Sennheiser HD 660s O διάδοχος των HD 650 είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!

Εδώ στη Δράμα δύσκολα να βρώ για δοκιμή έστω και ένα από τα τρία. Τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι πως είτε με HD650 είτε HD660S δεν θα πέσω πολύ έξω!

Απλά να ξεκαθαρίσουμε ότι θα χρειαστείς πηγή και ενισχυτή.
Κόλπα τύπου τα βάζω πάνω στο κινητό δεν παίζουν.

Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι ακουστικό αναφοράς δεν υπάρχει γενικά δυστυχώς...

Εχεις ακουσει τα παντα ή εστω την μεγαλη πλειοψηφια των ακουστικων κει οξω;

Γιατι εγω 2-3 ακουστικα μπορω σιγουρα να τα βαφτισω "αναφορας".

Εχεις ακουσει τα παντα ή εστω την μεγαλη πλειοψηφια των ακουστικων κει οξω;

Γιατι εγω 2-3 ακουστικα μπορω σιγουρα να τα βαφτισω "αναφορας".

Προφανώς και δεν έχω ακούσει όλα τα ακουστικά της αγοράς εκεί έξω. Εχω ακούσει διάφορα και από ότι έχω ακούσει είπα ότι έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ακουστικό "αναφοράς". Όλα έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα και σημαντικά μειονεκτήματα.
Δεν ξέρω ισως εγώ να ζητάω πράγματα που δεν γίνονται..

Ευχαρίστως να μου πεις τα 2-3 ακουστικά αναφοράς να τα ακούσω (αν δεν το έχω κάνει)

Ο Manosss μου έκανε πρόσφατα κάποιες προτάσεις στην ενότητα "Sennheiser HD600/HD650 και ενίσχυση" και κατόπιν ψαξίματος κατέληξα από ebay σε μεταχειρσμένο ενισχυτή Violectric HPA 200. Το δέμα έφτασε σήμερα και εντός ΣΚ θα παραγγείλω ένα από τα Sennheiser ακουστικά της σειράς 6!

Κατ' αρχην, τωρα που ξαναδιαβασα το post μου θα ηθελα να ξεκαθαρισω πως δεν το ειπα του τυπου "εξυπνακιας" γιατι νομιζω οτι το εγραψα λιγο ακομψα. Αν βγηκε καπως ετσι θα ηθελα να απολογηθω. Η ερωτησης μου δεν ειχε καποιο υπονοουμενο η καποια μομφη.

Για μενα τα HD800, τα Shangri-La και τα Abyss θα μπορουσαν να θεωρουνται "αναφορας".

Οχι δεν το πήρα στραβά κατάλαβα πως το γράφεις.
Και εγώ προφανώς δεν είπα ότι επειδή έχω αρχίσει να πιστεύω αυτό το πράγμα είναι και δεδομένο.
Απλά επειδή οι τιμές έχουν αρχίσει να φτάνουν στον θεό πρέπει να έχουμε και τις αντίστοιχες απαιτήσεις.

Τα Shangri-La και τα Abyss δεν τα έχω ακούσει και δεν είναι και εύκολο ούτε να τα ακούσεις ούτε να αγοράσεις (στην Ελλάδα τουλάχιστον)
Τα HD800 είναι εξαιρετικά ακουστικά και είναι και μένα τα βασικά ακουστικά μου το τελευταίο καιρό.
Εξαιρετική σκηνή, λεπτομέρεια, αληθοφάνεια, η καλύτερη vfm ναυχαρχίδα είναι το consensus και συμφωνώ.
Αλλά ακουστικά που πρέπει π.χ να τους κάνεις mod για ισορροπήσουν τα πρίμα στα 6kz και να φύγει η μεταλλική χροιά είναι ακουστικά αναφοράς? Οχι ότι δεν είναι εξαιρετικά ακουστικά. Αλλά έχουν και αυτά τις αδυναμίες τους.
Όλοι το έχετε κάνει το mod φαντάζομαι ότι για να το κάνατε ακούσατε και διαφορά.

Μακάρι τα Shangri-La και τα Abyss να είναι τα ακουστικά που δεν έχουν καμία χτυπητή αδυναμία και να λογίζονται ως αναφορά για όλα τα υπόλοιπα.
(Με τι χρηματικό κόστος βέβαια έναντι των HD800 αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα...)

Αν βαλω τον παραγοντα κοστος σε ενα "reference", τοτε ευχαριστως θα αφηνα μονο τα 800ρια σαν την προσωπικη μου αναφορα.

Για τη "μοντα" εχεις μεν δικιο, απο την αλλη ειναι ευκολη, φτηνη και αναστρεψιμη αν δεν κανω λαθος (ή κανω?).

