Sennheiser HD600 - Sennheiser HD650

Κατά την άποψή μου όχι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο Tyll του innerfidelity έχει κάνει συγκριτικό τεστ στο οποίο μέτρησε την συχνοτική απόκριση high end ακουστικών με την χρήση διάφορων καλωδίων από φθηνά μέχρι πανάκριβα και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Από τότε δεν ξανά ασχολήθηκε με καλώδια!

Είχα πάρει τα cardas για τα 600άρια μου. Κατά την άποψή μου μικρή η διαφορά σε σχέση με τα μαμίσια και σίγουρα πολύ δυσανάλογη της τιμής που πλήρωσα.

Κούνια που σας κούναγε! Ακούω με το νέο καλώδιο για κανένα μισάωρο και έχω πάθει πλάκα!
Σα να άλλαξα ενισχυτή και DAC είναι. Πολύ καλύτερος διαχωρισμός, πιο καθαρός ήχος και μεγαλύτερη στερεοφωνική εικόνα, σημαντική η διαφορά!

Μία καλή λάμπα θέλω και πάω για endgame. Γειά σας!

Φίλε Αρη μπορείς να εκφράσεις της διαφωνία σου και να εκθέσεις την προσωπική σου εμπειρία χωρίς εκφράσεις τύπου "κούνια που σας κούναγε" και "γεια σας".
Καταλαβαίνω ότι θέλεις να εκφράσεις τον ενθουσιασμό σου αλλά κάποιος που δεν το καταλαβαίνει μπορεί να το πάρει στραβά.

Οσο για το καλώδιο και το αν και κατά πόσο κάνει διαφορά με το καλό να συναντηθούμε όλοι μαζί και να το δούμε.
Εχουμε τις βάσεις για να πραγματοποιήσουμε στα όρια του δυνατού ένα πολύ καλό Α/Β.

Δεν το είπα επιθετικά προς κάποιον. Ότι έχω ενθουσιαστεί είναι αλήθεια. Την Κυριακή θα έχω τα HD600 με το νέο μου καλώδιο και θα διαπιστώσεις κι εσύ τη διαφορά.
Και ο DomieMic επίσης αν τον πετύχω στην έκθεση....

εχω κανονίσει τις δουλειές μου για την Κυριακή αργά το απόγευμα
θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο νωρίς γίνεται και θα κάααατσωωωω....
όχι σαν το περσινό μισάωρο...

δεν ξέρω βέβαια αν θα μπω στη διαδικασία να φέρω ακουστικά μαζί... ίσως τα 25άρια που είναι πιο εύκολα στη μεταφορά.. άλλωστε 600 θα έχει μπόλικα λογικά!

Έχω τα HD-600 με DAC (που έχει και ενισχυτή ακουστικών) το Pioneer U-05 και ενισχυτή ακουστικών τον Matrix M-Stage. Επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα ακρόασης, κατά τη γνώμη σας θα είχε νόημα να πάω σε κάποιον ενισχυτή όπως ο Lake People 109S, o σε κάποιον από τους Schiit Valhalla 2, Asgard 2 ή Jotunheim;

Πιο μοντέλο Matrix M stage έχετε?
Δεν το έχω ακούσει αλλά από τεχνική άποψη τα οδηγεί άνετα.
Υπάρχει κάτι που ενοχλεί στο τελικό αποτέλεσμα?
Επίσης θα πρότεινα αν δεν το έχετε κάνει ήδη να δοκιμάσετε τα 600 balanced από το U-05.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κούνια που σας κούναγε! Ακούω με το νέο καλώδιο για κανένα μισάωρο και έχω πάθει πλάκα!
Σα να άλλαξα ενισχυτή και DAC είναι. Πολύ καλύτερος διαχωρισμός, πιο καθαρός ήχος και μεγαλύτερη στερεοφωνική εικόνα, σημαντική η διαφορά!

Μία καλή λάμπα θέλω και πάω για endgame. Γειά σας!

...

Πιο μοντέλο Matrix M stage έχετε?
Δεν το έχω ακούσει αλλά από τεχνική άποψη τα οδηγεί άνετα.
Υπάρχει κάτι που ενοχλεί στο τελικό αποτέλεσμα?
Επίσης θα πρότεινα αν δεν το έχετε κάνει ήδη να δοκιμάσετε τα 600 balanced από το U-05.

