Sennheiser HD 800

Θοδωρή όπως το βλέπω το ασημί ξεφτισμένο πας κατευθείαν για βάψιμο. Θα τα βάψεις ένα μαυράκι, θα τα πουλήσεις για HD 800S και θα βγάλεις και κέρδος.
Μην κολλάς και η Sennheiser το ίδιο έκανε...

Τα Pads τα πηρα απο amazon καπου στα 70ε και το Headband παλι απο κει καπου στα 30ε.

Τώρα για την φθορά.....Μανο δεν με πειράζει αρκεί να ακούγονται όμορφα. Τις ανέβασα γιατί έγραψε οτι ήταν στο κουτί τους πάντα και βγήκαν μόνο για δοκιμές. Έτσι κι αλλιώς και πρώτο χέρι να τα χα πάρει και στα δικά μου χέρια έτσι θα κατέληγαν.

Ακουστικά σε κουτί δεν κρατάω......είναι δίπλα στο ποντίκι και το τασάκι, εκεί που πρέπει να είναι πάντα.

Σε κανα μήνα θα τα πάρω και στην παράλια μαζί με μια μπαλαντέζα για τον VIolectric και μια ταμπέλα που θα γράφει "προσοχή μην σκοντάψετε......μλκς στην πλαζ"

Δεν παιζει να τα πουλήσω. Ίσως πάρω όμως κάποτε εκείνα τα αντίστοιχα κλειστού τύπου......αν μου κάτσει το λαχείο.....

Για να τρολάρω λίγο.
Μάνο δεν μας είπες , έχουν τελικά μπάσο τα HD800...

εμπρηστή ! :flipout:
θα γράψω κι εγώ προσωπικές εντυπώσεις ,είναι ακουστικά που αν η πηγή και ο ενισ/της ματσάρουν θα ικανοποιήσουν το 90% των ακουστικάριων είναι καθαρά ,διάφανα ισορροπημένα ξεκούραστα στο κεφάλι και με μπάσο επαρκές ,βέβαια ξέρω υπάρχουν και καλύτερα αλλά ......αν κόστιζαν και 500 ευρο θα σπέρναν !για μένα best buy ειδικά για μεταχειρισμένα !

1. Έχω τα dekoni hybrid και θεωρώ το αποτέλεσμα αναβάθμιση.
Καλύτερη απόκριση στην άνοδο προς τα 6Khz , μεγαλύτερη σκηνή , γενικά καλύτερος ήχος καλή συνέργεια με το mod.
Αν μου πεις να ακούσω τώρα χωρίς αυτά δεν μπορώ.
2. Ringing πιο ringing? μήπως ακούς με τους ενισχυτές σε high gain και για αυτό ακούς ringing?
Χωρίς πλάκα δεν υπάρχει ringing και το ακουστικό είναι ευαίσθητο στην υπέρ -οδήγηση.
Από εκεί και πέρα θεωρώ το SDR mod απαραίτητο πλην των πολύ hardcore fans των υψηλών συχνοτήτων.
Εξαλείφει το μοναδικό ελάττωμα που για κάποιους είχε το 800.
Το αποτέλεσμα είναι σαν τα 800s χωρίς όμως την απώλεια της λεπτομέρειας και της σκηνής.
Τον sorodje νομίζω πρέπει να τον προσλάβουν στην Sennheiser!

Υ.Γ - εκτός αν εννοείς το ringing στα 6-7 Khz που χωρίς το mod προκύπτει σε κάποιες ηχογραφήσεις με πολύ
έντονο και τσιμπημένο περιεχόμενο σε αυτές τις συχνότητες.
Ναι αυτό το εξαλείφει πλην κάποιων περιπτώσεων που ο μαστεράς ήταν μεθυσμένος!

