Sennheiser HD600/HD650 και ενίσχυση

Re: Ενισχυτής ακουστικών για τα HD600

Sonorus θα ήθελα να είναι φορητο με μπαταρία και θα ήθελα να διαθέσω για κάτι φορητό έως 150 και μετά να έδινα κατι περισσότερο για κάτι σταθερο. Τώρα αν αν δεν βρω κάτι φορητο με 150 θα πάω έως 200 . Το m9 το αναμένω εντός της εβδομάδας και για να δοκιμασω την balanced έξοδο δεν θα χρειαστώ και balanced καλώδια για τα ακουστικά?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν η ταχύτητα της κάρτας micro sd παιζει ρόλο. Μία sandisk class 10 κανει για dsd αρχεια η θα χρειαστω κατι καλυτερο?

Για dsd αρχεία και κάρτα δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να χρειαστεί κάτι ειδικό δεν παίζει ρόλο η ταχύτητα.
Αφού δεν ήρθε το M9 μην βιαστείς.
Άκουσε πρώτα από την κανονική έξοδο να δεις πως πας από ένταση και οδήγηση.
Η balanced έξοδος θα είναι πολύ καλύτερη και σαν ένταση αλλά κυρίως σαν ποιότητα ήχου.
Αξίζει να πάρεις ένα balanced καλώδιο και να δοκιμάσεις.
Δεν είναι πολύ ακριβά και είναι και καλύτερης ποιότητας από το μανίσιο.
Πχ https://www.ebay.co.uk/itm/Sennheis...0-hd58X/233025132223?var=&hash=item36416156bf

Απάντηση: Ενισχυτής ακουστικών για τα HD600

77mw στα 300Ω δίνει το fiio στη balanced έξοδο. Εξαρτάται πάντα από το γούστο και τις εντάσεις που θέλει κάποιος για το αν είναι αρκετά. Θα το δοκιμάσεις και βλέπεις.

Thanks Sonorus και zabbalos. Θα περιμενω και θα το δοκιμασω και θα παρω σιγουρα και ενα balanced καλωδιο.

Ναι κάνε τις δοκιμές σου και μετά επανέρχεσαι με εντυπώσεις και με το αν είσαι ευχαριστημένος ή θέλεις κάτι άλλο και τα λέμε!

Καλημέρα και πάλι,

Λοιπόν μου ήρθε και το Μ9 και τα HD600. Αυτο που μου έκανε εντύπωση (για καποιον που δεν έχει εμπειρια σε head-fi κτλ) είνναι τα HD600. Απο ακουστικά έχω τα momentum (in ear) και τα MSR7, με το που φορεσα τα hd 600 δεν πιστευα πως υπαρχουν ακουστικα τόσο ανετα. Τα συνδεσα κατευθειαν με το CD6005 της Marantz και ηταν απλά υπεροχα μετα τα εβαλα στον SR6009 σε pure mode και ειχα ποιο πολυ γκαζι και μετα στο m9 στην 3,5mm υποδοχη me high gain για τα γουστα μου παιζω σε volume στα 100 από τα 120 οποτε αν έχω στην unbalanced 19mW στα 300Ohm με ενα Balanced καλωδιο στην 2.5mm θα έχω οπως είπε και ο zabbalos 77mW που θα ειναι υπεραρκετα για τα HD600 καθως και καλυτερη ποιοτητα ηχου οποτε για την ωρα ξεχναω τον ενισχυτη. Τωρα αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν ολα τα open ακουστικα έχουν αυτη την ξεκουραστη και ιδιαιτερη αισθηση στον ηχο ειναι σαν να ακουω απο ηχεια hi fi σαν να υπαρχει ευρυτερο πεδιο αναμεσα στο αυτι μου και στο ακουστικο ενω με τα msr7 δεν εχεις αυτη την αισθηση στον ηχο. Τωρα εχω βαλει το Unforgiven απο Metallica σε 96/24 και μπορω να εχω τα hd 600 για ολη την μερα στα αυτια μου. Αν ολα τα open ακουστικα εχουν αυτη την ιδιαιτερη αισθηση στον ηχο τουλαχιστον για τα γουστα μου θα ειναι η πρωτη μου επιλογη και μου ανοιξε η ορεξη να δοκιμασω και αλλα open!!! Για το m9 δεν ξερω τι να πω γιατι δεν ειχα αλλο dap το σιγουρο ειναι οτι το αποτελεσμα μεμονομενα και συνδυαστικα με εχει ενθουσιασει. Ο ενδοιασμος μου ειναι για το balanced καλωδιο γιατι εψαξα πολυ στο net πολυ απογοητευτηκαν απο την ποιοτητα και την κατασκευη του προιοντος που πηραν οποτε θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο καλωδιο 1,2μ me max 1.5m μηκος που να εχει δοκιμαστει για να παραγγειλω?

