Sennheiser HD 800

Σήμερα εγκατέστησα το περίφημο super dupont resonator (SDR) mod πληροφορίες εδώ http://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/superdupont-resonator-summary-and-interest-check.1558/.

Εντυπώσεις - WOW - :worshippy:
Με 25 το HD800 γίνεται όπως το HD800S και καλύτερο αφού δεν υπάρχει παραμόρφωση στο μπάσο.
Όπως είναι γνωστό είμαι huge fan των HD800 stock , βέβαια είμαι και τυχερός αφού ακούω μόνο καλογραμμένη κλασσική μουσική.
Γενικά δεν με ενοχλούσε κάτι άλλα όντως μερικές φορές ένιωθα ότι υπήρχε μια υπερβολή στην παρουσίαση κάποιων οργάνων και μια
υποψία τονικής ανισορροπίας , πάντα ανάλογα την ηχογράφηση.
Μετά την εγκατάσταση του SDR , ακούω ίσως το καλύτερα τονικά ακουστικό στον κόσμο , νομίζω ότι η παρουσίαση είναι ότι πιο κοντά στην
πραγματικότητα , δεν λείπει τίποτα.
Φυσικά το ακουστικό παραμένει το ίδιο τέρας αναλύσεως και σκηνής με την γνωστή περιγραφικότητα και υπεροψία στην απόδοση του προγράμματος.
Ούτε ''ζεστάθηκε'' πιο πολύ , ούτε έγινε ξαφνικά basshead , απλά πλέον είναι το απόλυτο ακουστικό αναφοράς χωρίς να του λείπει τίποτα.
Έγινε και λίγο πιο συμβιβαστικό απέναντι στην κακή ποιότητα ηχογράφησης.
Παραμένει αυστηρά για τους λάτρεις της τελειότητας χωρίς πλέον τονικά να μπορεί κανείς να του προσάψει τίποτα.
Απορώ γιατί στην Sennheiser άργησαν τόσο πολύ να καταλάβουν τι συμβαίνει και αφού κατάλαβαν δεν το διόρθωσαν σωστά.
Βέβαια μάλλον ήθελαν να το ''ζεστάνουν'' λίγο για να είναι και πιο προσιτό για αυτό και η μικρή παραμόρφωση σε κάποιες αρμονικές του μπάσου στα HD800s.
Συγχαρητήρια στον μεσιέ Pierre (aka sorrodje) για αυτό το απίστευτο mod που έβαλε τα γυαλιά σε όλους.
Συμπερασματικά λοιπόν όσοι θέλουν λίγο πιο ζεστή και χαλαρή την ακρόαση τους θα προτιμήσουν το HD800s.
Όσοι θέλουν το απόλυτο ακουστικό αναφοράς ''διορθωμένο'' στο μοναδικό σημείο που πονούσε θα πάρουν το HD800 και θα εγκαταστήσουν το SDR mod.

Αφού είναι τόσο wow, θα το εγκαταστήσω κι εγώ το mod.

Έστω και να βοηθήσει τα HD800 να μην είναι τόσο ανυπόφορα/επιλεκτικά, σημαντικό θα είναι.

Να το εγκαταστήσεις κατά προτίμηση χωρίς το anax mod και να τα κρατήσεις , μην τα πουλάς θα το μετανοιώσεις!
Βέβαια όπως έγραψα πιο πάνω μην περιμένεις θαύματα , περί fine tuning πρόκειται , δεν απέκτησαν το μπάσο τον Sony!
Ο γενικός χαρακτήρας παραμένει ο ίδιος , ίσως λόγω της πτώσης των 3db περίπου στην περιοχή των 5-6Khz τα νιώσεις λίγο πιο ζεστά στο τέλος.

Έχω συμπληρώσει κάνα τρίωρο και το μόνο που έχω να δηλώσω είναι WOW WOW και ξανά WOW
δεν με βλέπω να κοιμάμαι.
Φαντάζομαι ότι τα HD800 sdr είναι end game για πολλούς φαν της κλασσικής - καλύτερα πολύ δύσκολα γίνεται!

