Sennheiser HD-650 vs What?

Οκ έκανα λάθος και θεώρησα το Teac του Αντώνη...

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, δεν καταλαβαίνω πως θεωρείτε ότι οι κλώνοι θα έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους, και εννοείται ότι ο Matrix είναι χειρότερος από άλλα Κινέζικα, ή από τον αυθεντικό... από την δική μου μικρή εμπειρία συμπεραίνω ότι θα ακούγονται παρόμοια, εφόσον τα κυκλώματα όλων είναι σχεδόν πανομοιότυπα...

Έχω Κινέζικο κλώνο και παίζει γ@μ@τ@... δεν ξέρω πως παίζει ο κυβούλης, μάλλον το ίδιο καλά ή λίγο καλύτερα...

Εγώ θα αγόραζα τον Violectric V200 http://www.thomann.de/gr/violectric_hpa_200_kopfhoererverstaerker.htm αν ήθελα ορίτζιναλ και αναβαθμισμένο ήχο από τον BCL και κλώνους... στα 800 και κάτι ευρώ... δεν υπάρχει κάτι άλλο αν θέλετε ζεστό αλλά δυναμικό ήχο...

Το Teac δεν θα το έπαιρνα ακριβώς για τους λόγους που είπαν supersonic και Σταύρος...

Last edited:
Εγω πηρα προσφατα τα audeze lcd2 (2-3 νηματα πιο κατω). Ειμαι πολυ απειρος για να εξηγησω ηχητικα αυτο που ακουω μιας και πηγα απο το Α κατευθειαν κοντα στο Ω.
Παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος και ξερω οτι παρολο το κοστος τους ειναι ενα προιον που θα κρατησω μαλλον για παντα.
Εκανα αυτην την μικρη εισαγωγη για να πω και εγω με την σειρα μου μια αποψη απο την δικη μου σκοπια παντα. Οπως προειπα εμπειρια απο ακουστκα δεν ειχα, (κατι akg αγορασμενα απο πλαισιο). Προτιμησα να κανω οικονομια και να παρω κατι καλο (που δεν μπορει καλο θα ειναι για 1000 - βεβαια δεν μου τα ειπε καποιος και τα πηρα, διαβασα-διαβασα και ξαναδιαβασα)παρα να παρω κατι το οποιο και αυτο θα ειναι καλο, αλλα μετα απο μια χρονικη περιοδο ισως να με βαλει σε διαδικασια αγορας καλυτερου.. Τωρα που τα πηρα εχω αυτο το συναισθημα της καλης αγορας και της σιγουριας απο την πρωτη στιγμη οτι εκανα καλα που τα πηρα. Σιγουρα το εχετε βιωσει ολοι οταν κανεται μια καλη αγορα. Οπως και το αντιθετο που αποτην πρωτη στιγμη κατι σας τρωει και απλως καθυστερει την αγορα του αντικαταστατη...
Αυτο βεβαια στην περιπτωση μου μπορουσε να γινει μονο με ακουστικα, γιατι δεν μπορουσα π.χ να παρω τον καλυτερο ενισχυτη ή τα καλυτερα ηχεια που θα ηθελα 5-10-15.000 , ενω με τα ακουστικα, εκανα τα κουμαντα μου που λενε, ζοριστηκα, 1000 τα μαζεψα.
Βαση αυτων προτεινω στον panoso να παρει κατι το οποιο δεν θα τον βαλει υστερα απο καμποσο καιρο, ισως μετα απο λιγα χρονια, να αναζητησει κατι καλυτερο και να ξαναδωσει ακομα πιο πολλα χρηματα.
Sorry αν κουρασα αλλα αυτη ειναι η αποψη μου- ενος τελειως απειρου απο ακουστικα.

Ααα, και μιας και ανεφερε ο chris τον Violectric. Ειμαι μεταξυ αυτου και του soilist. Ποιον προτεινετε για τα audeze? Ακουσματα: τα παντα εκτος απο κλασσικη και ελληνικα.
Sorry και για την τελευταια παραγραφο μιας και ειναι off topic.

Αρκετά σύντομα θα περάσω από Audiosoul και θα κάνω ακρόαση των LCD-2 με τον Burson soloist...

Θεωρώ (χωρίς να έχω ακούσει) ότι ο σολοιστ θα είναι πιο ζοηρός στα ψηλά από τον ολίγον θερμότερο V200...

O Πολύβιος (bluthner) είναι ο πλέον αρμόδιος να μας πει περισότερα μιας και έχει τον V200...

Πάντως και εγώ μάλλον κατευθύνομαι προς τον V200 (όταν μπορέσω) διότι μετά από κει υπάρχει το χαός από άποψη τιμών... ξεφεύγουμε πολύ (λαχταρώ έναν ενισχυτή 300Β ιδανικά... αλλά... πολλά τα μπικικίνια...)