1. Σκέφτομαι να πάρω και εγώ καινούργια pads και έλεγα μήπως πάω για τα dekoni κατευθείαν αλλά τα φοβάμαι να πω την αλήθεια. Λίγο oι ανάμεικτες εντυπώσεις διαβάζω, λίγο το ότι σπάνια aftermarket pads κάνουν καλύτερη δουλειά από τα stock (πάνω στα οποία έχει γίνει και το voicing του ακουστικού) με προβληματίζουν.
2. Δεν εννοώ ότι έχω χοντρό πρόβλημα με ringing εννοώ αν το mod βοηθάει μηχανικά σε περαιτέρω βελτίωσεις στις μετρήσεις . Π.χ στο anaxilus mod ο Τyll αναφέρει "I think this mod suppresses the potential for ringing due to the hard surfaces in the HD 800 ear piece". Ακόμα και με τη χρήση του Κameleon με τα 800αρια το DIY Heaven εμφανίζει βελτίωση στις μετρήσεις ringing. Κάτι πρέπει να είχε γράψει και Sorrodje στο νήμα του sbaf αλλά δεν μπορώ να το βρω.
Γιατί ρωτάω? Κάποιος που θα χρησιμοποιήσει έτσι κι αλλιώς eq έχει νόημα να κάνει και το mod? Το eq είναι απλά software βέβαια...

Σε κανα μήνα θα τα πάρω και στην παράλια μαζί με μια μπαλαντέζα για τον VIolectric και μια ταμπέλα που θα γράφει "προσοχή μην σκοντάψετε......μλκς στην πλαζ"

:flipout: Ανεξάρτητως φθοράς το μαύρο για τα γούστα μου τους πάει καλύτερα. Αll black με Νorne Draug = έρωτας

Για να τρολάρω λίγο.
Μάνο δεν μας είπες , έχουν τελικά μπάσο τα HD800...

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ/Είμαι basshead

Πέρα από την πλάκα το παρακάτω είναι το eq profile που χρησιμοποιώ εγώ και είναι βασισμένο στο sonaworks αλλά λιγότερο επεμβάτικό καθώς γνώμη μου είναι ότι δεν μπορείς να "ξεριζώσεις" το χαρακτήρα ενός ακουστικού και το eq πρέπει να είναι προσεγμένο (και βέβαια εξαρτάται και από τα συνοδά που χρησιμοποιούνται...)

RME.jpg

1)G:+5db, F:30hz, Q:0.8
2)G:-1.5db, F:170hz, Q:0.5
3)G:+2db, F:2.8Khz, Q:0.9
4)G:-5.5db, F:6.4Khz, Q:2.5
5)G:+3db, F:16.5 Khz, Q:3.5

5db τέρμα κάτω στα 30 hz όπου όλα τα δυναμικά ανοικτού τύπου χρειάζονται βοήθεια. Στην περιοχή 50-70 hz η καμπύλη δίνει 1-2 db max. Ανάλογα τα γούστα κάποιος μπορεί να τραβήξει όλη την καμπύλη +- 1/2 db προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Οπώς βλέπεις από τα 80 hz και πάνω δεν δίνω τίποτα ενώ από τα 100 hz και πάνω κόβω κίολας περίπου 1db. + 2db στις ανώτερες μεσαίες, μείωση 5,5 db στα 6khz (όποιος έχει κάνει το mod δεν το κάνει) και +3db στα 16,5khz που δεν έχει να κάνει με το ακουστικό αλλά είναι αυτό που προτείνει ο σχεδιαστής του RME για όποιον χρησιμοποιεί το SD Slow φίλτρο (το οποίο έχει roll-off αλλά έχει το καλύτερο impulse response) .

Γενικά αυτό χρησιμοποιώ για all-around, για κλασσική ίσως να έμενα χωρίς καμπύλη γιατί με το eq χάνεις λίγο αέρα και πλάτος σκηνής (ναι κι όμως..) ενώ για κακογραμμένη ροκ/μέταλ .. ε εκεί δεν σε σώνει τίποτα.. Ακούω πολύ από το είδος και εκεί ακόμα και με τα 650 ενοχλούμαι καμιά φορά. Εξαρτάται την ηχογράφηση.