O Matrix M-Stage είναι o HPA-1, αγορασμένος το 2012 με OPAMPs National LME49860. Δεν υπάρχει κάτι που να με ενοχλεί στον ήχο, απλά επειδή ο Matrix είναι παλαιό μοντέλο και το Pioneer δεν είναι καθαρά ενισχυτής ακουστικών, σκεφτόμουν μήπως κάποιοι σύγχρονοι ενισχυτές ακουστικών έδιναν σημαντικά καλύτερο ήχο με τα HD-600.
Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τα ακουστικά με balanced σύνδεση από το Pioneer. Προς το παρόν δεν έχω το κατάλληλο καλώδιο, θα μπορούσατε να μου συστήσετε κάποιο;
Ευχαριστώ!

Πολύ σωστά σκέφτεσαι να πάρεις balanced καλώδιο. το stock καλώδιο είναι χαμηλής ποιότητας. Θα δεις σημαντική διαφορά και στις χαμηλές συχνότητες τεράστια!

Μπορώ να σου προτείνω μόνο για χειροποίητη κατασκευή όπως το έκανα εγώ.

Last edited:
O Matrix M-Stage είναι o HPA-1, αγορασμένος το 2012 με OPAMPs National LME49860. Δεν υπάρχει κάτι που να με ενοχλεί στον ήχο, απλά επειδή ο Matrix είναι παλαιό μοντέλο και το Pioneer δεν είναι καθαρά ενισχυτής ακουστικών, σκεφτόμουν μήπως κάποιοι σύγχρονοι ενισχυτές ακουστικών έδιναν σημαντικά καλύτερο ήχο με τα HD-600.
Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τα ακουστικά με balanced σύνδεση από το Pioneer. Προς το παρόν δεν έχω το κατάλληλο καλώδιο, θα μπορούσατε να μου συστήσετε κάποιο;
Ευχαριστώ!

Όσο αφορά το καλώδιο η καλύτερη vfm λύση είναι η εξής - αγοράζεις ένα στοκ καλώδιο της sennheiser για τα HD650 που είναι καλύτερης ποιότητας
από αυτό του 600 , κοστίζει περί τα 20 .
Στην συνέχεια παίρνεις και καλής ποιότητας xlr τερματικά ανάλογα με τις εξόδους του ενισχυτή σου και αφού κόψεις το 6,5mm άκρο του καλωδίου
κατασκευάζεις μόνος σου (ή ένας ηλεκτρονικός για εσένα) ένα balanced καλώδιο.
Εναλλακτικά αγοράζεις κάτι έτοιμο ανάλογα με την τσέπη σου.
Όσο αφορά τον ενισχυτή επειδή από ότι κατάλαβα η ερώτηση είναι ας πούμε ''ρητορική'' κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεσαι κάτι εκτός και αν
πληρούνται όλα τα παρακάτω-
1. Είσαι χρήστης ακουστικών ''πλήρους'' απασχολήσεως.
2. Θέλεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα του ακουστικού και αφού έχοντας λύση το θέμα πηγή (αφού το U-05 είναι άριστο)
σου μένει το θέμα ενίσχυσης.
3. Νιώθεις ότι με αυτά που έχεις κάτι σου λείπει.
4. Σου περισσεύουν τα χρήματα.
Τότε ναι θα άλλαζα.
Καλές ακροάσεις :earmuffs:

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Θα δοκιμάσω τα HD600 με την balanced σύνδεση του Pioneer-U05 μιά και όλοι αναφέρουν ότι είναι κατά πολύ καλύτερη της unbalanced. Μένει να φτιάξω ή να αγοράσω το κατάλληλο καλώδιο!

έχει κανείς εμπειρία με τον Burson Soloist και τα 6ΧΧ;
σήμερα πήγα από Audiosoul (μένω δίπλα :) ) και άκουσα τον m2tech Marley και τον Burson Soloist...
εκ των πρωτέρων θεωρούσα πως θα με κερδίσει ο Marley μιας και ο συνδιασμός του στην περσινή έκθεση με τα LCD 3 ήταν ένα σεταπ που θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα για παάαρα πολλά χρόνια χωρίς να ψάχνομαι καθόλου για ακουστικά, όμως με τα 600 νομίζω πως οριακά με κέρδισε ο Soloist. Άκουσα και το Soloist SL αλλά η διαφορά υπέρ του κατά πολύ ανώτερου τεχνικά Soloist ήταν μεγάλη...
Η ακρόαση έγινε με πηγή το micro μου οπότε θεωρώ πως με ένα πιο καλό DAC το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο!
Τα 600 απέκτησαν πιο φυσικές χροιές και πιο πολύ όγκο και σώμα... επίσης χωρίς να έχει σε καμία περίπτωση κάποιο είδους θολούρας πέπλου κλπ ήταν και πολύ ξεκούραστος και ραφινάτος!
Αυτά ελπίζω στην έκθεση να έχω και άλλες εμπειρίες με τα 600 μου

Χαιρετώ Μάνο, Μιχάλη, χάρηκα πολύ που σας γνώρισα από κοντά!

