Sennheiser HD 660s O διάδοχος των HD 650 είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!

Οι μετρήσεις των 660S είναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές των 650. Με μοναδική εξαίρεση τη λίγο βαθύτερη γούβα των 650 στα 6Khz και το λίγο περισσότερο μπάσο.
Και στις μεσαίες φαίνεται να υπάρχουν κάποιες διαφορές. Στην παραμόρφωση βλέπουμε σχεδόν τα ίδιο αποτέλεσμα.

Αυτές οι μικρές αλλά εκτεταμένες διαφορές είναι ικανές να επηρεάσουν την υποκειμενική αντίληψη του ήχου. Μην ξεχνάμε ότι αυτό που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως "σφικτό" μπάσο δεν είναι μόνο μπάσο αλλά ένα "μπουκέτο" συχνοτήτων από τα μπάσα μέχρι και τις μεσαίες συχνότητες ή και ψηλότερα ακόμα. Δεν υπάρχουν στη φύση sine waves για να μιλάς με ακρίβεια για το μπάσο(και μόνο το μπάσο) ενός ακουστικού. Κανένα μουσικό όργανο δεν βγάζει συχνότητες μόνο στα φάσμα των χαμηλών(πλην ηλεκτρονικής μουσικής).

Δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τα όσα είπα.
Το voicing μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Ο moderator Manosss έχει τα 990 pro. Μπορείς να τον ρωτήσεις πόσο άλλαξε η χροιά τους με τη διόρθωση της sonarworks και η αίσθηση των δυναμικών στις μεσαίες τώρα που βγήκαν πιο μπροστά. Πόσο μουσικά(=μη κουραστικά) ήταν πριν και πόσο μετά τη διόρθωση.

Στα 660S δεν φαίνεται πέρα από τα μεγάφωνα να έχουν αλλάξει κάτι άλλο. Τα HD 800 από την άλλη είναι εντελώς διαφορετική κατασκευή.

https://diyaudioheaven.wordpress.com/headphones/measurements/brands-s-se/hd660s/

Οι αναλύσεις του solderdude χαρακτηρίζονται από πολύπλευρη προσέγγιση. Αξίζει να δει κανείς το πώς συνδέει τις διαφορές στο voicing των τριών σετ με τις προσωπικές του εντυπώσεις. Και να δώσει σημασία στις λέξεις που χρησιμοποιεί για να περιγράψει το είδος και την έκταση των διαφορών. Ίσως να είναι και αναθεωρημένο το άρθρο(δεν είμαι σίγουρος).
π.χ.
The HD660S has about 3dB less signal there which is audible. For that reason the HD600 and HD650, both having a higher level there, can be found to show slightly more ‛finer’ detail or the other way around the HD660S lacking somewhat..
This too has an effect on the perceived dynamics. The HD650 performs better in this department. The small ‛bump’ at around 1.2kHz, however, makes it slightly more forward sounding. So in essence it sounds a little more ‛forward’ and a tiny bit less ‛detailed’ in the mids. These differences are small.

Τα δυναμικά, όπως τα βιώνει ένας άνθρωπος, επηρεάζονται από την τονικότητα. Αντίθετα, τα αντικειμενικά(πραγματικά) δυναμικά είναι η διαφορά έντασης ανάμεσα στον πιο σιγανό και τον πιο δύνατο απαραμόρφωτο ήχο που θα βγάλει ένα ακουστικό μετρημένο με ντεσιμπελόμετρο. Δεν είναι κάτι που σηκώνει κουβέντα.

Πάντως, πιστεύω ότι με την έλευση των 660S ανοίγει ο δρόμος για καλύτερα deals στα HD650 τα οποία μπορούν με eq να γίνουν ακόμα καλύτερο reference.

Δεν ξέρω τον κύριο , έχω διαβάσει την άποψη του εδώ και καιρό,
επέτρεψε μου να διαφωνήσω , το HD660s είναι πολύ πιο δυναμικό από τους προκατόχους του.