Σε στοκ μορφή, χωρίς καμπύλη διόρθωσης, με τον rme είναι λίγο λεπτόηχα για τα γούστα μου. Περιμένω να ακούω με άλλους ενισχυτές.
Το ότι είναι άμπασα νομίζω είναι υπερβολικό καθώς πιο πολύ πειράζει το τσίμπημα ψηλά που σε αναγκάζει να μείνεις χαμηλά σε ένταση

Αυτά.

σε όποιους προτείνουν την ανάγνωση του νήματος από παλιά, θα έλεγα ας κάνουν υπομονή και να τα διαβάσουν όλα.
Φυσικά κάλο θα ήταν να κάνουν υπομονή και να διαβάσουν λίγο πολύ όλα τα φόρα από την ημέρα παρουσίασης των 800, μετά με τις μοντίφες κλπ κλπ.

Τι να διαβάσουμε πως από τον αρχικό ενθουσιασμό περάσαμε στο μίσος όταν πέρασε το new toy syndrome?
Ή μήπως όλοι οι κάτοχοι τους άρχισαν να τα μισούν ξαφνικά;
Όλος ο κόσμος τα έχει μονταρει μήπως;
Ή από τότε που βγήκαν τα 800s σταμάτησαν όλοι να αγοράζουν τα 800;
Ή μήπως τα σταμάτησε η εταιρεία αφού είναι μάπα;
Έλεος πια δεν έχετε να ασχοληθείτε με κανένα άλλο ακουστικό;

Έλεος πια δεν έχετε να ασχοληθείτε με κανένα άλλο ακουστικό;

από τη δική μου πλευρά, θα περιέγραφα τον όψιμο καυγά για τα 800 ακριβώς με το ίδιο σχόλιο.
Γιατί υπάρχει αυτή η καψούρα αν τα 800 είναι ή όχι άμπασα?
Σε όποιον αρέσουνΟΚ.
Δεν υπάρχει λόγος να πείσει κανείς τον άλλον.

Στο ότι πρέπει να ανατρέξουμε σε ένα νήμα πριν 9 χρόνια και να δούμε γιατί τότε κάποιος τα αγόραζε και τα εκθείαζε επίσης δεν το καταλαβαίνω.
Γιατί μέσα σε 9 χρόνια ο κόσμος έρχεται τ απάνω κάτω.
Στα τελευταία 9 χρόνια έχω αλλάξει 3 ενισχυτές και κάθε φορά που περιέγραφα κάτι έλεγα αυτό είναι και τέλος.
Δεν έχει δηλαδή κάποιος να βρεί κάτι καλύτερο που να του ταιριάζει?

Είπα διαβάστε όλο το νήμα και την εξέλιξή του.
Θα δείτε (επειδή βλέπω θέλετε υποβολέα) ότι οι κάτοχοι τα περιέγραψαν με τα καλύτερα λόγια (πρώτη εντύπωση) και μετά σιγά σιγά άμβλυναν την άποψή τους.
Υπάρχουν απόψεις αρκετών που τα αγόρασαν.

Όσο για τα ξένα φόρα headfi, κλπ όλοι διαβάσαμε την ιστορία των 800.
Το ότι υπάρχουν κατασταλαγμένες εκεί έξω δυό απόψεις γι αυτά, είναι γεγονός.
Ενα εξαιρετικό ακουστικό, ιδιαίτερα απαιτητικό σε ενίσχυση και χρήματα, ιδανικό ίσως για κλασική, με ιδιαίτερα επίπεδη καμπύλη απόκρισης.
Η άλλη λέει ότι το χαμηλό να είναι το ατού του και εργοστασιακά εξ αρχής φάνηκε να θέλει κάποια διόρθωση.