Επισης ηθελα να σας ρωτησω την αποψη σας σχετικα για το αν υπαρχει εμφανη διαφορα στη ποιοτητα του ηχου μεσω ldac σε σχεση με το aptx hd διοτι ψαχνω ακουστικα για εξωτερικο χωρο και το amazon de εχει τα on ear Sony WH-H800 79 που αποτι φαινεται υποστηριζουν Ldac εκτος αν εχει κανεις καμμια καλυτερη προταση για ασυρματα on ear.

Όλα τα ανοικτού τύπου ακουστικά διακρίνονται για την αίσθηση της σκηνής που προσφέρουν και τον ''αέρα'' που έχουν.
Δεν υπάρχει κλειστό ακουστικό που να είναι καλύτερο από ένα αντίστοιχης κατηγορίας ανοικτό σε αυτό τον τομέα.
Βέβαια τα ανοικτού τύπου από μοντέλο σε μοντέλο διαφέρουν άλλα έχουν πιο μαζεμένη σκηνή
και κάποια άλλα ποιο ανοικτή.
Τα HD600 είναι πολύ καλό ακουστικό άκουσε τα πρώτα αρκετά και μετά αρχίζεις τις ''αναβαθμίσεις''.
Για να πάρεις κάτι καλύτερο από αυτά σε ποιότητα ήχου και όχι απλά άλλη ''γεύση'' πρέπει να υπολογίζεις
τα διπλά περίπου χρήματα.
Φθηνό καλώδιο που να είναι και ποιοτικό είναι από αυτόν https://www.ebay.com/itm/Sennheiser...m=232962621890&_trksid=p2509164.c100903.m5276

Αν θέλεις ποιότητα τότε https://forzaaudioworks.com/en/product.php?id_product=105

Sonorus καλημερα και καλη εβδομαδα, σε ευχαριστω για την ανταποκριση θα παω στην ποιο φτηνη επιλογη και θα το παραγγειλω σημερα αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω δυο πραγματακια α) αξιζει να δωσω 15 ευρω παραπανω και να βαλω conductor material: 4core cp occ και β) βλεπω σαν επιλογες το conductor material και το μηκος του καλωδιου και δεν βλεπω πουθενα επιλογη για το αν θελω να ειναι balanced και να καταληγει σε καρδι 2.5mm. Επισης μηπως ξερεις αν θα ερθει συστημενο στα Ελτα ή με courier? Σε ευχαριστω εκ των προτερων.

"Choose to have your cable either balanced or unbalanced with a choice of 2.5mm or 3.5mm trrs, 4.4mm trrrs pentacon, 4 pin balanced xlr, 3.5mm trs or 6.35mm trs single ended jack, please choose your sleeve colour from the listings pictures and your jack/xlr preference and leave a note during checkout or send a seperate message afterwards."

Του αφήνεις ένα μύνημα.
Όσο για το άλλο ερώτημα περί καλωδίων κολοκυθόπιτα!
Δηλαδή δεν ξέρω αν θα ακούσεις διαφορές ή όχι.
Θεωρητικά πάντα το silver plated θα είναι λίγο πιο αναλυτικό και το χοντρό το 8 άρι θα έχει πιο πολύ πληροφορία και ίσως μπάσο σε σχέση με άλλα.

Αγορά Dac-Amp για HD650

Καλησπέρα,είμαι στην αναζήτηση Dac-Amp για τα HD650 και θα αντικαταστήσουν την Asus Xonar STX.Έχω ακούσει καλά λόγια για το iFi Nano iDSD BL.Σκέυτομαι επίσης το Aune X1S 10th Anniversary Edition.Η χρήση θα είναι αποκλειστικά desktop.Budget γύρω στα 300 ευρώ.Θα ήθελα την αποψη σας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Re: Αγορά Dac-Amp για HD650

Το Aune δεν το έχω ακούσει αλλά δεν διαβάζω και τα καλύτερα λόγια , καλύτερα να το αποφύγεις.
Το ifi είναι καλό αλλά για τα 650 είναι λίγο θα είσαι συνέχεια στο όριο.
Σε αυτά τα λεφτά τα Schiit magni/modi είναι η καλύτερη λύση.
Μια άλλη καλή λύση είναι από το massdrop https://www.massdrop.com/buy/massdrop-cth-sdac-dac-amp
Υπάρχει ο κίνδυνος του τελωνείου αλλά ακόμη και με αυτό είναι μια πολύ καλή επιλογή.