Προς το παρών όμως είμαι υπερευχαριστημένος από τον "φτηνιάρη" κλώνο BCL... σημειωτέον ότι είχα τον Musical Fidelity M1 HPA (και τον Ο2), και μόλις έφτιαξα τον BCL τον έδωσα (και τον Ο2)... αυτό κάτι λέει...για να το συνδέσω με τα παραπάνω γραφόμενα...

Αρκετά σύντομα θα περάσω από Audiosoul και θα κάνω ακρόαση των LCD-2 με τον Burson soloist...

Θεωρώ (χωρίς να έχω ακούσει) ότι ο σολοιστ θα είναι πιο ζοηρός στα ψηλά από τον ολίγον θερμότερο V200...

O Πολύβιος (bluthner) είναι ο πλέον αρμόδιος να μας πει περισότερα μιας και έχει τον V200...

Πάντως και εγώ μάλλον κατευθύνομαι προς τον V200 (όταν μπορέσω) διότι μετά από κει υπάρχει το χαός από άποψη τιμών... ξεφεύγουμε πολύ (λαχταρώ έναν ενισχυτή 300Β ιδανικά... αλλά... πολλά τα μπικικίνια...)

Προς το παρών όμως είμαι υπερευχαριστημένος από τον "φτηνιάρη" κλώνο BCL... σημειωτέον ότι είχα τον Musical Fidelity M1 HPA (και τον Ο2), και μόλις έφτιαξα τον BCL τον έδωσα (και τον Ο2)... αυτό κάτι λέει...για να το συνδέσω με τα παραπάνω γραφόμενα...

O violectric ειναι πραγματικα εξαιρετικος ενισχυτης, ακριβως οπως τον περιγραφει ο chris ζεστος ψηλα και απιστευτα δυναμικος ταυτοχρονα. Σιδερενια γροθια σε βελουδινο γαντι με την εμμονη των Γερμανων στην ουσια και ουχι στο φαινεσθαι και στα φρου φρου. Ηρθε για να μεινει στο συστημα και μετα τον (εξαιρετικο) bcl πιστεψτε με δυσκολα το λεει κσνεις. Και τα τρια ακουστικα που εχω (audeze lcd 2-2, hifiman he 500 και sennheiser hd 800) τα οδηγει λες και ειναι φτιαγμενος γι αυτα. Σημειωστε οτι τα πλεον απαιτητικα σε οδηγηση απο τα τρια ειναι τα hifiman και εκει που ο bcl τα εβρισκε σκουρα. Ειναι σαν να εχεις τρανζιστορατη λαμπα! Χωρις να τον εχω ακουσει αλλα εχοντας καταλαβει πισω απο τις γραμμες θεωρω οτι ο soloist ειναι ενας πιο ζωηρος (ψυχρος?) violectric. Παντως τον τελευταιο τον συστηνω ανεπιφυλακτα σαν μια σιγουρη hi end επιλογη, σαφη αναβαθμιση χωρις ναι μεν αλλα...

Για να καταλάβω, ο κλώνος BCL θα παίξει θεωρητικά καλύτερα και από τον O2 και από τον MF?
Να ξέρω κι εγώ προς τα πού να πάω...

Ριξτε μια ματια σε αυτο το ενδιαφερον συγκριτικο μεταξυ soloist και v200

http://www.headfonia.com/burson-vs-violectric-conductor-vs-v200v800/

Νομιζω οτι θα λυσει πολλες αποριες (συμφωνω απολυτα με τις παρατηρησεις απο την εμπειρια μου με τον v200 και τα αναφερομενα ακουστικα)
Σημειωστε επισης οτι προ του τωρινου σεταπ ειχα τον bcl (προσομοιαζει στον soloist) με sennheiser hd 650, hifiman he400 και denon ah d7000

Πάντως μιας και τα επιχειρήματα για τον teac είναι απόλυτα λογικά, επανεξετάζω την αγορά του. Όσο και εμφανίσιμος κι αν είναι, ο εσωτερικός του κόσμος παρουσιάζει μια αδικαιολόγητη προχειρότητα.

Δε μπορώ παρά να προβληματιστώ...

Για να καταλάβω, ο κλώνος BCL θα παίξει θεωρητικά καλύτερα και από τον O2 και από τον MF?
Να ξέρω κι εγώ προς τα πού να πάω...

Ναι παίζει καλύτερα... από την στιγμή που τον κατασκεύασα, άκουγα για ώρες χωρίς καμία ενόχληση.

Ο Μ1 ήταν σαφέστατα πιο ισχυρός αλλά δεν υπήρχε λόγος από άποψη έντασης ούτε από headroom, και ο BCL πάει θαυμάσια, αλλά και εγώ έχω χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο μετασχηματιστή από αυτόν που έχει τόσο ο αυθεντικός όσο και οι προδιαγραφές του (δεν θυμάμαι πόσα VA). Σοβαρότατη διαφορά έκαναν και οι AD797.

