Sennheiser HD600 - Sennheiser HD650

Hong Kong!!! (από το μαγαζί του στο Ebay) Κι εσείς που τον έχετε από πού τον πήρατε / πώς τον φέρατε; Τι παίζει με τελωνείο;

Edit: οκ, με προλάβατε

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από έξω πάντα θα ζητάς αποστολή με απλό ταχυδρομείο.
Τα courier δεν χαρίζουν ούτε cent!

Αυτό το 'ξερα. Έχω χάσει την παρθενιά μου προ πολλού στο θέμα. Αλλά φοβάμαι ότι τώρα αν δουν στο τελωνείο βαρύ κουτί από ΗΚ θα το ανοίξουν και θα με σοδομίσουν.

O vali 2 είναι υβριδικός έχει μια λάμπα στην προενίσχυση που κατά κύριο λόγο δίνει τον χαρακτήρα
άρα με tube rolling παίζεις και τρανζίστορ στο τελικό στάδιο εξόδου.
Οι λαμπάτοι τις schiit είναι πάρα πολύ καλοί και δεν έχουν σχέση με αυτά που ξέρεις από παλιά για τις λάμπες.
Θα προτιμούσα vali αντί ember κλπ γιατί η λάμπα δουλεύει με την σωστή τάση.
Ο valhalla 2 από schiit eu κοστίζει 400 τελική τιμή στην πόρτα σου.
Ο valhalla2 με τις στοκ λάμπες ίσως κάτσει λίγο λαμπρός-αναλυτικός με τα 600.

Last edited:
Μόλις έπαιξα με ένα jumper του ενισχυτή μου Project Starlight που αυξάνει την ωμική αντίσταση εξόδου στα 68 ohm

Και ξέρετε τι έγινε; Εξαφανίστηκε το upper midrange peak! Τώρα οι μεσαίες είναι πιο laid-back και το ακουστικό δεν κουράζει, σημαντική διαφορά με πριν.
Αρχικά σου δίνει την εντύπωση ότι χάνει κι ένα μέρος από τη ζωντάνια, αλλά έτσι μου φαίνεται ότι είναι πιο ισορροπημένο. Μπάσα και πρίμα ακούγονται ακριβώς το ίδιο, δεν επηρεάστηκαν.

Κάποιος από εσάς εδώ στο forum είχε πει ότι τα HD600 έχουν σχεδιαστεί να παίζουν σε ενισχυτές με υψηλή αντίσταση εξόδου. Οπότε πιθανόν έτσι πρέπει να ακούγονται...

Ο ενισχυτής έχει επιλογές 2.5 - 34 - 72 , δοκίμασες το 34? θεωρητικά είναι η πλέον
ιδανική από τις τρεις για ακουστικά στα 300Ω.

Ναι, έτσι λέει στα specs αλλά στην πράξη τα jumpers έχουν δυο θέσεις, low-R και high-R. Δες το project starlight manual.
Είναι 3 pins συνολικά, ή θα βραχυκυκλώσεις τα pins 1 & 2 ή τα pins 2 & 3. Η μόνη περίπτωση είναι να βγάλεις τελείως το jumper και να είναι όλα τα pins ανοιχτά.
Το δοκίμασα κι αυτό και ακούγεται όπως στο High-R.

Εδώ και καμιά ώρα ακούω στο high-R και με χαρά επιβεβαιώνω ότι έτσι τα HD600 ακούγονται όπως πρέπει, χωρίς glare.
Όσοι έχετε ενισχυτή με χαμηλή αντίσταση, πάρτε κάποιον impedance increasing adapter, πιστέψτε με!

Έχει δύο εκδόσεις την 1.0 με δύο επιλογές αντίστασης στα 1.5Ω και 68Ω και την 1.1 με τρεις επιλογές στα 2.5Ω 34Ω και 72Ω :a0210:

Δεν κάνω πλάκα και δεν έχω πρόβλημα να κανονίσουμε συνάντηση να το ακούσετε και μόνοι σας. Ο ήχος τους τώρα πλησιάζει προς την ουδετερότητα των AKG Κ271 του Μιχάλη.

Από την αρχή αυτό το peak μου είχε κάτσει στο λαιμό ένα πράγμα. Να καταλάβεις σήμερα πριν ανακαλύψω τη λύση, σκεφτόμουν να τα πουλήσω και να πάρω τα HD650 μόνο γι' αυτό το λόγο!

Πέτρο, φαίνεται ότι έχω την 1.0. Όμως μια χαρά είμαι έτσι!