Να το εγκαταστήσεις κατά προτίμηση χωρίς το anax mod και να τα κρατήσεις , μην τα πουλάς θα το μετανοιώσεις!
Βέβαια όπως έγραψα πιο πάνω μην περιμένεις θαύματα , περί fine tuning πρόκειται , δεν απέκτησαν το μπάσο τον Sony!
Ο γενικός χαρακτήρας παραμένει ο ίδιος , ίσως λόγω της πτώσης των 3db περίπου στην περιοχή των 5-6Khz τα νιώσεις λίγο πιο ζεστά στο τέλος.

Πού τη βασίζεις την άποψή σου ότι προτιμότερο να αφαιρέσω το anaxilus mod;

Ήρθε το SDR mod από τον Γάλλο. Θα το εγκαταστήσω απόψε.

Έτσι διαβάζω και έτσι το έχει και ο Γάλλος. Εμένα μου φτάνει μόνο το sdr. Δοκίμασε τι σου αρέσει. Επίσης τα παλιά anax mod δεν μετράνε καλά και έχουν τελικά χειρότερες ανακλάσεις.
Επίσης στο anax όσο παλιωνει το υλικό χάνει την ιδιότητα του. Αν το θέλεις ψάξε για anax mod ver.3 το πουλάει ένας Ιταλός στο ebay είναι καλύτερο.

βλέπω πως τελικά ο "ντόρος" παραμένει για τα 800 και όχι για τα 800S
με mods ή όχι!
είναι θέμα του έξτρα κόστους μόνο άραγε;

Λοιπόν?

Σήμερα αξιώθηκα τελικά να εγκαταστήσω το SDR mod (αφαιρώντας ταυτόχρονα το anaxilus).
Ναι, η βελτίωση είναι εμφανής. Απαλύνεται η αιχμηρότητα, με αποτέλεσμα το άκουσμα να γίνεται λιγότερο κουραστικό. Δεν πέτυχα σημείο που να νιώθω ότι μου τρυπάει τα αυτιά, κάτι που γινόταν συχνά πριν. Ανενόχλητα και χωρίς κόπωση πλέον απολαμβάνω τις αρετές των HD800.

Δόθηκε το φιλί της ζωής στα HD800 με το SDR και τελικά θα τα κρατήσω.

Re: Sennheiser HD 800 και ενίσχυση: Οι επιλογές (Νέο νήμα)

Το "πρόβλημα" με τα HD800.

Διαβάζω διάφορα σχόλια για τα ακουστικά αυτά ότι είναι "αδύνατα" , δεν έχουν μπάσο , δεν είναι "μουσικά" κλπ ή επίσης παρατηρώ ότι στην επιλογή ενισχυτή υπερισχύει μόνο η ισχύς του , αν είναι πολύ άρα είναι καλός.
Αρχικά να πούμε ότι ότι τα HD800 στα 300Ω με 102db/V ευαισθησία δεν είναι τραγικά δύσκολα αφού στο 1khz που παρουσιάζουν σταθερή αντίσταση 361Ω χρειάζονται μόλις 0.242 vrms ή μόλις 0.16mW για 90db spl.

Το πρώτο "πρόβλημα" είναι ότι όπως φαίνεται από σχετικές μετρήσεις παρουσιάζουν συνεχή άνοδο της σύνθετης αντίστασης έως τα 100hz που διπλασιάζεται και αγγίζει τα 600Ω.
Στην συνέχεια πέφτει και για να σταθεροποιηθεί στα 360Ω.
Συνεπώς χρειάζεται ο ενισχυτής των ακουστικών (όπως ένας καλός μεγάλος στέρεο ενισχυτής) να έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί σε αυτές τις μεταβολές.
Πρέπει να συνδιάζει υψηλό damping factor , να είναι πολύ γρήγορος (high slew rate) και να μπορεί να ανταποκριθεί ανάλογα με τις ανάγκες τόσο σε τάση όσο και σε ρεύμα.
Όσο δύσκολο είναι να βρεις καλό hi-fi ενισχυτή που να πληρεί τα παραπάνω άλλο τόσο είναι να βρεις τόσο καλό ενισχυτή για ακουστικά.
Συνεπώς αν βγάζει πολλά βατ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνει για τα HD800 και μην περιμένετε να ακούσετε μπάσο με τίποτα.