Και πέρα από τα 800, να πάμε σε άλλα μεγάλα ονόματα, θα έλεγα δεν υπάρχει το τέλειο ακουστικό.
Υπάρχουν καλά ακουστικά, όπως υπάρχουν καλά αυτοκίνητα.
Όλα έχουν κάποιο μειονέκτημα, έστω κι ας είναι αυτό η τιμή.

Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητήσουμε?
Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα της καθημερινότητάς μας σε μια hiend κοινότητα.
το new toy syndrome είναι το ψωμοτύρι μας
ό,τι φεύγει απο πάνω μας έχει λόγο που φεύγει (εντάξει όχι και μίσος)
Το να δώσεις 1000 ευρώ και να μοντάρεις....ΚΑΤΙ λέει
Η εταιρεία δεν χάνει ποτε. Θα πουλήσει 800s στους ψαγμένους και 800 στους άψαχτους (και αργότερα και 800s!)
Μη σου πω θα βγάλει και τα 800ss...

Εσένα σ αρέσουν, τον άλλον όχι, εγώ έχω μια α γνώμη, ο άλλος μια β.
Ον τοπικ είμαστε όλοι.

Τώρα το διάβασα αυτο το διαμάντι....
:flipout:τζο τρως....και ψεύδεσαι και τρως....
(έχουν περάσει απο τα χέρια μου 5 ζευγάρια ακουστικά. Κάποια τα είχα για πάνω απο 6 χρόνια εκτός κουτιού.....μέσα σε τσάντες που είχαν μέσα κλειδιά, μέτρο μολύβια στυλό, είχα κάτσει αρκετές φορές πάνω τους....και με είδες πως είμαι.......σαν καινουργια μοιάζουν ακόμα) Κάτσε να ανεβάσω μερικές φώτο γιατι θα με τρελάνεις.......

Υ.Γ Γράφοντας τα παραπάνω να σημειώσω οτι δεν έκανα παζάρια στην αγορά, γιατί δεν πιστευω στο παζάρι......αν δεν θες κάτι στην τιμή που είναι....μην το αγοράζεις και μην πρήζεις τον πωλητή....

Τώρα διάβασα κι εγώ τη δική σου διαμαντάρα.

Ψεύδομαι;

Δικαίωμά σου να διατηρείς τις αμφιβολίες σου για τη χρήση τους, αλλά δεν είναι δικαίωμά σου να με αποκαλείς ψεύτη. Ειδικά αφού εμπλέκεται και πώληση μεταξύ μας και μιλάς από τη θέση αγοραστή με μένα ως πωλητή.

Επομένως θα πρέπει να τονιστεί ότι ήρθα σπίτι σου ώστε να δεις τα ακουστικά από κοντά, να τα περιεργαστείς και να αποφασίσεις αν τα θέλεις.
Επίσης σου τόνισα ότι μπορείς να τα κρατήσεις για λίγες μέρες και αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλεις να τα κρατήσεις, άμεσα θα τα έπαιρνα πίσω με επιστροφή των χρημάτων.

Τα pads εξυπακούεται ότι είναι κάτι που οφείλουν να αλλαχθούν, ειδικά μετά από χρόνια. Αλλοιώνεται το υλικό τους και όχι μόνο αν τα λιώσει με τη χρήση ο προηγούμενος κάτοχος.
Ο πολυκαιρισμός των συνθετικών υλικών είναι δεδομένος. Σε άλλα ακουστικά είναι πιο εμφανής, σε άλλα λιγότερο. Ακόμη και περιστασιακή χρήση να τα κάνει κανείς, ο συνδυασμός της λιπαρότητας που μένει στα pads από την επαφή με το κεφάλι και των χρόνων, οδηγεί σε αποσύνθεση.