Η μόντα είναι πολύ εύκολη από όσο γνωρίζω. Δεν την έχω κάνει αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ γενική καμπύλη διόρθωσης με EQ και δεν το έχω πάρει απόφαση να την κάνω γιατί μετά περιπλέκονται τα πράγματα (πως θα είναι η νέα καμπύλη..)
Απλά ένα προϊόν κρίνεται στην stock μορφή του γιατί αυτό αγοράζεις.
Τελικά συμφωνούμε πάντως όλοι ότι συνυπολογίζοντας τον απόλυτα βασικό παράγοντα κόστους-οφέλους HD800 is the King? Κάποια άλλη πρόταση?
Sonorus που είναι?

Φύγαμε και εντελώς off topic αλλά χαλάλι το μεταφέρω σε καινούργιο αν χρειαστεί

Και τα Susvara παιζουν καταπληκτικα. Και δεν εχουν 50.000.

Θα επιμεινω ομως πως πρεπει να απεμπλακουμε απο το κοστος οταν μιλαμε για "reference". Εκει μετραει μονο το παραγομενο αποτελεσμα.

Και τα Abyss/Shangri-La ηταν flawless. Με αντιστοιχα συνοδα βεβαιως.

On topic

@chorilias
Τα HD660s είναι από την τριάδα το καλύτερο ακουστικό τόσο τεχνικά όσο και τονικά.
Σαφώς και μπορεί να ''παίξει'' ότι ροκιά του βάλεις με απόλυτη επιτυχία.
Όμως το 650 μπορεί (και) αρέσει σε πολύ κόσμο για ροκ για δύο λόγους , πρώτον
λόγο της τονισμένης μεσαίας περιοχής που ταιριάζει στο είδος και δεύτερον λόγω του
πιο ''συγχωρητικού'' χαρακτήρα του που στην προκειμένη περίπτωση θεωρείται πλεονέκτημα
αφού η πλειοψηφία των ροκ ηχογραφήσεων δεν διακρίνονται για την ποιότητα τους.
Όποιο και να επιλέξεις θα το ευχαριστηθείς πολύ.
Υ.Γ - πολύ καλή επιλογή ενισχυτή έκανες.

Off topic.

Μάνο καλώς όρισες στο κλαμπ δεν μας είπες τίποτα κρυφό το κρατούσες ε?
Το mod είναι πολύ εύκολο να το εφαρμόσει κάποιος αρκεί να μην είναι από αυτούς που
έχουν ''δύο αριστερά χέρια!''
Το αγοράζεις έτοιμο από τον sorodjie στα sbaf και θέλει το πολύ 15 λεπτά για να το βάλεις.
Αν δεν σου αρέσει το βγάζεις.
Χάνεις βέβαια την εγγύηση.

Το HD800 + mod + dekoni pads είναι ένα ακουστικό που έχει ελάχιστα μειονεκτήματα.
Μπορεί λοιπόν να αποτελέσει το τελικό κρίκο μιας αλυσίδας που αν έχει όλους τους επιμέρους
κρίκους εξίσου γερούς μπορεί να χαρακτηριστεί αναφοράς.
Αναφοράς με την έννοια ότι το όλο σύνολο θα υπηρετεί την ηχογράφηση και αν αυτή διακρίνετα
από την αντίστοιχη ποιότητα τότε θα μεταφέρει στα αυτιά μας ένα ηχητικό αποτέλεσμα όσο το δυνατόν
πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Για εμένα αυτό είναι σύστημα αναφοράς και αυτό οφείλει να κάνει.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το HD800 είναι σίγουρα ένα από τα ακουστικά ανεξαρτήτου τιμής
και τύπου κατασκευής που είναι ακουστικό αναφοράς.
Προσοχή όμως όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.
Ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε όσα νομίζατε ότι ξέρατε για την δισκοθήκη σας :flipout:

Εμένα από την άλλη, χωρίς να μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, μου φαίνεται ότι κα 650 δείχνουν περισσότερο την ηχογράφηση αποτι τα 660. Αντίστοιχη άποψη μου έχει δημιουργηθεί και για τα 800αρια σε σχέση με τα 800s

Ευχαριστώ για τη πληροφόρηση παιδιά! Λέω να κινηθώ στα πιο "συγχωρητικά" HD650 αφού είναι και πιο "συγχωρητικά" από άποψη τιμής. Τα χρήματα που θα εκξοικονομηθούν θα προστεθούν στο budget που είχα προυπολογίσει για DAC.

Εμένα από την άλλη, χωρίς να μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, μου φαίνεται ότι κα 650 δείχνουν περισσότερο την ηχογράφηση αποτι τα 660. Αντίστοιχη άποψη μου έχει δημιουργηθεί και για τα 800αρια σε σχέση με τα 800s

Στο πρώτο διαφωνώ , στο δεύτερο συμφωνώ.

Ο Manosss μου έκανε πρόσφατα κάποιες προτάσεις στην ενότητα "Sennheiser HD600/HD650 και ενίσχυση" και κατόπιν ψαξίματος κατέληξα από ebay σε μεταχειρσμένο ενισχυτή Violectric HPA 200. Το δέμα έφτασε σήμερα και εντός ΣΚ θα παραγγείλω ένα από τα Sennheiser ακουστικά της σειράς 6!