Αρη δεν το λεω για πλακα το εννοω

Μετα απο καποιο χρονικο διαστημα και αφου ωριμασουν οι ακροασεις μας με τον εξοπλισμο μας θεωρω οτι επιβαλλεται νεοτερη συναντηση για φρεσκαρισμα των εντυπωσεων και να δουμε εαν αυτα που εχουμε καταληξει ισχυουν η τιθεται θεμα επικαιροποιησης

Θεωρω οτι βοηθαει αρκετα για τον εμπλουτισμο των εμπειριων που μπορει να οδηγησει στην προσεγγιση του ιδανικου ακουσματος του καθενος

Πάντως για να μιλήσουμε θεωρητικά , το damping factor στα ακουστικά επηρεάζει μόνο
τις χαμηλές συχνότητες και πολύ ελάχιστα τις ψηλές.
Τώρα η διαφορά που ακούς στις μεσαίες μάλλον είναι διότι επήλθε ισορροπία στις χαμηλές.
(εχμμ τα 600 πλησιάζουν την ουδετερότητα των 271? μάλλον το αντίθετο συμβαίνει...)

Οκ, μέσα είμαι! Μάνο, εσύ τι λές;

Peter, δεν ξέρω τι λέει η θεωρία πάντως στην επόμενη συνάντηση βλέπω τα Sennheiser HD600 να παίρνουν τη ρεβάνς από τα HD650 ;-)

Παιδιά όποτε θέλετε εννοείται το κάνουμε.
Απλά περιμένω να μου έρθει το xlr καλώδιο για να μπορούμε να έχουμε και πιο ασφαλή συμπεράσματα με τον Jotunheim.
Και παλεύω και κάτι που άμα το καταφέρω να το έχουμε θα γίνει χαμός
Οπότε προτείνω ανασύνταξη για μερικές μέρες και δεύτερη μάχη μόλις έχουμε κατασταλάξει όλοι (με τα νέα μας όπλα)

Eχει 2-3 τεράστια θρεντ στο head-fi με πολύ hype (χαρακτηριστικό του head-fi...:rolleyes:) και άπειρο tube rolling με άπειρες λάμπες που έχουν κάνει τον ενισχυτή σαν Χριστουγεννιάτικο δέντρο...
Οπως και να χει όπου βλέπω hype με πιάνει περιέργεια για να δω τι ισχύει στην πραγματικότητα...
Λογικά θα πρόκειται για τίμιο λαμπάτο ενισχυτή πάντως όπως λένε οι φίλοι μας στο sbaf forum που έχει στοιχεία που θα ταιριάζουν με τα 600αρια.
Η feliks audio είναι Πολωνική εταιρεία και ενισχυτής είναι στα 600+ευρώ. Οποιος είναι θαρραλέος ας τραβήξει την σκανδάλη.

Εντάξει, την τράβηξα. Ευχηθείτε μου καλή τύχη.

Btw η επικοινωνία μαζί τους είναι εξαιρετική, και μέχρι τώρα είχα μια εμπειρία ακριβώς αντίστοιχη των όσων περιγράφουν στα threads. Στο πλαίσιο της Black Friday έχουν 10% έκπτωση μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Στην αρχή πήγαινα για τον Espressivo, αλλά τελικά έριξα το βόλι για τον [την;] Elise.

Attachments

• Screenshot 2016-11-25 20.32.20.png
    Screenshot 2016-11-25 20.32.20.png
    29.9 KB · Views: 386
Εξαιρετικό το νήμα.

Στο sbaf λατρεύουν τα 650 μέχρι θανάτου.
Αν η ακρόαση ακουστικών ήταν θρησκεία στο sbaf
η Παναγία θα ήταν τα HD600 (για την αγνότητα αλλά και γιατί έφερε στον κόσμο τα 650)
ο Ιησούς θα ήταν τα HD650 (γιατί λατρεύεται σαν θεός και είναι ο star του φόρουμ)
και ο διάβολος θα ήταν οτιδήποτε από την beyerdynamic :devil-smiley-029: (για τους γνωστούς λόγους-με το που αναφέρεις beyerdynamic έχουν πέσει να σε φάνε)

Πλέον συντάσσομαι τον :devil-smiley-029:

Εξαιρετικό το νήμα.

Στο sbaf λατρεύουν τα 650 μέχρι θανάτου.
Αν η ακρόαση ακουστικών ήταν θρησκεία στο sbaf
η Παναγία θα ήταν τα HD600 (για την αγνότητα αλλά και γιατί έφερε στον κόσμο τα 650)
ο Ιησούς θα ήταν τα HD650 (γιατί λατρεύεται σαν θεός και είναι ο star του φόρουμ)
και ο διάβολος θα ήταν οτιδήποτε από την beyerdynamic :devil-smiley-029: (για τους γνωστούς λόγους-με το που αναφέρεις beyerdynamic έχουν πέσει να σε φάνε)

Και φυσικά τα παραπάνω νήμα είναι το ευαγγέλιο , πράγματι εξαιρετικό!