Pads εγώ δεν άλλαξα. Όλο το άφηνα για αργότερα, αφού δεν τα άκουγα τα ακουστικά, οπότε δεν με ένοιαζε και η όποια μείωση της ακουστικής τους, και όταν άρχισα να σκέφτομαι να τα δώσω, σκέφτηκα ότι θα τα αλλάξει ούτως ή άλλως ο επόμενος κάτοχος.
Κι εγώ αν έπαιρνα μεταχειρισμένα, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να αλλάξω pads, ακόμη και σε καλή κατάσταση να ήταν, καθαρά για λόγους υγιεινής.

Όσον αφορά τα σημαδάκια, η εκδορά στο κάτω μέρος, αυτή, έγινε πρόσφατα κατά την εγκατάσταση του SDR mod. Μου έπεσε το ακουστικό από λίγα εκατοστά και μου πέταξε τη βαφή.
Ήταν και η μοναδική φορά κακής χρήσης. Μη μου άπτου πάντα τα είχα τα ακουστικά, πάντα στη θήκη τους και ποτέ από δω κι από κει ώστε να μην ακουμπάνε πουθενά.

Οι μικρές αλλοιώσεις, σαν φουσκώματα της βαφής, αυτές, πείτε μου υποθέσεις πώς μπορεί να έγιναν, γιατί εγώ αδυνατώ να φανταστώ.
Η δική μου υπόθεση είναι ότι άρχισε η φθορά της βαφής. Γιατί να πήρα βελόνα και να πείραζα τις ακμές ώστε να τινάξω τη βαφή ανά τακτά διαστήματα, δεν θυμάμαι.

Παζάρια που γράφεις ότι δεν έκανες, και να έκανες, δεν θα τα δεχόμουν. Εξαρχής σου είπα ότι και να τα κρατήσω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν καιγόμουν να τα πουλήσω.

Δεν με πειράζει η φθορά, αν με πείραζε δεν θα τα αγόραζα. Είμαι ευχαριστημένος από την αγορά.

Το εγραψα γιατί λόγω εμφάνισης το να γράφεις οτι δεν τα άκουγες και τα έβγαζες από το κουτί ΜΟΝΟ για δοκιμές δεν κολλάει. Αλλα αφού το λες....

...μην αρπάζεσαι.

Ευχαρίστως να το παραδεχόμουν ότι τα έλιωσα στη χρήση, αλλά πώς το να κάνω, από τη στιγμή που:
1) γενικά δεν κάνω ακροάσεις από ακουστικά, αφού προτιμώ από ηχεία. Π.χ. τα Z1R μπορεί και τρίμηνο να πέρασε από την τελευταία φορά που τα άκουσα. Do the math. Με τους δικούς μου υπολογισμούς, πάνω από 20 ώρες δεν έχουν τα Z1R και τα έχω πόσο, ενάμιση χρόνο;
2) ναι, μόνο για τεστ έβαζα τα HD800, δηλαδή "πώς θα παίζει αυτό το κομμάτι άραγε στα HD800", κάπως έτσι. Ή "στάσου να δούμε τι θα κάνει το Χ mod".
3) να παραδεχτώ ότι έχω λιπαρό κεφάλι, να το παραδεχτώ.

Δεκτό, το ξεχνάμε. :ernaehrung004:

Στον πολυκαιρισμό αξίζει να μείνουμε όμως λίγο, γιατί τυχαίνει να έχω πρόσφατο τρανταχτό παράδειγμα με τα Sennheiser PXC450.
Noise-cancelling, τα είχα για κάνα ταξιδάκι μόνο, και στο ταξίδι ακόμη βάλε-βγάλε πάντα από τη θήκη τους. Τα τελευταία 2-3 χρόνια τα παρόπλισα και ήταν μόνιμα στη θήκη τους.
Τις προάλλες άνοιξα τη θήκη και τι να δω. Φθαρμένα, ξεφτισμένα pads, που λίγο τα ακουμπάς και αφήνουν κόκκους πλαστικού στα δάχτυλα, ξεκολλημένα, με τα αφρολέξ να πετάγονται από μέσα!
Θα βγάλω φώτο να ανεβάσω.