Καλησπέρα σ' όλους !

Σήμερα βρέθηκα και εγώ με ένα ζευγάρι HD 660s, και έχω κανα δυο απορίες.....
α) Ο Ενισχυτής μου είναι ένας Hegel H160 που σύμφωνα με τα specs του διαθέτει έξοδο ακουστικών 270mWpc στα 64ohm ... μπορεί να τα οδηγήσει αξιοπρεπώς?
β) Τα ακουστικά έρχονται με καλώδιο 3μ. & εγώ χρειάζομαι 5μ. τι κάνουμε σ 'αυτή την περίπτωση ?

Τα extra 3m και η extra σύνδεση δεν έχουν απώλειες ?
Απώλειες δεν έχουν τα έξτρα μέτρα γιατί το φορτίο 150Ω είναι πολύ μεγαλύτερο απο την αντίσταση του καλωδίου και της σύνδεσης. Αν σου αλλάξει κάπως η τονικότητα προς το τσιριχτότερο θα είναι μόνο αν ο ενισχυτής έχει μια κάποια οξύτερη συμπεριφορά στην συνολικά μεγαλύτερη χωρητικότητα σε πικοφαράντ που επιφέρουν τα μεγάλα μήκη. Αλλά είναι ανάλογα το κύκλωμα του. Αν έχει πολύ ανάδραση και χαμηλή αντίσταση εξόδου ίσως κάπως να φανεί διαφορά, αλλιώς όχι.

Απάντηση: Re: Sennheiser HD 660s O διάδοχος των HD 650 είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!

Thanks!

Τα extra 3m και η extra σύνδεση δεν έχουν απώλειες ?

Eχω φτιάξει 5μ καλώδιο για τα δικά μου Βyerdynamic 1990 και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ,απλά ίσως ακούσεις διαφορές λόγω καλωδίου

Β. Αγοράζεις μια ποιοτική επέκταση καλωδίου ακουστικών π.χ https://www.amazon.co.uk/QED-Performance-6-35mm-Headphone-Extension/dp/B00GTOJ14W

Απ' οτι είδα το καλώδιο της Sennheiser που συνοδεύει τα ακουστικά έχει 10-15 , έχει λογική να βάλω προέκταση που κάνει 50 ? και οχι μια παρόμοιας αξίας ? πχ. Αυτό Σίγουρα το QED είναι εξαιρετικής κατασκευής αλλά αξίζει πάντα σε σχέση συνδυασμού με το μαμά που δεν είναι εφάμιλλης ποιότητας ....

https://www.youtube.com/watch?v=6t13YuPVOBg

Τyll strikes back...

Στο τέλος ήταν σαν να βλέπω κηδεία
Και τα 650 discontinued...

Καλά είναι ο ίδιος τύπος που μας είπε ότι τα Focal του άλλαξαν την ζωή,
που δεν έχει ούτε ένα σοβαρό ακουστικό της Beyerdynamic και της Hifiman προτεινόμενο
κλπ κλπ , αλλά τι να περιμένω , υποκατάστημα του stereophile είναι το μαγαζί του.....
Ο τύπος είχε το Fidelio σε εκείνη την άθλια εργαλειοθήκη που την ονομάζει wall of fame....έλεος.

Απ' οτι είδα το καλώδιο της Sennheiser που συνοδεύει τα ακουστικά έχει 10-15 , έχει λογική να βάλω προέκταση που κάνει 50 ? και οχι μια παρόμοιας αξίας ? πχ. Αυτό Σίγουρα το QED είναι εξαιρετικής κατασκευής αλλά αξίζει πάντα σε σχέση συνδυασμού με το μαμά που δεν είναι εφάμιλλης ποιότητας ....

Μια χαρά φαίνεται εγώ έκανα απλά μια πρόταση.