Το δεύτερο "πρόβλημα" προκύπτει από την ίδια την φύση του ακουστικού.
Είναι "καθρέφτης" , "χειρουργικό εργαλείο υψηλής ακρίβειας" όπως όλα τα κορυφαία ηχεία.
Δεν προσθέτει και δεν αφαιρεί τίποτα δεν έχει καμία σχέση με άλλα καλά ακουστικά που επιβάλουν στο τέλος τον χαρακτήρα τους.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν έχουν αρχικά σχέση με το προσωπικό γούστο , αυτό έρχεται μετά.
Με τα HD800 ακούς μόνο αυτό που έχεις με λίγα λόγια αν δεν ακούς μπάσο ή δεν έχει "πάχος" το άκουσμα ή του λείπουν δυναμικές κλπ κλπ αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί έτσι παίζει το σύστημα σου πρώτη ύλη - πηγή - ενισχυτής απλά μέχρι τώρα δεν το ήξερες.
Αν σου αρέσει ή όχι αυτό είναι θέμα γούστου και λύνεται εύκολα.
Ή αγοράζεις αλλά ακουστικά με "χαρακτήρα" όπως σου αρέσει ή φτιάχνεις σωστό σύστημα από την αρχή.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που προκύπτει από το feedback εκατοντάδων χρηστών του HD800.
Αν το αγοράσεις υπολόγιζε στο τέλος αλλά τόσα και τα διπλά για ένα σωστό σύστημα.
Αλλιώς μην ασχολείσαι έχει τόσα ακουστικά η αγορά.

Δυστυχώς λοιπόν τα HD800 απαιτούν κορυφαία ποιότητα στο σύνολο της αλυσίδας και όχι μόνο στον ενισχυτή και πάντα πρέπει να το βλέπουμε σαν σύνολο ένας καλός ενισχυτής μόνο δεν φέρνει την (μουσική) άνοιξη.
Ευτυχώς πλέον η αγορά έχει πολλά καλά προϊόντα και μπορούμε σχετικά ανώδυνα να φτιάξουμε ένα πολύ αξιοπρεπές σύστημα για τα HD800 αλλά αν θέλουμε το 100% αυτού που προσφέρει το ακουστικό δυστυχώς πρέπει να επενδύσουμε καλά.

Όλα τα παραπάνω αντανακλούν καθαρά προσωπικές απόψεις που προέκυψαν από πάρα πολλές ώρες ακροάσεων με τα HD800, με πολύ απαιτητικά ακούσματα και αρκετούς πειραματισμούς με διάφορα "συστήματα".
Το όλο κείμενο είναι απλά οι σκέψεις μου και όχι κάποιος οδηγός.

Όχι βέβαια παίζει ρόλο και το αυτί πόσο εθισμένο είναι στο μπάσο :flipout:

Σωστά, ο ακροατής πάντα ο πρώτος φταίχτης, τα ακούσματα μετά, και ακολουθούν τα συνοδά... ποτέ τα HD800 δεν φταίνε, αν ακουστούν άμπασα. :flipout:

Μπάσο δε νομίζω πως του λείπει. Με το χαμηλό υπάρχει ένα θέμα νομίζω αλλά έχει να προσφέρει άλλα για να αντισταθμίσει. Με μεγάλο ατού την απίστευτη σκηνή.

Όσο δεν λείπει το μπάσο από τα Neumann KH80 με το 4ιντσο γούφερ τους, άλλο τόσο δεν λείπει το μπάσο και από τα HD800.