Μου θύμισε την περίπτωση που μικρός είχα κάτι Nike Air και δεν τα φορούσα για να τα έχω πάντα καινούρια. Στη δεκαετία πάνω τα φοράω περήφανος που τα έχω ακόμη σαν καινούρια, πάω για καφέ, και όταν σηκώθηκα ξεκόλλησε όλο το κάτω μέρος, ρεζίλι. Το πάλαι ποτέ μαλακό πλαστικό υλικό το έτριβες και ήταν σαν χώμα.

από τη δική μου πλευρά, θα περιέγραφα τον όψιμο καυγά για τα 800 ακριβώς με το ίδιο σχόλιο.
Γιατί υπάρχει αυτή η καψούρα αν τα 800 είναι ή όχι άμπασα?
Σε όποιον αρέσουνΟΚ.
Δεν υπάρχει λόγος να πείσει κανείς τον άλλον.

Στο ότι πρέπει να ανατρέξουμε σε ένα νήμα πριν 9 χρόνια και να δούμε γιατί τότε κάποιος τα αγόραζε και τα εκθείαζε επίσης δεν το καταλαβαίνω.
Γιατί μέσα σε 9 χρόνια ο κόσμος έρχεται τ απάνω κάτω.
Στα τελευταία 9 χρόνια έχω αλλάξει 3 ενισχυτές και κάθε φορά που περιέγραφα κάτι έλεγα αυτό είναι και τέλος.
Δεν έχει δηλαδή κάποιος να βρεί κάτι καλύτερο που να του ταιριάζει?

Είπα διαβάστε όλο το νήμα και την εξέλιξή του.
Θα δείτε (επειδή βλέπω θέλετε υποβολέα) ότι οι κάτοχοι τα περιέγραψαν με τα καλύτερα λόγια (πρώτη εντύπωση) και μετά σιγά σιγά άμβλυναν την άποψή τους.
Υπάρχουν απόψεις αρκετών που τα αγόρασαν.

Όσο για τα ξένα φόρα headfi, κλπ όλοι διαβάσαμε την ιστορία των 800.
Το ότι υπάρχουν κατασταλαγμένες εκεί έξω δυό απόψεις γι αυτά, είναι γεγονός.
Ενα εξαιρετικό ακουστικό, ιδιαίτερα απαιτητικό σε ενίσχυση και χρήματα, ιδανικό ίσως για κλασική, με ιδιαίτερα επίπεδη καμπύλη απόκρισης.
Η άλλη λέει ότι το χαμηλό να είναι το ατού του και εργοστασιακά εξ αρχής φάνηκε να θέλει κάποια διόρθωση.

Και πέρα από τα 800, να πάμε σε άλλα μεγάλα ονόματα, θα έλεγα δεν υπάρχει το τέλειο ακουστικό.
Υπάρχουν καλά ακουστικά, όπως υπάρχουν καλά αυτοκίνητα.
Όλα έχουν κάποιο μειονέκτημα, έστω κι ας είναι αυτό η τιμή.

Δηλαδή δεν μπορούμε να συζητήσουμε?
Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα της καθημερινότητάς μας σε μια hiend κοινότητα.
το new toy syndrome είναι το ψωμοτύρι μας
ό,τι φεύγει απο πάνω μας έχει λόγο που φεύγει (εντάξει όχι και μίσος)
Το να δώσεις 1000 ευρώ και να μοντάρεις....ΚΑΤΙ λέει
Η εταιρεία δεν χάνει ποτε. Θα πουλήσει 800s στους ψαγμένους και 800 στους άψαχτους (και αργότερα και 800s!)
Μη σου πω θα βγάλει και τα 800ss...