O ενισχυτής που διάλεξες μάλλον θα σε καλύψει μια και για πάντα. Είναι και για παραπάνω με λίγα λόγια, δεν θα ξαναασχοληθείς με ενισχυτή.. (θεωρητικά πάντα γιατί όλα αποδεικνύονται στην πράξη)

Off topic.

Μάνο καλώς όρισες στο κλαμπ δεν μας είπες τίποτα κρυφό το κρατούσες ε?
Το mod είναι πολύ εύκολο να το εφαρμόσει κάποιος αρκεί να μην είναι από αυτούς που
έχουν ''δύο αριστερά χέρια!''
Το αγοράζεις έτοιμο από τον sorodjie στα sbaf και θέλει το πολύ 15 λεπτά για να το βάλεις.
Αν δεν σου αρέσει το βγάζεις.
Χάνεις βέβαια την εγγύηση.

Το HD800 + mod + dekoni pads είναι ένα ακουστικό που έχει ελάχιστα μειονεκτήματα.
Μπορεί λοιπόν να αποτελέσει το τελικό κρίκο μιας αλυσίδας που αν έχει όλους τους επιμέρους
κρίκους εξίσου γερούς μπορεί να χαρακτηριστεί αναφοράς.
Αναφοράς με την έννοια ότι το όλο σύνολο θα υπηρετεί την ηχογράφηση και αν αυτή διακρίνετα
από την αντίστοιχη ποιότητα τότε θα μεταφέρει στα αυτιά μας ένα ηχητικό αποτέλεσμα όσο το δυνατόν
πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Για εμένα αυτό είναι σύστημα αναφοράς και αυτό οφείλει να κάνει.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις το HD800 είναι σίγουρα ένα από τα ακουστικά ανεξαρτήτου τιμής
και τύπου κατασκευής που είναι ακουστικό αναφοράς.
Προσοχή όμως όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.
Ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε όσα νομίζατε ότι ξέρατε για την δισκοθήκη σας :flipout:

Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα! Ηταν το φυσικό επόμενο. Και λόγω των γνωστών εξαιρετικών χαρακτηριστικών του ακουστικού και λόγω τιμής. Τα 4ψια νούμερα δεν είναι δυνατή επιλογή αυτή τη στιγμή.
Μοds και dekoni pads είναι ακριβώς αυτά που ήθελα να ρωτήσω συν μερικά άλλα όπως επιλογή xlr καλωδίου άμεσα και επιλογή λαμπάτου ενισχυτή στο μέλλον. Θα τα πούμε και στο αντίστοιχο νήμα.

Εμένα από την άλλη, χωρίς να μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, μου φαίνεται ότι κα 650 δείχνουν περισσότερο την ηχογράφηση αποτι τα 660

Στο πρώτο διαφωνώ

Δίπλα δίπλα τα ακούω από τις δύο εξόδους του ίδιου ενισχυτή και δεν μπορώ να πω ακόμα με σιγουριά ποιο είναι το καλύτερο τονικά. Τεχνικά χωρίς πολλά πολλά τα 660s είναι καλύτερα (καλύτερα δυναμικά, πιο γρήγοροι drivers, ελαφρώς καλύτερη λεπτομέρεια, ελαφρώς καλύτερο imaging) τουλάχιστον συνοδευόμενα από ένα μέτριο solid state ενισχυτή.
Τονικά όμως ενώ σίγουρα η γενική ισορροπία είναι καλύτερη στα 660s με λιγότερο μπούκωμα στο μπάσο και πιο ενεργητικά πρίμα κάτι που σαν σύνολο δίνει ένα πιο καθαρό απότέλεσμα, αν πάρω συγκεκριμένα στοιχεία π.χ φωνές τα 650 μου δίνουν ένα πιο σωστό/γεμάτο/φυσικό αποτέλεσμα. Ισως τα 660s να παρουσιάζουν απότομες ανισσοροπίες (peaks και βυθίσεις) σε μεσαίες και υψηλές περιοχές? Ίσως να είναι θέμα γούστου?
Προσωπικά δεν θεωρώ τα 660s upgrade των 650 γιατί πρόκειται για ένα ξεχωριστό ακουστικό με τα δικά του χαρακτηριστικά και τα δικά του προτερήματα.
Αν κάποιος ψάχνει τα 650 όπως είναι απλά στο επόμενο επίπεδο τότε δεν είναι τα 660s αυτό που ψάχνει.

Καλώς σε βρήκαμε!
Τα τσίμπησες σε προσφορά;
Σε περιμένω στο "άλλο" νήμα να βοηθήσω όσο μπορώ.
Νομίζω ότι έχω κάνει πλέον master στο HD800.

Είσαι ο άνθρωπος μου τότε!
Ναι στην προσφορά του Νάκα στα 750 ευρώ.
Εκθεσιακό σε κατάσταση καινούργιου με 2 χρόνια εγγύηση. Μόνο το κουτί δεν είχε αλλά δεν με πολυενδιαφέρει.