@ CENTRAL Για τον Teac το καλύτερο είναι να πας στην αντιπροσωπεία με τον Matrix παραμάσχαλα και να κάτσεις με υπομονή να κάνεις σύγκριση, μην πάρεις γουρούνι στο σακί... ειδικά αφού ο Matrix είναι πολύ καλός ενισχυτής... τώρα μιλώντας για εσωτερικό σχεδιασμό... που να δεις την ναυαρχίδα Luxman μέσα πως είναι... μακαρονάδα... αλλά λένε παίζει καλά...

Last edited:
@CENTRAL: Βασικά, αν θες να δώσεις τόσα λεφτά, δεν τσεκάρεις και κανένα Burson;

@Chris1967, εφόσον έχει πλέον και ο Δημήτρης τον BCL, θα πέσει ακρόαση κι εκεί. Να δούμε τι θα πει παρέα με τα Κ701, καθώς και τα νέα Audio-Technica IEMs που περιμένω...

Έχω και Q701... τα παίζει πού ωραία, και ακόμα καλύτερα αν φτιάξεις μια εμπέδηση ανάμεσα στα 90-110 ohm... (πολύ εύκολο βάζεις στο βύσμα ή σε αντάπτορα δύο αντιστάσεις σε σειρά)

Επιτρέψτε μου να επανέλθω στον τίτλο του νήματος...

Λοιπόν, κάνω μια αναζήτηση για την επόμενη πιθανή "στάση" στον κόσμο των ακουστικών.

Δε θέλω να πάω σε εξωπραγματικά επίπεδα τιμών, οπότε (και για να δώσω και μια κατεύθυνση) σκέφτομαι για παράδειγμα τα HifiMan HE400...

Υπάρχουν άλλες αξιόλογες προτάσεις στην περιοχή 500-700 ευρώ που να αποτελούν αναβάθμιση σε σχέση με τα HD-650;

Να σημειώσω πως τα 650 σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν στο "οπλοστάσιο"...

ας είμαι ο "σπαστικός" της παρέας, στο σπίτι του Σπύρου, τα Philips Fidelio X1 μου ακούστηκαν καλύτερα από τα 650 - ο Σπύρος μπορεί να πει και την δικιά του άποψη

ασε που μέχρι τα 700 ευρώ σου μένουν λεφτά και για τα Hifiman HE-400

Δεκτή κάθε άποψη.

Δε θέλω ντε και καλά να χαλάσω 700 ευρώ επειδή τα έχω στην τσέπη και με τρώνε...

Πάντα όμως χρειάζεται ένα εύρος τιμών για να έχει νόημα η συζήτηση...

Αν όντως τα HE-400 είναι μια καλή αγορά δε μεχαλάει να γλυτώσω 350 ευρώ. Καθόλου μάλιστα.

Μπορεις να κανεις μια ερευνα χωρις να βιαστεις.Ψαξε λιγο στο διαδικτυο,κανονισε καποια συναντηση χαλαρα με καποια ατομα και απο εδω,να ακουσεις και με τον εξοπλισμο σου καποια ακουστικα...
Επισης καλη ιδεα θα ηταν να κανονισεις ακροασεις με τα μηχανηματα σου σε καποιες γνωστες αντιπροσωπιες,μιας και εισαι Αθηνα,οπως πχ για μοντελα sennheiser,akg,beyer,shure,audio technica και οτι αλλο βρεις.

Δεκτή κάθε άποψη.

Δε θέλω ντε και καλά να χαλάσω 700 ευρώ επειδή τα έχω στην τσέπη και με τρώνε...

Πάντα όμως χρειάζεται ένα εύρος τιμών για να έχει νόημα η συζήτηση...

Αν όντως τα HE-400 είναι μια καλή αγορά δε μεχαλάει να γλυτώσω 350 ευρώ. Καθόλου μάλιστα.

αν μένουμε σε απόσταση εφικτή μπορούμε να κανονίσουμε ν ακούσεις τα Χ1 αν θες

Μάλλον η συμμετοχή μου σε κάποια από τις επόμενες συναντήσεις θα με βόλευε...

Επισκέψεις σε μαγαζιά κλπ δε νομίζω ότι θα καταφέρω...

Αν εχεις προβλημα χρονου,ενταξει.

Αν ομως εχεις χρονο,δε θα ηταν ασχημη ιδεα μια επισκεψη σε καποιες αντιπροσωπιες για ακροαση.
Στο Νακα για παραδειγμα θα μπορουσες να ακουσεις τα hd700.
Στη Shure τα srh 1840
Στην akg ισως τα νεα k712 pro

Ανεφερα τις παραπανω διοτι στο παρελθον ειχα κανει αρκετες ακροασεις ακουστικων εκει.Αν λοιπον εχεις χρονο,λιγο ψαξιμο δε βλαπτει.
Η αναβαθμιση απο τα 650 πρεπει οταν γινει,να γινει προσεκτικα,γιατι τα senn ειναι ηδη σοβαρα ακουστικα με ισορροπημενο και φυσικο ηχο.