Εσένα σ αρέσουν, τον άλλον όχι, εγώ έχω μια α γνώμη, ο άλλος μια β.
Ον τοπικ είμαστε όλοι.

Συμφωνώ.

Και συμπληρώνω για την κουβέντα σαν περίληψη αφού έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα νήματα στο headfi και το sbaf.

Το SDR mod (αφού για αυτό μιλάμε και τα υπόλοιπα δεν κάνουν και πολλά) δεν είναι φυσικά απαραίτητο.
Το μόνο που κάνει είναι να μειώσει ελάχιστα την κορυφή στα 6-7 kHz.
Τίποτα άλλο.
Υπάρχουν πολλοί κάτοχοι του ακουστικού που δεν μπήκαν καν στον κόπο να το βάλουν αφού δεν βρίσκουν κανένα ελάττωμα - πρόβλημα.
Υπάρχουν πολλοί που το έβαλαν και το αφαίρεσαν αφού διαπίστωσαν ότι δεν τους άρεσε.
Το HD800s προέκυψε κυρίως από feedback της αγοράς των ΗΠΑ.
Ως γνωστόν έχουν αλλά γούστα και προτιμούν πιο ζεστά και μπάσα ακούσματα.
Το 800s έχει ουσιαστικά ένα καλύτερο και πιο παρεμβατικό SDR mod.
Μείωσαν πιο αποτελεσματικά την κορυφή και πρόσθεσαν λίγο ζεστασιά μέσω λίγης παραμόρφωσης.
Όχι όμως χωρίς πέναλτι στην σκηνή και την λεπτομέρεια.
Υπάρχουν χρήστες που το λάτρεψαν αλλά και πολλοί άλλοι που το πούλησαν και γύρισαν στο αρχικό 800.
Υπάρχουν πολλοί που προτιμούν το 800 SDR περισσότερο από το 800s.
Όσο αφορά εμένα είχα την ευκαιρία να έχω σπίτι μου σε Α/Β τεστ για ένα Σ/Κ τα 800 (στοκ) , 800s και beyer T1ii.
Μετά από εξαντλητικά τεστ επέλεξα το 800 (στοκ).
Μετά από ένα χρόνο και από περιέργεια και όχι επειδή είχα κάποιο θέμα έβαλα το mod (είναι πολύ φθηνό και βγαίνει εύκολα) το οποίο και μου άρεσε και το κράτησα.
Θεωρώ πως κάνει ένα πάρα πολύ καλό ακουστικό ένα κλικ καλύτερο.
Αυτά τα ολίγα.

Όποιος αναρωτιέται για το αν ο tzo κάποτε τα άκουγε , αν του άρεσαν και τι διθυράμβους έγραφε - κάποτε - ας ρίξει μια ματιά στο παρόν νήμα εκεί στα ξεκινήματα του αρκετά χρόνια πριν...
Είναι διαφωτιστικό.
Scripta manent!

Τι να διαβάσουμε πως από τον αρχικό ενθουσιασμό περάσαμε στο μίσος όταν πέρασε το new toy syndrome?

Δεν είπα ότι δεν τα άκουσα και καθόλου. Απλά περνούσαν μήνες μεταξύ χρήσης. Και οι ακροάσεις δεν ήταν εκτενείς.
Με κούραζε που έψαχνα ειδικά ακούσματα μόνο γι' αυτά και που κρατούσα χαμηλά την ένταση γιατί αλλιώς με κούραζαν.

Αλλά γενικά πάντα τα εκτιμούσα και τα εκτιμώ.
Διθυράμβους μπορώ να γράψω και τώρα για τον ήχο τους. Αλλά νομίζω περιττεύει η περιγραφή των θετικών στοιχείων, αφού είναι γνωστά τα ακουστικά πλέον.

