Sennheiser HD600/HD650 και ενίσχυση

Η σχέση τιμης αποδοσης οσο αφορα εναν solid state και εναν λαμπατο ειναι μεγαλη. Θελει αρκετα λεφτα για καλο λαμπατο.

Επισης οι default λαμπες που βαζουν σε mid fi μοντελα ειναι συνηθως για πεταμα οποτε σιγουρα θα πρέπει να αλλαξεις λαμπες αν παρεις τον Valhalla 2

Επισης με 4 λαμπες το καλοκαιρι θα ειναι σαν να εχει καλολιφερ διπλα σου :P

Μια χαρά παίζει με τις μαμά λάμπες.
Αν θέλεις κάτι καλύτερο με 50 έχει matched pair 6922 τωρινής παραγωγής που παίζουν παπάδες.
Αυτά τα περί ζέστης για το καλοκαίρι κλπ είναι προφανώς αστεία.

Προτιμω NOS απο τις καινουργιες

Μπορείς να μου δώσεις ποιες λαμπες έχει by default;

Ειναι πολυ ενοχλητικο να έχεις διπλα σου 4 λαμπες να καινε

Και επαναλαμβανω ενας mid fi λαμπατος ειναι πολυ κατωτερος ενος mid fi SS

6n1p - Voskhod plant (Sovtek)

Η θερμότητα είναι αντιληπτή μόνο αν βάλεις το χέρι στο σασί.
Περίπου ίδια θερμότητα εκπέμπουν και οι class A solid state.

Δεν είναι midfi είναι από τους καλύτερους full triode single ended OTL μέχρι τα 1000 χαλαρά , αντέχει άνετα σε σύγκριση με ότι solid state θέλεις μέχρι 1000 πάντα για high Z ακουστικά.

Αν σου αρέσουν οι nos λυχνίες και αναλόγως της τσέπης σου "sky is the limit"

Πάντως με ένα ζευγάρι jj electronics ή electro harmonix 6922 , αγγίζεις end game για την σειρά HD6xx.

Επίσης αναρωτιέμαι για την δήλωση "Και επαναλαμβανω ενας mid fi λαμπατος ειναι πολυ κατωτερος ενος mid fi SS" έχεις συγκρίνει και το λες;

Εμένα επέτρεψε μου να διαφωνήσω.

Για ηχο απο παιχνιδια μιλάμε τοση ώρα;

Αν ειναι ετσι παρε οτι φτηνο υπάρχει που να μπορεί να οδηγει τα HDXXX, δεν είναι critical η ακροαη και ουτε η επενδυση αξιζει σε καμια περιπτωση.

https://diyaudiocart.com/Voskhod-Factory-6N1P-Vacuum-Tube

Σε αυτες αναφερεσε? Με τιμη 4 ευρω την μια;

Στον valhla 2 δεν αναφερεσε που εχει 350$ Και δηλαδη τον θεωρείς καλυτερο απο τον ifi-micro-idsd-black-label στη ίδια τιμη; Η καποιον μεταχειρισμενο SPL Phonitor; Ή εστω εναν Meier amp που πλεον με 200 ευρω μεταχειρισμενο παιρνεις κατι που παντου γραφουν εγκωμιαστικα σχολια.

Επισης οι SS εχουν ψυχτρα, η λαμπα διαχεει την θερμοτητα στον χωρο.

Τους καινούργιους με τους μεταχειρισμένους γιατί τους μπλέκεις πιο είναι το μέτρο σύγκρισης;

Έχεις ακούσει τον Valhalla ή τα άλλα που λες ή μιλάς υποθετικά;

Γιατί ξέρεις εγώ τα έχω ακούσει και ξέρω τι γράφω....

Επειδή έχω αυτή την στιγμή στην κατοχή μου τόσο τα HD600 όσο και τα HD650, και έχω περάσει από τον Feliks Audio Elise που είναι OTL με πολύ καλή συνέργεια με ακουστικά των 300 ohm, και επειδή έχω ξοδεύψει πάνω από 1000 σε NOS λάμπες, να πω κι εγώ κάτι;

...
...
...

