κατασκευής των Sendy από μέταλλο και ξύλο Ζεμπράνο είναι κατά πολύ ανώτερη.

Η θήκη μεταφοράς.
Τα ακουστικά έρχονται μαζί με μία σκληρή, βολική και πολύ ανθεκτική θήκη ταξιδιού. Καθώς είναι μαζεμένα και ελαφριά αυτά τα ακουστικά είναι τα μόνα που μπορούμε με ευκολία να πάρουμε μαζί μας σε ταξίδι.
Βεβαίως τα ακουστικά του ανταγωνισμού (Audeze, Meze) έρχονται κι' αυτά με πολυτελή, αλλά και ογκώδη βαλιτσάκια μεταφοράς. Όμως λόγω μεγέθους χρειάζεται κατά τις μετακινήσεις μας να τα μεταφέρουμε χωριστά. Ενώ η πρακτικότατη θήκη μεταφοράς των Sendy χωράει άνετα, όπου νά'ναι σ' ένα σακβουαγιάζ και είναι τόσο ανθεκτική, ώστε να μην ανησυχούμε για την προστασία των πολύτιμων ακουστικών μας.
Λαμβάνοντας υπόψη και την υψηλή τους ευαισθησία δεν γράφτηκε τυχαία η παρατήρηση στην αρχή του νήματος. Ότι είναι τα Hi-End, Planar Magnetic ακουστικά που θα πάρουμε μαζί μας και σε ταξίδι!

|Setup|
Δίκτυο:
Router -> Evo1 switch (του φόρουμ)
Καλώδια δικτύου 2x 3 m No Name

Πηγή1.
PC -> USB Out ->
IDEON Rennaisance -> USB Out -> DAC/Amp

Πηγή2 (Streamer as transport).
Cambridge Audio MXN10-> Optical Out
-> DAC/Amp
Καλώδιο οπτικό Audioquest.

DAC και Ενισχυση.
-Shanling EH3 DAC/Amp Με δυνατότητα ταυτόχρονης ακρόασης μέχρι 4 ζευγών ακουστικών (!) Αν και το σωστό είναι 2 (1 Balanced και 1 Unbalanced).

-Rupert Neve RNHP ενισχυτής Ακουστικών, για μένα ενισχυτής αναφοράς, αν και μόνο Unbalanced.

Το παραπάνω επιτραπέζιο Desktop setup μπορεί να θεωρηθεί κορυφαίο. Ωστόσο έχω τις επιφυλάξεις μου αν μπορεί να εξαντλήσει ή να ξεπεράσει τα όρια και τις δυνατότητες όλων των ακουστικών που έχω στη διάθεσή μου, όπως θα δούμε...

Φορητές Πηγές.
Fiio M11 Digital Player και αρκετά USB Android dongles.

Σύγκρίσεις...
Η τύχη τα έφερε χωρίς καλά-καλά να το επιδιώξω, να έχω στην κατοχή μου μία μάλλον εκτεταμένη συλλογή ακουστικών που όλο διευρύνεται.
Με τι θα συγκριθούν τα Sendy Audio Aiva 2?
Ποιοί είναι οι ανταγωνιστές;
Στη συλλογή μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Overear Headphones
Hi-End IEM's
Όπως βλέπουμε το παιχνίδι των συγκρίσεων έχει ενδιαφέρον. Αν κάποιος φίλος θέλει να λάβει μέρος σε αυτή την εμπειρία, ευπρόσδεκτος! Ας στείλει π.μ. και θα κανονίσουμε. :)