Η έκθεση ήταν καταπληκτική και πολύ επιμορφωτική για τους κατόχους των Sennheiser HD600 θα έλεγα. Φάνηκαν ξεκάθαρα τα όρια του ακουστικού και με τί ενισχυτές κάνουν καλό match.
Όρια εννοώ ότι υπάρχει το μαγικό ποσό των 1000 πάνω από το οποίο αξίζει να αλλάξεις ακουστικό για δύο λόγους:
1) Με τους ακριβούς quad και ifi pro ican που άκουσα δεν υπήρχε βελτίωση σε σχέση με τον Pro-ject Head box RS ο οποίος μαζί με έναν ολοκληρωμένο λαμπάτο του Τσακιρίδη (κόστους κάτω των 1000 ) ήταν κατά τη γνώμη μου τα καλύτερα ταιριάσματα/ακούσματα για τα HD600. Θα τολμήσω να πω ότι αυτοί οι δυο μου άρεσαν και περισσότερο από τους δυο ακριβούς που ανέφερα στην αρχή.
2) Υπάρχουν τα Audeze LCD-2 στα 1100 που κάνουν τα HD600 να ακούγονται σαν παιχνιδάκι μπροστά τους.

Αυτό που ζητάνε τα 600άρια για να παίξουν καλά είναι ένα «γέμισμα» χαμηλά και impact στο μπάσο.
Να πω επίσης ότι κανένα ακουστικό κάτω από 1000άρικο δε μου φάνηκε καθαρό upgrade από τα HD600 κι έτσι εξηγείται η μεγάλη επιτυχία των HD6xx. Πραγματικό Best value for money!

Τέλος θα αναφέρω το reference σύστημα που άκουσα στην έκθεση το οποίο ήταν ό,το καλύτερο άκουσα στην έκθεση και γενικότερα και βάσει αυτού κρίνω και αξιολογώ τα πάντα από δω και πέρα. Μέχρι να ακούσω κάτι καλύτερο φυσικά.
To σύστημα αυτό αποτελείται από τα Audeze LCD-2, τον ifi pro ican και ένα ακριβό dac του οποίου το όνομα δε συγκράτησα. Με βοήθησε πολύ μετά στο σπίτι να «ξεσκαρτάρω» τις λάμπες, να καταλάβω δηλαδή ποιές ακούγονται σωστά όπως επίσης και να εντοπίσω τις αδυναμίες του δικού μου συστήματος και να ξέρω τι βελτιώσεις να επιδιώκω στις επόμενες αναβαθμίσεις μου!

Ευχαριστώ τα παιδιά και την έκθεση για άλλη μια φορά!

Καλή ερώτηση Πέτρο! Ναι τα άκουσα προσεκτικά και ήθελα να πω ένα σχόλιο γι' αυτά. Σαφώς ανώτερη κατηγορία από τα HD6xx γι' αυτό και τα σύγκρινα με τα LCD-2.

Τα LCD-2 υπερτερούν ελαφρώς κατά τη γνώμη μου, είναι πιο ουδέτερα. Τα Elear είναι κάπως «χρωματισμένα» χαμηλά με αποτέλεσμα ελαφρώς κάτι να με ξενίζει. Κατά τ' άλλα είναι παρόμοια. Να ξέρετε ότι είμαι λάτρης του ουδέτερου-φυσικού ήχου, όχι όμως του άμπασου. Βέβαια τα δυο τους δεν έπαιζαν ούτε από το ίδιο DAC ούτε από ίδιο ενισχυτή, οπότε η σύγκριση που έκανα έχει μια σχετικότητα.

Panoramix, δεν ήξερα γι' αυτή τη ρύθμιση οπότε δεν «έπαιξα». Ούτε πρόσεξα σε ποιό mode ήταν. Sorry...

Aν θες μια μονολεκτική απάντηση, όχι δεν αξίζει τα τριπλά. O μπασάτος χαρακτήρας του με χάλασε λίγο σε κομμάτι με γυναικεία φωνή.