Chord Mojo.

2ο χέρι στα 350 - 400 ή και λιγότερο απλώς δεν συγκρίνεται ως αξία. Και τα HD650 τον αγαπάνε! Από την ώρα που το πήρα στα χέρια μου τελικά πούλησα τα πάντα και έμεινα με αυτό.
-bye-
[FONT=&quot]Save[/FONT][FONT=&quot]Save[/FONT]

Επίσης μιλάμε για ολοκληρωμένο πακέτο: φοβερό DAC, ενισχυτής που δεν κολλάει ακόμα και σε ζόρικα ακουστικά, δύο έξοδοι (!), παίζει μέχρι DSD 256...

... και τώρα τον έχω πάνω στο κύριο σύστημά μου και χαίρομαι τόσο που μετά από χρόνια πούλησα το ιστορικό μου Benchmark DAC1.

Αναζήτηση ενισχυτή για Sennheiser HD650

Καλησπέρα παιδιά! Σκοπεύω να ασχοληθώ επιτέλους με το υπέροχο αυτό χόμπι. Έχω αγοράσει ακουστικά Sennheiser HD650 και το επόμενο βήμα είναι η αγορά ενός dac/headphone amp combo. Κατόπιν έρευνας αγοράς κατέληξα στο pioneer u-05s ωστόσο διαβάζοντας τα νήματα εδώ στο avclub με ανησύχησε λίγο το γεγονός ότι είναι καλύτερο dac απ' ότι headphone amp. Τα συγκεκριμένα ακουστικά που έχω θα τα οδηγεί σε δυνατές εντάσεις; Έχει δοκιμάσει κάποιος από εσάς τους ιδιοκτήτες το συγκεκριμένο συνδυασμό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Για ηχο απο παιχνιδια μιλάμε τοση ώρα;
Φίλε sotirisdaf, κάνεις λάθος, δεν θέλω ενισχυτή μόνο για παιχνίδια, ακούω και πολύ μουσική. Έχω πάρα πολλά lossless αρχεία. Απλώς ανέφερα ότι θα χρησιμοποιηθεί ο ενισχυτής και για gaming επίσης. Τέλος πάντων, επειδή είχα κάποια προβλήματα και δεν μπορώ να διαθέσω 400+ ευρώ για το Valhalla 2, θα προτείνατε το magni 3?

Re: Αναζήτηση ενισχυτή για Sennheiser HD650

Καλησπέρα παιδιά! Σκοπεύω να ασχοληθώ επιτέλους με το υπέροχο αυτό χόμπι. Έχω αγοράσει ακουστικά Sennheiser HD650 και το επόμενο βήμα είναι η αγορά ενός dac/headphone amp combo. Κατόπιν έρευνας αγοράς κατέληξα στο pioneer u-05s ωστόσο διαβάζοντας τα νήματα εδώ στο avclub με ανησύχησε λίγο το γεγονός ότι είναι καλύτερο dac απ' ότι headphone amp. Τα συγκεκριμένα ακουστικά που έχω θα τα οδηγεί σε δυνατές εντάσεις; Έχει δοκιμάσει κάποιος από εσάς τους ιδιοκτήτες το συγκεκριμένο συνδυασμό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα!