Μίσος; Παράπονο εγώ θα το έλεγα, γιατί πάντα με τα HD800 μου έμενε αυτή η αίσθηση "close, but no cigar".
New toy syndrome δεν ήταν, η πρώτη ακρόαση από ακουστικά ever ήταν. Δεν είχα ποτέ άλλα ακουστικά μέχρι τα HD800, ούτε φτηνά ούτε ακριβά.
Αναδρομή στο τι έγραφα τότε έκανα κι άλλη φορά, ναι, έχει ενδιαφέρον η αναδρομή στον παλιό μου ενθουσιασμό όταν πρωτοέβαλα ακουστικά στο κεφάλι. Αλλά χαμογελώ που στον μήνα πάνω από την αγορά τους έβαζα ο άμοιρος και δυο subwoofers να παίζουν ταυτόχρονα, στην προσπάθειά μου για πιο ολοκληρωμένο άκουσμα.

tzo απορώ γιατί σκας........έχουν δεν έχουν μπάσο....τώρα τα πούλησες ......και μάλιστα πήρες όσα έδωσες περίπου.....από κει και πέρα..... τι σε νοιάζει. Τέλος καλό όλα καλά. Όλοι ευχαριστημένοι

Αδιάφορο μου είναι ότι τα πούλησα και πόσο τα πούλησα. Το ενδιαφέρον μου για HD800 αλλά και γενικά για τις υλοποιήσεις της Sennheiser είναι αμείωτο. Sennheiser-άκιας είμαι. Έχω άλλα τρία ακουστικά Sennheiser και μακάρι να καταφέρω να αποκτήσω και τα HD820 κάποια στιγμή. Tα Sony Z1R ήταν η μοναδική φορά που πήρα κάτι εκτός Sennheiser, και αν είχαν ανακοινωθεί τα HD820 έγκαιρα, μπορεί και να περίμενα. Στα 800S δεν εναπόθεσα ελπίδες για κάτι ουσιαστικά καλύτερο από τα HD800. Aν και ανοιχτά πρέπει να κανονικά να πάρω, αφού κλειστά έχω. Μου περνάει και η σκέψη να αρχίσω να ακούω στη δουλειά, έστω και μουσικό χαλί, αφού σπίτι δεν ακούω συχνά. Και στη δουλειά θα θέλει ανοιχτά, για να μη χάνεται η επαφή με το περιβάλλον. Τα HD800 θα ήταν ιδανικά αν δεν τα έδινα.

Last edited:
Αλλά χαμογελώ που στον μήνα πάνω από την αγορά τους έβαζα ο άμοιρος και δυο subwoofers να παίζουν ταυτόχρονα, στην προσπάθειά μου για πιο ολοκληρωμένο άκουσμα.

αναρωτιέμαι πόσοι είχαν δώσει σημασία την λεπτομέρεια αυτή που αναφέρθηκε πριν 9 χρόνια.

Τζο τα 800 με τα 800S έχουν ελάχιστη διαφορά. Τα ακούσαμε με τον Πέτρο.

Από περιέργεια θα θελα να μου πεις πως σου φαίνονται τα Κ702 Έχω μια υποψία ότι θα σου αρέσουν. Τα άκουγα στην δουλειά χρόνια είναι ανοικτού τύπου με πολύ καλή σκηνή και πραγματικά πολύ αγαπημένο ακουστικό. (Αν είσαι στην γειτονιά έλα να τα πάρεις, καινούριο έχει πέσει στου Θωμά στα 120ε που είναι πραγματικά αστείο ποσό για αυτά που προσφέρει το ακουστικό)

Εγώ από την άλλη φανατικός της AKG, ότι έχω ακούσει μέχρι τώρα από Senn ήταν το αντίθετο ακριβώς του γούστου μου....εκτός του 800.

To 820 νομιζω θα είναι καταπληκτικά....αλλά για το έξτρα 1000+ δεν ξέρω.....αυτά κουβεντιάζαμε με τον Πέτρο εχθές.