Για τον pioneer u-05 έχουν γραφτεί πολύ καλά πράγματα για το dac του ενώ και γενικά είναι πολυλειτουργικό μηχάνημα καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προενισχυτής για ενεργά ηχεία, έχει τηλεχειριστήριο κτλπ.
Στο ενισχυτικό κομμάτι των ακουστικών βλέπωντας τα νούμερα (180 mW ανά κανάλι unbalanced και 300mW ανά κανάλι balanced στα 32ohmμ) μάλλον θα χρειαστείς κάτι καλύτερο ή τουλάχιστον θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την xlr balanced έξοδο που σημαίνει ότι στο συνολικό κόστος πρέπει να υπολογίζεις επιπλέον και κανένα 100αρικο για xlr καλώδιο για τα 650. Δεν είναι ότι δεν θα τα οδηγήσει σε δυνατές εντάσεις. Οι εντάσεις που θα πιάσεις θα είναι παραπάνω από αυτές που είναι υγιές να ακούς αλλά μάλλον δεν θα πάρεις το 100% των δυνατοτήτων του ακουστικού.
Στην πράξη έχουμε μέλος που με ακριβώς αυτόν τον συνδυασμό 650+ud-05 αν διαβάζει ας καταθέσει την εμπειρία του.

Γενικά κάτω από το 1000αρικο πάντως υπάρχουν πολλές επιλογές.

Κουρτίνα 1
Ξεχωριστός ενισχυτής Schiit Valhalla 2 (αν θες λάμπα) ή Schiit Jotunheim (αν θες solid state) και dac της επιλογής σου (ανάλογα αν πόσα χρήματα θες να δώσεις συνολικά- με ένα dac των 300-400 ευρώ περίπου έρχεσαι κοντά στα χρήματα του pioneer)

Κουρτίνα 2
Questyle CMA 400i για μηχάνημα όλα σε ένα . Το δοκίμασα πρόσφατα και μου άρεσε αλλά είναι γύρω στο 1000αρικο...

Κουρτίνα 3
iFi Μιcro iDSD black label αν θέλεις κάτι που μπορείς να το μεταφέρεις τριγύρω και να μην είναι πολύ ακριβό (γύρω στα 500)

Και εννοείται Κουρτίνα 4
Να πάρεις τον Pionneer που είναι σίγουρα πολύ σεβαστή επιλογή και αν στο μέλλον κρίνεις ότι χρειάζεσαι καλύτερο ενισχυτή ακουστικών να αγοράσεις κάποιον.

Γενικά ο pioneer μπορεί να είναι εξαιρετικός αλλά με τα χρήματα του ίσως μπορείς να πάρεις κάτι που να είναι πιο ισορροπήμενο στις ανάγκες σου. Και με τα 650 οι ανάγκες σου στον κομμάτι του ενισχυτή ακουστικών είναι πιο μεγάλες/άμεσες από ότι στο κομμάτι του dac.

Ανάλογα με τα διαθέσιμα χρήματα και τις ανάγκες εχώ θα πήγαινα είτε στην λύση 1 είτε στη λύση 2.

Ερώτηση παιδιά θυμάται κανείς πόσο κάνει o hpa της Lab 12 ?
Οtl λαμπάτος είναι, ματσάρει εξαιρετικά με τα Sennheiser HD6x0 από ότι λένε και είναι ελληνική εταιρεία.
Δεν τον ακουσα στην έκθεση γαμώτο

Ευχαριστώ Manosss για τη διεξοδική απάντηση σου που μου έλυσε κάποιες απορίες που για σας είναι μάλλον προφανείς. Η λύση 1 μου ακούγεται δελεαστικότατη! Θα επανέλθω προσεχώς με νεότερα.

Καλές αγορές εύχομαι.

Για ότι άλλο χρειαστείς , κι άλλες γνώμες, ερωτήσεις για πιθανές επιλογές κτλπ εδώ είμαστε.

Ενισχυτής ακουστικών για τα HD600

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα την άποψη σας σχετικα με ενισχυτή ακουστικών για τα HD600. Σαν πηγή ήχου θα έχω κυρίως το fiio m9 και τον οικιακο μου ενισχυτή. Σκεφτόμουν τον fiio A5 αλλά δεν ξέρω αν θα είναι επαρκής για να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητες των HD600 (300ohm).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΓΙA TA HD600

Καλημέρα.
Τι ποσό θα ήθελες να ξοδέψεις;
Χρήση στο σπίτι ή σε ενδιαφέρει να είναι και φορητό με μπαταρία;